| Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού | |
|
+18Throubee priamos1980 2nios Adami Drone Θοδωρής psath Ar_lo thodoris981 mpampis13 Mactas drakos monarchis sotto Maikpigasos ethnic69 Johnniebee ΚΑΝΑΡΗΣ pointerst 22 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Τρι Ιαν 21, 2014 7:07 pm | |
| Καλησπέρα σας,εδώ και καιρό σκέφτομαι τρόπους για να μεταφέρω τα εργαλεία ξέστρο,καπνιστήρι κτλ .Η σακούλα που χρησιμοποιούσα άρχισε να μου τι δίνει πολύ γιατί από την μία όλο σκίζεται και από την άλλη δεν είναι και ο πιο έμπιστος τρόπος μεταφοράς των εργαλείων,ειδικά αν μεταφέρεις μικρά πραγματάκια.Έχει κανείς καμιά ιδέα?κάτι να προτείνει?Εσείς τι χρησιμοποιείτε? | |
|
| |
ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Τρι Ιαν 21, 2014 7:50 pm | |
| Εγώ χρησιμοποιώ μια εργαλειοθήκη πλαστική. Χωράει τα πάντα εκτός από καπνιστήρι, το οποίο στερεώνεται σε μια του εγκοπή. | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Τρι Ιαν 21, 2014 7:59 pm | |
| Θα με βοηθούσες παρα πολύ με μια φωτογραφία.Να υποθέσω ότι την αγόρασες και δεν την έφτιαξες εσύ. | |
|
| |
ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Τρι Ιαν 21, 2014 8:06 pm | |
| | |
|
| |
Johnniebee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 300
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Τρι Ιαν 21, 2014 8:26 pm | |
| Εγώ χρησιμοποιό ένα πλαστικό τελάρο σαν αυτό [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] και έχω και ένα ξύλινο κουτάκι μέσα στο τελάρο για βάζω τα μικροπράγματα και να μην τα χάνω. το τελάρο είναι αρκετά μεγάλο και έχει μειωνεκτημα οτι χρειάζεται και τα δύο χέρια για να το μεταφέρεις. το καλό είναι οτι χωράει ακριβώς το πλαίσιο στο μήκος του (έτσι μπορώ να πέρνω 2-3 πλαίσια στην επιθεώρηση έγω που δεν έχω αποθήκη στο μελισοκομίο μου) και οτι χωράει όλα τα εργαλεία (μασκα, γάντια, ξέστρο, καπνηστίρι,σφυράκι, πένασα κτλ.. + μια ποσότητα πευκοβελώνες σε μια σακουλιτσα...) Η αλήθεια έιναι όμως οτι θα ήθελα να κάνω μια κατασκευή που να έιναι ιδανική για την μεταφορά των εργαλέιων αυτών. | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Τετ Ιαν 22, 2014 1:23 am | |
| εγω χρησιμοποιω μια πλαστικη εργαλειοθηκη , που εκτος οτι χωραει οοοολλλα τα εργαλεια , ειναι και καθισμα | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Τετ Ιαν 22, 2014 11:58 pm | |
| εγώ όλα τα εργαλεία που πιθανόν να χρειαστώ..τα έχω όλα σε ένα σάκο μεγάλο.. Τα πάντα όλα.. από μαρκαδόρο μέχρι... πριόνι.. | |
|
| |
sotto Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 77
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Παρ Ιαν 24, 2014 10:57 am | |
| Στο περιοδικο " Μελισσοκομικη επιθεωρηση" υπαρχει μια κατασκευη για κασελακι μεταφορας εργαλειων απο τον μελισσοκομο Κωστα Ελευθεριου, "Μελισσοκομια Μαραθωνα 'Αν θελει κανεις ας ριξει μια ματια... | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Παρ Ιαν 24, 2014 12:00 pm | |
| Στέλνω σε σύνδεσμο ένα ενδιαφέρον άρθρο για εργαλειοθήκη. Από τον Σπύρο Σφήκα. Ελπίζω να βοηθήσει όσους έχουν κέφια και όρεξη για κατασκευές. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Και άλλη μια από τον μελιΣάκη. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Πεμ Ιαν 30, 2014 2:06 pm | |
| Και μια πιο πρόσφατη από τον Da Vinci της Μελισσοκομικής ξυλουργικής και όχι μόνο... Ο άνθρωπος ζωγραφίζει!!! [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Πεμ Ιαν 30, 2014 2:21 pm | |
| Πολύ καλό το τελευταίο,αλλά τέτοιου είδους κατασκευές δεν είναι λίγο βαριές?Πρσπαθώ να σκεφτώ κάτι πιο πρακτικό,ελαφρύ και φυσικά να χωράει όλα! | |
|
| |
drakos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 190
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Παρ Ιαν 31, 2014 10:57 am | |
| Εγώ τα έχω όλα μέσα σε μια μαύρη σκάφη πλαστική, από αυτές που βάζουν στις οικοδομές την λάσπη. Είναι γερή, δεν καίγεται, χωράει τα πάντα, τα βλέπεις εύκολα και βάζω και τις άδειες πλαστικές σακούλες μετά το τάισμα. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Παρ Φεβ 28, 2014 9:21 pm | |
| | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Παρ Φεβ 28, 2014 9:29 pm | |
| πολύ θα ήθελα να το δώ,αλλά δεν το δείχνει.. | |
|
| |
Mactas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 98
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Παρ Ιαν 16, 2015 7:59 pm | |
| Παιδιά μου δώσατε φοβερή έμπνευση και προσπάθησα κι εγώ να φτιάξω τη δική μου εργαλειοθήκη παίρνοντας στοιχεία από όλες τις κατασκευές που είδα παραπάνω. Σίγουρα θα κάνω στην πορεία και κάποιες βελτιώσεις ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν. Βασικό μου μέλημα ήταν να είναι μεγάλη ώστε να μπαίνει μέσα το καπνηστηρι και τα υπόλοιπα εργαλεία, να έχει ένα ντουλαπάκι που μέσα θα υπάρχουν 5 πλαίσια έτοιμα για άμεση χρήση και όταν το ντουλαπάκι είναι κλειστό, να λειτουργεί σαν καθισματακι. Σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά ο ενθουσιασμός μου ήταν μεγάλος και ήθελα να την τελειώσω σήμερα (συνολικά μου πήρε 2 απογεύματα). Η κόρη μου (5 χρονων) έβαλε στο τέλος την πινελιά της, ζωγραφίζοντας τη μία πλαϊνή πλευρά. Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Παρ Ιαν 16, 2015 8:36 pm | |
| [quote="Mactas"]Παιδιά μου δώσατε φοβερή έμπνευση και προσπάθησα κι εγώ να φτιάξω τη δική μου εργαλειοθήκη παίρνοντας στοιχεία από όλες τις κατασκευές που είδα παραπάνω. Σίγουρα θα κάνω στην πορεία και κάποιες βελτιώσεις ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν. Βασικό μου μέλημα ήταν να είναι μεγάλη ώστε να μπαίνει μέσα το καπνηστηρι και τα υπόλοιπα εργαλεία, να έχει ένα ντουλαπάκι που μέσα θα υπάρχουν 5 πλαίσια έτοιμα για άμεση χρήση και όταν το ντουλαπάκι είναι κλειστό, να λειτουργεί σαν καθισματακι. Σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά ο ενθουσιασμός μου ήταν μεγάλος και ήθελα να την τελειώσω σήμερα (συνολικά μου πήρε 2 απογεύματα). Η κόρη μου (5 χρονων) έβαλε στο τέλος την πινελιά της, ζωγραφίζοντας τη μία πλαϊνή πλευρά. Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες.[quote]
Ρε συ αυτό είναι πολύ καλύτερο από ότι μου περιέγραφες!!!
Ετοιμάσου για παραγγελία....
Έχει επεξεργασθεί από τον/την monarchis στις Παρ Ιαν 16, 2015 9:25 pm, 2 φορές συνολικά | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Παρ Ιαν 16, 2015 8:38 pm | |
| | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Παρ Ιαν 16, 2015 9:24 pm | |
| Νομιζω αρχιζω κι εγω την ξεπατικοτουρα. | |
|
| |
Ar_lo Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 78
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Παρ Ιαν 16, 2015 9:39 pm | |
| πολυ ωραία η κατασκευή σου, ομολογώ οτι με έβαλες σε σκέψεις . και οι τελευταίες πινελιές....... αξία ανεκτίμητη. | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Παρ Ιαν 16, 2015 9:54 pm | |
| Πολύ ωραία κατασκευή. Συγχαρητήρια! Το ερώτημά μου είναι πόσο ζυγίζει άδεια, γιατί αν ζυγίζει όσο μια άδεια 5άρα κυψέλη πιστεύω ότι είναι βαριά. Σκεφτόμουν πλαστικό κουτί 70Χ50 εκ. (με καπάκι) με προσθήκες γύρω γύρω μικρότερων πλαστικών κουτιών για τα ψιλιλόγια. Σίγουρα είναι ελαφρύτερο αλλά δεν είναι ξύλο, γι αυτό και δεν το προχώρησα. Mactas πες μας για το βάρος. | |
|
| |
Mactas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 98
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Σαβ Ιαν 17, 2015 1:06 am | |
| Ευχαριστώ πολυ για τα καλα σας λόγια. Η αντιγραφή και το ξεπατικωμα οχι μονο επιτρέπονται, αλλα επιβάλλονται με τις όποιες βελτιώσεις κρίνει ο καθένας. Το βάρος της ειναι γύρω στα 7-8 κιλά (την κουβαλάς άνετα δηλαδη). Θα μπορούσε να γινει και πιο ελαφριά αλλα έβαλα κόντρα πλακέ θαλάσσης που ειναι λιγο πιο βαρύ. Επίσης θα μπορούσε να γινει πιο μικρή και πιο ελαφριά αν έλειπε το ντουλαπακι-κάθισμα που εχει μέσα τα 5 πλαίσια, αλλα θεώρησα οτι ίσως να ειναι χρήσιμο να εχεις δίπλα σου στην επιθεώρηση καποια έτοιμα πλαίσια για άμεση χρήση και να μη χρειαζεται να τρέχεις πχ στο αυτοκίνητο, όπως επίσης και το καθισματακι είτε για την επιθεώρηση, είτε για ενα καφεδάκι σε καποια μεριά του μελισσοκομείου χαζεύοντας τις κινήσεις των κοριτσιών. Το καλο με το ξύλο φιλε psath ειναι ευκολότερο να προσαρμοσεις πανω οτι θελεις. Πχ εχω βιδωσει μέσα σε μια γωνία ενα μικρό κουτί απο πουρακια σαν μολυβοθηκη για στυλο, μαρκαδόρο,κοπίδι κλπ. Επίσης εχω βιδωσει ενα πομολακι σε σχήμα Π για να στερεωνεται η βούρτσα και το ξεστρο.
| |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Σαβ Ιαν 17, 2015 5:19 pm | |
| - Mactas έγραψε:
- Ευχαριστώ πολυ για τα καλα σας λόγια.
Η αντιγραφή και το ξεπατικωμα οχι μονο επιτρέπονται, αλλα επιβάλλονται με τις όποιες βελτιώσεις κρίνει ο καθένας. Το βάρος της ειναι γύρω στα 7-8 κιλά (την κουβαλάς άνετα δηλαδη). Θα μπορούσε να γινει και πιο ελαφριά αλλα έβαλα κόντρα πλακέ θαλάσσης που ειναι λιγο πιο βαρύ. Επίσης θα μπορούσε να γινει πιο μικρή και πιο ελαφριά αν έλειπε το ντουλαπακι-κάθισμα που εχει μέσα τα 5 πλαίσια, αλλα θεώρησα οτι ίσως να ειναι χρήσιμο να εχεις δίπλα σου στην επιθεώρηση καποια έτοιμα πλαίσια για άμεση χρήση και να μη χρειαζεται να τρέχεις πχ στο αυτοκίνητο, όπως επίσης και το καθισματακι είτε για την επιθεώρηση, είτε για ενα καφεδάκι σε καποια μεριά του μελισσοκομείου χαζεύοντας τις κινήσεις των κοριτσιών. Το καλο με το ξύλο φιλε psath ειναι ευκολότερο να προσαρμοσεις πανω οτι θελεις. Πχ εχω βιδωσει μέσα σε μια γωνία ενα μικρό κουτί απο πουρακια σαν μολυβοθηκη για στυλο, μαρκαδόρο,κοπίδι κλπ. Επίσης εχω βιδωσει ενα πομολακι σε σχήμα Π για να στερεωνεται η βούρτσα και το ξεστρο.
Οπως επισης για το σφιξιμο μερικων μελισσιων.Αφαιρεις πλαισια και τα βαζεις αμεσα μεσα.Μια χαρα | |
|
| |
Θοδωρής Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 88
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Σαβ Ιαν 17, 2015 5:23 pm | |
| Συγχαρητήρια για την κατασκευή! Φαίνεται πολύ πρακτική! Η πινελιά της μικρής είναι όλα τα λεφτά! | |
|
| |
Adami Drone Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 105
| |
| |
2nios Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 61
| Θέμα: Απ: Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού Σαβ Ιαν 17, 2015 11:51 pm | |
| - Mactas έγραψε:
- Ευχαριστώ πολυ για τα καλα σας λόγια.
Η αντιγραφή και το ξεπατικωμα οχι μονο επιτρέπονται, αλλα επιβάλλονται με τις όποιες βελτιώσεις κρίνει ο καθένας. Το βάρος της ειναι γύρω στα 7-8 κιλά (την κουβαλάς άνετα δηλαδη).
Συγχαρητήρια για το μεράκι σου Ένα μεγάλο μπράβο στην κορούλα σου γιατί βοηθάει τον μπαμπάκα. Μου έδωσες έμπνευση για δημιουργία γιατί μου φαίνεται πώς αργεί λίγο η άνοιξη | |
|
| |
| Εργαλειοθήκη μεταφοράς μελισσοκομικού εξοπλισμού | |
|