Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Μοιραστείτε
 

 Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Αγγελής60
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Αγγελής60

Αριθμός μηνυμάτων : 573

Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.    Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Icon_minitimeΚυρ Σεπ 16, 2012 7:26 pm

Θα ήθελα αν κάποιος ξέρει να μου πει πως μπορούμε να παρασκευάσουμε το δικό μας ζαχαροζύμαρο για τροφοδότηση το χειμώνα. Εκτός του ότι ξέρεις τι ζάχαρη χρησιμοποιείς τα προϊόντα του εμπορίου δεν μου γεμίζουν το μάτι αφού και σε ένα άπειρο φαίνεται η κακή ποιότητα ορισμένων προϊόντων για να μην προσθέσω και την κουτοπονηριά των εμπόρων . Και το τελευταίο αλλά πιο σημαντικό. Ξέρετε αν συμφέρει οικονομικά ή είναι χαμένος κόπος πέρα βέβαια από το όφελος της καλής ποιότητας ??????
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Maikpigasos
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Maikpigasos

Αριθμός μηνυμάτων : 773

Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.    Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Icon_minitimeΚυρ Σεπ 16, 2012 11:27 pm

Φίλε Αγγελής60 εγώ πέρυσι πήγα κ έκανα σένα έμπορα εδώ Θεσσαλονίκη στα μηχανήματά του..
Το κόστος πολύ παραπάνω αλλά ξέρεις τι δίνεις φίλε.. μέρα με την νύχτα.. το ίδιο θα κάνω και για φέτος στάνταρ.. sostos sostos
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Αγγελής60
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Αγγελής60

Αριθμός μηνυμάτων : 573

Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.    Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Icon_minitimeΔευ Σεπ 17, 2012 8:40 am

Ευχαριστώ φίλε Maikpigasos για την απάντηση σου . Καταλαβαίνω και εγώ ότι ξέρεις τι δίνεις τα μελισσάκια σου και αυτό είναι το σπουδαιότερο. Το ζήτημα όμως είναι ότι εδώ στην Καλαμάτα που είμαι δεν ξέρω αν οι έμποροι που υπάρχουν έχουν μηχανήματα για να σου το φτιάξουν γιατί βλέπω ότι και αυτοί απλά εμπορεύονται φέρνοντας το ζυμάρι από την Μεγαλόπολη 60 χιλ μακρυά από την Καλαμάτα. Άρα υπάρχει ζήτημα απόστασης , θα πρέπει να κάνω 100 χιλ από εδώ που βρίσκομαι για να τον βρω και δεν ξέρω κιόλας αν θα δεχτεί . Η μόνη λύση κατά την γνώμη μου είναι κάποιος ζαχαροπλάστης στην περιοχή μου. Εκτός αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος με ένα δυνατό μίξερ για γλυκά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας και ας φτιάχνω μικρότερες ποσότητες. Έτσι και αλλιώς είμαι νέος μελισσοκόμος και έχω 15 μελίσσια οπότε δεν χρειάζομαι ακόμα μεγάλες ποσότητες. Πιστεύεις ότι γίνεται να φτιάχνω μικρές ποσότητες με αυτόν το τρόπο ????
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
melissaris
Μέλος
Μέλος
melissaris

Αριθμός μηνυμάτων : 147

Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.    Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Icon_minitimeΔευ Σεπ 17, 2012 9:39 am

Φίλε Αγγελής60 χρειάζεσαι μύλο ζάχαρης και ζυμωτήριο.
- Μύλο ζάχαρης γιατί αν είναι να αγοράζεις άχνη, δεν συμφέρει και πάλι δεν ξέρεις τι βάζεις μέσα (όχι δηλαδή ότι ξέρεις και αν αγοράζεις κρυσταλική ζάχαρη, αλλά αποφέυγεις τουλάχιστον ένα ακόμα στάδιο νοθείας αυτό της άχνης με ... σαβούρα). Για άλεσμα ζάχαρης εγώ το ρίσκαρα πριν 2 χρόνια και έδωσα 200?για μύλο που αλέθει καλαμπόκι (δεν ήταν σίγουροι στο μαγαζί που τον πουλούσαν αν κάνει για άχνη). Τελικά κάνει μία χαρά τη δουλειά του με την πιο ψιλή κρισάρα: 10 λεπτά γιανα κάνει το δεκάκιλο άχνη.
- Ζυμωτήριο: ανάλογα πόσα κιλά θες να κάνεις με τη μια. Εγώ έχω ένα 50λιτρο για ψωμί, τα 10 κιλά σε λιγότερο από 5 λεπτά.

Σημασία έχει ότι βάζεις μέσα το δικό σου μέλι + φυσικά φάρμακα π.χ. σκόρδο, φασκόμηλο κλπ. Και το φτιάχνεις το προηγούμενο βράδυ πριν πας να το βάλεις.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Αγγελής60
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Αγγελής60

Αριθμός μηνυμάτων : 573

Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.    Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Icon_minitimeΔευ Σεπ 17, 2012 12:14 pm

Καλημέρα φίλε Melisaris . Έβρεξε καθόλου στη Ζάκυνθο ??? Ευτυχώς εδώ στη Μάνη που είμαι έριξε κάτι καλά νερά και σήμερα που πήγα στο μελισσοκομείο μου να δω τι γίνεται τα είδα όλα σε μεγάλη δραστηριότητα και να κουβαλάνε αρκετές γύρες, καλό αυτό . Κατά τα άλλα ευχαριστώ για την απάντηση σου γιατί ήταν πολύ κατατοπιστική αλλά όπως σου είπα το μελισσοκομείο μου είναι μικρό ακόμα και δυστυχώς αν σκεφτείς και την εποχή που ζούμε δεν μπορώ να διαθέσω αυτή τη στιγμή αυτά τα χρήματα για τον εξοπλισμό που χρειάζεται. Ελπίζω μεγαλώνοντας το μελισσοκομείο μου με τον καιρό και πουλώντας και λίγο μέλι να μπορέσω να εξοπλιστώ όπως θέλω γιατί προς το παρόν με βλέπω με τις τροφές του εμπορίου. Να είσαι καλά και καλή συνέχεια.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
gianhs8
Μέλος
Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 147

Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.    Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Icon_minitimeΔευ Σεπ 17, 2012 3:36 pm

melissaris έγραψε:
Φίλε Αγγελής60 χρειάζεσαι μύλο ζάχαρης και ζυμωτήριο.
- Μύλο ζάχαρης γιατί αν είναι να αγοράζεις άχνη, δεν συμφέρει και πάλι δεν ξέρεις τι βάζεις μέσα (όχι δηλαδή ότι ξέρεις και αν αγοράζεις κρυσταλική ζάχαρη, αλλά αποφέυγεις τουλάχιστον ένα ακόμα στάδιο νοθείας αυτό της άχνης με ... σαβούρα). Για άλεσμα ζάχαρης εγώ το ρίσκαρα πριν 2 χρόνια και έδωσα 200?για μύλο που αλέθει καλαμπόκι (δεν ήταν σίγουροι στο μαγαζί που τον πουλούσαν αν κάνει για άχνη). Τελικά κάνει μία χαρά τη δουλειά του με την πιο ψιλή κρισάρα: 10 λεπτά γιανα κάνει το δεκάκιλο άχνη.
- Ζυμωτήριο: ανάλογα πόσα κιλά θες να κάνεις με τη μια. Εγώ έχω ένα 50λιτρο για ψωμί, τα 10 κιλά σε λιγότερο από 5 λεπτά.

Σημασία έχει ότι βάζεις μέσα το δικό σου μέλι + φυσικά φάρμακα π.χ. σκόρδο, φασκόμηλο κλπ. Και το φτιάχνεις το προηγούμενο βράδυ πριν πας να το βάλεις.

επειδη με ενδιαφερει και εμενα αλλα ειμαι λιγο ασχετος στο ζυμωτηριο βαζεις νερο και ζαχαρη και αν θες και λιγο μελι ή δεν ειναι απαραιτητο, και αν μπωρουσες να μου πεις τον μυλο και το ζυμωτηριο τι τυπο να ζητησω και ποιο σηγκεκριμενα ζυμωτηριο που μπωρω να βρω (σε τι καταστηματα πουλανε)?

ευχαριστω εκ των προτερων
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Αγγελής60
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Αγγελής60

Αριθμός μηνυμάτων : 573

Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.    Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Icon_minitimeΔευ Σεπ 17, 2012 4:01 pm

Φίλε Γιάννη Καλησπέρα. Εδώ θα βρεις τον τρόπο για την παρασκευή ζαχαροζύμαρου
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
αλλά αν κάνεις και μια έρευνα στο ίντερνετ γράφοντας Παρασκευή ζαχαροζύμαρου θα βρεις και άλλες σελίδες. Το ζήτημα είναι ότι πάνω κάτω όλοι έχουν την ίδια συνταγή απλά ορισμένοι προτείνουν να μην χρησιμοποιούμε μέσα χυμό πορτοκάλι γιατί έχει οξέα που κάνουν κακό στις μέλισσες. Τιμές για τα μηχανήματα δεν ξέρω να σου πω γιατί και εγώ στο ψάξιμο είμαι .
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
melissaris
Μέλος
Μέλος
melissaris

Αριθμός μηνυμάτων : 147

Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.    Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Icon_minitimeΔευ Σεπ 17, 2012 5:23 pm

Επειδή πριν το σαβατοκύριακο δεν θα είμαι κοντά στον εξοπλισμό, βάζω φώτο από το δίκτυο για τον μύλο:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Η μάρκα δενείναι ίδια αλλά τα χαρακτηριστικά και το στυλ ίδιο: πλαστικός κάδος 50 λίτρα που πάνω κάθεται ο σπαστήρας. Ο δικός μου είχε 3 κόσκινα και χρησιμοποιώ το πιο λεπτό. Θα τονβρεις σε καταστήματα αγροτικών / κτηνοτροφικών μηχανημάτων. Επειδή δεν ήμουν σίγουρος αν κάνει για ζάχαρη (τον πουλάνε για καλαμπόκι κλπ) πήγα με 2 κιλά ζάχαρη και του είπα αν την αλέθει όπως θέλω τον αγοράζω...
Σχετικά με το ζημωτήριο, το κλασικό για ψωμί. Έχω των 50 λίτρων, το έχω πάρει πριν κάμποσα χρόνια γύρω στα 800?, αρχικά για ψωμί αλλά στην πορεία και για ζαχαροζύμαρο.
π.χ. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Η συνταγή και οι οδηγίες όπως λέει το parosbees, εγώ πάντα βάζω μέλι -γύρω στο 1.5 κιλό στα 10 κιλά ζάχαρη + λίγο νερό στο οποίο έχω βράσει φασκόμηλο.

Θα επανέλθω με φωτογραφίες και βίντεο την επόμενη φορά που θα φτιάξω
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
melissaris
Μέλος
Μέλος
melissaris

Αριθμός μηνυμάτων : 147

Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.    Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Icon_minitimeΤρι Σεπ 18, 2012 10:07 am

Αγγελής60 έγραψε:
...το μελισσοκομείο μου είναι μικρό ακόμα και δυστυχώς αν σκεφτείς και την εποχή που ζούμε δεν μπορώ να διαθέσω αυτή τη στιγμή αυτά τα χρήματα για τον εξοπλισμό που χρειάζεται.

Πράγματι το κόστος είναι σημαντικό για να πάρεις αυτό τον εξοπλισμό.
Αν έχεις σχετικά λίγες κυψέλες, και όρεξη, μπορείς να το ζυμώνεις με τα χέρια, όπως ζύμωναν παλαιότερα το ψωμί οι μανάδες και οι γιαγιάδες μας.
Το κάνει ένας γνωστός μου: σε μεγάλη λεκάνη ή σκάφη βάζεις τα υλικά και αρχίζεις με τις γροθιές μέχρι να αποκτήσει την υφή που θες. Απαιτεί παραπάνω χρόνο και ιδρώτα αλλά η δουλειά γίνεται...
Την άχνη ψάξτην σε πρατήρια χονδρικής γιατί στα ράφια έχει τιμή φαρμακερή, π.χ. ρώτα σε φούρνους ή ζαχαροπλαστεία να σου πουν ποιός τους προμηθεύει άχνη, αυτοί δεν παίρνουν κιλό-κιλό.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
giorgos500
Μέλος
Μέλος
giorgos500

Αριθμός μηνυμάτων : 69

Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.    Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Icon_minitimeΤρι Σεπ 18, 2012 11:16 am

καλημερα ,
χωρισ να θεωρηθει διαφημηση ,
εχω δει σε μεγαλα μαγαζια με μελισσοκομικα προοιοντα οτι αν θεσ μπορεισ στα δικα τουσ μηχανηματα να φτειαξεισ το δικο σου ζαχαροζημαρο με τα δικα σου υλικα ,
ετσι γλυτωνεισ τα χρηματα για να αγορασεισ σπαστηρα και ζημοτηρια ,
βεβαια δε ξερω τι χρεωνουν για την ωρα που χρησιμοποιεισ τα μηχανηματα τουσ αλλα πιστευω καποια νορμαλ τιμη ,
το ειδα στα site 2 καταστηματων σε αθηνα ,
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Αγγελής60
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Αγγελής60

Αριθμός μηνυμάτων : 573

Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.    Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Icon_minitimeΤρι Σεπ 18, 2012 12:45 pm

Καλησπέρα φίλε Γιώργο. Καλά τα λες αλλά δεν μας ενδιαφέρει η Αθήνα εγώ είμαι στην Καρδαμύλη στην Μεσσηνιακή Μάνη και εσύ λες Λακωνία. Θέλουμε ανθρώπους στην περιοχή μας. Αν είναι να πάμε στην Αθήνα τι να το κάνουμε .
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
giorgos500
Μέλος
Μέλος
giorgos500

Αριθμός μηνυμάτων : 69

Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.    Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Icon_minitimeΤρι Σεπ 18, 2012 1:17 pm

δε ξερω για απο κει αλλα στη σπαρτη υπαρχουν καποιοι με μελισοκομικα ( επαγγελματιεσ ) που δε εχουν προβλημα να χρησιμοποιοησεισ τα μηχανημ,ατα τουσ .
δε ξερω βεβαια τι χρεωνουν , εγω ημε απο ανατολικη λακωνια , βορεια λακωνια ζαρακα , και εχω εναν δικο μου στη περιοχη που μου ειπε οτι ωρα θελω να παω στα μηχανηματα του ,
τελοσ παντων οτι αλλο θεσ για λκεπτομερειεσ στειλε πμ για να μην ενοχλουμε και τουσ υπολοιπουσ ,
απο εδω επιασε και σκαει το ρυκη και αρχισαν οι μεταφορεσ , εκει τι γινετε ?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Αγγελής60
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Αγγελής60

Αριθμός μηνυμάτων : 573

Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.    Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Icon_minitimeΤρι Σεπ 18, 2012 1:24 pm

επειδή εγώ είμαι κοντά στη θάλασσα δεν έχει σκάσει ακόμα το ρείκι . εδώ αργεί λίγο πιάνει πρώτα λίγο πιο ορεινά αλλά σιγά σιγά σκάνε οι ξυλοκερατιές που έχει αρκετές αλλά και κάτι λίγες κουμαριές και ψίλιθρα , ακονιζά τι λένε μερικοί. να είσαι καλά και τα λέμε .
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
kopalefa
Μέλος
Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 61

Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.    Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.  Icon_minitimeΤρι Σεπ 18, 2012 2:04 pm

Κάπου ειχα διάβαση και για προσθήκη αλλοης εβερα.Αν το googlaris θα το δεις. Το έχει δοκιμάσει κανένας?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Φτιάχνοντας το δικό μας ζαχαροζύμαρο.
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Μελισσοκομική τεχνική :: Βιολογική μελισσοκομία-
Μετάβαση σε: