Υλικα
2 αχλαδια μεγαλα με σκληρη σαρκα
3 1/2 κουτ.σουπας βουτυρο
1 κουτ. γλυκου κανελα τριμμενη
1/2 φλυτζανι τσαγιου μελι
1 κουτ. σουπας αλευρι για ολες τις χρησεις
1 κουτ. γλυκου μπεικιν παουντερ λιγη σοδα
1 αυγο
1/2 φλυτζανι τσαγιου χυμο λεμονιου
1 κουτ. σουπας μαργαρινη
3 κουτ.σουπας ελαιολαδο
Εκτελεση
1/ καθαριζουμε και κοβουμε τ αχλαδια σε φετες
2/ περναμε τον πατο μιας αντικολλητικης φορμας με αρκετο λιωμενο βουτυρο
3/ πασπαλιζουμε με αλευρι και τοποθετουμε τις φετες
4/προσθετουμε την κανελα και περιχυνουμε με λιγο μελι
5/ σ ενα μπολ ανακατευουμε το αλευρι με το μπεικιν
6/ στον χυμο λεμονιου διαλυουμε τη σοδα ,προσθετουμε το αυγο χτυπημενο,το υπολοιπο μελι, το ελαιολαδο και την μαργαρινη
7/ αδειαζουμε το μειγμα στο αλευρι και το δουλευουμε μεχρι να ομογενοποιηθει
8/ το αδειζουμε πανω στα αχλαδια
9/ τοποθετουμε την πιτ στον φουρνο στους 180 βαθμους για 40" -45"
10/ την αφηνουμε 10 " να ξεκουραστει
11/ αναποδογυριζουμε και σερβιρουμε ζεστη
( απο εντυπο της Νομαρχιακης Αυτοδιοικησης Αρκαδιας)