| ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΨΕΛΕΣ | |
|
+6KENTRI Maikpigasos spithoyras monarchis sotto ilias1908 10 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ilias1908 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20
| Θέμα: ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΨΕΛΕΣ Δευ Φεβ 18, 2013 8:26 pm | |
| Γειά σας έκανα μια έρευνα για να βρώ βάσεις για τις κυψέλες .να είναι ανθεκτικές να είναι ψηλές ώστε να μην σκύβεις στις επιθεορήσεις και τέτοια. επιδή στην αμοργό που έχω τα μελίσσια ,έχει και δυνατούς ανέμους με ενδειαφέρει να έχουν και καλή στήρηξη. τελικά δεν με ικανοποίησε καμία και αποφάσισα να φτιάξω... Χρησημοποίησα μπετόβεργα 10αρα...σε κάθε κυψέλη χρειάζονται 4 μέτρα. σας παραθέτω φωτογραφία για να την δείτε. είναι πολύ σταθερή μπρεί να καρφωθεί στο χώμα η κυψέλη μπορεί να δεθεί με ιμάντα πάνω της ειναι 28 πόντους ύψος απο το έδαφος και αντέχει μέχρι 90 κιλά βάρος που την δοκίμασα ανεβένοντας επάνω. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
sotto Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 77
| Θέμα: Απ: ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΨΕΛΕΣ Δευ Φεβ 18, 2013 11:48 pm | |
| - ilias1908 έγραψε:
- Γειά σας έκανα μια έρευνα για να βρώ βάσεις για τις κυψέλες .να είναι ανθεκτικές να είναι ψηλές ώστε να μην σκύβεις στις επιθεορήσεις και τέτοια.
επιδή στην αμοργό που έχω τα μελίσσια ,έχει και δυνατούς ανέμους με ενδειαφέρει να έχουν και καλή στήρηξη. τελικά δεν με ικανοποίησε καμία και αποφάσισα να φτιάξω... Χρησημοποίησα μπετόβεργα 10αρα...σε κάθε κυψέλη χρειάζονται 4 μέτρα. σας παραθέτω φωτογραφία για να την δείτε. είναι πολύ σταθερή μπρεί να καρφωθεί στο χώμα η κυψέλη μπορεί να δεθεί με ιμάντα πάνω της ειναι 28 πόντους ύψος απο το έδαφος και αντέχει μέχρι 90 κιλά βάρος που την δοκίμασα ανεβένοντας επάνω. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Πολυ ωραιες!!! Να ειχαμε και διαστασεις... τελειο!!!! | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΨΕΛΕΣ Τρι Φεβ 19, 2013 9:08 am | |
| Πολύ καλή... Αν όμως απασχολεισαι με Νομαδική μελισσοκομία δημιουργείται το πρόβλημα της φόρτωσης κατά την μεταφορά. Ίσως και η συντήρηση να είναι θέμα από άποψη χρόνου λόγω των ισχυρών ανεμηδων. | |
|
| |
spithoyras Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 565
| Θέμα: Απ: ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΨΕΛΕΣ Τρι Φεβ 19, 2013 10:10 am | |
| Μου αρεσε που τα ποδια της βασης εχουν απ'ότι φαινεται μεγαλο ανοιγμα κι ετσι εχει καλη στηριξη, καταληλη για ανεμους. Ο monarchis εχει δικιο για την μεταφορα γενικα των βασεων. Εχω ομως την εντυπωση οτι αυτη η βαση μπορει να μπει η μια πανω στην αλλη σαν τις καρεκλες κι ετσι πιανει μια μονο μερια στο τρειλερ που ειναι πολυ βασικο πλεονεκτημα.ilias1908 ισχυει κατι τετοιο ? | |
|
| |
ilias1908 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΨΕΛΕΣ Τρι Φεβ 19, 2013 11:35 am | |
| Ναι οι βάσεις μπαίνουν η μια πάνω στην άλλη για μεταφορές..εγώ δεν κάνω μεταφορές στα μελίσσια μου τα έχω σταθερά...για συντήρηση δεν ξέρω αν θα χρειάζονται και πότε ...εγώ τις έχω ασταρώσει με μινιο θαλάσσης και της έχω βάψει για να μήν σκουριάζουν. τα πόδια τα έκανα επίτηδες να πιάνουν περισσότερη επιφάνεια για να έχει καλή στήρηξη.επίσεις για μεταφορές η βάση μπορεί να τοποθετηθή και πάνω στο καπάκι της κυψέλης..
οι διαστάσεις είναι: δυο βέργες απο ενα μέτρο 2 βέργες 45 πόντους και 4 βέργες 28 πόντους. τις βέργες του μέτρου τια στραβόνουμε δεξια και αριστερά στους 28 πόντους .οι βέργες των 45 πόντων κολιούντε απο πάνω σε απόσταση 28 πόντων για να πατάνε οι κυψέλες. και οι βέργες των 28 πόντων είναι οι πλαινές αντιρίδες(ενυσχίσεις) | |
|
| |
sotto Μέλος
| |
| |
spithoyras Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 565
| Θέμα: Απ: ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΨΕΛΕΣ Τετ Φεβ 20, 2013 10:28 am | |
| Φιλε Ηλια ωραια η ιδεα σου,να'σαι καλα που την μοιραστηκες.Αφου μπαινει η μια μεσα στην αλλη σαν τις καρεκλες λυνει ενα σοβαρο μεταφορικο προβλημα.Εγω χρησιμοποιω λαστιχα αυτοκινητου που ειναι δυσχρηστα στην μεταφορα αν ειναι πολλα.Οποτε πρεπει να βρω ηλεκτροκοληση | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΨΕΛΕΣ Τετ Φεβ 20, 2013 11:44 pm | |
| Εγώ διάλεξα κάτι ακόμη πιο ελαφρύ παιδιά και εύχρηστο ....
"κομμάτια ΦΕΛΙΖΟΛ..." | |
|
| |
sotto Μέλος
| Θέμα: Απ: ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΨΕΛΕΣ Πεμ Φεβ 21, 2013 12:17 am | |
| - Maikpigasos έγραψε:
- Εγώ διάλεξα κάτι ακόμη πιο ελαφρύ παιδιά και εύχρηστο ....
"κομμάτια ΦΕΛΙΖΟΛ..." ... δηλαδη???!!!!! | |
|
| |
KENTRI Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 291
| Θέμα: Απ: ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΨΕΛΕΣ Πεμ Φεβ 21, 2013 5:28 pm | |
| - ilias1908 έγραψε:
- Γειά σας έκανα μια έρευνα για να βρώ βάσεις για τις κυψέλες .να είναι ανθεκτικές να είναι ψηλές ώστε να μην σκύβεις στις επιθεορήσεις και τέτοια.
επιδή στην αμοργό που έχω τα μελίσσια ,έχει και δυνατούς ανέμους με ενδειαφέρει να έχουν και καλή στήρηξη. τελικά δεν με ικανοποίησε καμία και αποφάσισα να φτιάξω... Χρησημοποίησα μπετόβεργα 10αρα...σε κάθε κυψέλη χρειάζονται 4 μέτρα. σας παραθέτω φωτογραφία για να την δείτε. είναι πολύ σταθερή μπρεί να καρφωθεί στο χώμα η κυψέλη μπορεί να δεθεί με ιμάντα πάνω της ειναι 28 πόντους ύψος απο το έδαφος και αντέχει μέχρι 90 κιλά βάρος που την δοκίμασα ανεβένοντας επάνω. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Ωραια η κατασκευη, θα μπορουσες να κολησεις λαμακια στην μπετοβεργα στις ακρες για να μην καρφωνεται στο χωμα. Εγω θα δοκιμασω να φτιαξω παρομοια ξκατασκευη με σιδηρογωνιες. Το πλεονεκτημα των βασεων αυτων σε σχεση με τα λαστιχα αυτοκινητων ειναι σε περιπτωση πυρκαγιας μπορει η κυψελες σου να μην καουν γιατι η φωτια θα περασει απο κατω, ενω αν εχει γινει και μια προεργασια απο τον μελισοκομο αποψιλονοντας τα χορταρια οι πιθανοτητες επιτυχιας ειναι πολλυ μεγαλες. | |
|
| |
ilias1908 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΨΕΛΕΣ Πεμ Φεβ 21, 2013 5:37 pm | |
| - KENTRI έγραψε:
- ilias1908 έγραψε:
επιδή στην αμοργό που έχω τα μελίσσια ,έχει και δυνατούς ανέμους με ενδειαφέρει να έχουν και καλή στήρηξη. τελικά δεν με ικανοποίησε καμία και αποφάσισα να φτιάξω... Χρησημοποίησα μπετόβεργα 10αρα...σε κάθε κυψέλη χρειάζονται 4 μέτρα. σας παραθέτω φωτογραφία για να την δείτε. είναι πολύ σταθερή μπρεί να καρφωθεί στο χώμα η κυψέλη μπορεί να δεθεί με ιμάντα πάνω της ειναι 28 πόντους ύψος απο το έδαφος και αντέχει μέχρι 90 κιλά βάρος που την δοκίμασα ανεβένοντας επάνω. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Ωραια η κατασκευη, θα μπορουσες να κολησεις λαμακια στην μπετοβεργα στις ακρες για να μην καρφωνεται στο χωμα. Εγω θα δοκιμασω να φτιαξω παρομοια ξκατασκευη με σιδηρογωνιες. Το πλεονεκτημα των βασεων αυτων σε σχεση με τα λαστιχα αυτοκινητων ειναι σε περιπτωση πυρκαγιας μπορει η κυψελες σου να μην καουν γιατι η φωτια θα περασει απο κατω, ενω αν εχει γινει και μια προεργασια απο τον μελισοκομο αποψιλονοντας τα χορταρια οι πιθανοτητες επιτυχιας ειναι πολλυ μεγαλες. Γειά σου φίλε έχεις δίκιο για τα λαμάκια αλλά εγώ προτιμάω να τις καρφώσω στο έδαφος για μεγαλύτερη σταθερότητα .στην Αμοργό που τις έχω έχει δυνατούς ανέμους και πρέπει να είναι πολλύ στιβαρές και σταθερές οι βάσεις. σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια....κατασκευάζω τώρα μια ποτίστρα για τα μελισσοκομία που δεν διαθέτουν νερό όπως το δικό μου που βρίσκετε 30 λεπτά μακρυά και πας με γαιδουράκι η με τα πόδια .θα σας την ανεβάσω να πάρετε ιδέα σε όποιων ενδειαφέρετε να την φτιάξει. | |
|
| |
nikos27 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 84
| Θέμα: ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΨΕΛΕΣ Πεμ Φεβ 21, 2013 5:52 pm | |
| Ηλία μπράβο σου πολύ ωραία κατασκευή, συγχαρητήρια, μου άρεσε πολύ. | |
|
| |
beteranos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 194
| Θέμα: Απ: ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΨΕΛΕΣ Πεμ Φεβ 21, 2013 10:47 pm | |
| Ηλια, σε δυσκολο μερος εχεις τα μελισσια σου(30 λεπτα με τα ποδια η με γα'ι'δουρακι????????). Πως κουβαλας κυψελες-πατωματα τροφες? Πες μας και εαν θελεις μια και εχεις σταθερο μελισσοκομειο τι αποδωσεις εχει κατα μεσω ορο η καθε κυψελη σου? | |
|
| |
ilias1908 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΨΕΛΕΣ Πεμ Φεβ 21, 2013 10:56 pm | |
| - beteranos έγραψε:
- Ηλια, σε δυσκολο μερος εχεις τα μελισσια σου(30 λεπτα με τα ποδια η με γα'ι'δουρακι????????). Πως κουβαλας κυψελες-πατωματα τροφες? Πες μας και εαν θελεις μια και εχεις σταθερο μελισσοκομειο τι αποδωσεις εχει κατα μεσω ορο η καθε κυψελη σου?
Ειναι λίγο μακρυά , αλλά δεν έχω κανένα άλλο μελοσσοκομίο δίπλα μου δεν έχω προβλήματα απο κλοπές και τέτοια λόγο του ότι το μονοπάτι είναι εγκαταλελειμένο απο το 1980....και δεν έχω καλιέργειες κοντά .Τις κυψέλες τις μεταφέρω με γαιδουράκια γνωστών και φίλων.....αποδόσεις δεν ξέρω ακόμα διότι το καλοκαίρι ξεκίνησα πρώτη φορά...πάντος η περιοχή εκεί γύρο έχει θυμάρι φασκόμηλο θρούμπι κόνιζα χαμομίλι και διάφορα τέτοια φυτά δεν έχει πεύκα και τέτοια..... επίσεις ξεκίνησα με 2 κυψέλες και φέτος θα κάνω αναπαραγωγή. οπώτε μάλλον του χρόνου θα μπορέσω να σας δώσω πληροφορίες για αποδώσεις.. | |
|
| |
Scolopax Rusticola Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 8
| Θέμα: Απ: ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΨΕΛΕΣ Σαβ Δεκ 06, 2014 5:56 pm | |
| παιδια εχω θεμα με τις φωτογραφιες.παταω επανω στο λινκ και μου εμφανιζει μια διαφημιση λιγα δευτερολεπτα και δεν βλεπω φωτο πουθενα.ξερεις κανεις τι γινεται ? | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 673
| Θέμα: Απ: ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΨΕΛΕΣ Σαβ Δεκ 06, 2014 7:10 pm | |
| Το link αυτό που υπάρχει στο θέμα είναι απάτη... | |
|
| |
Scolopax Rusticola Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 8
| Θέμα: Απ: ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΨΕΛΕΣ Σαβ Δεκ 06, 2014 7:24 pm | |
| πως γινεται να δουμε τις φωτογραφιες ελπιζοντας να μας βοηθησουν. | |