| ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ | |
|
+6Νικολαος granazis captain kaz mafiaworld87 thomas_k 10 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
thomas_k Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 19
| Θέμα: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Κυρ Ιαν 22, 2012 11:21 pm | |
| ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥ (THOMAS_K) AΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΜΙΘΕΥΤΟ ΚΥΨΕΛΕΣ Κ ΤΙ ΤΙΠΟ ΠΡΟΤΙΝΕΤΕ
0 | |
|
| |
Ο συγγραφέας αυτού του μηνύματος έχει αποκλειστεί απο το φόρουμ - Δείτε το μήνυμα |
mafiaworld87 αποκλεισμένος
Αριθμός μηνυμάτων : 36
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Δευ Ιαν 23, 2012 11:29 am | |
| Eγώ το έχω ξαναπεί 2 ονόματα κορυφή στην κατασκευή ένας στη Νέα Αρτάκη Χαλκίδα και ο άλλος στα Τρίκαλα.... επίσης γνώμη μου αγόρασε κυψέλες με κινητό πάτο όχι σταθερό βολεύουν σε πάρα πολλά πράγματα που δεν προσφέρονται αυτές με σταθερό....Επίσης να θυμάσαι ότι πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και η προετοιμασία της κυψέλης και σε αυτόν τον τομέα η εμβάπτιση σε καυτή παραφίνη είναι μονόδρομος.... Καλή αρχή και καλή συνέχεια! cretaland@blogspot.com | |
|
| |
Ο συγγραφέας αυτού του μηνύματος έχει αποκλειστεί απο το φόρουμ - Δείτε το μήνυμα |
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Δευ Ιαν 23, 2012 7:08 pm | |
| Πάμε λοιπόν απο την αρχή.... πρότεινα απο αυτούς τους δύο γιατί εμείς εδώ στην Κρήτη λόγο του ότι έχουμε την μεγαλύτερη πυκνότητα μελισσιών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα όπως καταλαβαίνεις έχουμε δοκιμάσει τα πάντα!!! Λοιπόν 2 κατασκευαστές που υπερτερούν κατα την γνώμη μου είναι οι αυτοί οι 2 που προανέφερα διότι σχεδόν τα τελευταία χρόνια σε αυτούς έχουμε καταλήξει(ποιότητα, εξυπηρέτηση,τιμές). Τώρα επέτρεψε μου να σου πώ πώς μια φτηνή κυψέλη στο τέλος την πληρώνεις ακριβή... Η παραφίνη δυστηχώς είναι μονόδρομος άν θές οι κυψέλες σου να σου κρατήσουν πολλά-πολλά χρόνια, τι να κάνουμε τώρα..... Οι άλλες μεθόδοι δεν είναι του πεταματού απλά είναι χρονοβόρες-ακριβές και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκρηθούν με την αντοχή που εχουν οι παραφινιασμένες.... ο μεγαλυτέρος εχθρός της κυψέλης είναι το νερό και το μοναδικό υλικά που τον εξουδετερώνει είναι η παραφίνη..... cretaland@blogspot.com
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Melissologia στις Τρι Ιαν 24, 2012 1:12 am, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : Κανονισμοί φόρουμ) | |
|
| |
kaz Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 149
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Δευ Ιαν 23, 2012 9:15 pm | |
| Φίλε και πατριωτάκι μην είσαι σίγουρος για τα λεγόμενα σου, καλή είναι η παραφίνη για το ξύλο, αλλά μην ξεχνάς ότι το μελίσσι θέλει και κλίμα χωρίς υγρασία, όταν λοιπόν μονώσουμε τελείως το ξύλο και κλείσουν οι πόροι τότε εύκολα σε κυψέλες δίχως πάτο κινητό, και με δίχως σήτα στον πάτο δημιουργείται υγρασία και μούχλα ,βέβαια πάντα συνάρτηση του καιρού και της περιοχής. Άλλο η Κρήτη μας άλλο η Αθήνα και άλλο η βόρεια Ελλάδα. Ο σκοπός μας είναι το μελίσσι, και το καλό το μέλι, και όχι απαραίτητα η μακροβιότητα τις κυψέλης Συμπέρασμα: Όλοι μας έχουμε από τις εμπειρίες μας αποκτήσει άλλός λιγότερο, και άλλος περισσότερο, κάποιες γνώσεις ,κάλο είναι να τις εκθέτουμε προς του υπολοίπους και να ακούμε και τις δικές τους έτσι άλλωστε μαθαίνουμε. Δεδομένο και απόλυτο δεν υπάρχει. Και να μην ξεχνάμε όλοι μας, ότι ο γραπτός ο λόγος εύκολα παρεξηγιέται. Άλλο θες να πεις και άλλο μπορεί να καταλάβει ο άλλος. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Δευ Ιαν 23, 2012 9:41 pm | |
| Παύλο για την υγρασία υπάρχει και άλλος τρόπος για την αποφυγή της όπως τοποθεσία, δυνατό μελίσσι, κλήση της κυψέλης προς τα εμπρός, νοτιοανατολική πρόσοψη, τοποθέτηση της κυψέλης πάνω σε βάση(λάστιχο, τσιμεντόλιθος, ξύλο), τώρα αν οι πόροι του ξύλου κλείνουν με την παραφίνη και δεν κλείνουν με 2 χέρια βερνίκια εμποτισμού+λινέλαιο+λαδομπογιές τότε τι να πώ.... τα λέμε λοιπόν τέλη καλοκαιριού και περιμένω νέας σας...... όπως και φωτό να μου δείξεται απο τα μελισσάκια σας. καλή συνέχεια σε όλα τα μέλη του φόρουμ.... cretaland@blogspot.com | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Δευ Ιαν 23, 2012 9:55 pm | |
| και για μενα η παραφινη ειναι μονοδρομος. κοστος ελαχιστο,χρονος ελαχιστος και αποτελεσμα. και πιστεψτε με τα εχω δοκιμασει ολα και η παραφινη ειναι μακρα το καλητερο υλικο. απλα θελει λιγο προσοχη στη διαδικασια. και οσων αφορα την υγρασια,οπως λεει και ο Γιωργος υπαρχουν λυσεις. | |
|
| |
thomas_k Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 19
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Δευ Ιαν 23, 2012 10:20 pm | |
| kAΛΗΣΠΕΡΑ ΣΟΛΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.... ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΦΙΝΗ ΣΤΗΣ ΚΥΨΕΛΕΣ Κ ΤΙ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΛΗ. (Η ΠΑΤΗ Η ΚΙΝΗΤΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΙ) | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 619
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Δευ Ιαν 23, 2012 10:25 pm | |
| Διαβασε στο φορουμ....στα εργαλεια της δουλειας...πως ετοιμαζω τις κυψελες μου..!! | |
|
| |
kaz Μέλος
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Τρι Ιαν 24, 2012 3:58 pm | |
| - mafiaworld87 έγραψε:
- Παύλο για την υγρασία υπάρχει και άλλος τρόπος για την αποφυγή της όπως τοποθεσία, δυνατό μελίσσι, κλήση της κυψέλης προς τα εμπρός, νοτιοανατολική πρόσοψη, τοποθέτηση της κυψέλης πάνω σε βάση(λάστιχο, τσιμεντόλιθος, ξύλο), τώρα αν οι πόροι του ξύλου κλείνουν με την παραφίνη και δεν κλείνουν με 2 χέρια βερνίκια εμποτισμού+λινέλαιο+λαδομπογιές τότε τι να πώ.... τα λέμε λοιπόν τέλη καλοκαιριού και περιμένω νέας σας...... όπως και φωτό να μου δείξεται απο τα μελισσάκια σας. καλή συνέχεια σε όλα τα μέλη του φόρουμ....
cretaland@blogspot.com Δεν διαφωνώ για την υγρασία υπάρχουν όλα όσα προανέφερες αλλά γενικά το ξύλο πρέπει να αναπνέει. Βέβαια δεν ξέρω αν πρόσεξες αλλά μίλησα για κυψέλες που δεν έχουν σήτα στον πάτο και δεν είναι κινητός Μην ξεχνάμε ότι η υγρασία και γενικά το νερό το ξύλο το σφίγγει. Η ζημία στις κυψέλες προέρχεται περισσότερο το καλοκαίρι που ο ήλιος και η θερμοκρασία συστέλλουν το ξύλο με αποτέλεσμα η φθορά στα μόρσα. Αν τώρα η παραφίνη ήταν τόσο καλή για αντικείμενα που μέσα θα υπήρχε και διαβίωνε κάποιο μικρό οικοσύστημα τότε θα ήταν ευρέως γνωστό και αποδεκτό για να μην πω υποχρεωτικό από κρατικό φορέα. Απλά είναι μία λύση με σχετικά μικρό κόστος για να συντηρούμαι το ξύλο. Ως ένα σημείο το πετυχαίνουμε αλλά υπάρχει είτε το θέλουμε είτε όχι και το κόστος σε ότι διαβιώνει εντός Και οπωσδήποτε βερνίκια και αστάρια είναι ότι το χειρότερο.Επειδή τις δικές μου κυψέλες γενικά τις κατασκευάζω μόνος μου με κόντρα πλακέ θαλάσσης χωρίς μόρσα αλλά με κινητούς πάτους με σήτα από κατασκευής λοιπόν έχω ένα ατού. Από θέμα βαφής εξωτερικά ένα λινέλαιο όχι ανακυκλωμένο και ένα χέρι μπογιά για να γνωρίζονται και γιατί μου αρέσει να τις βλέπω να είναι και κάπως περιποιημένες . Εσωτερικά δεν τις ακουμπάω όταν έρθει η ώρα το φλόγιστρο θα κάνει την δουλεία του. Αυτό που λένε Αέρα Πατέρα. Παραθέτω και μια εικόνα για του λόγου το αληθές. | |
|
| |
Νικολαος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 76
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Σαβ Φεβ 25, 2012 8:14 am | |
| kaz δεν ξέρω αν έχεις τυπικές διαστάσεις και πως είναι εσωτερικά αλλά εξωτερικά είναι θεϊκές. | |
|
| |
kaz Μέλος
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Σαβ Φεβ 25, 2012 7:36 pm | |
| - Νικολαος έγραψε:
- kaz δεν ξέρω αν έχεις τυπικές διαστάσεις και πως είναι εσωτερικά αλλά εξωτερικά είναι θεϊκές.
Φίλε Νικόλαος Οι διαστάσεις έχουν τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια , Για να μπορούν να ταιριάζουν και με του εμπορείου . Απλά οι κινητοί πάτοι έχουν κάποια ιδιομορφία στην κατασκευή τους από τους συνηθισμένους, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι αν τους τοποθετήσεις σε πατώματα του εμπορείου δεν ταιριάζουν. | |
|
| |
Νικολαος Μέλος
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Σαβ Φεβ 25, 2012 8:14 pm | |
| Αν εχεις καμμια περισευμα την αγοραζω | |
|
| |
kaz Μέλος
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Σαβ Φεβ 25, 2012 9:03 pm | |
| | |
|
| |
koske BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 308
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Σαβ Φεβ 25, 2012 9:13 pm | |
| Κρατικος φορεας ειναι και τα πανεπιστημια φιλε μου που πλεον χρησιμοποιουν μονο παραφινη (τουλαχιστον εδω πανω) απλως σου λενε και να τις βαψεις γιατι χρειαζεσε μονο ενα πινελο και οχι παραφινιερα.Και να μην ξεχναμε αλλο εχω 5 μελισσια αλλο 50 και αλλο 500. Γνωμη μου για ημιεπαγγελματια και πανω μονοδρομος η παραφινη για τους συναδερφους που εχουν 5,10 μελισσια για χομπυ και το μελι της οικογενειας ολα τα υπολοιπα | |
|
| |
kaz Μέλος
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Σαβ Φεβ 25, 2012 9:52 pm | |
| - koske έγραψε:
Γνωμη μου για ημιεπαγγελματια και πανω μονοδρομος η παραφινη: Φίλε Koske η γνώμη σου είναι απόλυτα σεβαστή, αλλά και απόλυτα, όχι αποδεκτή . Αλώστε η παραφινιέρα δεν είναι και κάτι απρόσιτο η και δύσκολο να φτιαχτή. Όσο για το μέγεθος του μελισσοκομείου που ανάφερες σε πληροφορώ περίπου στα 450 μελίσσια, πολύ γνωστός μου μελισσοκόμος με εμπειρία τουλάχιστον 30 ετών, το πινέλο μου λέει να είναι καλά. Μπορεί και να έχει άδικο δεν λέω . Αυτό που λέω όμως είναι ότι μονόδρομοι δεν υπάρχουν πουθενά και για τίποτα. Εάν κάτι σε βολεύει ή σε εξυπηρετεί αυτό καλό είναι να το κάνης. Πάντως μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιος νόμος που καθορίζει ότι η παραφίνη είναι αυτό που πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά. Βέβαια έτσι που αλλάζουν πια οι νόμοι από μέρα σε μέρα μπορεί και να κάνω λάθος ,μπορεί λέω μπορει. | |
|
| |
koske BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 308
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Σαβ Φεβ 25, 2012 10:39 pm | |
| οταν λεμε μονοδρομος μιλαμε με τα υπαρχοντα δεδομενα και υλικα αν εμφανιστει κατι καλυτερο φυσικα και θα το υποστηριξω! | |
|
| |
tripofraxtis Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 37
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Δευ Μαρ 05, 2012 12:52 pm | |
| ...και για να επανέλθω στο θέμα μπορεί κάποιος με pm να μου δώσει στοιχεία επικοινωνίας με τον κατασκευαστή στην Ν.Αρτάκη; | |
|
| |
helias Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 214
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Δευ Μαρ 05, 2012 2:33 pm | |
| Έχεις π.μ | |
|
| |
Νικολαος Μέλος
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Δευ Μαρ 05, 2012 4:10 pm | |
| στειλτε και εμενα ενα π.μ | |
|
| |
helias Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 214
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Δευ Μαρ 05, 2012 9:08 pm | |
| Ο.Κ. λάβατε και εσείς π.μ. | |
|
| |
gianhs8 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 147
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Τρι Μαρ 06, 2012 4:02 pm | |
| να ροτισω και εγω κατι της κυψελες τις στελνουν και νοτια Ελλαδα? πιστεβω θα χριαστω καμμια 30 με κινητο πατο, εδω βρισκω με 40 ευρω + φπα μαζι με τους συνδετηρες αλλα δεν με ικανοποιουν οι πατοι, εχουν πολυ μικρη σανιδα πτισης δεν μπαινει γυρεοπαγιδα (κοντη σανιδα πτισης και αφηνει πολυ κενο) και επιπλεον δεν χωραει πορτακι, τελος εχει καποιοως καμμια φοτο απο αυτους τους κατασκεβαστες? ευχαριστω | |
|
| |
tripofraxtis Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 37
| Θέμα: Απ: ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ Τρι Μαρ 06, 2012 4:16 pm | |
| Με την σειρά μου προώθησα το pm... | |
|
| |
| ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΩΝ | |
|