Παιδιά έχω ένα σοβαρό πρόβλημα,είχα εφαρμόσει την μέθοδο De Marie σε ένα μελίσσι 10αρι δυνατό,για αντικατάσταση βασίλισσας..όλα καλά εφήρμοσα την μέθοδο όπως και άλλες φορές το είχα πράξει, ενδιάμεσο πάτωμα κ.τ.λ. είχα πάει μετά 10 μέρες είχα αφήσει επιλεγμένα 2 κελιά ωραία κ μεγάλα
(στον τρίτο όροφο) κ το άφησα χωρίς επιθεώρηση,να βγει η βασίλισσα να γονιμοποιηθεί κ μετά να το ανοίξω..(μάλλον λάθος,άργησα)
Όταν λοιπόν πήγα μετά από 20 μέρες να δω τι γίνεται, δεν είδα πουθενά νέα μάνα έκανα εξονυχιστικό έλεγχο ασφαλώς αλλά τίποτα.Το μόνο που είδα : κιφυνόγονο ακατάστατο και πολλά ψευτοβασιλοκέλια άδεια. Να αναφέρω ότι στο ισόγειο η παλιά μάνα κάτω από το βασιλικό διάφραγμα πάει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα..
Από όσο καταλαβαίνω, ότι είναι αρενοτόκο στο τρίτο πάτωμα…εκτός αν έχει νέα μάνα που δεν κατάφερα να την βρώ και δεν έχει γονιμοποιηθεί σωστά και δεν έχει «στρώσει» ακόμη..(δεν νομίζω).Τι προτείνεται πλέον να πράξω?έχω μπερδευτεί δεν μου έχει ξανατύχει(στο ισόγειο κανονικό μελίσσι και στο τρίτο πάτωμα αρενοτόκο).
Όποια βοήθεια δεκτή…