Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...

Πήγαινε κάτω 
+25
vedouzoskoni
vassilis
myrtos
milmos
ΓΙΩΡΓΟΣ . ΣΙΝΔΟΣ
cyber2li
jimys
stelios
gemininea
Σώτος_Δ
urchidée
granazis
red8canarie
Maikpigasos
captain
spyroseva
corfubee
mike.
parosbees
λοβινιωτης
Giannis31
melissonas
MILIBEE
japetus
lingistis
29 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
parosbees
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα

Αριθμός μηνυμάτων : 262

Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤρι Απρ 13, 2010 7:49 am

Μπράβο πολύ ωραία δουλιά βλέπεις "Τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα"έλεγε ο σχωρεμένος ο πατέρας μου.Αντί για βάρος που είναι και επικίνδυνο γιατί δεν φτιάχνεις ένα σύστημα σαν και αυτό που έχουν οι λαστιχάδες και πιέζουν την ρόδα μέσα στο νερό;Το έχω φτιάξει εδώ και χρόνια και μου έλυσε τα χέρια.Είμαι από τους πρώτους που δούλεψαν παραφίνη και θα ήθελα να σε συμβουλέψω(συγνώμη)να φοράς γάντια και γυαλιά ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ γιατί δεν ξέρεις ποτέ πότε θα έρθει η στραβή.Και πάλι μπράβο
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
granazis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 619

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Απρ 15, 2010 10:17 pm

spyroseva έγραψε:
Και αλλαγη απο granazis σε mastromeraklis

Υ.Γ. Τα εργαλεια, πλανη και συναφη, δικα σου ειναι?

Αυτο που βλεπεις ειναι σβουρογωνιαστρα περνει ολοκληρο το φιλο το κοντραπλακε και το κοβεις σε κοματια πρωτα.
εχω και πλανη-ξεχονδιστηρα και κορδελα και πολλα μικροεργαλεια. Οχι δεν ειμαι ξυλουργος!!! Αλλα οι ξυλουργοι οταν τους ζητας να σου φτιαξουν κατι οπως το θες εσυ νομιζουν οτι φταχνουν το dyskavery!!! alien alien
granazis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Απρ 15, 2010 10:25 pm

parosbees έγραψε:
Μπράβο πολύ ωραία δουλιά βλέπεις "Τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα"έλεγε ο σχωρεμένος ο πατέρας μου.Αντί για βάρος που είναι και επικίνδυνο γιατί δεν φτιάχνεις ένα σύστημα σαν και αυτό που έχουν οι λαστιχάδες και πιέζουν την ρόδα μέσα στο νερό;Το έχω φτιάξει εδώ και χρόνια και μου έλυσε τα χέρια.Είμαι από τους πρώτους που δούλεψαν παραφίνη και θα ήθελα να σε συμβουλέψω(συγνώμη)να φοράς γάντια και γυαλιά ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ γιατί δεν ξέρεις ποτέ πότε θα έρθει η στραβή.Και πάλι μπράβο

Εχεις απολητο δυκιο!!! Αποκτησα το πρωτο σουβενιρ στο αριστερο μου μπρατσο οταν μου γλιστρισε ενας πατος !!!!!!
granazis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Απρ 15, 2010 10:46 pm

melissonas έγραψε:
Γεια σου φίλε Κώστα ολα καλά? ζωγράφισες πάλι .
Κώστα στης ενώσεις πλαινού μπροστινού του ορόφου, βάζεις και κόλα η μόνο με βίδες ?
Τώρα μένει να μάθουμε τι κοντραπλακαζ είναι το συγκεκριμένο? πάχος, μάρκα, τιμή και το κοστολόγιο του ορόφου, και φυσικά να δουμε την αντοχή του στον χρόνο..

Χρηστο δεν ειναι πλακαζ . Ειναι κοντραπλακε θαλασσης . Αυτος μου ειπε βραζιλιας Α' ΠΟΙΟΤΗΤΑ "ΕΙΠΕ" Ενας τροπος να ελενξεις την ποιοτητα ειναι οταν κοιτας τις στρωσεις να ειναι μονοκοματες χωρις κενα.Και πριν αγορασεις ποσοτητα παρε ενα κοματι δειγμα και βαλτο λιγες μερες στο νερο και μετα στον ηλιο να δεις αν φουσκωσει η' σκευρωσει.Κολα βαζω κρυσταλικη ξυλοκολα ντουροστικ. Πιο παλια που δοκιμασα πλακαζ η' μπετοφορμ ,αν και το περασα 3 χερια βερνικι εμποτισμου μινιο και χρωμα ,αυτο φουσκωσε στα σοκορα.Σε μεγαλες αποθηκες ξυλειας θα βρεις πιο σιγουρες πληροφοριες για ποιοτητα και τιμες alien alien
urchidée
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
urchidée

Αριθμός μηνυμάτων : 8

ΔημοσίευσηΘέμα: Λινέλαιο   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Δεκ 22, 2010 12:54 am

Γνωρίζετε το λινέλαιο για την προστασία του ξύλου;
Στη Γαλλία, κάποιοι μελισσοκόμοι το χρησιμοποιούν, αλλά δεν ξέρουμε καλά τη ζωή και την αποτελεσματικότητα.

Εάν έχετε περισσότερες πληροφορίες για να μου δώσετε, θα ήμουν ευτυχισμένος!
Σας ευχαριστώ και αντίο!
Σώτος_Δ
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
Σώτος_Δ

Αριθμός μηνυμάτων : 32

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 17, 2011 12:13 pm

Έχω κάποιες απορίες πάνω σε αυτά που διάβασα και είδα.
Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω τι ακριβώς γίνεται με την παραφίνη. Βαφτίζονται οι κυψέλες και μετά αφού στεγνώσουν βάφονται με βελατούτα και λαδομπογιά, μόνο λαδομπογιά ή μένουν έτσι? Διάβασα ότι οι παλιές κάσες "βαφτίζονται" για 5 λεπτά. Αν τελικά βάφονται και έχουν εξωτερικά χρώμα πιάνει η παραφίνη ακόμα και μετά από τρίψιμο?
Όσο αναφορά το κόντρα πλακέ τελικά είναι αθάνατο? Γιατί διαβάζω ότι πολλοί μελισσοκόμοι έχουν πρόβλημα με τους κινητούς πάτους από κόντρα πλακέ και ξεκολλάνε τα φύλλα.
Τα μέρη που δεν που δεν είναι από κόντρα πλακέ τι ξύλο χρησιμοποιείται? Σουηδικό?
Granazis πολύ ωραία η δουλειά σου.
gemininea
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 135

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 17, 2011 1:26 pm

1) Απλα τις βράζεις στην παραφίνη και δεν τις βάφεις απο πανω.
2)Κόντρα πλακε υπάρχει σε διάφορες ποιότητες και τιμές. Διάβασα κάπου οτι το marine της shelman είναι πολύ μεγάλης αντοχής αλλά και αρκετά ακριβό!
Σώτος_Δ
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
Σώτος_Δ

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 17, 2011 2:38 pm

Ευχαριστώ πολύ φίλε geminea.
Και την παραφίνη πως την φτάνεις σε αυτήν την θερμοκρασία? Με αντίσταση? Γιατί με φωτιά είναι αρκετά επικίνδυνο...
gemininea
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 135

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 17, 2011 2:49 pm

Πρώτη μου δουλειά είναι να βάψω τις καινούριες μου κυψέλες προκειμένου να τις προστατέψω από την υγρασία που υπάρχει λόγω του χειμώνα. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές όπως:

α) εμβάπτιση σε κάδο που περιέχει λιωμένη παραφίνη

β) βάψιμο με ειδικές βαφές που πωλούνται σε καταστήματα μελισσοκομικών ειδών.

γ)βάψιμο εξωτερικά με λαδομπογιά .(εσωτερικά τίποτα)
ΠΡΟΣΟΧΗ οι μέλισσες σαν χρώματα βλέπουν ΜΟΝΟ τα ΑΣΠΡΟ , ΚΙΤΡΙΝΟ, ΠΡΑΣΙΝΟ,ΜΠΛΕ.

Εγώ είπα να πειραματιστώ με κάτι λίγο διαφορετικό και να δημιουργήσω ένα πιο "Φυσικό περιβάλλον"
το αν είναι σωστό η λάθος θα το δείξει ο χρόνος.........

Κατ' αρχήν έκαψα τις κυψέλες εσωτερικά και εξωτερικά , τόσο για απολύμανση οσο και για να τονίσω τα "νερά" του ξύλου.
στην συνέχεια ένα απαλό πέρασμα με γυαλόχαρτο μέτριο.Στην φωτό διακρίνεται δεξιά πριν το γυαλοχαρτάρισμα και αριστερά το μετά.
Ετοιμάζουμε το μείγμα για το βάψιμο Λινέλαιο με Νέφτι Πέυκου σε αναλογία 1:1
Βάφουμε 2 χέρια μέσα έξω.Ειδικά στο εξωτερικό τμήμα φροντιζουμε να πέφτει μπόλικο υλικό.Πάνω κυψέλη πριν το βάψιμο,Κάτω κυψέλη μετά το βάψιμο.
Τελειώνοντας περνάμε 1-2 χέρια βερνίκι εμποτισμού νερού στην απόχρωση που θέλουμε και η κυψέλη μας είναι έτοιμη βαμένη.σε οποια απόχρωση μας αρέσει!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Tip of the day by BEEHAPPY :Οι πολύ βιαστικοί μπορούν να ξεπεράσουν το στάδιο του βαψίματος με λινέλαιο και μετά το τρίψιμο να βάψουν κατευθείαν με βερνίκι εμποτισμού νερού.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Έχει επεξεργασθεί από τον/την captain στις Πεμ Φεβ 17, 2011 8:37 pm, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : βελτίωση αναγνωσιμότητας)
Σώτος_Δ
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
Σώτος_Δ

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 17, 2011 2:57 pm

Ευχαριστώ και πάλι και συγνώμη για την ταλαιπωρία. Smile
Maikpigasos
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Maikpigasos

Αριθμός μηνυμάτων : 773

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 17, 2011 3:11 pm

Εγώ φίλε-πατριώτη Σώτο χρησιμοποιώ λινέλαιο... πιστεύω κάνει πολύ καλή δουλειά..
Και όσο για το κόντρα πλακέ είναι ανάλογα την ποιότητα που θα έχεις..γιαυτό σίγουρα ξύλινους πάτους και είσαι κομπλέ... Wink
Σώτος_Δ
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
Σώτος_Δ

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 17, 2011 4:38 pm

Στις πρώτες 30 διώροφες κάσες που πήρα τις έκανα 2 χέρια λινέλαιο ένα βελατούρα και 2 λαδομπογιά.Έχουν κινητούς ξύλινους πάτους. Όλα με πινέλο! Καταλαβαίνεις όμως ότι μου βγήκε η πίστη μέχρι να τις τελειώσω. Ειδικά εκείνοι οι πάτοι...
Τώρα αποφάσισα να κάνω μόνος μου κάσες και επειδή έχω κατά νου να ετοιμάσω τουλάχιστον άλλες 40-50 διώροφες αν αξίζει η παραφίνη θα την σκεφτώ σοβαρά. Και σίγουρα όταν η κυψέλη "βαφτίζεται" η παραφίνη θα τραβήξει και εκεί που δεν φτάνει το πινέλο ή το πιστόλι.
stelios
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 3

ΔημοσίευσηΘέμα: Προετοιμασία κυψέλης   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Φεβ 21, 2011 4:57 pm

Χρησιμοποιώ προιόντα με διαλύτη νερό. Πρώτα καίω τα ροζάρια. Τρίψιμο, στοκάρισμα όπου χρειάζεται. Δύο χέρια λάδι εμποτισμού (εσωτερικά-εξωτερικά). Ένα χέρι βελατούρα (εξωτερικά) και δύο χέρια λαδομπογιά (εξωτερικά). Υποπτεύομαι πως το κόστος είναι υψηλό. Για την αποτελεσματικότητα ο καιρός θα δείξει. Αντιμετωπίζω με επιφύλαξη το λινέλαιο και κυρίως την παραφίνη. Μήπως είμαι υπερβολικός;
jimys
Μέλος
Μέλος
jimys

Αριθμός μηνυμάτων : 88

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Φεβ 21, 2011 10:14 pm

εγω τις εχω περασει με χρωμα διαγραμμισης. απο αντοχη δεν παιζεται παντως και ειναι πιο φθηνο απο την λαδομπογια
cyber2li
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
cyber2li

Αριθμός μηνυμάτων : 317

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤρι Φεβ 22, 2011 11:02 pm

stelios προσανατολίζομαι κ εγώ να βάψω με υδατοδιαλυτά υλικά.
Βρήκα μια οικολογική βελατούρα νερού που κοστίζει 9? το 1 lt κ βάφεις 11m2. Υπολόγισα οτι μια κυψέλη ειναι 0,5m2 οπότε αναλογικά για το πόσες κυψέλες έχει καθ' είς...
Έπειτα ειναι κ το χρώμα με 10? το κιλό. Δεν ξέρω ποσο χρώμα "παίρνει" καθε κυψέλη αλλα το κόστος βγαίνει κάμποσο αν αναλογιστούμε κ τα διπλά+ "χέρια".
Δεν ξέρω τιμές (περίπου) για τα αλλα υλικά όπως η παραφίνη κ το λινέλαιο που διαβάζω για να συγκρίνω...
Πάντως ,σαν νέος, εγώ θα εφαρμόσω κ το μελισσόχορτο σε καθε περίπτωση.
"Ο φόβος φυλάει τα έρμα..." Smile
ΓΙΩΡΓΟΣ . ΣΙΝΔΟΣ
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 5

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Μάης 29, 2011 11:51 pm

λοβινιωτης έγραψε:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] εικονα 1
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] εικονα 2
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] εικονα 3

ευχαριστούμε φίλε μου για τις χρήσιμες
πληροφορίες ????
milmos
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 572

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Μάης 30, 2011 9:14 am

συνάδελφοι, η παραφίνη δεν προέρχεται από το πετρέλαιο
και το λινέλαιο από το λινάρι (φυσικό προϊόν)?

Δεν είναι πιο "οικολογικό" λοιπόν να βάζουμε λινέλαιο?
Εκτός αν η παραφίνη έχει άλλα προτερήματα, που δεν τα ξέρω.
granazis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤρι Μάης 31, 2011 1:06 am

Η παραφινη που χρησημοποιουμε για τις κυψελες ειναι ειδικη για τροφιμα .....απαλαγμενη απο τοξικα..!!!
Υπαρχει και αλλη ......βιομηχανικη......που ειναι ποιο φθηνη.....
Εσυ διαλεγεις...!!!!!!
εγω με την παραφινη...ΣΩΘΗΚΑ..... ουτε βαψιματα, ουτε καψιματα, ουτε ξισηματα.....
μια φορα το χρονο ..η στα δυο χρονια ...ενα περασμα στη παραφινη στους 160 c* και ειναι παλι καινουργιες....!!!!
Αυτη την εποχη κατασκευαζω μια για ενα φιλο...... Αν θες περισσοτερες πληροφ.στηλε πμ και θα σε βοηθησω οσο μπορω..
milmos
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 572

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤρι Μάης 31, 2011 9:08 am

αυτό φίλε granazi δεν το ήξερα, ότι υπάρχουν 2 ειδών παραφίνες. Που βρίσκουμε την μη τοξική παραφίνη και πώς την ζητάμε?

Πες μου σε παρακαλώ, τι άλλο προσφέρει η παραφίνη?
Κάνει και απολύμανση ταυτόχρονα?
Κάνει την δουλειά που θα έκανε το φλόγιστρο για να καούν διάφορα "σπόρια" που κρύβονται στις χαραμάδες της κυψέλες?
ευχαριστώ
granazis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤρι Μάης 31, 2011 5:22 pm

Πηγενε στη σελιδα ..2..αυτης της ενοτητας..και οτι απορια σου μεινει τα ξαναλεμε...!!!!
myrtos
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 224

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Ιουν 01, 2011 12:22 am

Κι εγω παντως για του χρονου που θα χρειαστω καμποσες κυψελες μιας και μ' αρεσουν και οι κατασκευες θα ακολουθησω τη μεθοδο granazis. Βλεπω την παραφινη σαν οτι καλυτερο για απολυμανση πρωτα απο ολα αλλα και για συντηρηση. Θα τις φτιαξω και μονος μου γιατι οι φετινες που πηρα για αρχη χαλια μαυρα. trizo dontis trizo dontis trizo dontis
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

Αριθμός μηνυμάτων : 673

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Αυγ 17, 2013 11:53 am

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Νέες γνώσεις (π.χ. μελισσόχορτο) και επιβεβαίωση των υπαρχουσών!
vedouzoskoni
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 30

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Νοε 27, 2013 1:11 pm

καλησπέρα!!! μου είπε κάποιος ότι στη κυψέλη που θα πάρω (επαγγελματίας και το κάνει και στις δικές του) θα μου την δώσει έτοιμη περασμένη με πετρέλαιο (θα τη βουτήξει μέσα σε πετρέλαιο) και μετά δεν χρειάζεται τίποτα άλλο μου είπε. σε δύο μέρες έχει φύγει η μυρωδιά από το πετρέλαιο και είναι έτοιμη για χρήση.. είναι σωστή αυτή η προστασία ξύλου για τις μέλισσες;
lingistis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
lingistis

Αριθμός μηνυμάτων : 957

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Νοε 27, 2013 6:55 pm

Πρώτη φορά ακούω για πετρέλαιο... είσαι σίγουρος ότι είπε πετρέλαιο και όχι κάποιο άλλο υλικό;

Να πω ότι για μένα ότι η χρήση πετρελαίου είναι 100% λάθος. Πάρε ένα απλό σανίδι και πέρασε το με πετρέλαιο και μέτρα πόσες μέρες θα χρειαστούν να φύγει η μυρωδιά… σίγουρα πάνω από 2.

Ανέτρεξε τις πληροφορίες σε αυτό το θέμα… εσωτερικά της κυψέλης τίποτα και εάν ναι λινέλαιο ή "παραφίνη" για τρόφιμα.
vedouzoskoni
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 30

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...   Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου... - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Νοε 29, 2013 7:28 am

για εσωτερικά έχω αποφασίσει να μην κάνω τίποτα στη κυψέλη πέραν του καψίματος με το φλόγιστρο.. εξωτερικά να μην σκέφτομαι καν την επιλογή με το πετρέλαιο δηλαδή ε; ακόμα και αν κάνω την διαδικασία αυτή πριν κανένα μήνα πριν πάρω τα μελίσσια;

Πως ετοιμάζω τις κυψέλες μου...
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 2 από 3Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο
 Παρόμοια θέματα
-
» Βάψιμο κυψέλης - πως τις ετοιμάζω
» Κυψέλες Top Bar
» κυψελες DADANT
» ΠΑΡΑΦΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ
» Κυψέλες Πολυστερίνης

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: Τα εργαλεία της δουλειάς-
Μετάβαση σε: