|
| 1 χρόνο μελισσοκόμος . Ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. | |
|
+12neos Throubee vaso9 ΚΑΝΑΡΗΣ BaNi yiorgos sourlis1 geobees monarchis giota milmos Αγγελής60 16 απαντήσεις | |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
yiorgos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 204
| Θέμα: Απ: 1 χρόνο μελισσοκόμος . Ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Παρ Νοε 09, 2012 4:43 pm | |
| - neos έγραψε:
- το χαλασα με τροπο αστειο, αρχικα βαζοντασ το στην καταψηξη( δεν ψοφησε ,σχηματισε μελισοσφαιρα), τελικα το καπνισα και του ειχα κλεισει την εισοδο και ψοφησε.
το αστειο θα ηταν να τα εγραφες αστεια αυτα....... αν εκανες τετοιο πραγμα...... τι να πω!!!! σκεψου μονο οτι ειναι ζωντανα !! σαν εσενα κ μενα!! | |
| | | Αγγελής60 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 574
| Θέμα: Απ: 1 χρόνο μελισσοκόμος . Ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Παρ Νοε 09, 2012 4:51 pm | |
| - neos έγραψε:
- Αν δεν παθεις πως θα μαθεις ? Ολοι αντιμετωπισαμε δυσκολιες στην αρχη, και εμενα απο τα τεσσερα μελισσια που πηρα τα τρεια σμυνουργησαν, εχω κανει και ανεβασμα οροφου μεσα στη νυχτα με τον φακο επειδη δουλευα κσι ερχομουν αργα, ξεχασα και ενα πλαισιο με γονο απ εξω. Μετα εκανα σε ολα βενταλιες με αποτελεσμα να εχω 4 νεες παραφυαδες, σε μια που μετα την γονιμοποιηση βασιλισασ εκανε αντικατασταση , μολις ειδα το βασιλοκελι λεω εδω ειμαστε, θα φτιαξω και αλλη παραφυαδα και θα εχω 9 μελισσια, η νεα παραφυαδα πετυχε αλλα το μελισσι αυτο εγινε αρενοτοκο και με ασκοσφαιρωση, το χαλασα με τροπο αστειο, αρχικα βαζοντασ το στην καταψηξη( δεν ψοφησε ,σχηματισε μελισοσφαιρα), τελικα το καπνισα και του ειχα κλεισει την εισοδο και ψοφησε. Μετα οταν τρυγησα το μελισι που δεν σμυνουργησε ,καταστρεφοντας τα πλαισια λογο οτι δεν εχω μελιτοεξαξωξεα, αφησα εξω απο την πορττα του σπιτιου μου τα πλαισια με αποτελεσμα να γινει χαμος απο μελισες που δεν εφευγαν με τιποτα, πηρα τα πλαισια αλλα αυτες εκει, το βραδυ εφυγαν.
Εισαι σιγουρος οτι στις μαυρες κυρηθρες ωφειλεται η αμερικανικη σιψιγονια ?
Φίλε neos έτσι νομίζω δεν ξέρω . Δεν είμαι έμπειρος μελισσοκόμος για να μπορώ να κάνω και διάγνωση . Συνήθως όμως οι παλιές και μαυρισμένες κηρήθρες δημιουργούν πολλά προβλήματα και είναι εστίες μικροβίων. Άλλωστε και ένας παλιός μου είπε ότι η πιθανότερη αιτία ήταν αυτή. Όσο για τον αν δεν πάθω δεν μαθαίνω , δεν έχω καμία αντίρρηση και την ανάρτηση αυτή δεν την έκανα για να κλαφτώ αλλά για να ανταλλάξουμε απόψεις κυρίως οι νέοι μελισσοκόμοι με τις έως τώρα εμπειρίες μας. Τώρα όσον αφορά την συμπεριφορά σου για το μελίσσι με την ασκοσφαίροση θα συμφωνήσω με τη Vaso και giota αλλά και τους υπόλοιπους για τις υποδείξεις που σου έκαναν αλλά και θα σου έλεγα να βρίσκεις χρόνο για τα μελισσάκια σου . Αν όχι δεν νομίζω ότι πρέπει να ασχολείσαι τουλάχιστον επαγγελματικά . Αν θέλεις κράτα το σαν χόμπυ. Και μην τα παίρνεις όλα πατριωτικά δεν είναι κανείς εναντίον σου . Άλλωστε δεν σε ξέρει κανείς. Όσο για το φόρουμ φρόντισε να διατυπώνεις σαφείς ερωτήσεις με συγκεκριμένα θέματα και με σαφήνεια. Αν και τότε δεν πάρεις απαντήσεις τότε αποχωρείς. | |
| | | milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: Απ: 1 χρόνο μελισσοκόμος . Ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Παρ Νοε 09, 2012 5:34 pm | |
| Έχω την αίσθηση ότι τον neos τον πήρατε από τα μούτρα.
| |
| | | geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: 1 χρόνο μελισσοκόμος . Ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Παρ Νοε 09, 2012 5:37 pm | |
| - neos έγραψε:
Γελαστε οσο θελεται.....
Αν παρεις την αποφαση να χαλασεις ενα μελισσι επειδη εχει αμερικανικη συψη, η να σκωτοσεις μια βασιλισα, που δεν θεωρεις καλη, τοτε δεν εχεις σεβασμο προς την φυση ? ???Ποιός γέλασε ??? Δείξε μου έναν που να γέλασε από αυτή τη συζήτηση......εγώ μόνο φρικαρισμένους είδα στην ανάρτηση! Μην απολογείσαι χωρίς λόγο....γιατί κανένας δεν σου έκανε ΚΑΜΜΙΑ παρατήρηση για το χάλασμα ή την καταδίκη του σμήνους. Το θεωρώ δεδομένο αφού το αποφάσισες ως ο ιδιοκτήτης και στο έγραψα παραπάνω, μην επαναλαμβάνομαι. Την ερώτησή μου όμως, πολύ έντεχνα την απέφυγες....ίσως γιατί εκεί είναι και η ουσία! Δεν θα ξαναρωτήσω, δεν έχει καν νόημα πλέον. | |
| | | neos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 129
| Θέμα: Απ: 1 χρόνο μελισσοκόμος . Ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Παρ Νοε 09, 2012 7:50 pm | |
| Φρικαρισμενοι για ποιο λογο ? Η καταστοφη ενος σμηνους δεν ειναι στους μελισοκομικους χειρισμους ? Το εκανα με λαθος τροπο, θα μπορουσα να το ειχα κανει αλλιως ? Ναι θα μπορουσα, εχει τοσο σημασια? Και ειπα οτι ηταν αστειο αυτο που εκανα που τις εβαλα στην καταψυξη. Δεν το εκανα για αστειο για να διασκεδασω ! Το ανεφερα σαν τον πιο ατυχες μελισοκομικο χειρισμο που εχω κανει, δεν συμβουλεψα κανεναν να το κανει και αυτος. Να μην τις πεθαινα? , ενδεχομενως να ειχαν και τα αλλα μελισσια ασκοσφαιρωση τωρα. Να απολογηθω για ποιο λογο? Δεν εκλεψα μελισσια για να απολογηθω. Εισαι εριστικοτατος χωρις λογο, θα μπορουσες να ειχες κανει την παρατηρηση καλυτερα. Τωρα για τον σεβασμο στην φυση αστο καλυτερα, δεν βαζουν κολες οι μελισοκομοι για σφηκες, ηλεκτροφορουσ φρακτες για αρκουδες ? Η φυση τα εχει δωσει ολα αληλεπιδρουν μεταξυ τους, ακομα και οι σιψιγονιεσ ειναι χρισιμες! Αλλα ειναι μεγαλη συζητηση, δεν δεχομαι απο ψευτοοικολογους-φιλοζους υποδηξεις. | |
| Θέμα: Απ: 1 χρόνο μελισσοκόμος . Ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Παρ Νοε 09, 2012 8:26 pm | |
| - neos έγραψε:
- Φρικαρισμενοι για ποιο λογο ? Η καταστοφη ενος σμηνους δεν ειναι στους μελισοκομικους χειρισμους ? Το εκανα με λαθος τροπο, θα μπορουσα να το ειχα κανει αλλιως ? Ναι θα μπορουσα, εχει τοσο σημασια? Και ειπα οτι ηταν αστειο αυτο που εκανα που τις εβαλα στην καταψυξη. Δεν το εκανα για αστειο για να διασκεδασω ! Το ανεφερα σαν τον πιο ατυχες μελισοκομικο χειρισμο που εχω κανει, δεν συμβουλεψα κανεναν να το κανει και αυτος.
Να μην τις πεθαινα? , ενδεχομενως να ειχαν και τα αλλα μελισσια ασκοσφαιρωση τωρα. Να απολογηθω για ποιο λογο? Δεν εκλεψα μελισσια για να απολογηθω. Εισαι εριστικοτατος χωρις λογο, θα μπορουσες να ειχες κανει την παρατηρηση καλυτερα. Τωρα για τον σεβασμο στην φυση αστο καλυτερα, δεν βαζουν κολες οι μελισοκομοι για σφηκες, ηλεκτροφορουσ φρακτες για αρκουδες ? Η φυση τα εχει δωσει ολα αληλεπιδρουν μεταξυ τους, ακομα και οι σιψιγονιεσ ειναι χρισιμες! Αλλα ειναι μεγαλη συζητηση, δεν δεχομαι απο ψευτοοικολογους-φιλοζους υποδηξεις. Φίλε neos μην αρπάζεσαι και σκέψου μόνο το Τίτλο της Δημοσίευσης. Αυτός παραπέμπει στις εμπειρίες μας σαν νέοι μελισσοκόμοι και μας παροτρύνει να ανταλλάξουμε απόψεις για να βγάλουμε όλοι κάτι καλό από αυτό . Εγώ με τις εξηγήσεις που έδωσες παραπάνω πείστηκα για την ευαισθησία σου στην φύση αλλά και στα μελισσάκια απλώς χρησιμοποίησες μια ατυχή φράση που μάλλον κάποιοι παρεξήγησαν. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να συνεχίζουμε αυτήν την παρεξήγηση και θα σε παρακαλούσα να καταθέσεις την εμπειρία σου αλλά και τα συμπεράσματα που έβγαλες μέσα από αυτήν σου την εμπειρία. Όσο για την στάση του geobees εγώ θα παραμείνω ουδέτερος σε αυτό γιατί νομίζω ότι και αυτός είναι ένα νέος μελισσοκόμος με αγάπη σε αυτό που κάνει και απλά δεν θα ήθελα να πάρω το μέρος του ενός η του άλλου . Πολύ φιλικά ένας νέος μελισσοκόμος . | |
| | | geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: 1 χρόνο μελισσοκόμος . Ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Παρ Νοε 09, 2012 9:06 pm | |
| @neos
Πάλι τα ίδια θα λέμε; Δεν σε κατηγόρησα πουθενά για τον χειρισμό/τρόπο.....
Το θέμα έκλεισε για μένα. Καλό σου βράδυ! | |
| | | vaso9 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 374
| Θέμα: Απ: 1 χρόνο μελισσοκόμος . Ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Παρ Νοε 09, 2012 9:57 pm | |
| Αν και δεν απολογουμαι ποτε για αυτα που γραφω (γιατι αυτες ειναι οι αποψεις μου) θα κανω μια εξαιρεση neos επειδη πηρα γραμμη (οπως λεμε στην καθομιλουμενη)που θα πηγαινε το πραγμα γιαυτο ειπα να κλεισει το θεμα Λαθη κανουμε ολοι ειναι σιγουρο εξαλλου απο αυτα μαθαινουμαι ομως εμενα εκεινο που με (φρικαρε) ηταν η καταψυξη Θα μπορουσες να κανεις ενα σορο χειρισμους προκειμενου να το σωσεις απο το να τα κλεισεις στην καταψυξη!!!!!! Ο λογος ομως που σου γραφω δεν ειναι να σου πω εγω τι θα κανεις εσυ με τα δικα σου μελισσια αλλα αν καπου εγω προσωπικα σε στεναχωρησα σου ζητω συγνωμη | |
| | | Giorgos Antou Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 44
| Θέμα: Απ: 1 χρόνο μελισσοκόμος . Ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Σαβ Νοε 10, 2012 12:09 am | |
| Η μελισσοκομια ειναι το παθος μας που μας δινει χαρες και λυπες. Με τον καιρο μαθαινουμε να εκτιμαμε να κατανοουμε να οδηγουμαστε σε χειρισμους που χρειαζονται οι μελισσες και μεσα απο αυτους να γινομαστε καλυτεροι και να δενομαστε περισσοτερο με τις μελισσουλες μας. Ειχα παρει μια παραφιαδα 3 πλαισιων που με την πρωτη επιθεωρηση διαπιστωσα οτι ειχε ασκοσφεροση. Εψαξα για την ασκοσφεροση και εμαθα οτι κανονικα θα πρεπει να αλλαξω τη βασιλισσα αλλα ενδεχετε να γινει καλα οταν δυναμωσει το μελισσι την περιοδο της ανθοφοριας. Αυτο που εκανα ηταν να παρω το βελονακι και οποια νημφη ηταν σε ξεσφραγισμενο κελι την εβγαζα και την πεταγα μακρια καθως επισης διατηρουσα καθαρη την κυψελη και της εδινα γυρεοπιτα και σιροπι με λεμονι και με σκορδο. Λοιπον η κυψελη αυτη σε 3,5μηνες εγινε δεκαρα. Σας ευχαριστω για τον χρονο σας. Αγαποντας τις μελισσες θα διαπιστοσουμε ποσο γεναιοδωρες ειναι ! | |
| | | ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| Θέμα: Απ: 1 χρόνο μελισσοκόμος . Ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Δευ Νοε 12, 2012 9:47 am | |
| Επειδή είμαστε μια παρέα που μας ενώνει το ίδιο μεράκι, ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί με τους χαρακτηρισμούς και το ύφος των γραπτών μας. Δεν θα υπερασπιστώ τον Νέο αλλά για πέστε μου πως αλλάζουμε βασίλισσα? Πως εξοντώνουμε ένα άρρωστο σμήνος? Αυτά τα θέματα προσπάθησε να λύσει ο Νέος, με αδόκιμο τρόπο ίσως αλλά όχι με διάθεση βασανισμού των μελισσών. Όταν κάνουμε ευθανασία σε ένα σκύλο τι ακριβώς κάνουμε? Παύουμε να σεβόμαστε τη φύση? Η είναι σεβασμός στη φύση να αφήσουμε ένα άρρωστο μελίσσι (ή άλλο ζώο) να μολύνει πολλά ακόμα? Στα άρρωστα φυτά δεν κάνουμε το ίδιο? Και εσύ Νέε μην είσαι τόσο ευερέθιστος. Άκου αυτά που λένε οι άλλοι, ακόμα και αν είναι υπερβολικά. Κανείς δεν έχει προσωπικά μαζί σου, κανείς δεν έχει σκοπό να σε θίξει (άσχετα αν το κάνει από τον οίστρο του). Και μην είσαι και άδικος μέσα στο θυμό σου. Απαντήσεις στα περισσότερα προβλήματα θα βρεις σε αυτό το φόρουμ πριν καν ρωτήσεις. Αν ρώτησες και δεν πήρες απάντηση προφανώς δεν έγινε από πρόθεση αλλά από αδυναμία. Αν συνεργαστούμε ίσως κάτι παραπάνω να πετύχουμε. Σίγουρα όμως να χάσουμε τίποτα δεν έχουμε. | |
| | | yiorgos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 204
| Θέμα: Απ: 1 χρόνο μελισσοκόμος . Ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Δευ Νοε 12, 2012 2:36 pm | |
| | |
| | | Costello3 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1
| Θέμα: Απ: 1 χρόνο μελισσοκόμος . Ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Δευ Νοε 12, 2012 5:50 pm | |
| Παιδιά γειά και χαρά σας και καλώς σας βρήκα.Δεν είμαι νέος μελισσοκόμος ούτε επίδοξος έτσι όπως αποδείχθηκε αλλά θα σας πω την εμπειρία μου γιατί κολάει με το θέμα.Τον περασμένο Μάιο συζήταγα με ένα φίλο μου για κάτι μελίσσια που είχε ο πατέρας του(ερασιτέχνης 3-4 χρόνια,αλλα μένει εκτος Αττικής) στην περιοχή του Χαλανδρίου (2 διόροφα 2 ετών) τα οποία τα κράταγε ένας γνωστός του που είχε άλλα 8 στην ίδια τοποθεσία,ο οποίος ασχολείται γύρω στα 3 χρόνια.Του πε λοιπόν του φίλου μου ο πατέρας του να του τα χαρίσει τα μελίσσια αν θέλει και να αρχίσει να ασχολείται με τη μελισσοκομία σαν χόμπι.Και μου έκανε ο φίλος μου πρόταση μιας και με είδε πως ενδιαφερόμουν να πάρω κι εγώ 2 μελισσια και άλλα 2 αυτός να ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε και σιγα σιγά να βγάλουμε κανα φράγκο.Δηλαδή εν ολίγης ξεκινήσαμε όπως πολλοί νέοι(είμαστε 26 χρόνων) με την προοπτική να βγάλουμε λευτα.Κακή αρχή.... Κανονίσαμε με το παιδί που χε τα 8 να μου βγάλει 2 εμένα και να πάρει ο φίλος μου τα 2 δικά του που του κρατούσε.Αγόρασα της 2 κειψέλες,τις έβαψα και πήγα να μου τα βγάλει.Πήγαμε 3-4 φορές εκεί,είδαμε τη διαδικασία που έκοψε αυτός τα μελίσσια,που βγάλανε το μέλι απο τα δικά του,είδα απο κοντά μελίσσι,μου φάνηκαν πολύ συμπαθητικές οι μέλισσες καθώς δεν είχα ιδέα για το τη κάνουν πως ζουν και πως πράτουν.Πήραμε ένα βιβλίο,κοιτάζαμε και στο Ιντερνετ μπας και μαθουμε τίποτα.Οχι πολύ μεθοδευμενα πάντως.Στη συνέχεια τα πηραμε τα 4 μελίσσια μας και τα πήγαμε στη Βάρη αφού είχαμε γίνει τρομερά εμπειροι με τις 3-4 φορες που είχαμε δει μελίσσια (χωρίς να τα χουμε καν ανοίξει) και τα πήγαμε κοντα στο σπίτι μου στο βουνο.Χωρίς να έχουμε για τιποτα ιδέα οι 2 μας μόνο τη βοήθεια του παιδιού.Οποτε έβρισκε χρόνο κατέβαινε και τα κοίταγε και μας ελεγε κι εμάς κάποια πράγματα να αρχίσουμε να πέρνουμε χαμπάρι τι γινεται σε αυτό τον κόσμο τον παραξενο της μέλισσας.Ολα πήγαιναν καλά μέχρι τον Ιούλιο όπου και είχαν τρομερή αυξηση πληθυσμού και βάζαν μέλι,μάλιστα του χε κάνει εντύπωση.Εμείς τρελοι από χαρά είχαμε βγάλει τα κομπιουτεράκια για το πόσο θα πουλήσουμε το μέλι που,τι ετικέτες θα βάλουμε και πόσα μελίσσια θα πάρουμε τον Σεπτέμβρη για να έχουμε του χρόνου 8 εως 10. Το παραμύθει εκεί άρχισε να γίνεται εφιάλτης μέσα Αυγούστου.Μια μέρα πήγα μόνος να τσεκάρω τα μελίσσια και είδα ένα σοκαριστικό θέαμα.Εκατόμβες νεκρές μέλισσες και στα 4 μελίσσια.Άλλες χαροπάλευαν άλλες πετούσαν λίγο και πέφτανε και άπειρες ψώφιες μπροστα μπροστα.Το ένα το μονοροφο ήταν εντελώς νεκρό.Τα άλλα 3 με απίστευτα μειωμένο πληθυσμό.Κάπου εκεί τέλειωσε το επιχειρηματικό πλάνο και τα εύκολα $$ που ονοιρευόμασταν και επανήλθαμε στην πραγματικότητα που δεν είδαμε από την αρχή.Είρθε το παιδί που μας βοηθούσε,διαπίστωσε δηλητηρίαση μαλλον απο ψεκασμούς. Εγώ δεν είχα ιδέα οτι παίζει κάτι τέτοιο.Μετά είδα από ιντερνετ ότι έχει διαλυθεί η μελισσοκομεία της Αττικής απο ψεκασμους σκαθαριών και κουνουπιών.Μας είπε ότι δεν γινεται τπτ και ότι είναι δύσκολο να επιβιώσουν γιατι δεν βρίσκαμε και τη βασίλισα κιολας στο ένα.Με τα πολλά για να μην τα πολυλογώ πέθανε και το ένα το δυόροφο και τα 2 που απομείναν τα πήγαμε το Σεπτέμβρη στην Αργυρούπολη στον Υμητο μπας και τα γλυτώσουμε.. Το δεύτερο δυόροφο που το καναμε μονοροφο εξαφανίστικε μια μέρα..Είχε μόνο ενα τελάρο πληθυσμό και μάλλον την κοπάνησε.Έμεινε το ένα το δικό μου το όποίο είχε 2 τελάρα και αρκετή γέννα.Το ξανάφερα στην Βάρη πριν κάνα δυο βδομάδες γιατί λογικά άλλοι ψεκασμοί δεν θα γίνουν και τώρα έχει αρχίσει να δυναμώνει.Έχει φτάσει 4-5 τελάρα και έχει πολύ γεννα.Σήμερα πήγα και του πήρα και του βαλα ζυμάρι και του βαλα και κηρόπανο.. Δεν ξέρω αν έκανα καλά,το διάβασα στο ΜELISSOKOSMOS.Εμ πάση περιπτώση αυτές οι δικιές μου εμπειρίες οι οποίες μου μαθαν ένα πράγμα.Αν θέλεις λευτά τωρα,δεν ασχολείσαι με τη μελισσοκομεία.Αν θέλεις να έχεις ένα πολύ ομορφο και λίγο ψηχοφθόρο χόμπι είναι τέλεια.Εγώ εκέι κατέλειξα και θα το συνεχίσω γιατί μου αρέσει πάρα πολύ και δεν το περίμενα!!Αυτα τα ολίγα από μένα!! | |
| Θέμα: Απ: 1 χρόνο μελισσοκόμος . Ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Δευ Νοε 12, 2012 7:09 pm | |
| Φίλε Costelo3 καλώς όρισες στην παρέα μας γιατί από ότι βλέπω σήμερα γράφτηκες στο φορουμ και είναι και η πρώτη σου ανάρτηση. Να σου πω ότι εγώ είμαι κλεισμένα ένα χρόνο μελισσοκόμος και δεν έχω πάρει μέλι ακόμα . Ευελπιστώ να πάρω λίγο του χρόνου , όσο πάρω , ικανοποιημένος θα είμαι και έχω 25 μελίσσια τώρα που σου μιλάω . Δεν ξεκίνησα με τόσα.
Πριν ασχοληθώ διάβαζα και ρώταγα πράγματα για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν πάρω τα πρώτα μου 5 μελίσσια . Οι δυσκολίες το άγχος και οι άστοχοι χειρισμοί πολλοί. Καμιά απογοήτευση όμως αντιθέτως οι δυσκολίες με όπλισαν με περισσότερη δύναμη να συνεχίσω αφού όλα όσα πέρασα την πρώτην μου μελισσοκομική χρονιά μου έδωσαν πολύτιμες εμπειρίες που θα χρειαστώ την επόμενη χρονιά. Με το ξεκίνημα της μελισσοκομικής μου δραστηριότητας ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα βγάλω λεφτά από την πρώτη χρονιά και για να είμαι ειλικρινής περιμένω από την τρίτη με τέταρτη χρονιά να βγάζω τουλάχιστον τα έξοδα μου και αν έχω και ένα μικρό κέρδος θα είναι καλό .
Το ότι πέρασες αυτήν την δοκιμασία που περιγράφεις και σε συνδυασμό με το ότι πρέπει να βγάλεις από το μυαλό σου τα λεφτά σαν άμεσο αποτέλεσμα της ενασχόλησης σου θα σου δώσει πιστεύω την δυνατότητα να συνεχίσεις με την μελισσοκομία αφού κάπου αναφέρεις , Αν θέλεις λεφτά τώρα,δεν ασχολείσαι με τη μελισσοκομεία.Αν θέλεις να έχεις ένα πολύ όμορφο και λίγο ψυχοφθόρο χόμπι είναι τέλεια.Εγώ εκεί κατέληξα και θα το συνεχίσω γιατί μου αρέσει πάρα πολύ και δεν το περίμενα!! Αυτά τα ολίγα από μένα!!
Όσον αφορά την τροφή και το κερόπανο καλά έκανες αλλά αφού σιγά σιγά θέλεις να ασχοληθείς έστω και σαν χόμπυ καλό θα ήταν να ρωτήσεις για τις ανθοφορίες τις περιοχής σου τι έχει δηλαδή ο τόπος σου αυτήν την εποχή και να παρακολουθήσεις το μελίσσι σου αν κουβαλάει και καμιά γύρη μέσα. Αυτά. | |
| | | | 1 χρόνο μελισσοκόμος . Ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. | |
|
Παρόμοια θέματα | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
|
e-mail: melissologia@gmail.com
|
Wherever you are in the world… enjoy your bees!!! | |
|