| Τη γνωμη σας παρακαλω. | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
κολεγκας Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 246
| Θέμα: Τη γνωμη σας παρακαλω. Σαβ Φεβ 23, 2013 8:19 pm | |
| Καλησπερα στην παρεα.Ο Φλεβαρης και αν φλεβιση καλοκαιρι θα μυρισει λεμε εδω στην Κρητη,εχω 2 μελισσακια που εχουν αρκετο μελακι μεσα και ολο το χειμωνα δεν εχω ταισει καθολου,απο γυρες μαζευουν συνεχεια πιστευεται οτι πρεπει να κανω διεγερτικη τροφοδοσια και να βαλω βανιλια και αν ναι, με ποια σειρα?απο γονους ενα μεσο ορο εχουν περιπου 5 με 6 πλαισια η καθεμια.Ευχαριστω. | |
|
| |
gmakhs Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 431
| Θέμα: Απ: Τη γνωμη σας παρακαλω. Σαβ Φεβ 23, 2013 9:15 pm | |
| Καλησπέρα φιλε μου μιας και είμαι κι εγώ από κρήτη σε πια περιοχή έχεις τα "μελισσακια" σου ?
Τα δικά μου βρίσκονται στο ακρωτήρι και από νωρίς έχουν γεμίσει γόνους πριν από 3 βδομάδες έκανα παραφυάδες και τώρα προορίζονται για όροφο επίσης τα έχω όλα και χτίζουν κεριά. η χειμώνας στα μέρη μας ήταν εύκολος για τις μέλισσες και για αυτό δεν χρειάστηκες να ταΐσεις
Αν έχεις σκοπό να κανεις παραφυάδες τότε μπορείς να κανεις μια ελαφριά "τροφοδια" για να "διεργεθουν" αν δεν έχεις σκοπό alla θες να πιάσεις τον θυμο τότε θα σου πρότεινα να περιμένειs λίγο διότι αν δεν δόσεις χορό έγκαιρα θα "σμινουργισουν" εμενα από αρχές φλεβάρη μια μπλοκαρισμένη μάνα κατέβασε κελιά
αν απόφασις να τροφοδότησης καλύτερα δώστους πλαίσια και χορό ώστε να έχουν και δουλειά με το χτίσιμο και δεν θα μπλοκαριστούν οι μάνες αν δεν τροφοδότησης βάλε βανίλια καλού κακού διότι ποτε δεν ξέρεις τι καιρούς θα σου κάνει ο μάρτυς Αν θέλεις να είναι αποδοτικά στο θυμάρι και να αυξήσεις και τα "μελισσια" σου εγώ θα σου πρότεινα να κανεις 2 παραφυάδες από τώρα . (Φυσικά στο λέω με επιφύλαξη μιας και δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι τα "μελισσακια" sou) | |
|
| |
κολεγκας Μέλος
| Θέμα: Απ: Τη γνωμη σας παρακαλω. Σαβ Φεβ 23, 2013 10:32 pm | |
| εγω ειμαι στο Ρεθυμνο Αμαρι για την ακριβεια.δεν εχω σκεφτει για παραφυαδες κατι αλλα ισως και και να κοψω κανα δυο,τα μελισσακια ειναι και τα δυο οκταρακια και σκεφτομουν να παρω οτι μελια εχουν μεσα να βαλω οροφο και να ταισω,αλλα δεν ξερω τι ειναι πιο σωστο να κανω πρωτα διεγερτικη τροφοδοσια και μετα βανιλια ?το αναποδο ?η ενα απο τα δυο μονο? | |
|
| |
gmakhs Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Τη γνωμη σας παρακαλω. Κυρ Φεβ 24, 2013 3:11 am | |
| - κολεγκας έγραψε:
- εγω ειμαι στο Ρεθυμνο Αμαρι για την ακριβεια.δεν εχω σκεφτει για παραφυαδες κατι αλλα ισως και και να κοψω κανα δυο,τα μελισσακια ειναι και τα δυο οκταρακια και σκεφτομουν να παρω οτι μελια εχουν μεσα να βαλω οροφο και να ταισω,αλλα δεν ξερω τι ειναι πιο σωστο να κανω πρωτα διεγερτικη τροφοδοσια και μετα βανιλια ?το αναποδο ?η ενα απο τα δυο μονο?
θα περάσω από το ρέθυμνο αύριο και κάποια στιγμή πάλι μες την βδομάδα αν θες και βολεύει θα μπορούσα να έρθω για ένα καφέ Το καλύτερο είναι να έχεις ένα από τα δυο όμως και τα δυο να έχεις δεν θα υπάρχει πρόβλημα απλά δεν τη kerdisis και κάτι Αν θες να κόψεις παραφυάδες και έχεις "κυψελιδια" τον 4ron h 5 πλαισίων καλο θα ήταν να το κανεις τώρα ώστε να προλάβουν να πάρουν τα πάνω τους και να είναι δυνατά μέχρι το καλοκαίρι. όμως σε περίπτωση όπου δεν έχειs πλαίσια extra καλύτερο θα ήταν να σηκώσεις όροφο και να τους δόσεις να χτίσουν μαζί με την τροφοδοσία . τα melia μπορείς να τα ανεβάσεις πάνω αντί να τα πάρεις όμως να αφήσεις και κάτι κάτω σε περίπτωση που πιάσει πολύ κρύο. Επίσης αν η βασίλισσες σου είναι είδη μπλοκαρισμένες και κανεις τροφοδοσία πιστεύω ότι θα προκαλέσεις σμηνουργία. | |
|
| |
geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: Τη γνωμη σας παρακαλω. Κυρ Φεβ 24, 2013 11:48 am | |
|
Έχει επεξεργασθεί από τον/την geobees στις Δευ Φεβ 25, 2013 1:43 am, 1 φορά | |
|
| |
Beerakias Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17
| Θέμα: Απ: Τη γνωμη σας παρακαλω. Κυρ Φεβ 24, 2013 1:28 pm | |
| Χανιά και γώ ακρωτήρι έχω δύο μελισσάκια που έχουν φουλαρει.. Τους είχα βάλει βανίλιες πριν 2 βδομάδες και τώρα ξεχειλίζουν οι μέλισσες. Επειδή είμαι νέος και οι γνώσεις μου ανεπαρκείς ρωτώ το εξής: Θέλω να κόψω παραφυάδες, εστω οτι παιρνω την βασίλισσα με καποια μελακια και καποιο πληθυσμό στο νέο και αφήνω γόνους με συλλέκτριες στο αρχικό. Στο αρχικό θα φτιαξουν βασιλοκέλια σωστά; Θα βγει καποια βασίλισσα, αλλά πως θα γονιμοποιηθεί; Υπαρχουν αρκετοι κηφήνες;;; | |
|
| |
gmakhs Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Τη γνωμη σας παρακαλω. Κυρ Φεβ 24, 2013 4:45 pm | |
| Ακρωτήρι ??? εγώ είμαι στο Aρώνη και να μην έχει το μελισσοκομείο σου έχει το δικό μου και αλλα τόσα που υπάρχουν γύρο γύρο | |
|
| |
κολεγκας Μέλος
| Θέμα: Απ: Τη γνωμη σας παρακαλω. Κυρ Φεβ 24, 2013 7:45 pm | |
| geobees κατεβαζετα και εσυ στην κρητη να ξεχειμονοιαζουν και περναιτα παλι το καλοκαιρι γιατι εγω μελισοσφαιρα φετος που ηταν ο πρωτος μου χειμωνας με μελισσες ΔΕΝ ΕΙΔΑ.... | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: Τη γνωμη σας παρακαλω. Δευ Φεβ 25, 2013 11:54 pm | |
| 2 λιτρα 1,5/1 καθε 4 μερες | |
|
| |
geobees Μέλος
| |
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Τη γνωμη σας παρακαλω. Τρι Φεβ 26, 2013 8:33 am | |
| Φίλε geobees αν κατέβεις δεν ξέρω πως θα επιστρέψεις με τόση κρασοποτίαν... Κατέβα, κατέβα... Χε χε | |
|
| |
κολεγκας Μέλος
| Θέμα: Απ: Τη γνωμη σας παρακαλω. Τρι Φεβ 26, 2013 8:40 am | |
| Καλως να ορισης φιλε μου,και αν σε βγαλει ο δρομος απ τα μερη μου κερναω τσικουδια με γραβιερα και μελι!!!! | |
|
| |
geobees Μέλος
| Θέμα: Απ: Τη γνωμη σας παρακαλω. Τρι Φεβ 26, 2013 12:54 pm | |
| | |
|
| |
κολεγκας Μέλος
| Θέμα: Απ: Τη γνωμη σας παρακαλω. Τρι Φεβ 26, 2013 8:49 pm | |
| !!!!!! | |