Όχι φυσικά, δεν είναι χτισμένες, δε νομίζω ποτέ οι μέλισσες να αποθήκευαν ή να γεννούσαν σε κάτι άλλο από κέρινο κελλί..
Είναι ένα πλαστικό πλαίσιο με πλαστικό επίσης φύλλο, στο οποίο οι μέλισσες χτίζουν αν είσαι τυχερός με κερί τα κελλιά.
Δεν έχω δει κάποιον γνωστό που να τα χρησιμοποιεί, θέλει πάντως να τα κερώσεις τα πλαίσια για να μπορέσουν οι μέλισσες να τα ΄πιάσουν'. Δεν το προτιμούν φυσικά όσο το φύλλο από κερί και αρνούνται ή καθυστερούν να το χτίσουν..
Προσωπικά, χρησιμοποιώ τέτοια πλαίσια για άλλο λόγο. Βάζω σε κάθε γονοθάλαμο από ένα, ακέρωτο, το οποίο οι μέλισσες ποτέ δε χτίζουν (συνήθως). Το χρησιμοποιώ έτσι σαν διαχωριστικό στο τέλος των πλαισίων αν ο πληθυσμός είναι μικρός -διατηρεί και τη θερμοκρασία το χειμώνα-, ή αν είναι μεγάλος το έχω στην άκρη της φωλιάς, έτσι ώστε στην επιθεώρηση να το βγάζω και να το ακουμπάω κάτω άνετα, δημιουργώντας έτσι ένα χωρο ώστε να μετακινώ τα πλαίσια για επιθεώρηση χωρίς να αναγκαστώ να έχω κάποιο εκτός κυψέλης... Οι γονοφωλιές μου είναι έτσι στην ουσία 9άρες αντί για 10ρες, αλλά δεν με ενοχλεί -ούτε εμένα αλλά ούτε και τις μέλισσες- αυτό..