| Περιμένοντας τον Μάρτη. | |
|
+5NINAS milmos vaso9 Sakis G kaz 9 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
kaz Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 149
| Θέμα: Περιμένοντας τον Μάρτη. Κυρ Δεκ 25, 2011 3:15 pm | |
| Περιμένοντας τον Μάρτη. Μέχρι στιγμής ο χώρος γύρω στα 50 τετραγωνικά υπάρχει. Ο χώρος χωρίσθηκε σε τρία βασικά μέρη 1: Χώρος κατασκευής και συντηρήσεις κυψελών και άλλων πραγμάτων που χρειάζεται ένας μελισσοκόμος . 2: Χώρος απολεπίσου και μελιτοεξαγωγέα για την συλλογή μελιού 3: Χώρος που περιέχει το λουτρό και νεροχύτη με μικρή κουζίνα.(Χρειάζεται και κανένας καφές που και που) Κάποιες κυψέλες έχω ήδη φτιάξη, με τις στάνταρ διατάσεις που κυκλοφορούν αλλά, και με κάποιες δικές μου τροποποιήσεις και ιδιετερότηες στα καπάκια και στους πάτους. Κάποιες βάσεις γαλβάνιζε και ρυθμιζόμενες προς το ύψος για κεκλιμένους χώρους επίσης είναι έτοιμες και βαμμένες για να κάθονται ψηλά οι κυψέλες. Ο μελιτοεξαγωγές είναι οκτώ πλαισίων με μοτέρ και είναι σχεδόν στο τελικό στάδιο κατασκευής. Τον Μάρτη πρώτα ο Θεός θα παρουσιάσω το μελισσοκομείο μου πιο ολοκληρωμένο. Τώρα περιμένω τον καιρό να περάσει διαβάζοντας όσο αυτό είναι εφικτό, λόγο τις εργασίας μου, έτσι ώστε να αγοράσω μερικές παραφυάδες για να δω εκτός από τον κατασκευαστικό τομέα τι θα κάνω με το ίδιο το μελίσσι όπου θεωρό από αυτά που διαβάζω είναι και το πιο δύσκολο σημείο τις όλης διαδικασίας. Ιδικά όταν δεν έχεις και κανένα γνωστό μελισσοκόμο να σου ανοίξει τα μάτια. Εγώ βέβαια πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Σας παραθέτω και μερικές φωτογραφίες να μου πείτε την γνώμη σας. Ευχαριστώ. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] | |
|
| |
Sakis G Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 605
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Κυρ Δεκ 25, 2011 4:19 pm | |
| Αξιοσ. Απο το μερακι που δειχνουν οι κατασκευεσ σου,απο την νοικοκυροσυνη και τον προγραμματισμο σου ,ειμαι σιγουροσ οτι θα τα καταφερεισ. Καθε επιτυχια λοιπον. Μια απορια μονο.τα κλειδια στην κυψελη γιατι τα εχεισ στο πλαι?Αν δεν εφαρμωζουν σφυκτα τα διαφορα μερη τησ μπορει να <<παιζουν>> καπωσ.Και αυτο στισ μεταφορεσ δεν ειναι και πολυ καλο.Συνηθωσ μπενουν μπροσ πισω. | |
|
| |
kaz Μέλος
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Κυρ Δεκ 25, 2011 5:18 pm | |
| Χρόνια πολλά υγεία και εργασία να υπάρχει. Πράγματι άλλες κατασκευές έχουν τα κλειδιά μπροστά άλλες όχι . Οι πάτοι που έχω φτιάξει είναι κινητοί και τελείως ανοικτοί μπροστά οπότε δεν βολεύουν οι συνδετήρες που χρησιμοποιώ να τους βάλω μπροστά. Αλλά και στις δοκιμές με φορτίο είδα ότι πρόβλημα δεν υπάρχει . Τώρα φίλε μου στο ταξίδι που ξεκίνησα θα δω και τη ρότα θα τραβήξω. Περιττό να σου πω ότι σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
| |
|
| |
vaso9 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 374
| Θέμα: Περιμενοντας τον Μαρτη Κυρ Δεκ 25, 2011 6:02 pm | |
| Kaz καταπληκτικη δουλεια περιποιημενη και προσεγμενη οι ζωγραφιες απαικτες τα χρωματα ζωηρα πες μας δυο λογια για τα εξωτερικα καπακια τα εφτιαξες μονος η τα αγορασες ??γιατι μου αρεσε πολυ η κατασκευη και κατι αλλο οι πλαινες σανιδες σε τι εξυπηρετουν?? | |
|
| |
Sakis G Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 605
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Κυρ Δεκ 25, 2011 8:03 pm | |
| Δεσ τοτε αν θεσ και την περιπτωση να βαλεισ τα κλειδια σετροπο ωστε τησ μιασ πλευρασ το κλειδι να ειναι 15cm απο την προσοψη το δε απεναντι του 15cm απο την πισω οψη.Με αυτην την διγωνια τοποθετηση η συναρμολογηση γινεται σταθεροτερη.Αυτο τουλαχιστον εχω δει να εφαρμοζουν οσοι προκρινουν μια πλαγια τοποθετηση των κλειδιων.Και παλι καθε προκοπη. | |
|
| |
kaz Μέλος
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Κυρ Δεκ 25, 2011 8:26 pm | |
| Φίλε vaso9 τα εξωτερικά καπάκια τα φτιάχνω μόνος μου είναι από πολυεστέρα είναι πανελαρά και θηλυκώνει κατά την μεταφορά το ένα μέσα στο άλλο. Tα επόμενα καπάκια εάν πάω καλά με τα μελισσάκια τα σχέδια στο επάνω μέρος θα είναι ανάγλυφα. Για να λέω και την αλήθεια ίδη έχω φτιάξη μερικά με ανάγλυφα τα σχέδια. Αυτά συγκρατούνται για να μην τα παίρνει ο αέρας με λάστιχο χταπόδι Που δημιουργεί το τρίγωνο γωνία χερούλι γωνία. Εάν πρόσεξες στην μία πλευρά είναι η βασίλισσα μέλισσα και στην άλλη το τηλέφωνο που μπορεί κάποιος εάν τον ενοχλούν τα μελίσσια όταν τα στήσω να με ειδοποιεί. Τα έχω φτιάξη τετράρυχτα και μεγαλύτερα από τις κυψέλες έτσι ώστε να τις προστατεύουν από βροχή και χιόνια. Κάτω από τα καπάκια έχεις την δυνατότητα να βάλεις μόνωση σε ότι πάχος θέλεις επίσης εκεί μπορείς να φυλάξεις τις πλαϊνές σανίδες που δεν είναι τίποτα άλλο από τον κινητό πάτο της κυψέλης (βλέπε εικόνα 6). Το ιδιαίτερο σε αυτούς τους πάτους είναι ότι σου δίνουν τις παρακάτω επιλογές. 1: Κλίνουν και ανοίγουν αφήνοντας κενό όσο εσύ χρειάζεσαι μπορείς εάν θες να αφήσεις και μόνο το ένα κομμάτι. (βλέπε εικόνα 7) . Mε αυτόν τον τρόπο πιστεύω ανάλογα την εποχή βοηθάει στον αερισμό και στον περιορισμό τις υγρασίας μέσα στην κυψέλη. 2: Βγαίνουν τελείώς και φυλάσσονται εάν θέλεις κάτω από το καπάκι της κυψέλης. (βλέπε εικόνα 6) 3: Είναι μικροί σε μέγεθος δηλαδή βολικοί στην χρίση τους. (βλέπε εικόνα 6) 4: Κατεβαίνοντας ο συνδετήρας για να ασφαλίσει τους κινητούς πάτους με τα πλαίσια ασφαλίζει και τις σανίδες, αυτό για την μεταφορά. 5: Από αυτά που μέχρι στιγμής διαβάζω είναι και ένας σημαντικός περιορισμός κατά τις Βαρρόα Φίλε vaso9 σε ευχαριστώ και εσένα για τα καλά σου λόγια . Πιστεύω ότι στο κατασκευαστικό τομέα καλά τα πάω εκεί που θα είναι το ζόρι είναι όταν προσπαθείς σαν αρχάριος να δαμάσεις την ζωή που υπάρχει στην φύση. Δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση την μέλισσα.
| |
|
| |
kaz Μέλος
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Κυρ Δεκ 25, 2011 8:32 pm | |
| Φίλε Sakis G Aν πάνε όλα καλά στις επόμενες κατασκευές μου θα τεστάρω τον τρόπο που μου προτείνεις. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σου. | |
|
| |
milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Κυρ Δεκ 25, 2011 9:17 pm | |
| έχεις πολύ μεράκι και το βγάζεις στις κυψέλες σου.
μπράβο σου | |
|
| |
kaz Μέλος
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Κυρ Δεκ 25, 2011 9:44 pm | |
| Το παλεύω όσο μπορώ φιλέ milmos πιστεύω ότι μια καλή αρχή θα έχει και καλή συνέχεια. Ευχαριστώ
| |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Δευ Δεκ 26, 2011 12:43 am | |
|
Μπράβο, μπράβο
κούκλες, και με πολύ μεράκι και κέφι.
όλα τα καλά να σου δώσουν
καλή επιτυχία
| |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Δευ Δεκ 26, 2011 12:49 am | |
|
Ξαναγύρισα στις φωτο να τις θαυμάσω για άλλη μία φορά, και μου πρόσεξα καλύτερα την σίτα. Μήπως είναι άγρια στις άκρες και θα τις τραυματίζει; ή έτσι μου φαίνεται;;
| |
|
| |
kaz Μέλος
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Δευ Δεκ 26, 2011 10:14 am | |
| Καλή ημέρα και χρόνια πολλά NINAS Ναι μπορεί στην φωτογραφία να δείχνει αυτό που μου επισημαίνεις αλλά το έχω διπλωμένο και κτυπήσει το σύρμα σε αυτό το σημείο με αποτέλεσμα να είναι λείο. Επίσης έχω κάνει πατούρα και η σήτα κάθεται μέσα . Για του λόγου το αληθές παραθέτω εικόνα σε μεγέθυνση. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Αλλά επίσης θέλω να σε ευχαριστήσω για τα πολύ καλά σου λόγια και για τον χρόνο που αφιέρωσες να προσεχής κάποιες λεπτομέρειες που σίγουρα θα με βοηθήσουν σε λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος που ακόμα το ψάχνει. Ευχαριστώ | |
|
| |
dimi69 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 100
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Δευ Δεκ 26, 2011 5:18 pm | |
| kaz χρόνια πολλά με υγεία.Οι κυψέλες σου είναι καταπληκτικές. Φαίνεται οτι τις έχεις φτιάξει με αγάπη και μεράκι.Αν μπορείς σε παρακαλώ ανέβασε και μια φωτογραφία από τις βάσεις μόνο μήπως καταφέρω να φτιάξω παρόμοιες.Σου εύχομαι καλή επιτυχία,να πάνε όλα όπως τα ονειρεύεσαι! | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Δευ Δεκ 26, 2011 9:36 pm | |
| | |
|
| |
kaz Μέλος
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Δευ Δεκ 26, 2011 10:44 pm | |
| Dimi69 Χρόνια πολλά με υγεία και εργασία να κυλήσει το 2012 Oι κυψέλες είναι ιδη στο μελλοντικό τους μελισσοκομείο που είναι μακριά από την Αθήνα οπότε άμεσα δεν έχω τρόπο να τραβήξω φωτογραφίες , σκοπεύω όμως αυτήν την εβδομάδα η μετά την πρωτοχρονιά να πάω οπότε θα τραβήξω και φωτογραφίες για να τις ανεβάσω. Επειδή όμως η φωτογραφίες δεν είναι και ότι το καλύτερο μπορώ να σου προτείνω μια πιο ολοκληρωμένη λύση. Από ότι γράφεις τόπος διαμονής σου είναι η Αθήνα και εμένα τόπος διαμονής είναι η Αθήνα περιοχή Κορυδαλλός εάν η περιοχή που μένεις είναι εύκολα προσβάσιμη με τον Κορυδαλλό και δεν βαριέσαι να έρθεις ενημέρωσε με ένα π.μ να φέρω την βάση να την δεις και να την κατανοήσεις καλύτερα. Εγώ παντός είμαι διαθέσιμος η με τον ένα τρόπο η με τον άλλο τρόπο να σε διευκολύνω.
| |
|
| |
kaz Μέλος
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Δευ Δεκ 26, 2011 11:04 pm | |
| Κυρία MILIBEE εύχομαι σε εσένα και την οικογένεια σου χρόνια πολλά υγεία ευτυχία. O δε καινούργιος χρόνος να φέρει αν είναι δυνατόν σε όλο τον κόσμο χαρά ευτυχία και εργασία. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια για τις αρχικές κατασκευές μου. Τώρα όσο για την πολεοδομία τις έχω περάσει με τον νόμο περί των αυθαιρέτων έχω πάρει άδεια έχω πληρώσει και το Ι.Κ.Α. | |
|
| |
GREEN Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 301
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Τρι Δεκ 27, 2011 12:41 am | |
| Με τετοιες κυψελες κι εγω θα εμενα εκει μεσα....!!! Φιλε καζ ενα ειναι σιγουρο ...το μερακι δεν σου λειπει! | |
|
| |
kaz Μέλος
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Τρι Δεκ 27, 2011 7:50 pm | |
| Φίλε GREEN εδώ που τα λέμε και εγώ θα έμενα μέσα.!!! Tο θέμα όμως είναι οι μέλισσες θα μείνουν μέσα η θα τις ψάχνω σε κανένα κλαδί; Πάντως εγώ την προσπάθεια θα την κάνω και πιστεύω να τα καταφέρω και με τις μέλισσές. | |
|
| |
kaz Μέλος
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Σαβ Δεκ 31, 2011 10:17 pm | |
| Καλή χρόνια σε όλη την παρέα . Το 2012 να μπει και να βγει με υγεία , εργασία και οικογενειακή γαλήνη για όλους. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Κυρ Ιαν 01, 2012 2:40 am | |
|
Είσαι τρομερός. συγνώμη για την αδιακρισία, αλλά τι δουλειά κάνεις και φτιάχνεις τόσο όμορφες κατασκευές;;;;
ελπίζω το μελισσοκομείο σου να είναι περιφραγμένο, για να μην κινδυνεύουν απο κακές ενέργειες, αλλοιώς θα πρέπει να φροντίσεις και για κλείδωμα
Νάσαι καλά, και καλή επιτυχία σε όλα
| |
|
| |
kaz Μέλος
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Κυρ Ιαν 01, 2012 6:43 pm | |
| - NINAS έγραψε:
Είσαι τρομερός. συγνώμη για την αδιακρισία, αλλά τι δουλειά κάνεις και φτιάχνεις τόσο όμορφες κατασκευές;;;;
ελπίζω το μελισσοκομείο σου να είναι περιφραγμένο, για να μην κινδυνεύουν απο κακές ενέργειες, αλλοιώς θα πρέπει να φροντίσεις και για κλείδωμα
Νάσαι καλά, και καλή επιτυχία σε όλα Καλή Χρονιά. Φίλε ΝΙΝΑS πρώτα από όλα σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, όπου μαζί με όλους του υπόλοιπους φίλους από αυτό εδώ το δυνατό φόρουμ με την ένθερμη υποστήριξη που μου εκφράζεται για τις αρχικές μου κατασκευές παίρνω την χαρά και την δύναμη να συνεχίσω πέρα από το κατασκευαστικό μέρος και στο πιο ίσως ουσιαστικό κομμάτι που είναι το μελισσοκομικό. Φίλε ΝΙΝΑS δεν θεωρώ ότι είναι αδιακρισία να μου ζητάς εσύ η όποιος ηδύποτε άλλος να μάθη με τι εργασία ασχολούμαι . Ο κάθε ένας μας με την δουλειά του όπια δουλεία και αν είναι (εφόσον είναι τίμια) πιστεύω είναι και ίσως επιβάλλεται να την προβάλει. Λοιπόν εάν θα κοιτάξεις στον κατάλογο μελών στο kaz υπάρχει η ιστοσελίδα μου εκεί εσύ η όποιος άλλος θέλει μπορεί άνετα να δει με τι ασχολούμαι. Και πάλι ευχαριστώ. | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Κυρ Ιαν 01, 2012 9:09 pm | |
| αγαπητέ ΚΑΖ, είδα την παρουσιάση στον κατάλογο των μελών όπως προτείνεις.
και πάλι συγνώμη που έγινα αδιάκριτη, αλλά τέτοιες κατασκευές (και πιο πολύ εννοώ τις λεπτομέριες) απαιτούν πέρα απο εργαλεία και ιδιαίτερες γνώσεις και τεχνικές ..... νομίζω....... ζωγραφιές, ειδικές γωνίες στα καπάκια κλπ.
έχω όμως ένσταση για το χιούμορ.............. μετά τα 50 κατα τυχη ζείς.
Διαφωνώ εκ πείρας .... Μετά τα 50 ζείς.
Καλή χρονιά
| |
|
| |
kaz Μέλος
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Κυρ Ιαν 01, 2012 9:27 pm | |
| - NINAS έγραψε:
αγαπητέ ΚΑΖ, είδα την παρουσιάση στον κατάλογο των μελών όπως προτείνεις.
και πάλι συγνώμη που έγινα αδιάκριτη, αλλά τέτοιες κατασκευές (και πιο πολύ εννοώ τις λεπτομέριες) απαιτούν πέρα απο εργαλεία και ιδιαίτερες γνώσεις και τεχνικές ..... νομίζω....... ζωγραφιές, ειδικές γωνίες στα καπάκια κλπ.
έχω όμως ένσταση για το χιούμορ.............. μετά τα 50 κατα τυχη ζείς.
Διαφωνώ εκ πείρας .... Μετά τα 50 ζείς.
Καλή χρονιά Εντάξει είναι και πράγματα που όταν κάποιος σε ένα τόσο ανοικτό και δημόσιο γραπτό λόγο αρχίζει να λέει για τον εαυτό του και για τις κάποιες γνώσεις που έχει απόκτηση, τότε ίσως γίνεται κουραστικός ίσως γραφικός και μέχρι και αντιπαθητικός . Για τον λόγο αυτόν θα περιοριστώ στα προαναφερθέντα. Τώρα αν πρόσεξες εγώ δεν λέω ότι δεν ζεις μετά τα 50 (όχι μόνο ζεις αλλά ίσως περνάς και πολύ καλά). Εγώ λέω ότι από τύχη ζεις Τώρα το πόσο καλά η πως περνά ο καθένας είναι ένα άλλο θέμα. Και πάλι ευχαριστώ . | |
|
| |
kaz Μέλος
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Κυρ Ιαν 01, 2012 10:09 pm | |
| - milmos έγραψε:
- έχεις πολύ μεράκι και το βγάζεις στις κυψέλες σου.
μπράβο σου Φίλε Milmos είδα ότι τόπος διαμονής σου είναι το Καπανδρίτι. Ψάχνωτας για αγορά παραφυάδων στο διαδύκτιο βρήκα ότι στην περιοχή σου είναι Η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΤΣΙΜΙΝΗ . Ήθελα εάν γνωρίζεις και μπορείς να με πληροφορήσεις εάν αξίζει να αγοράσω από εκεί τις παραφυάδες για αρχή Σε ευχαριστώ. | |
|
| |
milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: Απ: Περιμένοντας τον Μάρτη. Κυρ Ιαν 01, 2012 11:34 pm | |
| κάποτε του είχα ζητήσει και εγώ, αλλά με παρέπεμψε στον αδελφό του που έχει μελισσοκομείο στην τρίπολη.
λόγω απόστασης το απέρριψα.
δεν ξέρω αν ήταν πρόβλημα της εποχής εκείνης, αλλά δε χάνεις τίποτα να ρωτήσεις.
εναλλακτικά θα σου στείλω με πμ έναν άλλο μελισσοκόμο που γνώρισα στα μαθήματα που έκανα και δείχνει να είναι πολύ καλός στην δουλειά του.
αλλά ούτε από αυτόν έχω ιδία γνώση, οπότε όλα με επιφύλαξη. | |
|
| |
| Περιμένοντας τον Μάρτη. | |
|