Γράφει ο μεγάλος Pierre Jean Prost στο βιβλίο του Μελισσοκομία σελίδα 49 περί αναζήτησης και σημαδέματος της βασίλισσας :
''''Αν θέλουμε οπωσδήποτε να πιάσουμε τη βασίλισσα ενός πολυπληθούς μελισσιού, πρέπει να κάνουμε το εξής : μετατοπίζουμε ελαφρώς την κυψέλη και στη θέση της βάζουμε μια άδεια κυψέλη που έχει ένα βασιλικό διάφραγμα μεταξύ του πατώματος ( εμβρυοθαλάμου ) και του μελιτοθαλάμου . Τότε ρίχνουμε τις μέλισσες επάνω. Ενώ οι εργάτριες περνάνε από το διάφραγμα η βασίλισσα δεν μπορεί να περάσει . Τη βρίσκουμε ξεμοντάροντας την κυψέλη. ""
Λογικά ο εμβρυοθάλαμος σε αυτήν την καινούργια κυψέλη θα είναι είναι άδειος από τελάρα αφού μετακινήσαμε την αρχική κυψέλη λίγο και στη θέση της βάλαμε καινούργια κυψέλη , διπλή αυτή τη φορά με το διάφραγμα στη μέση. Οπότε παίρνουμε τα τελάρα της αρχικής και μετακινημένης κυψέλης και αρχίζουμε να τα τινάζουμε στην διπλή ώστε οι μέλισσες να περάσουν από το διάφραγμα ώσπου να βρούμε την βασίλισσα και να την σημαδέψουμε. Το ζήτημα όμως είναι πως θα συμπεριφερθούν οι μέλισσες στον άδειο εμβρυοθάλαμο και πως προσθέτουμε τα άδεια πλέον τελάρα της αρχικής κυψέλης ?????
Δηλαδή μόλις βρούμε την βασίλισσα και την σημαδέψουμε ξανά βάζουμε την αρχική κυψέλη εκεί που ήτανε με τα άδεια πλέον από μέλισσες τελάρα και τινάζουμε τις μέλισσες που είναι πλέον στην άλλη κυψέλη επάνω στα άδεια τελάρα ???. Μια λύση θα ήταν να τινάξουμε δύο πλαίσια της μετακινημένης και παλιάς κυψέλης μέσα σε αυτήν , εν συνεχεία να πάρουμε αυτά τα δύο άδεια από μέλισσες τελάρα να τα βάλουμε στον καινούργιο εμβρυοθάλαμο για να κρατήσουμε μια συνοχή στις μέλισσες και να βρούνε τελάρα να πατήσουνε και όταν τελειώσουμε την διαδικασία να προσθέσουμε και τα υπόλοιπα άδεια τελάρα. Αν και σαν μέθοδος ακούγεται καλή όταν θέλεις οπωσδήποτε να βρεις την βασίλισσα υπάρχουν ορισμένες ασάφειες και όποιος μπορεί σας παρακαλώ ας βοηθήσει να τις ξεδιαλύνω Ευχαριστώ πολύ.