| Κατασκευή κυψελών | |
|
+5spithoyras kosmas Maikpigasos karnet Φώτης 9 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Φώτης Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 158
| Θέμα: Κατασκευή κυψελών Παρ Ιαν 18, 2013 7:08 am | |
| Τέλειωσα χτες με την κατασκευή κυψελών που θα χρειαστώ φέτος. Έφτιαξα 20 γονοφωλιές με τα καπάκια τους και 10 πατώματα. Τις έφτιαξα με κόντρα πλακέ θαλάσσης συμήδα 12χιλ. και 21χιλ. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Παρ Ιαν 18, 2013 8:53 am | |
| Πολύ ωραία κατασκευή, ακριβό το ξύλο αυτό. Μπορείς να μου πεις πως λέγεται το εργαλείο που φτιάχνεις το σκαλοπατάκι για να πατάνε τα πλαίσια ? | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| |
| |
kosmas Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 378
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Παρ Ιαν 18, 2013 11:01 am | |
| - karnet έγραψε:
- Πολύ ωραία κατασκευή, ακριβό το ξύλο αυτό. Μπορείς να μου πεις πως λέγεται το εργαλείο που φτιάχνεις το σκαλοπατάκι για να πατάνε τα πλαίσια ?
Φιλε μου με ρουτερακι το κανεις. Και εγω ετοιμαζομαι να φτιαξω μερικες αλλα με ελατο. | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Παρ Ιαν 18, 2013 11:22 am | |
| - kosmas έγραψε:
- karnet έγραψε:
- Πολύ ωραία κατασκευή, ακριβό το ξύλο αυτό. Μπορείς να μου πεις πως λέγεται το εργαλείο που φτιάχνεις το σκαλοπατάκι για να πατάνε τα πλαίσια ?
Με πλάνη δεν γίνεται? | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Παρ Ιαν 18, 2013 11:34 am | |
| Αν δε σας κάνει κόπο, Στείλτε σε λινκ ένα προϊόν τυχαίο από κατάστημα για να καταλάβω, γιατί βρήκα διάφορα και δεν ξέρω αν χρειάζεται κάποιο ακριβό ή κάνουν και κάτι μικρά φτηνά. | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Παρ Ιαν 18, 2013 11:51 am | |
| - karnet έγραψε:
- Αν δε σας κάνει κόπο,
Στείλτε σε λινκ ένα προϊόν τυχαίο από κατάστημα για να καταλάβω, γιατί βρήκα διάφορα και δεν ξέρω αν χρειάζεται κάποιο ακριβό ή κάνουν και κάτι μικρά φτηνά. Σου στέλνω ένα link sto πμ σου | |
|
| |
spithoyras Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 565
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Παρ Ιαν 18, 2013 3:27 pm | |
| Maikpigasos στειλτο και σε μενα να δω το λινκ σου, αν δεν σου κανει κοπο. | |
|
| |
Φώτης Μέλος
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Παρ Ιαν 18, 2013 8:10 pm | |
| Έχω φτιάξει ένα πάγκο 1,50Χ 1,00 και προσάρμοσα από κάτω ένα ηλεκτρικό δίσκο ξύλου χειρός που τον είχα από παλιά. Για το σκαλοπατάκι ανεβάζω τον δίσκο στο 1 εκατοστό και στο πλάι 1,8 εκ. Μετά αλλάζω διαστάσεις, σηκώνω τον δίσκο 18 χιλ και στο πλάι 10 χιλ σηκώνω το ξύλο όρθιο και φεύγει το κομματάκι. θα βάλω αύριο φωτογραφία. Εγώ έκανα πατέντα επειδή είχα το δισκοπρίονο αλλά υπάρχουν έτοιμα παγκάκια και σε καλές τιμές. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
Φώτης Μέλος
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Παρ Ιαν 18, 2013 8:11 pm | |
| άλλο ένα [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Απλά πρέπει να κοιτάξετε αν μπαίνει ολόκληρη πλάκα πάνω και αν ο οδηγός ρυθμίζεται μέχρι και 55 εκ.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Φώτης στις Σαβ Ιαν 19, 2013 7:02 am, 1 φορά | |
|
| |
tsolakg Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 38
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Παρ Ιαν 18, 2013 8:54 pm | |
| ποσο κοστισε η καθε κυψελη; εχεις υπολογισει; | |
|
| |
Φώτης Μέλος
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Παρ Ιαν 18, 2013 9:49 pm | |
| - tsolakg έγραψε:
- ποσο κοστισε η καθε κυψελη; εχεις υπολογισει;
Με 370 ευρώ ξύλα έφτιαξα 20 γονοφωλιές με τα καπάκια τους και 10 πατώματα. Το κοντρα πλακέ που χρησιμοποίησα είναι συμήδα και θεωρείται από τα ανθεκτικότερα υλικά για ακραίες κλιματικές συνθήκες. | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Παρ Ιαν 18, 2013 10:31 pm | |
| Εξαιρετικές οι κυψέλες, να υποθέσω ότι οι βάσεις είναι σταθερές. Πηγαίνοντας στις φωτογραφίες επόμενο , επόμενο... είδα ότι έχεις βρει την καλύτερη λύση και για την καταπολέμηση της βαρόα. Αυτό σηκώνει δημοσίευση σε μελισσοκομικό συνέδριο | |
|
| |
spyroseva Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 238
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Παρ Ιαν 18, 2013 11:44 pm | |
| - Φώτης έγραψε:
- tsolakg έγραψε:
Με 370 ευρώ ξύλα έφτιαξα 20 γονοφωλιές με τα καπάκια τους και 10 πατώματα. Το κοντρα πλακέ που χρησιμοποίησα είναι συμήδα και θεωρείται από τα ανθεκτικότερα υλικά για ακραίες κλιματικές συνθήκες. 125χ250 ειναι η πλακα?και ποσο κοστιζει η μια? Σπυρος | |
|
| |
spyroseva Μέλος
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Παρ Ιαν 18, 2013 11:46 pm | |
| - kosmas έγραψε:
- karnet έγραψε:
Φιλε μου με ρουτερακι το κανεις. Και εγω ετοιμαζομαι να φτιαξω μερικες αλλα με ελατο. πως θα τις κανεις? Θα σκισεις μαδερι ή εχεις βρει κατι αλλο? Σπυρος | |
|
| |
Φώτης Μέλος
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Σαβ Ιαν 19, 2013 6:47 am | |
| - spyroseva έγραψε:
- Φώτης έγραψε:
- tsolakg έγραψε:
Με 370 ευρώ ξύλα έφτιαξα 20 γονοφωλιές με τα καπάκια τους και 10 πατώματα. Το κοντρα πλακέ που χρησιμοποίησα είναι συμήδα και θεωρείται από τα ανθεκτικότερα υλικά για ακραίες κλιματικές συνθήκες. 125χ250 ειναι η πλακα?και ποσο κοστιζει η μια?
Σπυρος
Η πλάκα 12 χιλ κοστίζει 40 ευρώ και η πλάκα 21 χιλ. κοστίζει 65 ευρώ . Εδώ όμως είναι Ρόδος. Πιθανόν αλλού να είναι φθηνότερες. Τα κομμάτια των 21 χιλ. μπαίνουν μόνο μπρος και πίσω που γίνονται οι πατούρες και χρειάζονται βιδωμα. Ολα τα υπόλοιπα είναι 12 χιλ. και καρφώνονται. Εννοείται ότι έβαλα σε όλες τις ενώσεις ατλακολ. | |
|
| |
spyroseva Μέλος
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Σαβ Ιαν 19, 2013 10:10 am | |
| - Φώτης έγραψε:
- spyroseva έγραψε:
- Φώτης έγραψε:
- tsolakg έγραψε:
Με 370 ευρώ ξύλα έφτιαξα 20 γονοφωλιές με τα καπάκια τους και 10 πατώματα. Το κοντρα πλακέ που χρησιμοποίησα είναι συμήδα και θεωρείται από τα ανθεκτικότερα υλικά για ακραίες κλιματικές συνθήκες. 125χ250 ειναι η πλακα?και ποσο κοστιζει η μια?
Σπυρος
Η πλάκα 12 χιλ κοστίζει 40 ευρώ και η πλάκα 21 χιλ. κοστίζει 65 ευρώ . Εδώ όμως είναι Ρόδος. Πιθανόν αλλού να είναι φθηνότερες. Τα κομμάτια των 21 χιλ. μπαίνουν μόνο μπρος και πίσω που γίνονται οι πατούρες και χρειάζονται βιδωμα. Ολα τα υπόλοιπα είναι 12 χιλ. και καρφώνονται. Εννοείται ότι έβαλα σε όλες τις ενώσεις ατλακολ. Καλημερα Φωτη, διαφορα τιμης 8-10 ευρω. . . | |
|
| |
spithoyras Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 565
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Σαβ Ιαν 19, 2013 11:39 am | |
| Φιλε Φωτη σε σχεση με μια κανονικη κυψελη το βαρος αυτης που εφτιαξες ειναι το ιδιο ? Παντως μπραβο σου φαινεται να εχεις κανει καλη δουλεια αν και δεν καταλαβα πως εκανες το σκαλοπατι χωρις ρουτερ.Η μαλλον ετσι οπως καταλαβα ακουγεται λιγο δυσκολο με αυτοχεδιο δισκοπριονο. | |
|
| |
Φώτης Μέλος
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Σαβ Ιαν 19, 2013 4:48 pm | |
| - spithoyras έγραψε:
- Φιλε Φωτη σε σχεση με μια κανονικη κυψελη το βαρος αυτης που εφτιαξες ειναι το ιδιο ?
Παντως μπραβο σου φαινεται να εχεις κανει καλη δουλεια αν και δεν καταλαβα πως εκανες το σκαλοπατι χωρις ρουτερ.Η μαλλον ετσι οπως καταλαβα ακουγεται λιγο δυσκολο με αυτοχεδιο δισκοπριονο. Δεν τη ζύγισα αλλα σε σχέση με μια παλιά κανονική είναι πολύ ελαφρύτερη. Η πατούρα που έφτιαξα με το δισκοπρίονο μου πήρε περίπου 25-30 λεπτά για 60 κομμάτια. | |
|
| |
kosmas Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Κυρ Ιαν 20, 2013 1:17 pm | |
| - spyroseva έγραψε:
- kosmas έγραψε:
- karnet έγραψε:
Φιλε μου με ρουτερακι το κανεις. Και εγω ετοιμαζομαι να φτιαξω μερικες αλλα με ελατο. πως θα τις κανεις? Θα σκισεις μαδερι ή εχεις βρει κατι αλλο?
Σπυρος Με σανιδα 4.00χ0,25 ελατο. τι εννοεις οτι θα σκισω μαδερι. Με φαρδος 25 ποντους ερχεται κουτι μαζι με το πλανισμα. Δηλαδη στο υψος ο οροφος ειναι 24,3. Κοβεις και βιδωνεις απλα. Τα πατωματα και τα καπακια θα γινουν απο τις ιδιες σανιδες με φιλετα που θα κοπουν. Μονο στο καπακι απο πανω θα μπει μπετοφορμ ή κοντρα πλακε και λαμαρινα. | |
|
| |
spyroseva Μέλος
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Κυρ Ιαν 20, 2013 4:36 pm | |
| - kosmas έγραψε:
- spyroseva έγραψε:
- kosmas έγραψε:
- karnet έγραψε:
Φιλε μου με ρουτερακι το κανεις. Και εγω ετοιμαζομαι να φτιαξω μερικες αλλα με ελατο. πως θα τις κανεις? Θα σκισεις μαδερι ή εχεις βρει κατι αλλο?
Σπυρος Με σανιδα 4.00χ0,25 ελατο. τι εννοεις οτι θα σκισω μαδερι. Με φαρδος 25 ποντους ερχεται κουτι μαζι με το πλανισμα. Δηλαδη στο υψος ο οροφος ειναι 24,3. Κοβεις και βιδωνεις απλα. Τα πατωματα και τα καπακια θα γινουν απο τις ιδιες σανιδες με φιλετα που θα κοπουν. Μονο στο καπακι απο πανω θα μπει μπετοφορμ ή κοντρα πλακε και λαμαρινα. Νομιζα πως θα σχισεις μαδερι σε κορδελα,που εχει παχος 4-5 εκ. Εσυ θα χρησιμοποιησεις σανιδα,καλως . . . ποσο παει, σανιδα/ευρω ή μετρο/ευρω? | |
|
| |
kosmas Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Κυρ Ιαν 20, 2013 4:50 pm | |
| Βρηκα με 10 ευρω την 4μετρη. Βγαζει 2 οροφους και ενα ρεταλι που το χρησιμοποιεις σε αλλα. Περιπου με 12 σανιδες φτιαχνεις 10 κομπλε κυψελες + συν οτι κοντρα πλακε για καπακια. Μιλαω παντα για ανοιχτους πατους (δηλαδη κορνιζα με σιτα).
Οποτε 12 ευρω τα ξυλα + οσο παει το κοντρα πλακε + σιτα + λαμαρινα = ? (πανω απο 20 με τιποτα πιστευω δε θα παει η μια) Δεν εχω αγορασει ακομα τα γυρω γυρω. | |
|
| |
skyh1gh Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 131
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Κυρ Ιαν 20, 2013 6:26 pm | |
| κοσμα σου εστειλα ενα πμ αν μπορεις να μου πεις που βρηκες την ξυλεια | |
|
| |
kosmas Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Κυρ Ιαν 20, 2013 7:44 pm | |
| οκ skyh1gh! Με ενα προχειρο υπολογισμο η κυψελη μαζι με πλαισια παει στα 21-23 ευρω. Κατι παραπανω απο τη μιση τιμη μιας ετοιμης. Αν καποιος εχει εμπειρια ας μας πει .. | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 619
| Θέμα: Απ: Κατασκευή κυψελών Κυρ Ιαν 20, 2013 9:15 pm | |
| - kosmas έγραψε:
- Βρηκα με 10 ευρω την 4μετρη. Βγαζει 2 οροφους και ενα ρεταλι που το χρησιμοποιεις σε αλλα. Περιπου με 12 σανιδες φτιαχνεις 10 κομπλε κυψελες + συν οτι κοντρα πλακε για καπακια. Μιλαω παντα για ανοιχτους πατους (δηλαδη κορνιζα με σιτα).
Οποτε 12 ευρω τα ξυλα + οσο παει το κοντρα πλακε + σιτα + λαμαρινα = ? (πανω απο 20 με τιποτα πιστευω δε θα παει η μια) Δεν εχω αγορασει ακομα τα γυρω γυρω. πλανη εχεις να πλανισεις τη σανιδα...?? αν εχει "πετσικο"..!!! πως θα την σχισεις.. για να το βγαλεις...?? εχεις τροπο να κανεις "κηνισια".. και πρεσα..( η σφηχτηρες ) για να την ξαναενωσεις αντιθετα μετα..?? πως θα κοψεις γωνιασμενα.. εχεις σταθερο δισκοπριονο με γλυστρα...?? λαμακια που ακουμπανε τα πλαισια θα αγορασεις...?? πατουρα στις γωνιες θα κανεις... η θα αφισεις το σοκορο...?? μιπως σου σκασει μετα και τις πεταξεις ολοκληρες..?? Ολα αυτα στα λεω γιατι αν δεν εχεις τα εργαλεια και αν δεν εχεις καποια εστω μικρη πειρα.. καλητερα παρε κοντρα πλακε.. !!! πολλυ λιγοτερη δουλεια .. και θα το παρεις και κομενο γωνιασμενο... οπως το θελεις.. | |
|
| |
| Κατασκευή κυψελών | |
|