| Αγορά πυροσφραγίδας | |
|
+17PIT psath fotis lympe ΚΑΝΑΡΗΣ spithoyras sonaht matteus Γιώργος-Κόρινθος ΣΠΥΡΕΤΟ sourlis1 geobees beezy KENTRI mpampis13 Maikpigasos καρδιτσα76 newbee 21 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Τετ Απρ 23, 2014 3:45 pm | |
| Βρήκα πυροσφραγίδα 100? διπλή. Βάζοντας τα γράμματα και τη η φιάλη, είναι πολλά χρήματα για μένα. Σκέφτομαι καμιά πατέντα... | |
|
| |
PIT Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 47
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Τετ Απρ 23, 2014 11:33 pm | |
| - psath έγραψε:
- Βρήκα πυροσφραγίδα 100? διπλή. Βάζοντας τα γράμματα και τη η φιάλη, είναι πολλά χρήματα για μένα. Σκέφτομαι καμιά πατέντα...
Φίλε μου εγω την έφτιαξα μόνος μου με 6-7 ευρόπουλα αρκεί να πίανει το χέρι σου. Μπορείς να δεις στο [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] μου την διαδικασία. | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Πεμ Απρ 24, 2014 12:16 am | |
| Πολύ ωραία κατασκευή! Και λιγάκι παραπάνω να μου στοιχίσει υπερευχαριστημένος θα είμαι! Σε ευχαριστώ πολύ και συγχαρητήρια! | |
|
| |
sonaht Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 62
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Πεμ Απρ 24, 2014 9:42 am | |
| - PIT έγραψε:
- psath έγραψε:
- Βρήκα πυροσφραγίδα 100? διπλή. Βάζοντας τα γράμματα και τη η φιάλη, είναι πολλά χρήματα για μένα. Σκέφτομαι καμιά πατέντα...
Φίλε μου εγω την έφτιαξα μόνος μου με 6-7 ευρόπουλα αρκεί να πίανει το χέρι σου. Μπορείς να δεις στο [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] μου την διαδικασία. Καλημέρα και πολύ καλή κατασκευή. Αν και είδα τα σφραγίσματα και φαίνονται ομοιόμορφα ...μία ερωτησούλα εάν έχεις δοκιμάσει σε βαμμένη κυψέλη και εάν ένα φλόγιστρο είναι αρκετό και κατανομή θερμότητας. Ευχαριστώ. | |
|
| |
mikesideris Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 87
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Πεμ Απρ 24, 2014 1:11 pm | |
| Χρόνια πολλά φίλοι μου. Έχω φτιάξει και εγώ μια πυροσφραγίδα με μικρό κόστος , από την εμπειρία μου για ποιοτικό και γρήγορο σφράγισμα (σφραγίζω κόντρα πλακέ σημύδα που είναι σκληρό υλικό) θέλει οπωσδήποτε δύο φλόγιστρα και κατά προτίμηση με mapgas τα κίτρινα δηλαδή που πιάνουν μεγαλύτερες θερμοκρασίες. | |
|
| |
PIT Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Πεμ Απρ 24, 2014 6:15 pm | |
| - sonaht έγραψε:
Καλημέρα και πολύ καλή κατασκευή.
Αν και είδα τα σφραγίσματα και φαίνονται ομοιόμορφα ...μία ερωτησούλα εάν έχεις δοκιμάσει σε βαμμένη κυψέλη και εάν ένα φλόγιστρο είναι αρκετό και κατανομή θερμότητας.
Ευχαριστώ. Φίλε μου sonaht δεν έκανα πυροσφράγισμα πάνω σε βαμένη κυψέλη λόγω του ότι ήταν οι πρώτες κυψέλς! Πάντως αυτό που είδα είναι ότι καθυστερουσε να κάψει το ξυλο γιατι η επιφάνεια ήταν μεγάλη. Στις επόμενες που θα κάψω θα αλλάξω το λαμάκι το μεσαίο που στηρίζει το φλόγιστρο και θα γίνουν 2 τρύτες για δυο. Επίσης θα μπει και ένα φύλλο τιτανίου γιατί η θερμότητα ήταν μεγάλη και καίγονταν τα χέρια μου. | |
|
| |
Γιώργος-Κόρινθος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 107
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Σαβ Απρ 26, 2014 5:56 pm | |
| - matteus έγραψε:
- και εγω την ηλεκτρικη θα αγοραζα αλλα για τους λογους τους παραπανω θα παρω μια κανονικη να τελειωνω και να πυροσφραγγιζω και στο βουνο.
Ποιός ο λόγος να πυροσφραγίσεις στο βουνό, όταν αυτές είναι δουλειές του χειμώνα; | |
|
| |
spithoyras Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 565
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Κυρ Απρ 27, 2014 7:49 pm | |
| - Παράθεση :
- Ποιός ο λόγος να πυροσφραγίσεις στο βουνό, όταν αυτές είναι δουλειές του χειμώνα;
Αυτο αναρωτιεμε κι εγω ? αλλα για να υπαρχει αυτη η αναγκη καποιος λογος θα υπαρχει. Τελος παντων αν εχεις τα αναλογα εργαλεια πραγματι βγαινει φτηνα, αλλιως ουτε να το σκεφτεσαι για μια πυροσφραγιδα. Ειμαι ομως της αποψης οτι το εργαλειο ειναι επενδυση σε βαθος χρονου. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Κυρ Απρ 27, 2014 11:47 pm | |
| - spithoyras έγραψε:
-
- Παράθεση :
- Ποιός ο λόγος να πυροσφραγίσεις στο βουνό, όταν αυτές είναι δουλειές του χειμώνα;
Αυτο αναρωτιεμε κι εγω ? αλλα για να υπαρχει αυτη η αναγκη καποιος λογος θα υπαρχει. Τελος παντων αν εχεις τα αναλογα εργαλεια πραγματι βγαινει φτηνα, αλλιως ουτε να το σκεφτεσαι για μια πυροσφραγιδα. Ειμαι ομως της αποψης οτι το εργαλειο ειναι επενδυση σε βαθος χρονου. Θα παρω 40 μελισσια τωρα στα κοντα και μελισσοκομικο βιβλιαριο δεν εχω. Αναγκαστικα θα τα τοποθετησω μεσα στις κυψελες μου και θα κανω την πυροσφράγιση υστερα στο βουνο για να ερθει ο γεοπωπονος να τα δει να τελειωνω. Απ' οτι καταλαβα αφου απευθυνθω στο μελισσοκομικο συλλογο, μου δινουν τον αριθμο και εχω ενα μηνα προθεσμια για να ερθει να δει τα πυροσφραγισμενα μου μελισσια ο γεωπονος? Λετε να το κανω ετσι ? δεν νομιζω πως φτανει και παλι ο χρονος για να παραγγειλω απο αθηνα την ηλεκτρικη μου ειπανε χρειαζεται 15-20μερες για να την στειλουν. | |
|
| |
spithoyras Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 565
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Δευ Απρ 28, 2014 12:21 pm | |
| Εχω διπλασιες κυψελες απ'οσες χρειαζομαι οποτε δεν αντιμετωπιζω το προβλημα σου. Λενε οτι πυροσφραγιδα μπορεις να δανειστεις απ τον μελισσοκομικο συλλογο που θα απευθυνθεις. Ελπιζω καποιος να επιβεβαιωση οτι οντως ειναι ετσι. | |
|
| |
ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Τρι Απρ 29, 2014 8:35 pm | |
| Η χρήση φωτιάς στο βουνό με τρομάζει. Αξίζει η βολή μας να διακινδυνεύσουμε το δάσος? Μεγάλη προσοχή στην ευκολία μας. Και ας μην ξεχνάμε. Η στάμνα πάει πολλές φορές στη βρύση, μία όμως σπάει. | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Τρι Μάης 06, 2014 9:30 pm | |
| Τελικά έφτιαξα πυροσφραγίδα αλλά χρησιμοποιώ απλό φλόγιστρο και δε ζεσταίνει εύκολα. Μήπως χρειάζομαι φλόγιστρο mapgas; | |
|
| |
PIT Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Τετ Μάης 07, 2014 6:00 pm | |
| Οι θερμοκρασίες και η φλόγα ειναι πολύ μικρότερη από αυτό του map. Με αυτό δεν θα κανείς δουλειά. Φαντάσου ότι εγώ από την νέα χρονιά που θα καψω θα βάλω και δεύτερο map στην πυροσφραγιδα μου γιατί καθυστερουσε να ανεβάσει θερμοκρασία. | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Τετ Μάης 07, 2014 9:16 pm | |
| Ευχαριστώ φίλε, αυτό θα κάνω. παρακάτω δέστε και μια φωτό της αυτοσχέδιας πυροσφραγίδας. Χρησιμοποίησα 8 χιλιοστά λαμαρινάκι για να μη στραβώνει με τίποτα. ντίζα 10άρα και φυσικά τα 8 γράμματα του κωδικού μου. Κόστος όλα μαζί 25?. Τα κοψίματα έγιναν σε μηχανουργείο και ο οδηγός για τα γράμματα με φρέζα. Μπορούσα και μόνος αλλά έδωσα κάτι παραπάνω και έκανε τη δουλειά ο μάστορας. Με απλό φλόγιστρο δεν έκανα τίποτα, διότι χοντρά τα μέταλλα και πολλές οι απώλειες θερμότητας. Συνεχίζω με mapgass και βλέπουμε. Στοιχίζει 30? περίπου αλλά δε γίνεται αλλιώς. Μέχρι στιγμής έχω κερδίσει 70? περίπου, 100? βρήκα πυροσφραγίδα σκέτη χωρίς φλόγιστρο. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] | |
|
| |
emilios Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Πεμ Μάης 08, 2014 8:59 am | |
| Η λάμα που βάζετε για να ακουμπούν τα γράμματα πάνω καλό είναι να είναι ανοξείδωτη απορροφά και μεταδίδει θερμότητα πολύ γρηγορότερα από την μαύρη λαμαρίνα | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Παρ Μάης 09, 2014 11:01 pm | |
| Σήμερα δοκίμασα την πυροσφραγίδα με mapgass. Άριστα σφραγίζει απλά χρειάζεται αρκετά δευτερόλεπτα να πιέσεις γερά στο τελάρο για να σφραγίσει βαθιά. Βέβαια το φλόγιστρο δεν ήταν μόνιμα στερεωμένο, απλά θέρμαινα και σφράγιζα. Ο χρόνος ζεστάματας ήταν περίπου 4-5 λεπτά, χρειάζεται περισσότερο και μόνιμη στερέωση. Αύριο τα επόμενα πειράματα. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Παρ Μάης 23, 2014 9:18 am | |
| - geobees έγραψε:
- matteus έγραψε:
- Καλησπερα ηρθε και εμενα η σειρα μου για αγορα πυροσφραγιδας, τελικα η συγκεκριμενη πυροσφραγιδα της technosetbee λεει ? Kανεις που την δοκιμασε και σε ξυλινες κυψελες? Θα παρω αυριο τηλεφωνο να δω αν στελνουν θεσσαλονικη.
Εφαρμογή σε ξύλινες (περίπου 5 δεύτερα πίεσης). Παραπάνω χρόνος μαρκάρει βαθύτερα.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Καλημερα χτες παρελαβα την ηλεκτρικη σφραγγιδα. Πανω στο πλαστικο με 5 λεπτα ζεσταμα κανει καλη δουλεια στο ξυλο ομως δεν εμεινα ευχαριστημενος. Μηπως θελει παραπανω χρονο ζεσταμα ? Επισης θελω να ρωτησω αφου περασουν 10 λεπτα την βγαζεις απο το ρευμα να κρυωσει λιγο και επειτα την ξανα βαζεις να ζεσταινεται | |
|
| |
geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Παρ Μάης 23, 2014 10:10 am | |
| Εξαρτάται πόσες εφαρμογές επάνω σε ξύλο έχεις. Στην περίπτωσή μου είχα 10 ξύλινες που μάρκαρα και έγινε μέσα σε 5-6 λεπτά, τώρα πόσο πολύ βαθιά θέλεις να το πατήσεις είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσεις . | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Σαβ Μάης 24, 2014 3:05 pm | |
| Εχθές και σήμερα πυροσφράγισα με την αυτοσχέδια πυροσφραγίδα. Δουλεύει πολύ καλά απλά το φλόγιστρο θέλει να είναι λίγο πιο ψηλά ώστε να ανοίγει η φλόγα και να ζεσταίνει ομοιόμορφα. Πάντως αν την αφήσω 5 λεπτά να ζεσταθεί δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι αρχικές πυροσφραγίσεις δεν ήταν τόσο βαθιές όσο οι τελευταίες που πίεσα κατακόρυφα, κρατώντας ακίνητη τη σφραγίδα. Σφράγισα καμιά 10 κυψέλες και τελάρα, ξεκούραστα. Σε 5 λεπτά περίπου είχα σφραγίσει μια κυψέλη μονή με τα τελάρα της, χωρίς βιασύνες. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Εδώ οι πρώτες σφραγίσεις. | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Σαβ Μάης 24, 2014 3:17 pm | |
| Να και μια εξωτερική σε παλιά -προς επισκευή- κυψέλη [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Σαβ Μάης 24, 2014 4:06 pm | |
|
Έχει επεξεργασθεί από τον/την mpampis13 στις Σαβ Μάης 24, 2014 4:07 pm, 1 φορά | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Σαβ Μάης 24, 2014 4:07 pm | |
| φιλε psath θα σε παρακαλουσα αν δεν εχεις προβλημα,μια και ενδιαφερομαι και εγω να κανω αυτη την κατασκευη,να μας εδινες λεπτομερειες της πτεντας σου...σε ευχαριστω | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Σαβ Μάης 24, 2014 11:45 pm | |
| Ευχαρίστως!!! Χαίρομαι μάλιστα που θα δώσω κι εγώ ιδέες γιατί μέχρι τώρα όλο παίρνω. Κάτι πρέπει να δώσω! Θα γίνει ανάρτηση αλλά αργότερα γιατί θέλω να βγάλω μερικές ποιοτικές φωτό με την φωτογραφική μηχανή, όχι με το κινητό που είναι απαράδεκτο. Επίσης θέλω να τη δοκιμάσω περισσότερο για να εντοπίσω τυχόν προβλήματα, όπως το φλόγιστρο που θερμαίνει υπερβολικά το κέντρο. Καλό θα ήταν να μπει χωριστό μπεκ που θα τροφοδοτείται με σωλήνα από το φιαλίδιο. Έτσι και πιο άνετα θα δουλεύεις αλλά και καλύτερη κατανομή θερμότητας θα γίνεται. Βρήκα κάτι στο εμπόριο αλλά ζητούσαν 30?... Το αντίστοιχο τμήμα πωλείται και σαν ανταλλακτικό στην επαγγελματική σφραγίδα των 100? και στοιχίζει 45?. Ενώ το mapgass υπήρχε από πριν και έχει κι άλλες χρήσεις.
Να τονίσω όμως ότι την ιδέα την ανέφεραν πιο πάνω και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αρκετές τέτοιες πατέντες. | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Δευ Μάης 26, 2014 8:37 pm | |
| περιμενω φωτο και οδηγιες σου | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Αγορά πυροσφραγίδας Δευ Μάης 26, 2014 9:36 pm | |
| - mpampis13 έγραψε: