Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

 

 Ε.Ε.Ε.Μ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για Φεστιβάλ Μελιού και Πανελλήνιου Μελισσοκομικού Συνεδρίου

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Melissologia
Διαχείριση
Melissologia

Αριθμός μηνυμάτων : 678

Ε.Ε.Ε.Μ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για Φεστιβάλ Μελιού και Πανελλήνιου Μελισσοκομικού Συνεδρίου Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Ε.Ε.Ε.Μ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για Φεστιβάλ Μελιού και Πανελλήνιου Μελισσοκομικού Συνεδρίου   Ε.Ε.Ε.Μ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για Φεστιβάλ Μελιού και Πανελλήνιου Μελισσοκομικού Συνεδρίου Icon_minitimeΣαβ Νοε 02, 2013 11:52 pm

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ - ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ
                                                                                 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημερώνουμε τα Μέλη της Εταιρείας, αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους, φορείς και μεμονωμένους μελισσοκόμους, ότι η Ελληνική Eπιστημονική Eταιρεία Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας, ως επιστημονικός – ερευνητικός φορέας του κλάδου, ΔΕΝ θα συμμετέχει στο 5ο Φεστιβάλ Μελιού, που διοργανώνεται στην Αθήνα 6-8 Δεκεμβρίου 2013, αν και προσκλήθηκε από τους διοργανωτές.
Καθώς το σκηνικό αυτό επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια και προς αποφυγή παρεξηγήσεων  ή κακόβουλων ή μη σχολίων, αποφασίσαμε να σας κάνουμε γνωστούς τους λόγους της μη συμμετοχής μας, μέσα από τα μέσα μαζικής δικτύωσης, όπως και των εντύπων του χώρου.

Ο σκοπός της Εταιρείας είναι η προαγωγή της επιστήμης της Μελισσοκομίας και της Σηροτροφίας μέσω της έρευνας, της εκπαίδευσης και της συμβουλευτικής και υποστηρικτικής δράσης σε αναπτυξιακές δράσεις των παραπάνω κλάδων.
Στο πλαίσιο αυτό από της αρχής της σύστασής της έχει διοργανώσει  σειρά Διεθνών και Εθνικών Επιστημονικών  - Ενημερωτικών Συνεδρίων ή Ημερίδων, ή έχει συμμετέχει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις που έχουν οργανώσει Συνεταιριστικοί φορείς του κλάδου.
Με αυτό το σκεπτικό συμμετείχε και στο 1ο Φεστιβάλ Μελιού, με ενημερωτικές συζητήσεις – εργαστήρια, για συγκεκριμένα θέματα – προβλήματα του κλάδου.
Γρήγορα όμως μας έγινε αντιληπτό ότι ο κύριος στόχος των φεστιβάλ αυτών ήταν οι οικονομικές απολαβές της Εταιρείας που τα διοργανώνει, του «Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού». Μάλιστα καθώς η επιτυχία, του πρώτου ιδιαίτερα φεστιβάλ, ήταν παραπάνω από αναμενόμενη, η συγκεκριμένη Εταιρεία απέκτησε τα εχέγγυα να διεκδικεί μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, συνεχείς επιχορηγήσεις για συνεχιζόμενες δράσεις.
Η προσπάθεια για την απόσπαση οικονομικού οφέλους δεν θα ήταν αρνητική, εάν υπήρχε αντιστάθμισμα για τον κλάδο της Μελισσοκομίας. Δηλαδή εάν συνδυαζόταν με την αντίστοιχη αύξηση ή βελτίωση των παροχών σε οργανωτικό επίπεδο, χώρος διεξαγωγής, διευκόλυνση των παραγωγών, σοβαρή και τεκμηριωμένη ενημέρωση του κοινού, κ.α.
Φυσικά αυτό δεν έγινε. Ανʼ αυτού η τάση τα τελευταία χρόνια είναι η μείωση του κόστους διεξαγωγής προς όφελος του κέρδους, με κάθε τίμημα. Σ΄αυτό το σκηνικό λοιπόν η Εταιρεία μας, ως Επιστημονικό Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με στόχο την προαγωγή της επιστήμης και την ενημέρωση – υποστήριξη των μελισσοκόμων, ΔΕΝ θα μπορούσε να συμμετέχει.
Εκτός των παραπάνω στεκόμαστε σε ένα εύλογο, κατά τη γνώμη μας, ερώτημα, «γιατί πρέπει ο μελισσοκομικός κλάδος (έρευνα και παραγωγή) να «στριμώχνεται» σε δράσεις κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδιωτικών εταιρειών, ώστε να ενημερωθεί για τα καινούργια δεδομένα, να δώσει λύσεις στα προβλήματά του, αλλά και να προσεγγίσει το καταναλωτικό κοινό και να διαφημίσει τα άριστα προϊόντα του?»
Δεν διαθέτει ο κλάδος οργανωμένους συνδικαλιστικούς, συνεταιριστικούς, επιστημονικούς φορείς; Δεν επικουρείται από πανεπιστημιακά ή ερευνητικά ιδρύματα; Δεν διαθέτει επιχειρήσεις παραγωγής μελισσοκομικών εφοδίων ή τυποποίησης και διακίνησης των μελισσοκομικών προϊόντων;
Και επειδή όλα τα παραπάνω τα διαθέτει και επειδή, σε αντίθεση με άλλους παραγωγικούς κλάδους, έχουμε την πολυτέλεια όλοι οι παραπάνω φορείς να είναι δραστήριοι, παραγωγικοί, καθώς επίσης, ίσως το κυριότερο, συνεργαζόμενοι και συνδιαλεγόμενοι μεταξύ τους,

ΚΑΛΟΥΜΕ – ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ
τους συνδικαλιστικούς και συνεταιριστικούς φορείς
πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα  
ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής μελισσοκομικών εφοδίων ή τυποποίησης και διακίνησης των μελισσοκομικών προϊόντων
να ορίσουν την διεξαγωγή του 5ου Πανελλήνιου Μελισσοκομικού Συνεδρίου

Ύστερα από 15 χρόνια και με τόσες αλλαγές που έγιναν στον κλάδο μας, πιστεύουμε ότι είναι πια καιρός να διοργανώσουμε Πανελλήνιο Συνέδριο. Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας είναι διατεθειμένη και θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση, σε συνεργασία με όλους τους φορείς που θα εκδηλώσουν τη διάθεσή τους.
Ως χρονικός ορίζοντας υλοποίησης προτείνεται ο Δεκέμβριος του 2014. Γιʼ αυτό και για να εκμεταλλευτούμε το Φεστιβάλ Μελιού, μπορούμε να ορίσουμε ως καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος την 30η Νοεμβρίου 2013, ώστε να μπορέσει να γίνει η πρώτη συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής στις 7 Δεκεμβρίου σε αίθουσα του Εργ. Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Παν. Αθηνών.
Πιστεύουμε ότι η ανταπόκριση θα είναι μαζική, όπως ξέρει πάντα να κάνει ο μελισσοκομικός κλάδος.  

                                                                      Το Δ.Σ. της Εταιρείας
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
MILIBEE
Honorary member
Honorary member
MILIBEE

Αριθμός μηνυμάτων : 1575

Ε.Ε.Ε.Μ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για Φεστιβάλ Μελιού και Πανελλήνιου Μελισσοκομικού Συνεδρίου Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Ε.Ε.Ε.Μ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για Φεστιβάλ Μελιού και Πανελλήνιου Μελισσοκομικού Συνεδρίου   Ε.Ε.Ε.Μ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για Φεστιβάλ Μελιού και Πανελλήνιου Μελισσοκομικού Συνεδρίου Icon_minitimeΣαβ Νοε 09, 2013 9:40 pm

Καιρος ηταν !!!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Ε.Ε.Ε.Μ.Σ.: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για Φεστιβάλ Μελιού και Πανελλήνιου Μελισσοκομικού Συνεδρίου
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Διάφορα :: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - Σεμινάρια Μελισσοκομίας - Οι φορείς και τα νέα τους-
Μετάβαση σε: