[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Δες λιγο την πατουρα και το δεσιμο των κυψελων... κατι αναλογο πρεπει να κανεις..
κηνισια..!! ειναι αλλο... θα σου χριαζοταν αν εισουν αναγκασμενος να σχισεις τη σανιδα στα δυο.... (πετσικο).
διαβασε και λιγο......στην ιδια ενωτητα ειναι..........
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ Παρ Oct 28, 2011 8:49 am Select/Unselect multi-quote Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
καλημερα ,
νομιζω ποσ με την εμπιρεια μου μπορω να δωσω καποιεσ απαντησεισ ,
κοντραπλακε θαλασσησ 20 χιλιοστων,
το φυλλο ερχετε σε διαστασεισ 250Χ122 οποτε μπορουμε να το κοψουμε ωπωσ εμεισ θελουμε χωρισ να εχουμε πολυ φυρα ,
εινε ελαφρυ και δε υστερει σε αντοχεσ απο το ξυλο ,
εινε νεκρο (δε πετσικαρει και ρουφαει λιγοτερη υγρασια απο το ξυλο )
απο την εξωτερικη εωσ την εσωτερικη επιφανεια εχει 7 χυμικεσ μονωσεισ ( κωλα ) με οτι αυτο μπορει να συνεπαγεται
ενωσεισ με δοντια εινε καθαρα θεμα του κατασκευαστη , εννωειτε πωσ τα δοντια δινουν παραπανω αντοχη
κοστοσ κοντραπλακε θαλασσησ 20 χιλιοστων περιπου 30ευρω το τετραγωνικο ( χωνδρικη τιμη )
ξυλο 20 χιλιοστων παχουσ
αν ειναι μονοκοματο στο πλατοσ τοτε θα πετσικαρει και θα φουσκωσει προσ ολεσ τισ διαστασεισ με αποτελεσμα να σπαζει τισ κολεσ και τισ ενωσεισ ,
αν εινε τρικολητο κανενα προβλημα αλλα αυτο απαιτει περισσοτερη εργασια και χρονο απο τον κατασκευαστη , αρα και χρημα ,
αν το ξυλο ειναι απο πευκο δε φευγουν τα ροζια με τα χρονια αλλα ρουφαει νερο και υγρασια σα σφουγκαρι με αποτελεσμα να συστελοδιαστελετε ,
πευκο ξυλο ακριβοτερο απο το ελατο
αν εινε απο ελατο , δε ρουφαει τοση υγρασια α, αλλα , με τ6α χρονια για να μην πο απο τον πρωτο χρονο τα ροζια φευγουν και μενουν οι τρυπεσ ,
ενωσεισ με δοντια εινε καθαρα θεμα του κατασκευαστη , εννωειτε πωσ τα δοντια δινουν παραπανω αντοχη
Σουιδικο ξυλο ( πευκο Σουιδιασ ) περιπου χωνδρικη 430 ευρω το κυβικο ( χωνδρικη τιμη )
πευκο ελληνικο περιπου 250 ευρω το κυβικο ( εδω μπορει να γλυτωσεισ κσι το φπα )
ελατο ελληνικο περιπου 180 ευρω το κυβικο ( και εδω μπορεισ να παιξεισ με το φπα )
οσον αφορα το βαψιμο πρωσωπικα εχω να πω το εξησ για τισ κυψελεσ , και για τα δυο υλικα μην δινετε πολλα χρηματα για μπογιεσ και υλικα γιατι το μονο που θα πετυθχετε εινε το πολυ αλλοσ ενασ χρονοσ αντοχη , η ριξετε ενα χερι μπογια η 5 ,
εδω ενα καγιεν παιρνεισ με μεταλλικο χρωμα κτλ κτλ και αν το αφησεισ στον ηλιο και την βροχη θα ξεβαψει , ποσο λοιπον οι κυψελεσ μασ που σιγουρα τουσ βαζουμε απλη μπογια και οχι τησ πορσε ,
εξαλλου το ποσοστο τησ υγρασιασ που διαπερνα ενα ξυλο δυστηχωσ δε περναει απο την επιφανεια του αλλα απο τισ δικεσ μασ παρεμβασεισ που δε εινε μονομενεσ ( βιδεσ , μεντεσεδεσ , κλπ ) και απο τισ ενωσεισ που σπαζουν λογω τησ συστολησ διαστολησ ,
ελπιζω να βοηθησα καποιουσ και μες συγχωρειτε για το μεγαλο μην