ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Ποτε βαζουμε το πλαισιο; Παρ Μαρ 14, 2014 10:31 pm | |
| Εχω ενα 8αρακι στο οποιο πατανε και στα 8 πλαισια μελισσες αλλα εχει γονο μονο στα 4.5 πλαισια . Στα υπολοιμα εχει λιγα μελια και οπως ειπα μελισσες . Πρεπει να βαλω κτισμενο πλαισιο διπλα στο γονο , η να αφησω να καθαρισουν οι μελισσες τα αλλα 4 για να γεννησει εκει η βασιλισσα ; | |
|
staver77 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 66
| Θέμα: Απ: Ποτε βαζουμε το πλαισιο; Σαβ Μαρ 15, 2014 12:48 am | |
| Βάλε άκτιστα...και ποιο μετά αντικατέστησε κανένα πλαίσιο με μέλι (αν συνεχιζεί να έχει πόλλα μέλια) με άκτιστα | |
|
KENTRI Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 291
| Θέμα: Απ: Ποτε βαζουμε το πλαισιο; Σαβ Μαρ 15, 2014 12:46 pm | |
| Αν ειναι ετσι οτι εχει 8 πλαισια και 4,5 γονους και πατανε και στα 8 καλα, τοτε δοσε πλαισιο για να εχει χορο να κανει γονο, θα το βαλεις εκει που τελειωνει ο γονος, ή μπορεις να το βαλεις και ενδιαμεσα στους γονους (σφηνα) για να το κτισουν και να το γεννησουν σχεδον αμεσα. | |
|
ethnic69 Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ποτε βαζουμε το πλαισιο; Σαβ Μαρ 15, 2014 3:01 pm | |
| - KENTRI έγραψε:
- Αν ειναι ετσι οτι εχει 8 πλαισια και 4,5 γονους και πατανε και στα 8 καλα, τοτε δοσε πλαισιο για να εχει χορο να κανει γονο, θα το βαλεις εκει που τελειωνει ο γονος, ή μπορεις να το βαλεις και ενδιαμεσα στους γονους (σφηνα) για να το κτισουν και να το γεννησουν σχεδον αμεσα.
Το θεμα ειναι οτι αυτα που εχουν μελια δεν ειναι μπλοκαρισμενα απο μελια , αλλα εχουν περιπου το 1/4 σε μελι και το αλλο αδειο , οποτε φανταζομαι οτι και σε αυτα μπορει να γεννησει η Βασιλισσα , εμενα περισσοτερο ο προβληματισμος μου δεν ειναι αν εχει χωρο να γεννησει η Βασιλισσα , αλλα αν θα μπλοκαρει απο πλυθησμο ( ειδικα οταν βγουν και οι καινουργιες ) επειδη ο γονος που ειπα ειναι ( ψημενος). Ουσιαστικα την ιδια απορια εχω και οταν εχω ενα 10αρι που πατανε και στα 10 οι μελισσες , αλλα εχει γονο μονο στα 6 πλαισια . Τι κανω , ανεβαζω οροφο , η περιμενω να φταει ο γονος στα 8-9 πλαισια ? Υπαρχει κινδυνος σμηνουργιας αν περιμενω να αυξηθει ο γονος και στις 2 περιπτωσεις ? | |
|
KENTRI Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 291
| Θέμα: Απ: Ποτε βαζουμε το πλαισιο; Σαβ Μαρ 15, 2014 4:25 pm | |
| Αν ειναι το 1/4 του πλεσιου με μελι βοηθησε τες να το μετακινησουν απολεπιζοντας το, μπλοκαρισμα πλυθησμου δεν υφιστανται. Ενδεικτικο για το αν θα ανεβασουμε πατωμα ή οχι εινια ο γονος και δευτερευοντος ο πλυθησμος, αν και περιπου μαζι πανε. Πατωμα δινουμε απο τα 7 πλεσια γονου, κυνδυνος σμηνουργιας δεν υπαρχει ακομα. | |
|
ethnic69 Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ποτε βαζουμε το πλαισιο; Κυρ Μαρ 16, 2014 9:43 am | |
| | |
|