| Ιμβερτοποιημένο σιρόπι | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Giorgos Antou Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 44
| Θέμα: Ιμβερτοποιημένο σιρόπι Τετ Νοε 07, 2012 5:51 pm | |
| Στο ιμβερτοποιημένο σιρόπι τα σάκχαρα είναι ήδη διασπασμένα(η σουκρόζη σε γλυκόζη και φρουκτόζη τα δυο βασικά συστατικά του μελιού),δεν σπρώχνεις άσκοπα την μέλισσα να χρησιμοποιήσει την ιμβερτάση της (ένζυμο)..την διευκολύνεις,σαν να την ταιζεις μέλι.Στον ιμβερτοποιημένο σιρόπι δεν υπάρχει κρυστάλλωση.Το ιμβερτοποιημένο σιρόπι γίνεται σχετικα ευκολα αν βάλουμε 10ml χυμό λεμονιού ή 1gr κιτρικό οξύ (ξυνό) σε 1 κιλό ζάχαρη και μαζι με νερό το βράσουμε για 20 λεπτά.Δείτε και εδώ:http://wvbeekeeper.blogspot.gr/2008/01/making-invert-sugar-syrup.html | |
|
| |
spithoyras Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 565
| Θέμα: Απ: Ιμβερτοποιημένο σιρόπι Τετ Νοε 07, 2012 8:27 pm | |
| Εχετε παρατηρησει οταν δινουμε ιμβερτοποιημενο σιροπι οτι τα μελισσακια το παιρνουν πολυ γρηγορα ?.Μπορειτε να επιβεβαιωσετε οτι αν χρησιμοποιησουμε σαν καταλυτη διασπασης λεμοντοζου (κιτρικο οξυ) η χυμο λεμονιου δημιουργουνται χημικες ενωσεις τοξικες για τις μελισσες ?Ειμαι νεος στα μελισσοκομικα και θα ηθελα την εμπειροτερη αποψη σας. | |
|
| |
geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: Ιμβερτοποιημένο σιρόπι Πεμ Νοε 08, 2012 5:35 am | |
| Μελισσοκομία ή ζαχαροπλαστική; "Στο σιρόπι να μην προστίθεται ξύδι, κιτρικό, ταρταρικό ή οποιοδήποτε άλλο οξύ, γιατί προκαλεί δυσεντερίες και θανάτους στις μέλισσες." σελ. 75, Πρακτική μελισσοκομία - Θρασύβουλου Ανδρέα Ακούστε τον, έχει σκοτώσει άπειρες μέλισσες πριν από εμάς με τέτοιες συνταγές. | |
|
| |
spithoyras Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ιμβερτοποιημένο σιρόπι Πεμ Νοε 08, 2012 9:59 am | |
| Ευχαριστω για την επιβεβαιωση geobees.
Αρα ειναι καλυτερα για να βοηθησω τις παραφυαδες μου που ειναι μονο 2 κυψελιδια των 3 πλαισιων,να δωσω ιμβερτοποιημενο σιροπι για διεγερση μονο με θερμανση. Δηλαδη 2 ζαχαρι 1 νερο και σιγοβρασμα για 6-7 λεπτα που μετατρεπει απ οτι λενε μια μετρια μεριδα σε ιμβερτοποιημενο ζαχαρο.Δεν εχω σκοπο να τρυγησω φυσικα ετσι δεν προκειτε για καποια νοθεια,απλα θελω να διευκολυνω τα μελισσακια οσο μπορω περισσοτερο για τον πληθυσμο και την ανανεωση του εν οψει του χειμωνα.Ποια η αποψη σας ? | |
|
| |
spithoyras Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ιμβερτοποιημένο σιρόπι Πεμ Νοε 08, 2012 10:03 am | |
| Συμληρωματικα να προσθεσω οτι ταιζω και γυρεοπιτα γιατι οι ανθοφοριες ειναι φτωχες στην περιοχη μου.Λοιπον ποια η αποψη σας. | |
|
| |
kosmas Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 378
| Θέμα: Απ: Ιμβερτοποιημένο σιρόπι Πεμ Νοε 08, 2012 9:19 pm | |
| Εχεις 2 κυψελες των 3ων πλαισιων? Εγω στη θεση για να διαχειμασουν θα τα ενωνα. Αυτη τη περιοδο θελουμε να μειωθει ο γονος. Γιατι αν πιασουν τα κρυα θα τον αφησουν με σκοπο να ζεσταθουν αυτα. Υπαρχει μετα φοβος για αλλα απο νεκρο γονο, για 3 πλαισια ισως να ειναι ενας ακομα λογος παραπανω να μη θελουμε να γενναει η βασιλισσα. Επισης τετοια εποχη καλο ειναι να μη δινεις σιροπι γιατι ειδικα στα μικρα μελισσια υπαρχει κινδυνος λεηλασιων. Αυτη ειναι η γνωμη μου αλλα ας πουν οι εμπειροτεροι. | |
|
| |
spithoyras Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ιμβερτοποιημένο σιρόπι Παρ Νοε 09, 2012 7:42 pm | |
| Τελικα εκανα σημερα επιθεωρηση μετα απο αρκετες μερες και ειδα με μεγαλη μου χαρα οτι τα 3 πλαισια πληθυσμο γινανε με τροφοδοσια ιμβερτοποιημενου σιροπιου και γυρεοπιτα απο τις 11/10 περιπου 5 πλαισια, ισα που χωρεσαν δηλαδη στο πενταρακι κυψελιδιο.(Εκανα το σφιξιμο σε κυψελιδιο 5αρι εν οψει του χειμωνα.)Επισης διαπιστωσα οτι εχουν κανει και αρκετα μεγαλη μπαζα μελιου.Η μανα εξακολουθει να γενναει αλλα μαλλον πρεπει να την σταματησω γιατι ψυχρανε ο καιρος. Συμπερασμα το σιροπι και ισως επειδη ηταν και ιμβερτοποιημενο εκανε πολυ καλη δουλεια. Ετσι τουλαχιστον μου φαινεται εμενα,θα ξαναπω οτι ειμαι νεος και θα ηθελα την αποψη σας. Ευχαριστω και τα παιδια για τις απαντησεις τους.
| |
|
| |
spithoyras Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ιμβερτοποιημένο σιρόπι Παρ Νοε 09, 2012 7:49 pm | |
| Πλεον θα τροφοδοτω μονο ζαχαροζυμαρο. Καλα θα κανω ετσι δεν ειναι ? | |
|
| |
geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: Ιμβερτοποιημένο σιρόπι Παρ Νοε 09, 2012 8:16 pm | |
| ...μιά χαρά πάνε απ' ότι βλέπω! Αυτό είναι το καλύτερο νέο φίλε μου. Εγώ από την άλλη σιρόπι δεν έβαλα καθόλου μέχρι τώρα (2 1/2 μήνες) στις παραφυάδες, μόνο ζαχ/μαρο και είμαι αισίως στο 8ο πλαίσιο πιά.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά για να ξεχειμωνιάσει άνετα ! | |
|
| |
spithoyras Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ιμβερτοποιημένο σιρόπι Παρ Νοε 09, 2012 11:48 pm | |
| Κι εγω ευχομαι το καλυτερο και σε σενα.Απο ποσο πληθυσμο το εφτασες 8ο πλαισιο σε 2.5 μηνες ? | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: Ιμβερτοποιημένο σιρόπι Παρ Μαρ 22, 2013 8:26 am | |
| Ψάχνοντας έπεσα πάνω σε αυτό. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Τι λέτε ;;;; Έτσι είναι ; | |
|
| |
myrtos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 224
| Θέμα: Απ: Ιμβερτοποιημένο σιρόπι Παρ Μαρ 22, 2013 9:47 pm | |
| - NINAS έγραψε:
- Ψάχνοντας έπεσα πάνω σε αυτό.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Τι λέτε ;;;; Έτσι είναι ; Δεν ξερω αν ειναι ετσι αλλα τελευταια ακουσα κι εγω μια κουβεντα για γνωστη εταιρεια μελισσοκομικων ειδων ( δεν αποκλειεται να ειναι και η ιδια) η οποια τροφοδοτει μελισσοκομους με τετοιου ειδους σιροπι το οποιο δεν ανιχνευεται σε μεγαλες ποσοτητες και απορροφαει η ιδια την παραγωγη τους . Εκτος αυτου ειπωθηκε οτι κανει και ελληνοποιησεις μελιων αφαιρωντας τους γυρρεοκοκκους απο τα ξενα μελια ωστε να μην μπορει να ελεγχθει η προελευση τους. Για να υπαρχει καπνος μαλλον υπαρχει και φωτια λεω εγω. | |
|
| |
| Ιμβερτοποιημένο σιρόπι | |
|