| Μάνα δεν είναι μόνο μια . | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Αγγελής60 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 574
| Θέμα: Μάνα δεν είναι μόνο μια . Πεμ Ιαν 16, 2014 9:03 am | |
| Παιδιά Καλημέρα. Μήπως έχει διαβάσει κανείς το βιβλίο ¨¨¨¨Μάνα δεν είναι μόνο μια ¨¨¨¨ του Νικολαίδη αν δεν κάνω λάθος . Νομίζω ότι περιέχει πληροφορίες και για την βασιλοτροφία και ψάχνω κάτι πέρα από τις διαδικτυακές σελίδες και τις πληροφορίες που αυτές δίνουν. | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Μάνα δεν είναι μόνο μια . Πεμ Ιαν 16, 2014 9:05 am | |
| Του Μπίκου είναι Αγγελή. Καλημέρα, κι εγω το ψάχνω... | |
|
| |
Αγγελής60 Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μάνα δεν είναι μόνο μια . Πεμ Ιαν 16, 2014 9:26 am | |
| Ευχαριστώ monarchis . Θέλω να ξεκινήσω δίαβασμα με ότι έχει να κάνει με την βασιλοτροφία ούτως ώστε από κάποια στιγμή και έπειτα να μπορώ να παράγω κάθε χρόνο τις δικές μου βασίλισσες και αργότερα κάποια στιγμή να κάνω και μια μικρή παραγωγή βασιλικού πολτού. Το μόνο που με ανυσηχεί όμως είναι κατά πόσον ένα παλαιότερο βιβλίο θα είναι αρκετά ενημερωμένο σε σχέση με τις σημερινές πραγματικότητες . Σίγουρα όμως πιστεύω ότι θα είναι ένας καλός οδηγός που θα δίνει πολλές πληροφορίες. Η λεπτομέρειες στην βασιλοτροφία είναι πάρα πολλές , ειδικότερα αφού υπάρχουν ένα σωρό συστήματα και τεχνικές. | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Απ: Μάνα δεν είναι μόνο μια . Πεμ Ιαν 16, 2014 11:05 am | |
| Θα μου επιτρέψεις να πω πως οι λεπτομέριες για την βασσιλοτροφία είναι πολύ λίγες για να μη πω ελάχιστες. Οι υλοποιήσεις είναι πάρα πολλές και δεν σημαίνει πως προσφέρουν κάτι καλύτερο εκτός από πρακτικότητα ίσως σε επιμέρους ζητήματα. Το βιβλίο που λες δεν το έχω αν και θα ήθελα να το διαβάσω γιατί μου αρέσουν τα υπόλοιπα βιβλία που έχω του Μπίκου ( γύρη , πρόπολη , βασιλικός πολτός ). Αυτό του βασιλικού πολτού έχει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την βασιλοτροφία, αφού και για τον βασιλικό πολτό βασιλοτριφία κάνεις. Πολύ καλά τα βιβλία του , ελπίζω και αυτό. Αν διαβάζεις Αγγλικά σε αυτό το site τα έχει όλα σε μια σελίδα. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Από κάποιον που έχει παράγει πάνω από 250.000 βασίλισσες | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Μάνα δεν είναι μόνο μια . Πεμ Ιαν 16, 2014 11:24 am | |
| Πάντως και άλλο ένα βιβλίο που κυκλοφορεί στην ελληνική γλώσσα είναι αυτό του βίολόγου Roger Morse. Το έχω αλλά δεν έχω προλάβει να το διαβάσω... Ο τίτλος είναι: Μελισσοκομία, Παραγωγή και εκτροφή βασιλισσών....
| |
|
| |
pgkioulf Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 40
| Θέμα: Απ: Μάνα δεν είναι μόνο μια . Πεμ Ιαν 16, 2014 1:14 pm | |
| Nαι αυτο ειναι το βιβλιο και μιλαει μονο για την βασιλοτροφεια και ειναι το μοναδικο του ειδους του ειναι απο τις εκδοσεις ΨΥΧΑΛΟΣ
| |
|
| |
beesbikos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 95
| Θέμα: Απ: Μάνα δεν είναι μόνο μια . Πεμ Ιαν 16, 2014 1:27 pm | |
| Το μάνα είναι μόνο μία του Μπίκου είναι πολύ καλό αλλά δεν μιλάει για βασσιλοτροφία αλλά για μεθόδους και συστήματα παραγωγής μελιού.Θεωρώ πως είναι βιβλίο απαραίτητο για κάθε μελισσοκόμο | |
|
| |
Αγγελής60 Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μάνα δεν είναι μόνο μια . Πεμ Ιαν 16, 2014 7:13 pm | |
| Ευχαριστώ παιδιά . Χρήσιμες οι πληροφορίες σας . monarchis ευτυχώς διαβάζω Αγγλικά και θα κοιτάξω την σελίδα που μου έστειλες. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Μάνα δεν είναι μόνο μια . Πεμ Ιαν 16, 2014 8:57 pm | |
| Αγγελή ο karnet την επισύναψε, όχι εγώ, αλλά οφείλω κι εγώ από μεριάς μου να τον ευχαριστήσω. | |
|
| |
Αγγελής60 Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μάνα δεν είναι μόνο μια . Παρ Ιαν 17, 2014 2:04 pm | |
| Δίκιο έχεις άρα ευχαριστούμε τον karnet . Καλή συνέχεια. | |
|
| |
Christos335 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 19
| Θέμα: Απ: Μάνα δεν είναι μόνο μια . Παρ Ιαν 17, 2014 2:54 pm | |
| Θα συμφωνήσω με τον φίλο beesbikos. Το βιβλίο αυτό αναφέρεται σε μεθόδους μελισσοκομίας, με στόχο την παραγωγή μελιού (Φαρραρ, Μπαμπίλη, Χαλκιά κ.α.). Περιγράφει μεθόδους που μπορούμε να δουλέψουμε με δυο βασίλισσες, για αυτό και λέγετε "Μάνα δεν είναι μόνο μία" Ένα ωραίο βιβλίο, το πρώτο του κ. Μπίκου που έπεσε στα χέρια μου, που αν και πέρσι που το πείρα δεν είχα ακόμη εμπειρία (ούτε καν μελίσσια), κατάλαβα ότι θα μου χρειαστεί. | |
|
| |
| Μάνα δεν είναι μόνο μια . | |
|