Παιδιά σήμερα έκανα επιθεώρηση και παρατήρησα αυτά που βλέπετε στις παρακάτω φωτό. Βασίλισσα δεν είδα είδα όμως γόνο περισσότερο από την προηγούμενη φορά. Αναμένω σχόλια.
Σήμερα έκανα επιθεώρηση, το μελίσσι είναι 10άρι και σε 5 πλαίσια έχει γόνο. Μάλιστα εντόπισα και τη βασίλισσα να κόβει βόλτες βιαστική και να "κορνάρει". Παρακάτω βλέπετε και μερικά κηφηνοκέλια που υποψιάζομαι ότι μπορεί να είναι σμηνουργίας. Πάντως χώρος υπάρχει για να γεννήσει η βασίλισσα και τις επόμενες ημέρες θα τοποθετήσω όροφο, όπως και σε ένα άλλο που έχει 7 πλαίσια γόνο. Πιστεύω ότι οι συνθήκες που σας ανέφερα επιτρέπουν τέτοια κίνηση.
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
Θέμα: Απ: Μήπως είναι αρρενογόνο; Κυρ Μαρ 30, 2014 12:05 am
εννοεις Βασσιλοκελια και οχι κηφηνοκελια που εγραψες σωστα?? ΑΝ δεν κανω τεραστιο λαθος Β.Κ. στο κεντρο των πλαισιων ειναι αντικαταστασης και οχι σμηνουργιας
δεν εχει σχεση αυτο ...σε μελισσακι μου 8πλαισιων που ειχε βασιλισσα και γενναγε κανονικα και σωστα ξαφνικα και επειδη ετσι γουσταραν βρηκα κελια αντικαταστασης και σμηνουργιας...τα κατεστρεψα μια και ειχα δει αυγο ημερας...την επομενη βδομαδα ξανα βρηκα κελια αντικαταστασης και σμηνυργια και αφαντη την βασιλισσα..κομμενη 4 μερες.... οποτε??? αν γουσταρουν να την κοψουν θα την κοψουν...αρα ισως να σου ετοιμαζουν ΕΚΛΠΗΞΗΗΗΗΗΗ!!!!
Λες να μην τους αρέσει η νέα βασίλισσα; Χμ... Πολύ στο τραγούδι το έχει ρίξει η κυρά δεν πρόλαβε να βγει καλά καλά από το αυγό... Αν είναι έτσι συμφωνώ κι εγώ. Ό,τι θέλει ο λαός.
χαχαχαχ τι να σου πω εγω σου εγραψα τι μου εκαναν οι δικες μου κυριες...επισης μου φανηκε περιεργο που εγραψες οτι την ειδες την να τρεχει και να ``κορναρει`` αν εννοεις οτι ετρεχε σαν τρελη πανω στο πλαισιο δεν ειναι καλο σημαδι αυτο...μαλον την κυνηγανε
Όχι στο ξύλο, έτρεχε ανάμεσα στις μέλισσες οι οποίες μάλλον της άνοιγαν χώρο... Έτσι μου φάνηκε. Έχω και βίντεο αλλά πρέπει να βρω πως θα το αναρτήσω...
Εννοώ ότι έτρεχε, όχι στο ξύλο αλλά ανάμεσα στις μέλισσες πάνω στα κελιά...Ξέρω ότι η νέα βασίλισσα που δεν έχει ζευγαρώσει τρέχει έτσι. Τώρα για το "κορνάρισμα" δεν ξέρω τι σημαίνει.
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
Θέμα: Απ: Μήπως είναι αρρενογόνο; Δευ Μαρ 31, 2014 12:02 am
Βρήκα αυτό το βίντεο που ταιριάζει με τη δική μου περίπτωση...
mpampis13 BeeForce
Θέμα: Απ: Μήπως είναι αρρενογόνο; Δευ Μαρ 31, 2014 12:13 am
psath έγραψε:
Σήμερα έκανα επιθεώρηση, το μελίσσι είναι 10άρι και σε 5 πλαίσια έχει γόνο. Μάλιστα εντόπισα και τη βασίλισσα να κόβει βόλτες βιαστική και να "κορνάρει".
το κορναρει εσυ το εγραψες...δες το παραπανω δικο σου ειναι
mpampis13 BeeForce
Θέμα: Απ: Μήπως είναι αρρενογόνο; Δευ Μαρ 31, 2014 12:15 am
αυτο που ειδα στο βιντεο ειναι επικυνδινο να το κανουμε...ειναι γνωστο οτι οταν τρεχει ετσι η βασιλισσα ειναι πολυ πιθανον να την σκοτωσουν οι μελισσες,ειδες και μια σχετικα μικρη επιθεση που δεχτηκε προς το τελος του βιντεο. Στα σεμιναρια μας ειχαν πει οτι οταν εχουμε παρθενα βασιλισσα ΔΕΝ κανουμε επιθεωριση η την κανουμε ΠΟΛΥ συντομη
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
Θέμα: Απ: Μήπως είναι αρρενογόνο; Δευ Μαρ 31, 2014 12:35 am
Το ξέρω φίλε, γι αυτό δεν ασχολήθηκα άλλο, όταν την είδα να κινείται έτσι σταμάτησα. Βέβαια το βιντεάκι 10'' περίπου έμεινε. Βασικά την πάτησα γιατί είδα γόνο και θεώρησα ότι η νέα βασίλισσα γεννάει κανονικά. Φαίνεται και σε προηγούμενες φωτό ότι γεννάει. Την επόμενη φορά δε θα το επιθεωρήσω, ίσως βάλω φαγητό αν ο καιρός χαλάσει. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.