Πρόσφατα ένας έμπορος μελισσοκομικών ειδών στην περιοχή μου, μετά από κάποιες αγορές που έκανα, μου έκανε δώρο μιά πλαστική προκυρωμένη κηρήθρα. Αν δεν κάνω λάθος πρόκειται για ένα προϊόν της "ANEL - Παντελάκης" και μάλλον μου την χάρισε ως διαφημιστικό δείγμα.
Είδα την ανάρτηση για πλαστικές κηρήθρες του Θεοδόση, και απογοητεύτηκα. Αποφάσισα όμως να την βάλω σε μια κυψέλη μου και να περιμένω τα αποτελέσματα.
Η κυψέλη ήταν στα Έλατα την εποχή που έδιναν, και οι μέλισσες εργάζονταν με όρεξη ...
Τελικά την έκτισαν και την γέμισαν μέλια. Νομίζω όμως πως την έκαναν λίγο πιό στενή από τις ξύλινες. Θα την μετρήσω με υποδεκάμετρο για να βεβαιωθώ.
Πάντως βλέπω οτι την έκτισαν με όρεξη. Έκτισαν ακόμα και μέσα στα "νεύρα" του περιθωρίου.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Πώς να την απολεπίσω όμως; Το καυτό μαχαίρι ή η αλυσίδα δεν θα λιώσει και το πλαστικό όταν το ακουμπήσει;
Τα πλαστικά μπουκάλια νερού τελικά μάθαμε πως όταν ζεσταίνονται ή καταψύχονται αποβάλουν καρκινογόνες ουσίες μέσα στο νερό. Μήπως και το συγκεκριμένο πλαστικό συμπεριφέρεται με τον ίδιο "καρκινογόνο" τρόπο όταν ζεσταίνεται μέσα στην κυψέλη τις καυτές ημέρες, ή όταν καταψύχεται για τον κηρόσκορο;
Τελικά θα παραμείνω στις ξύλινες...