| Αναζήτηση Βασίλισσας | |
|
+5priamos1980 ethnic69 mpampis13 pointerst menelaos46 9 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
menelaos46 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17
| Θέμα: Αναζήτηση Βασίλισσας Σαβ Μάης 17, 2014 5:33 pm | |
| Δε τη βρίσκω... Είναι μελίσσι επτά πλαισίων με αρκετό πληθυσμό αλλά έχει σταματήσει να γεννάει... Θέλω να την βρω για να τη σκοτώσω και να βάλουμε καινούργια. Δώστε μας τα φώτα σας... | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Σαβ Μάης 17, 2014 5:45 pm | |
| | |
|
| |
menelaos46 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Σαβ Μάης 17, 2014 5:50 pm | |
| Τι εννοείς να έχει εξαφανιστεί??? Δεν υπάρχει καθόλου γόνος και στα 7 πλαίσια... ούτε για δείγμα...
| |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Σαβ Μάης 17, 2014 6:02 pm | |
| οποτε αν δεν εχει γονο..που γι αυτο χρειαζετε μερες.....δεν υπαρχει και αρα κανενα προβλημα.... | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Σαβ Μάης 17, 2014 6:03 pm | |
| τότε πολύ πιθανον να έχει μείνει χωρίς βασίλισσα..πόσο καιρό έχεις να κάνεις επιθεώρηση?για δώσε περισσότερες πληροφορίες.. | |
|
| |
menelaos46 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Σαβ Μάης 17, 2014 6:06 pm | |
| Το σκέφτηκα ότι πιθανόν να μην έχει βασίλισσα αλλά όλα στην κυψέλη τσουλάνε πολύ ήρεμα καμία αναστάτωση. Περίεργο δεν είναι? Λέτε να βάλω ένα πλαίσιο με γόνο από άλλο να δω τι θα κάνει?
| |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Σαβ Μάης 17, 2014 6:15 pm | |
| Ναι και αυτό το σωστό..πόσα πλαίσια πληθυσμό είχες την τελευταία φορά?7 πλαίσια γιατί έχει?παραφυάδα είναι? | |
|
| |
menelaos46 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Σαβ Μάης 17, 2014 7:39 pm | |
| Είναι καινούργιο μελισσάκι, έτσι αγοράστηκε γι'αυτό και τα πλαίσια στις 15 μέρες που υπάρχει περίπου δεν έχω δει γόνο μέρας... ούτε καν σκουλήκι παρά μόνο αυτόν που είχε όταν αγοράστηκε. Σκέφτηκα ότι δεν έχει μάνα αλλά όλα " δουλεύουν ¨ κανονικά οπότε σκέφτηκα ότι δε γεννάει... Έψαξα σήμερα να τη βρω αρκετή ώρα αλλά πουθενά.... | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Σαβ Μάης 17, 2014 7:53 pm | |
| η μάνα μάλλον χάθηκε...πολύ πιθανο να έγινε στη μεταφορά.Αν δεν υπάρχουν ή δεν υπήρχαν βασιλικά κελιά,τότε δώσε γόνο ημέρας ή βάλε άλλη βασίλισσα.Αρχικα όμως δοκίμασε με γόνο ημέρας | |
|
| |
menelaos46 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Σαβ Μάης 17, 2014 8:09 pm | |
| Νομίζω πως θα δώσω γόνο ημέρας... απλώς δεν έδινα τόσο καιρό γιατί νόμισα πως υπάρχει αλλά δε γεννάει και προσπαθούσα να την ενεργοποιήσω με συρόπια κλπ κλπ... | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Δευ Μάης 19, 2014 6:08 pm | |
| Η γνωμη μου ειναι αν δεν εχει σιγουρα μανα , να αγορασεις μια βασιλισσα και να βαλεις . Αν βαλεις γονο ημερας σε ενα μηνα περιπου που θα αρχισει να γενναει θα βρεθει στο κενο ανθοφοριας του καλοκαιριου , το μελισσακι σου θα εχει αδυνατισει ετσι κι αλλιως πολυ και ισως να μην τα καταφερει για ξεχειμωνιασμα | |
|
| |
priamos1980 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 204
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Τρι Μάης 20, 2014 9:24 pm | |
| να πω κατι χαζο μηπως ειναι μελισσι απο αφεσμο και αναχωρησε και μετα στο πουλησε και με την μεταφορα δεν εκανε βασιλοκελι;; (τραβηγμενο αλλα το θετω για να δω αν ισχυει σε εμενα ετυχε οτι εκανα μεταφορα με νεα να μου την κοψουν) | |
|
| |
menelaos46 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Τετ Μάης 21, 2014 8:14 pm | |
| Δε ξέρω τι μελίσσι είναι πάντως σήμερα βάλαμε φρέσκο γόνο και περιμένουμε πόσες μέρες είπαμε για να δούμε αν έχει κλειστό βασιλοκελί?????? | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Τετ Μάης 21, 2014 8:26 pm | |
| Μετά από 3 μέρες μπορείς να ελέξεις αν έχει φτιάξει κελιά.Δεν θα είναι σφραγισμένα,απλά θα επιβεβαιώσεις την ύπαρξη τους. | |
|
| |
menelaos46 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Τρι Ιουν 17, 2014 9:22 pm | |
| Δεν έκανε τίποτα... Έγινε αρρενοτόκο. Νέο πείραμα, τα βάλαμε όλα άχτιστα και βάλαμε αγοραστή βασίλισσα... Αύριο είναι η μέρα της κρίσης!!! | |
|
| |
agglos Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7
| Θέμα: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ Τρι Ιουν 17, 2014 9:56 pm | |
| ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΗ(ΑΔΕΙΑΣΕ Η ΣΠΕΡΜΑΤΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ) Η ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ ΠΑΡΘΕΝΟΓΕΝΝΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΡΡΕΝΟΤΟΚΕΣ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΠΟΥ ΚΗΦΗΝΟΓΕΝΝΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 99% ΘΑ ΣΤΗ ΦΑΕΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ | |
|
| |
menelaos46 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Πεμ Ιουν 19, 2014 12:09 pm | |
| Μετά από 5 μέρες η μάνα που βάλαμε είναι ακόμη ζωντανή ανάμεσα στις μέλισσες.... δεν έχει γεννήσει ακόμη όμως. | |
|
| |
dimitrism Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 6
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Πεμ Ιουν 19, 2014 1:08 pm | |
| Γεια χαρά σε όλους Έχω ένα μελισσάκι το οποίο μου παρουσιάζει το εξής. Ενώ η βασίλισσα γεννούσε κανονικά ξαφνικά δεν βρίσκω γόνους κλειστούς, ούτε γόνους ημέρας. Το μελισσάκι όμως είναι ηρεμότατο. Προσπάθησα σήμερα να βρω την βασιλεύουσα αλλά δεν υπάρχει πουθενά. Να προσθέσω έχει πληθυσμό 8 πλαίσια εκ τον οποίων αρκετές γύρες και μέλια. Ο καιρός επηρεάζει την ωοτοκία της βασίλισσας μια και κάθε μέρα εδώ στην Αρχαία Ολυμπία ψιλοβρέχει κατά τις απογευματινές ώρες; Το μελισσάκι προέρχεται από σμηνουργία και πριν μια εβδομάδα βρίσκονταν σε πλήρη ανάπτυξη.
| |
|
| |
mpampis13 BeeForce
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Πεμ Ιουν 19, 2014 1:31 pm | |
| φιλε Δημητρη welcome to the club. συνιθισμενο.φαινομενο φετος..εμενα αυτο εγινε σχεδον σε ολα τα μελισσακια μου(4/5). αν ψαξεις και σε αυτη την θεματολογια αλλα και στους μελισσοκομικους χειρισμους θα βρεις αντιστοιχα θεματα. να εισαι καλα | |
|
| |
dimitrism Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 6
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Πεμ Ιουν 19, 2014 1:38 pm | |
| - mpampis13 έγραψε:
- φιλε Δημητρη welcome to the club.
συνιθισμενο.φαινομενο φετος..εμενα αυτο εγινε σχεδον σε ολα τα μελισσακια μου(4/5). αν ψαξεις και σε αυτη την θεματολογια αλλα και στους μελισσοκομικους χειρισμους θα βρεις αντιστοιχα θεματα. να εισαι καλα Να σαι καλά φίλε Μπάμπη. | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Πεμ Ιουν 19, 2014 2:57 pm | |
| Και σε μένα το ίδιο έγινε. 10 άρι άλλαξε βασίλισσα γέμισε 4-5 πλαίσια γόνο και έφτιαξε βασιλοκέλια. Βρήκα κομμένα βασιλοκέλια δεν ξέρω αν τα έκοψε η υπάρχουσα βασίλισσα ή αν ς Βγήκε νέα, (είδα μικρή με δυσκολία την ξεχώριζα) αλλά τώρα 10 μέρες δεν τη βλέπω. Δεν έχει φρέσκο γόνο, σε μια εβδομάδα θα το ανοίξω πάλι, δεν πρέπει να το ενοχλώ. Αν δε δω κάτι θετικό θα βάλω φρέσκο γόνο με αυγά ημέρας, αν σηκώσει βασιλοκέλια θα τα χαλάσω και θα εισάγω έτοιμη βασίλισσα για να μη χάσω χρόνο και το μελίσσι πάει πίσω. Πιστεύω ότι πρέπει να περιμένω γιατί στα μεγάλα μελίσσια αργεί η διαδικασία, έτσι λένε. | |
|
| |
menelaos46 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Πεμ Ιουν 19, 2014 7:01 pm | |
| Πάντως έχουμε κι εμείς θέμα με μελίσσι που έβγαλε καινούρια βασίλισσα και ενώ στην αρχή γεννούσε πολύ δυνατά τώρα δε γεννάει μερικές μέρες... Έκανε και ΒΚ. Το αφήσαμε και θα το ξαναδούμε αύριο... Μαζί με το άλλο που ήταν αρρενοτόκο να δούμε τι θα κάνουν... | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Σαβ Ιουν 21, 2014 12:28 am | |
| περιεργες καταστασεις...περιεργοι...καιροι... | |
|
| |
menelaos46 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Αναζήτηση Βασίλισσας Πεμ Ιαν 01, 2015 3:58 pm | |
| | |