Θέμα: Δινουν τα σταφυλια? Τρι Αυγ 14, 2012 8:13 pm
Σε ενα αμπελι που ειχα παει πρωινη ωρα βουιζε απο μελισσες και ηταν πολλες ειδα οτι πηγεναν στις ρογες απο τα σταγυλια. Υπαρχει περιπτωση να συλλεγουν μελι?
Παιρνουν επομενος τον υγρο σιροπι το οποιο το κανουν μελι? Η περιοχη που εχω το μελισσοκομειο μου εχει πολλα αμπελια, θα βαλουν δηλαδη μελι απο μουστο! ? εχει καποιος αναλογη εμπειρια?
Οι ήμερες μέλισσες από μόνες τους δεν μπορούν να κόψουν την φλούδα του σταφυλιού για να φάνε χυμό. Την ζημιά την κάνουν τα σερσέγκια-σκούρκοι αυτά που λέμε απλά αγριομέλισσες ή σφήκες. Αυτά έχουν δυνατές δαγκάνες και κάνουν την ζημιά.
Τέλος πάντων η μέλισσα πάει σε ρόγα που είναι ήδη τραυματισμένη και τρέφεται. Τώρα αν κάνουν από τον χυμό μέλι δεν ξέρω. Σε κάποια δεξαμενη που είχα μικρή διαρροή μούστου οι μέλισσες φρόντισαν να μην πάει τίποτα χαμένο. https://melissologia.forumgreek.com/t228-topic
Αυτη την εποχη πανε σε οτιδηποτε γλυκο. Εδω αφου τσιμπισουν τα ροδακινα τα σπουργιτια ή αυτα που παραωριμαζουν και πεφτουν ειναι γεματα μελισσες ολη μερα. Αλλα δεν ξερω αν αποθηκευουν κιολας απο αυτο.
Είχα διαβάσει παλιότερα σε ένα μελισσομπλόγκ για την τροφοδότηση με μούστο από βιολογικά σταφύλια. Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες όπου βρουν γλυκό τέτοια εποχή (ή τέτοια χρονιά) την καταναλίσκουν...