| Μπορώ να έχω τα μελίσσια μου όλο το χρόνο σε Πευκόδασος; | |
|
+5mpampis13 Vasilis. spyroseva ethnic69 kinslayer007 9 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
kinslayer007 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1
| Θέμα: Μπορώ να έχω τα μελίσσια μου όλο το χρόνο σε Πευκόδασος; Τρι Ιουν 25, 2013 1:13 pm | |
| Υπάρχει κάποιος τρόπος να έχω τα μελίσσια μου ολόκληρο το χρόνο σε πευκόδασος και να παραμένουν υγιές και λειτουργικά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: Μπορώ να έχω τα μελίσσια μου όλο το χρόνο σε Πευκόδασος; Τρι Ιουν 25, 2013 2:14 pm | |
| Αν ειναι μονο πευκο νομιζω οτι δεν γινεται γιατι δεν θα εχεις γυρες και δεν θα ανανεωνεται ο πλυθησμος . Αν εχει εκει κοντα και αλλα φυτα που δινουν γυρες ισως ..... | |
|
| |
spyroseva Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 238
| Θέμα: Απ: Μπορώ να έχω τα μελίσσια μου όλο το χρόνο σε Πευκόδασος; Τρι Ιουν 25, 2013 4:16 pm | |
| - kinslayer007 έγραψε:
- Υπάρχει κάποιος τρόπος να έχω τα μελίσσια μου ολόκληρο το χρόνο σε πευκόδασος και να παραμένουν υγιές και λειτουργικά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Προσηλιο μερος, χαμηλο υψομετρο για χορτονομη και γυρες ή ακομα καλυτερα παραθαλασσιο βραχωδες να πιασεις τα ρεικια ανοιξη-φθινοπωρο. . . | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 332
| Θέμα: Απ: Μπορώ να έχω τα μελίσσια μου όλο το χρόνο σε Πευκόδασος; Τρι Ιουν 25, 2013 6:03 pm | |
| γενικα λενε οτι το χειμωνα αποφευγουμε να ξεχειμωνιαζουμε στα πευκα.αν θυμαμαι καλα τα μελισσια προσπαθουν να εκμεταλλευτουν την μελιτοεκκριση με αποτελεσμα λογο κρυου να εχουμε απωλιες. | |
|
| |
spyroseva Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 238
| Θέμα: Απ: Μπορώ να έχω τα μελίσσια μου όλο το χρόνο σε Πευκόδασος; Τρι Ιουν 25, 2013 8:57 pm | |
| - Vasilis. έγραψε:
- γενικα λενε οτι το χειμωνα αποφευγουμε να ξεχειμωνιαζουμε στα πευκα.αν θυμαμαι καλα τα μελισσια προσπαθουν να εκμεταλλευτουν την μελιτοεκκριση με αποτελεσμα λογο κρυου να εχουμε απωλιες.
Αν βρεις το καταλληλο μερος,και τζαμπα τροφη και καλυτερα θα γονεψουν την ανοιξη. | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Μπορώ να έχω τα μελίσσια μου όλο το χρόνο σε Πευκόδασος; Τρι Ιουν 25, 2013 9:16 pm | |
| να κανω μια ερωτηση μια και ανοιξατε το θεμα.ΟΛΑ τα πευκα κανουν δουλεια?δηλαδη αν υπαρχουν πευκα απιρνουν οι μελισσες το μελιτωμα η πρεπει να ειναι καπως τα πευκα,να εχουν κατι επανω τους? | |
|
| |
nikosf13 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 222
| Θέμα: Απ: Μπορώ να έχω τα μελίσσια μου όλο το χρόνο σε Πευκόδασος; Τρι Ιουν 25, 2013 9:55 pm | |
| Δεν δινουν ολα τα πευκα μελι.Πρεπει να εχει το παρασιτο marchalina hellenica.Googlαρε το και θα βρεις πολλα πραγματα. | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
| Θέμα: Απ: Μπορώ να έχω τα μελίσσια μου όλο το χρόνο σε Πευκόδασος; Τρι Ιουν 25, 2013 10:11 pm | |
| ευχαριστω,οποτε πρεπει να ψαξω να δω αν τα πευκα ειναι αρρωστα στην ουσια....καθολου δεν μου αρεσει αυτο απο οικολογικη αποψη..... | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 317
| Θέμα: Απ: Μπορώ να έχω τα μελίσσια μου όλο το χρόνο σε Πευκόδασος; Τρι Ιουν 25, 2013 11:33 pm | |
| - mpampis13 έγραψε:
- ευχαριστω,οποτε πρεπει να ψαξω να δω αν τα πευκα ειναι αρρωστα στην ουσια....καθολου δεν μου αρεσει αυτο απο οικολογικη αποψη.....
Η συμβίωση δεν ειναι αρρώστια, ο παρασιτισμός δεν ειναι πάντα αρρώστια... | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
| Θέμα: Απ: Μπορώ να έχω τα μελίσσια μου όλο το χρόνο σε Πευκόδασος; Τρι Ιουν 25, 2013 11:44 pm | |
| απο οτι διαβασα σε δυνατες καταστασεις καταστρεφετε-ξερενετε το πευκο κανω λαθος? | |
|
| |
kosmas Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 378
| Θέμα: Απ: Μπορώ να έχω τα μελίσσια μου όλο το χρόνο σε Πευκόδασος; Τετ Ιουν 26, 2013 9:51 am | |
| Δεν εχει αποδειχθει οτι ειναι ο λογος που πεφτει ενα πευκο. Απλα ειναι βεβαιο οτι ειναι ενας παραγοντας. Ο εργατης υπαρχει στα πευκα απο την αρχαιοτητα και κανενα δασος δεν χαθηκε. Η φυση βρισκει την ισορροπια. Το προβλημα ηρθε οταν αρχισε ανεξελεγκτα το μπολιασμα ακομα και σε δεντρα της πολης που ειναι ηδη επιβαρυμενα. | |
|
| |
drakos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 190
| Θέμα: Απ: Μπορώ να έχω τα μελίσσια μου όλο το χρόνο σε Πευκόδασος; Τετ Ιουν 26, 2013 12:10 pm | |
| Ο εργάτης που ζει και τρέφεται από τα πεύκα , απορροφάει τους χυμούς του δέντρου και με τα νιτρικά άλατα που περιέχει, χτίζει τους ιστούς και την επιδερμίδα του. Σε περιόδους με κανονικές βροχοπτώσεις η περιεκτικότητα σε άλατα είναι μικρή, οπότε και οι πληθυσμοί του εργάτη είναι υπό έλεγχο. Όταν έχουμε παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας και τα δέντρα δεν βρίσκουν πολλή υγρασία στο χώμα, για να κρατήσουν την πίεση των χυμών στον κορμό υψηλή , ώστε να φτάνουν μέχρι την κορυφή, αρχίζουν και αυξάνουν την απορρόφηση νιτρικών αλάτων από το χώμα και οι χυμοί γίνονται πιο πυκνοί. Αυτή η αύξηση των αλάτων εκτινάσσει τους πληθυσμούς του εργάτη στα ύψη, και με την αυξημένη απορρόφηση των ήδη λιγοστών χυμών, τα δέντρα καταρρέουν.
| |
|
| |
mpampis13 BeeForce
| Θέμα: Απ: Μπορώ να έχω τα μελίσσια μου όλο το χρόνο σε Πευκόδασος; Τετ Ιουν 26, 2013 1:07 pm | |
| χμμμ πολυ κατατοπιστικα τα οσα γραφετε,οποτε πρεπει να ψαξω τα δεντρα ωστε να τσεκαρω αν εχει η οχι,με την πρωτη ματια δεν εχουν.ευχαριστω πολυ | |
|
| |
| Μπορώ να έχω τα μελίσσια μου όλο το χρόνο σε Πευκόδασος; | |
|