| Βασεις κυψελων | |
|
+9monarchis nikos37 psath olomelia gio pointerst skyh1gh geobees beteranos 13 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
beteranos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 194
| Θέμα: Βασεις κυψελων Τετ Απρ 10, 2013 12:49 am | |
| Τι προτιματε να χρισημοποιητε για βασεις στις κυψελες σας, λαστιχα η' τσιμεντολιθους και γιατι? | |
|
| |
geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Τετ Απρ 10, 2013 6:32 am | |
| Πως πατάει η κυψέλη.....ένα από τα ζωτικότερα σημεία υγείας για τα μελισσοκομεία μας. Ξεκίνησα κι' εγώ με λάστιχα τους πρώτους μου μήνες, όταν είδα όμως τι βρώμα και τι λογής ζωύφια αναπτυσσόταν από τα νερά που λιμνάζαν από κάτω τα πέταξα αμέσως. Μετά έβαλα ξύλινες παλέτες, τίποτα το σπουδαίο αφού τα χόρτα, η υγρασία και οι εισβολείς πάλι δεν εμποδίζονται προς το πάτωμα. Η λύση που εφάρμοσα και έχω το κεφάλι μου ήσυχο είναι.... Εδαφοκάλυψη και βάση με σιδερένια πόδια που τα πετρελαιώνεις κάθε εβδομάδα. Παρ' όλα αυτά, τεμπέλιασα και δεν έβαλα πετρέλαιο στα πόδια πιό νωρίς φέτος.... Ιδού τ' αποτελέσματα, την πάτησα από τα μερμύγκια που έκλεβαν όλες τις προνύμφες (το διόρθωσα) σ' ένα δυνατό διόροφο! [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Έχει επεξεργασθεί από τον/την geobees στις Τετ Απρ 10, 2013 12:07 pm, 1 φορά | |
|
| |
skyh1gh Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 131
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Τετ Απρ 10, 2013 11:45 am | |
| Το μυρμηγκι που ειναι στην μπροστινη πλευρα δεν κουβαλαει ημερας γονο . Δεν το ηξερα οτι κανουν τετοια ζημια νομιζα οτι πανε στο μελι τα ριμαδια. Εγω παντω τα δικα μου τα εχω στηριξη πανω σε πετρες που εχω βρει εκει , για μυρμηγκια δεν εχω δει αυριο που θα ανεβω καλαβρυτα θα τα ελεξω διεξοδικα απ εξω ολα , με εβαλες σε σκεψεις φιλε μου............ | |
|
| |
geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Τετ Απρ 10, 2013 7:03 pm | |
| - skyh1gh έγραψε:
- με εβαλες σε σκεψεις φιλε μου............
Μην απελπίζεσαι...εγώ ατυχώς έκατσα τελικά επάνω σε πολύ μεγάλη φωλιά (που να το ήξερα χειμωνιάτικα) και η κεντρική "λεωφόρος" τους ξεκινάει κάτω από την εδαφοκάλυψη! | |
|
| |
skyh1gh Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 131
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Πεμ Απρ 11, 2013 1:40 am | |
| - geobees έγραψε:
-
κεντρική "λεωφόρος" τους ξεκινάει κάτω από την εδαφοκάλυψη! [/quote] τουλαχιστον το ανακαλυψες πριν να ειναι αργα | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Κυρ Απρ 21, 2013 10:57 pm | |
| Εγώ προτίμησα παλέτες για βάση γιατί αυτά είχα εύκαιρα!Αν βάλεις λάστιχα πρέπει να τα σκίζεις από κάτω για να μην κρατάει νερά στο εσωτερικό τους και δημιουργεί υγρασία! | |
|
| |
beteranos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 194
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Κυρ Απρ 21, 2013 11:06 pm | |
| Για τα μυρμιγκια πετρελαιο και τελος... | |
|
| |
gio Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 105
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Δευ Φεβ 29, 2016 12:54 pm | |
| | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Δευ Φεβ 29, 2016 7:47 pm | |
| τσιμεντόλιθα; τσιμεντόλιθα!
ότι έχεις εύκαιρο και πιό οικονομικό Gio | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Δευ Φεβ 29, 2016 8:36 pm | |
| Εμένα με βόλεψαν πολύ τα λάστιχα αυτοκινήτου. Με τρύπιο το κάτω μέρος φυσικά. | |
|
| |
nikos37 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 280
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Δευ Φεβ 29, 2016 10:31 pm | |
| Οι τσιμεντολιθοι ειναι πρακτικοι μέχρι τη μέρα που θα χρειαστεί να τους μεταφέρεις μαζί με τα μελίσσια, εκτός και αν είναι στατικά. Απλά βάλε την τρύπα προς τα κάτω γιατι αλλιώς μαζί με τις μέλισσες θα εκτρεφεις και χίλια δύο άλλα, και κυρίως σφήκες! | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Δευ Φεβ 29, 2016 10:47 pm | |
| - nikos37 έγραψε:
- Οι τσιμεντολιθοι ειναι πρακτικοι μέχρι τη μέρα που θα χρειαστεί να τους μεταφέρεις μαζί με τα μελίσσια, εκτός και αν είναι στατικά. Απλά βάλε την τρύπα προς τα κάτω γιατι αλλιώς μαζί με τις μέλισσες θα εκτρεφεις και χίλια δύο άλλα, και κυρίως σφήκες!
Αν είναι για μεταφορά τα πράγματα σε περιορίζουν. Τα 2 λάστιχα καταλαμβάνουν ίδιο χώρο με μια διώροφη κυψέλη! Λογικά χρειάζεσαι μεταλλικές βάσεις που μπαίνουν η μια μέσα στην άλλη. | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Δευ Φεβ 29, 2016 11:43 pm | |
| Νίκο μεταφορά τους τσιμεντόλιθούς δεν τους κάνουμε εκτός κι αν θέλουμε να κτίσουμε. Τις κυψέλες τις βάζουμε χύμα στο χώμα. Καλοκαίρι είναι. | |
|
| |
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Τρι Μαρ 01, 2016 10:05 am | |
| Ξεκίνησα το φθινόπωρο με 4 μελισσάκια και σαν νέος που είμαι σκεφτόμουν να φτιάξω μεταλλικές βάσεις μιας και έχω πρόβλημα με τα μυρμηγκιά για να τα προστατέψω, το θέμα όμως είναι ότι στην πορεία κατάλαβα ότι δεν παίζει κάτι τέτοιο μιας και θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος το ΣΚ στο ένα πάω για 3ο πάτωμα οπότε ή έπρεπε να κάνω βάσεις με κοιλοδοκούς η να καταλήξω στο χώμα , οπότε ναι καλές οι βάσεις όταν μιλάμε για ένα πάτωμα αλλά όταν αρχίζουν να μπαίνουν όροφοι μοιάζει με φτερό στον άνεμο ! | |
|
| |
Themis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 335
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Τρι Μαρ 01, 2016 10:19 am | |
| Εγώ φέτος έφτιαξα βάσεις τύπου παλέτας. Δύο καδρονάκια για πόδια και 4 σανίδες επάνω. Είναι 40χ50 και ντανιάζονται σχετικά εύκολα (έβαλα 30 σε Fiesta). | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Τρι Μαρ 01, 2016 10:25 am | |
| Θέμη καλημέρα. Μπορείς να ανεβάσεις φωτό μήπως πάρουμε καμιά ιδέα; | |
|
| |
Themis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Τρι Μαρ 01, 2016 5:47 pm | |
| [quote="monarchis"]Θέμη καλημέρα. Μπορείς να ανεβάσεις φωτό μήπως πάρουμε καμιά ιδέα; [img] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.][/img] | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Τετ Μαρ 02, 2016 11:15 am | |
| Ετσι απλα; Δεν σαπίζει με νερά κλπ; | |
|
| |
Themis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Τετ Μαρ 02, 2016 11:39 am | |
| - mpampis13 έγραψε:
- Ετσι απλα; Δεν σαπίζει με νερά κλπ;
Αυτές είναι 40x50. Οι επόμενες θα είναι 50x50 για να κάθεται πιο εύκολα η κυψέλη. Τώρα θα βαφτούν με συντηρητικό ξύλου για να κρατήσουν όσο γίνεται περισσότερο. Δεν περιμένω ότι θα κρατήσουν πολύ. Με 2 χρόνια θα είμαι ικανοποιημένος. | |
|
| |
sakisbiki Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 33
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Παρ Μαρ 04, 2016 3:44 pm | |
| Αυτές είναι παλέτες κομμένες και έβαλα και νάιλον τσουβάλι από λίπασμα για την υγρασία και τα χορτάρια. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] | |
|
| |
gio Μέλος
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Παρ Μαρ 04, 2016 4:17 pm | |
| Δηλαδη την ξυλινη παλετα που ειχες πιο πανω ...την "εντυσες¨ολη , πανω κατω και πλαγίως με το ναυλον.....για να αποφυγεις τα χορταρια και την υγρασια.Σωστα; | |
|
| |
sakisbiki Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Παρ Μαρ 04, 2016 4:47 pm | |
| Ναι κόβω τη παλέτα στα 4 και μετά την ντύνω με αυτό το τσουνάμι. Τώρα θέλω να πάρω εδαφοκαλιψη να δοκιμασω | |
|
| |
gio Μέλος
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Παρ Μαρ 04, 2016 4:51 pm | |
| ...σε λιγο θα τις βαλεις και air condition...xa xa xa (πλακα κανω) | |
|
| |
sakisbiki Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Βασεις κυψελων Παρ Μαρ 04, 2016 4:57 pm | |
| Καλή ιδέα έχω κάτι ανεμιστηρακα από PC να τα βάλω. Και ίντερνετ για ενημέρωση | |
|
| |
| Βασεις κυψελων | |
|