| βάση στήριξης κυψελών | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
av Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 68
| Θέμα: βάση στήριξης κυψελών Πεμ Φεβ 06, 2014 6:25 pm | |
| καλησπέρα σε όλους, νέος στον χώρο και εγώ (βασικά φέτος βάζω τα πρώτα μου μελίσσια)
έχω δει διάφορες βάσεις στήριξης κυψελών και σκέφτηκα κάτι απλό που θέλω την γνώμη σας. να πάρω τρεις τσιμεντολιθους και να βάλω πάνω μια τάβλα οικοδομής, σαν τραπέζι φανταστείτε | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: βάση στήριξης κυψελών Πεμ Φεβ 06, 2014 8:17 pm | |
| Εγώ έβαλα λάστιχα αυτοκινήτου που στο πλάι τα έκοψα με λεπίδι ανοίγοντας 4 τρύπες ώστε να μη γεμίζουν νερό. | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: βάση στήριξης κυψελών Πεμ Φεβ 06, 2014 11:42 pm | |
| και για πιο λογο να βαλεις την ταβλα οικοδομης και δεν το βαζεις πανω στους τσιμεντολιθους? | |
|
| |
av Μέλος
| Θέμα: Απ: βάση στήριξης κυψελών Παρ Φεβ 07, 2014 1:13 pm | |
| νομίζω πως το μαδέρι θα είναι πιο σταθερό, άσε που χωράει και 3-4 κυψέλες πάνω | |
|
| |
geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: βάση στήριξης κυψελών Παρ Φεβ 07, 2014 2:41 pm | |
| ...δεν νομίζω ότι προσφέρει επαρκή σταθερότητα μιά τέτοια βάση (πχ, σε 2όροφη κυψέλη). Ανέξοδα, μιά ξύλινη παλέτα ολόκληρη ή κομμένη στη μέση δίνει την καλύτερη στήριξη. Εάν τα μελίσσια σου θα είναι σταθερά σου προτείνω να βάλεις ύφασμα εδαφοκάλυψης από κάτω. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Προσφέρει καθαριότητα, μεγάλη ευκολία στους χειρισμούς και το βασικότερο όλων.....διάγνωση! Ξέρεις τι γίνεται στην κάθε κυψέλη γιατί βλέπεις όλα τ' απορρίμματα της (τυχόν παραμορφωμένες μέλισσες από το βαρρόα, καθαρισμένος γόνος από κιμωλίαση, κλπ). Καλή επιτυχία να έχεις στο ξεκίνημά σου!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την geobees στις Παρ Φεβ 07, 2014 9:51 pm, 1 φορά | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 332
| Θέμα: Απ: βάση στήριξης κυψελών Παρ Φεβ 07, 2014 4:53 pm | |
| φιλε βαλε μονο τσιμεντολιθος.πολυ καλη επιλογη εβαλε ο θειος μου.καλυτερα απο παλετες μιας κ ειναι αθανατοι.κ το καλυτερο?το μελισσι σηκωνεται πιο ψηλα κ δουλευεται καλυτερα οταν ειναι μονο | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: βάση στήριξης κυψελών Παρ Φεβ 07, 2014 7:32 pm | |
| το μαδερι πανω σε τσιμεντολιθους ΔΕΝ ειναι καθολου σταθερο...μην ξεχνας οτι οι κυψελες ειναι εκτεθιμενες στον καιρο...3 κυψελες σε μαδερι και με δυνατο ανεμο,που τωρα τελευταια ειναι ΠΑΡΑ πολυ συχνοι,δεν ειναι και το καλυτερο | |
|
| |
av Μέλος
| Θέμα: Απ: βάση στήριξης κυψελών Κυρ Φεβ 09, 2014 6:29 pm | |
| οπότε πάμε σε παλέτα, αν και θα δοκιμάσω και τον τσιμεντολιθο
| |
|
| |
nikmak Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 41
| Θέμα: Απ: βάση στήριξης κυψελών Δευ Φεβ 10, 2014 12:06 am | |
| Εγώ παιδιά χρησιμοποιώ ένα χοντρό κομμάτι φελιζόλ κάτω από κάθε κυψέλη. Το πλάτος του είναι όσο και η κυψέλη και το μήκος περίπου το διπλάσιο για να μην βγαίνουν τα χόρτα μπροστά, να έχουν διάδρομο προσγείωσης και να βλέπω τι πετάνε έξω. Είναι λίγο ακριβό αλλά για τις λίγες κυψέλες που έχω είναι μια χαρά. Το μόνο πρόβλημα που είδα μέχρι τώρα είναι ότι αν μείνει πολύ καιρό στο ίδιο μέρος, το τρυπάνε τα χόρτα που προσπαθούν να βγουν από κάτω του και μετά δεν ξεκολλάει από το έδαφος. | |
|
| |
Γιώργος-Κόρινθος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 107
| Θέμα: Απ: βάση στήριξης κυψελών Τρι Φεβ 11, 2014 8:26 pm | |
| - geobees έγραψε:
- ...δεν νομίζω ότι προσφέρει επαρκή σταθερότητα μιά τέτοια βάση (πχ, σε 2όροφη κυψέλη).
Ανέξοδα, μιά ξύλινη παλέτα ολόκληρη ή κομμένη στη μέση δίνει την καλύτερη στήριξη. Εάν τα μελίσσια σου θα είναι σταθερά σου προτείνω να βάλεις ύφασμα εδαφοκάλυψης από κάτω. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Προσφέρει καθαριότητα, μεγάλη ευκολία στους χειρισμούς και το βασικότερο όλων.....διάγνωση! Ξέρεις τι γίνεται στην κάθε κυψέλη γιατί βλέπεις όλα τ' απορρίμματα της (τυχόν παραμορφωμένες μέλισσες από το βαρρόα, καθαρισμένος γόνος από κιμωλίαση, κλπ).
Καλή επιτυχία να έχεις στο ξεκίνημά σου! Είσαι καλλιτέχνης Γιώργη,στο 'χω ξαναπεί! | |
|
| |
| βάση στήριξης κυψελών | |
|