Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος

Πήγαινε κάτω 
+12
ΣΠΥΡΕΤΟ
thoma.sbees
giorikas
niviuk
beesbikos
ΧΡΗΣΤΟΣ
Vasilis.
gmakhs
Γιώργος-Κόρινθος
newbee
ethnic69
matteus
16 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

Αριθμός μηνυμάτων : 831

Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Φεβ 16, 2014 5:03 pm

Καλησπερα και παλι. Το εψαξα καλυτερα και πηγα και σε διαφορες μαντρες, υπαρχουν 3 διαφορετικα ειδη sprinter. Με κοντο σασι με 2.70μ καροτσα παιρνει 20 μελισσια η στρωση, με το μεσαιο σασι 3.20μ παιρνει 24 και μετα εχει και με πολυ μεγαλυτερη καροτσα τα οποια δεν τα κοιταω καν. Βρηκα ενα 308 με κοντο σασι, το θεμα ειναι αν το εχω φορτομενο λετε μου κανει ναζακια ? Μηπως ειναι προτιμομετερο καποιο μοντελο 311 η 313 ? δηλαδη να εχει 110 η 130 αλογα. Για 4χ4 το απεκλεισα τελειως γιατι το μεγαλο το κανω και μικρο, το μικρο ομως δεν γινεται μεγαλο  lol!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Vasilis.
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 332

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Φεβ 16, 2014 6:09 pm

Φιλε τούρμπο να πάρεις.εχω 309 μερσεντες.ειναι καλό χρυσό αλλα δεν έχει την ροπή του τούρμπο ούτε στον ύπνο του.εχω γύρω στα 18 κιλά κ το 313 πάνω από 30.θα ανεβαίνεις με 5η ανηφόρες που εγω ανεβαίνω με 2
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Φεβ 16, 2014 7:56 pm

Vasilis. έγραψε:
Φιλε τούρμπο να πάρεις.εχω 309 μερσεντες.ειναι καλό χρυσό αλλα δεν έχει την ροπή του τούρμπο ούτε στον ύπνο του.εχω γύρω στα 18 κιλά κ το 313 πάνω από 30.θα ανεβαίνεις με 5η ανηφόρες που εγω ανεβαίνω με 2

Turbo ειναι ολα τα μοντελα μετα του 208 κτλπ, δηλαδη ολα τα 300 μοντελα εχουν turbo. Το θεμα ειναι ενα με 80 αλογα θα κανει την ιδια δουλεια με ενα με 110 η 130? διοτι βρηκα ενα με 80 αλογα που φενεται καλο αμαξακι και στα λεφτα που εχω αλλα προβληματιζομαι με τα αλογα, καποιος μου ειπε με μεγαλο φορτιο και ανηφορες θα πηγαινει σαν παπακι.
Vasilis.
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Φεβ 16, 2014 8:08 pm

Όχι φυσικά τι σχέση έχουν τα 110 με τα 130 κ πόσο μάλλον με 80;όσο πιο δυνατό τόσο πιο ξεκουραστο στο φορτίο αυτό μπορεί να σημαίνει κ λιγότερο πετρέλαιο.
Vasilis.
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Φεβ 16, 2014 8:13 pm

20 κιλά ροπή το 80.27 κιλά ροπή το 110 κ 30 κιλά το 110cdi.επειδη οδηγώ αμάξι με 19 κιλά ροπή θα σου πρότεινα να την αποφύγεις αυτή την επιλογή.τωρα το 110 με το 130 δεν έχουν μεγάλες διάφορες.δεν μπόρεσα να βρω διάγραμμα που βγάζουν την δύναμη αλλα από τους κινητήρες που είδα είναι ίδιοι.
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Φεβ 16, 2014 8:39 pm

Για δες εδω [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Διαβασα κατι για Black Death το παθαινουν τα sprinter, εσυ που εχεις λογικα μπορει να το γνωριζεις. Και ψαχνω τωρα να δω μηπως καποια συγκεκριμενα μοντελα ειναι το παθαινουν πιο ευκολα.
Vasilis.
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Φεβ 16, 2014 8:51 pm

Γενικά τα cdi έβγαζαν ζημιές σε σχέση με το παλιό μοντέλο αρκετά έχω ακούσει για ηλεκτρονικά όπως κλειδαριες.καποια είχαν πρόβλημα με τον διακοπτη μίζας.μεγαλη προσοχή στο πετρέλαιο στα cdi αλλιώς θα κλαις.εγω φιλε θα έπαιρνα το παλιό δηλαδή το 312d η το 212d σκυλί μεγάλο.
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Φεβ 17, 2014 3:04 am

Vasilis. έγραψε:
Γενικά τα cdi έβγαζαν ζημιές σε σχέση με το παλιό μοντέλο αρκετά έχω ακούσει για ηλεκτρονικά όπως κλειδαριες.καποια είχαν πρόβλημα με τον διακοπτη μίζας.μεγαλη προσοχή στο πετρέλαιο στα cdi αλλιώς θα κλαις.εγω φιλε θα έπαιρνα το παλιό δηλαδή το 312d η το 212d σκυλί μεγάλο.

Δηλαδη τι ακριβως να προσεχω σε πετρελαιοκινητο? Νομιζα οτι αυτα αντεχουν/βγαζουν πιο πολλα χιλιομετρα. Το 308 και το 311, 313 δεν θεωρουνται παλια? Λες να μην ειναι Cdi αλλα σκετο D, αυτα ομως δεν εχουν turbo....

Ευχαριστω για την βοηθεια.
Vasilis.
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Φεβ 17, 2014 3:18 am

απο 97 κ μετα ειναι τουρμπο ειναι to sprider πρωτης γενιας.αυτο το εβγαζε το λιγοτερο με 80 αλογα ατμοσφαιρικα,μετα ειχε εναν κινητηρα τουρμο με 100 αλογα κ μετα με τα 120.τα μοντελα αυτα διπλα απο το ονομα εφεραν ενα αγγλικο d.βρες ενα 312D μεχρι 2000 μοντελο.μετα το 2000 βγηκαν τα cdi.ολα τα cdi μεχρι κ το 313 εχουν κινητηρα 2.100 τετρακυλινδρο ενω το 312d εχει 2.900 πεντακυλινδρο.αυτο ειναι κ ενα απο τα μεγαλυτερα πλεονεκτηματα
newbee
Μέλος
Μέλος
newbee

Αριθμός μηνυμάτων : 280

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Φεβ 17, 2014 11:17 am

Δεν είναι καλύτερα ένα transit πιο καινούργιο μοντέλο σε σχέση με ένα sprinter 98-2000 μοντέλο?
Vasilis.
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Φεβ 17, 2014 12:17 pm

Ναι καλή επιλογή αρκεί να πας στο facelift του 2001 βέβαια κ αυτά είχαν κάτι θέματα με τα σασμαν αλλα όσους ξέρω που έχουν είναι πολύ ικανοποιημένοι.αα κ να είναι το τούρμπο.παντως μην σε φοβίζει το 2000 μοντέλο.
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Φεβ 17, 2014 4:20 pm

Το sprinter που ειδα ειναι του 04' και κοστιζει τα ιδια λεφτα με ενα transit του 09-010'. Μηπως τελικα στα sprinter πληρωνεις και το σηματακι λιγο? Δεν ξερω τι να πω, παντος τα ford δεν τα εχω και σε μεγαλη εκτιμηση απο αυτα που ακουω. Και στο δρομο οποτε προσεχω απο τα 10 επαγγελματικα αμαξια, τα 7 ειναι sprinter.
ethnic69
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
ethnic69

Αριθμός μηνυμάτων : 658

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Φεβ 17, 2014 6:34 pm

Αν το transit θα σου βγαλει 500.000 χιλιομετρα , το sprinder θα σου βγαλει 1.000.000 χιλιομετρα , αυτη ειναι η διαφορα .
Υ.Γ. Το transit το ειχα παλια
beesbikos
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 95

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Φεβ 17, 2014 9:12 pm

Παιδιά το θέμα με τα υποχρεωτικά ABS για τα μελισσοκομικά οχήματα το γνωρίζει κανείς? Γιατί κάτι πήρε το αυτί μου.
beesbikos
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 95

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 20, 2014 12:34 pm

Απο ότι καταλαβαίνω κανείς δεν έχει πληροφορηθεί σχετικά με τη νέα διάταξη περί υποχρεωτικών abs στα μελισσοκομικά οχήματα.Θα πρότεινα λοιπόν σε όλους τους επίδοξους αγοραστές να το ψάξουν πριν προβούν σε οποιαδήποτε αγορά αυτοκινήτου πριν βρεθούν προ εκπλήξεων όπως συμβαίνει πάντα στο αγαπημένο ελλάντα.
gmakhs
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 431

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 20, 2014 1:34 pm

beesbikos έγραψε:
Απο ότι καταλαβαίνω κανείς δεν έχει πληροφορηθεί σχετικά με τη νέα διάταξη περί υποχρεωτικών abs στα μελισσοκομικά οχήματα.Θα πρότεινα λοιπόν σε όλους τους επίδοξους αγοραστές να το ψάξουν πριν προβούν σε οποιαδήποτε αγορά αυτοκινήτου πριν βρεθούν προ εκπλήξεων όπως συμβαίνει πάντα στο αγαπημένο ελλάντα.

Δεν το έχω ψάξει για τα μελισσοκομικά αλλα για τα βυτία στα βενζινάδικα δεν είναι αναγκαστικό τελικά.οποτε θα είναι σίγουρα για εμάς? yparxxoun κάποια όρια ??
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 20, 2014 6:12 pm

beesbikos έγραψε:

Ωραιος φιλε δεν το ηξερα αυτο  afro 
newbee
Μέλος
Μέλος
newbee

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 20, 2014 8:26 pm

beesbikos έγραψε:

Αυτό ισχύει για τους επαγγελματίες μελισσοκόμους και πάνω απο 2.500 κιλών μικτά ή και για τα μικρότερα?
niviuk
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 9

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Μαρ 06, 2014 3:02 pm

επειδη αναφρερθηκατε στο sprinter εχω το 413cdi μοντελο του 2003.δεν εχει κανενα προβλημα εκτος του οτι πρεπει να προσεχεις που βαζεις πετρελαιο.
newbee
Μέλος
Μέλος
newbee

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Μαρ 06, 2014 3:35 pm

Έχει κανένας hilux,L200, ranger να μας πεί την κατανάλωση?

newbee
Μέλος
Μέλος
newbee

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Μαρ 06, 2014 3:39 pm

niviuk έγραψε:
επειδη αναφρερθηκατε στο sprinter εχω το 413cdi μοντελο του 2003.δεν εχει κανενα προβλημα εκτος του οτι πρεπει να προσεχεις που βαζεις πετρελαιο.

Τις επισκέψεις στο μελισοκομείο με το sprinter τις κάνεις?

Είμαι σε δίλημμα....αγροτικό 1,5 καμπίνα ή sprinter, transit κλπ.
niviuk
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Μαρ 06, 2014 3:53 pm

εξαρταται το τι εχω να κανω.πριν παρεις αμαξι σκεψου ποσα μελισσια θελεις να εχεις και αναλογα κανε.λιγα μελισσια -αγροτικο.πολλα -sprinter.
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Ιαν 14, 2015 5:40 pm

Γεια σας και παλι, περασε ενας χρονος και ακομα ψαχνω για μελισσοκομικο.

Επισκεφτηκα αρκετες μαντρες αυτοκινητων. Ειδα μεχρι και sprinter 4x4 το οποιο θα ηταν καλη λυση αν δεν ηταν τοσο ψηλο. Δεν βολευει καθολου στο φορτωμα δυστυχως. Ουτε πολυ ψηλα θα μπορω να φορτωνω και θα μου βγαινει η μεση, το αμαξι αυτο δεν κανει για μελισσοκομικο. Ειδα και Volkswagen αλλα αυτα εχουν μπροστα κινηση δεν γνωριζω κατα ποσο  τα καταφερνουν με πολυ βαρος πισω.

Με τα λεφτα που διαθετω μπορω να αγορασω καποιο sprinter 311,313 η 316. Τα περισσοτερα απο αυτα τα μοντελα εχουν 1300kg οφελιμο. Οσο δικαιουτε δηλαδη καποιος αγροτης που δεν ειναι κατα κυριο επαγγελμα μελισσοκομικος. Θα βγει με επαγγελματικες πινακιδες αν καταλαβα καλα. Οσα πιο πολλα αλογα εχει τοσο το καλυτερο πιστευω, το ιδανικοτερο θα ηταν τα 130 αλογα.

Μου προτεινε καποιος να κοιταξω για Toyota DYNA 150.
Εχει κανεις εμπειρια για το συγκεκριμενο αμαξι? Λετε να περπαταει καλυτερα φορτωμενο σε ασφαλτο και χωμα?

Οριστε καποιες απο τις επιλογες μου.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] 4.5 μετρα καροτσα

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Toyota DYNA 100

Η ανοιξη πλησιαζει και τα μελισσια θα θελουν κυνηγημα, εγω αμαξι δεν εχω ... Βρηκα και εναν μηχανικο που θα ερθει μαζι μου να δει το αμαξι. Εσεις τι προτεινεται.

Σας ευχαριστω για τον χρονο σας.
ethnic69
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
ethnic69

Αριθμός μηνυμάτων : 658

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Ιαν 14, 2015 7:24 pm

Ωραιο μου φενεται το toyota !!!
giorikas
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος   Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Ιαν 15, 2015 1:14 am

Σαν μικρή καρότσα να έχει!

Αγορα Μελισσοκομικου οχηματος
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 2 από 4Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4  Επόμενο
 Παρόμοια θέματα
-
» καθαρισμοσ μελισσοκομικου εξοπλισμου
» Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού
» Τύπος μελισσοκομικού αυτοκινήτου...
» ερωτηση μελισσοκομικου βιβλιαριου
» 1ο Συνέδριο Μελισσοκομικού Συλλόγου Σαρωνικού.

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: Τα εργαλεία της δουλειάς-
Μετάβαση σε: