Οτνα ξεκινησα εψαξα να αγορασω μια συσκευη για να συρματωνω τα πλαισια , ομως μολις ειδα τις τιμες που τις πουλουσαν αποφασισα να φτιαξω μια μονος μου . Αφου εψαξα διαφορα αρθρα στο φορουμ αλλα και στα μπλογκ αλλων ερασιτεχνων μελισσοκομων και επαγγελματιων εφτιαξα μια η οποια ειναι αρκετα καλη και οικονομικη και ειπα να την δειξω μπας και βοηθησω και κανεναν ακομα οριστε λοιπον
το κοστος συνολικο κοστος εφτασε κοντα στα 20 ευρω και 29 ευρω ο μετασχηματιστης (ο οποιος ειναι 9 αμπερ πιο δυνατος απο οποιδηποτε πουλανε στα μελισσοκομικα καταστηματα ) για να κολαω τις κερυθρες .
επειδη με ενδιαφερει μηπως εχεις την καλοσυνη να μου πεις πως λεγεται αυτο εκει το κοκκινο το μαραφετι μαζι με την βαση του που εχεις τοποθετισει στην ακρη και απο που μπορω να το αγορασω? η βαση για το σηρμα ειναι δικιας σου κατασκευης ή υπαρχει καπου ετοιμη? ευχαριστω
ειναι σφικτηρας εχω αφερεσει το ενα κομματι του και το εχω στηριξη αναμεσα σε δυο γωνιες , την βαση για το συρμα την αγορασα απο μαγαζι με μελισσοκομικα ειδη . Καλη επιτυχια
Αν μου επιτρεπεις .. δυο παρατηρισεις .. ευκολες για να τη βελτιωσεις λιγο..
ΑΝ ΘΕΣ στο κατω μερος .. (στο χωρο που παταει το πλαισιο) βαλε ενα κοματι ξυλο οσο το διαφανο (πλαστικο η"τζαμι) που εχεις για να πατας το κερι...σε παχος 1,5- 2 cm ετσι και αν ακομα οι τρυπες που περνα το συρμα ειναι παρακεντρες.... δεν υπαρχει περιπτωση να σου κοψει το κερι...
ΑΝ ΘΕΣ στο σημειο που τελειωνουν τα συρματα και ακουμπας τους ακροδεκτες... βαλε δυο λαμακια...(κλαπε) και συνδεσε τους ακροδεκτες μονιμα... ετσι οταν το πλαισιο θα μπαινει στη θεση του τα λαμακια θα ακουμπανε στα συρματα...και αυτοματα θα κλεινει το κυκλωμα... Αν σε δυσκολευει το αυτοματο.. βαλε σε ενα απο τα δυο καλωδια ενα διακοπτακι on-off.. η" ακομη καλητερα βαλτο στην παροχη του μετασχηματηστη.....
granazi ευχαριστω για τα καλα σου λογια (ειδικα οταν ερχονται απο ενα ατομο τοσο ταλαντουχο οσο εισαι εσυ σημαινουν πολλα ) οσο για τις παρατηρησεις σου θα τις δοκιμασω ευχαριστω
Παιδιά καταπληκτικές οι πατέντες σας. Μόλις τις αντέγραψα και έφτιαξα τη δική μου συσκευή συρμάτωσης. Και πάλι μπράβο και πάντα να μας δείχνεται μεθόδους και τρόπους για να μπορούμε να γλυτώνουμε τα παραπανήσια έξοδα.
το κοστος συνολικο κοστος εφτασε κοντα στα 20 ευρω και 29 ευρω ο μετασχηματιστης (ο οποιος ειναι 9 αμπερ πιο δυνατος απο οποιδηποτε πουλανε στα μελισσοκομικα καταστηματα ) για να κολαω τις κερυθρες .
9 αμπερ??? Δηλαδη μετασχηματιστης περιπου 2 kw? Και κανει μονο 29 ευρω? Απο που? Δεν ειναι πολυ δυνατος ωστε να λιωσει το κερι αμεσως?
Το πηρα απο καταστημα που πουλαει ηλεκτρονικα κοντα στην γειτονια μου (μενω λαμπρινη ) αν θες σου στελνω τα στοιχεια να περασεις μια βολτα να ρωτησεις, και ειναι απο μοτερ σουβλας . Περσι που κολλησα 40 πλαισια με κερυθρα μια χαρα φιλε στα πρωτα 2 δυσκολευτικα μετα ηταν παιχνιδακι . Δεν τα λιωνει απλα ειναι δυνατο αρα αντεχει να κολησεις συνεχομενα οσα πλαισια θες
Συγχαρητήρια για τα εργαλεία που κατασκευάζουν οι μελισσοκόμοι με τα χέρια τους. Έχω κάνει και εγώ κάτι παρόμοιο για την συρμάτωση των τελάρων, εδώ και δύο χρόνια και δουλεύει μια χαρά. Μοιάζει με αυτό:
skyh1gh, φιλικά πάντα, δες λίγο το θέμα της κόντρας που έχεις για να μένει σταθερός ο σφυκτίρας, νομίζω θέλει ενίσχυση. Αυτή την εντύπωση μου δίνει από τις φωτογραφίες, τώρα θα το δεις και εσύ καλύτερα στην πράξη αν θα αντέξει στην πίεση των τελάρων. Όσο για τον μετασχηματιστή, πιστεύω ότι και αυτοί που πουλάνε τα μελισσοεφοδιομαγαζιά με 15 ευρώ μια χαρά δουλεύουνε και αντέχουνε, δεν είναι ανάγκη να ξοδευτεί κάποιος παραπάνω.
Συγχαρητήρια για τα εργαλεία που κατασκευάζουν οι μελισσοκόμοι με τα χέρια τους. Έχω κάνει και εγώ κάτι παρόμοιο για την συρμάτωση των τελάρων, εδώ και δύο χρόνια και δουλεύει μια χαρά. Μοιάζει με αυτό:
skyh1gh, φιλικά πάντα, δες λίγο το θέμα της κόντρας που έχεις για να μένει σταθερός ο σφυκτίρας, νομίζω θέλει ενίσχυση. Αυτή την εντύπωση μου δίνει από τις φωτογραφίες, τώρα θα το δεις και εσύ καλύτερα στην πράξη αν θα αντέξει στην πίεση των τελάρων. Όσο για τον μετασχηματιστή, πιστεύω ότι και αυτοί που πουλάνε τα μελισσοεφοδιομαγαζιά με 15 ευρώ μια χαρά δουλεύουνε και αντέχουνε, δεν είναι ανάγκη να ξοδευτεί κάποιος παραπάνω.
nikos651 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1
Θέμα: Πσσσς! Δευ Φεβ 18, 2013 8:09 pm
Μπράβο !! Πολύ καλή η κατασκευή σου. Λογικό άλλωστε, άνθρωπος που έχει παλμογράφο δεν μπορεί, πρέπει να έχει κάνει πολλά με τα χεράκια του
Και βέβαια η πατέντα με το χερούλι του beteranos πολύ έξυπνη!!
Ξεκινάω κατασκευή mixed
Έχει επεξεργασθεί από τον/την nikos651 στις Παρ Φεβ 22, 2013 8:59 am, 1 φορά
Σας αντεγραψα ελαφρως αλλα εχω να πω οτι δουλευει τελεια! Εχω την εντυπωση οτι το συρμα τραβαει το ξυλο αρκετα και κανει κοιλια. Μηπως υπαρχει περιπτωση να χαλασει και δεν πρεπει να τεντωνει τοσο πολυ?
Σας αντεγραψα ελαφρως αλλα εχω να πω οτι δουλευει τελεια! Εχω την εντυπωση οτι το συρμα τραβαει το ξυλο αρκετα και κανει κοιλια. Μηπως υπαρχει περιπτωση να χαλασει και δεν πρεπει να τεντωνει τοσο πολυ?
Αυτη ειναι η δικια μου κατασκευη.Την εχω κανει ετσι ωστε να μπορω να περναω το συρμα πανω απο το πανω μερος του τελαρου ετσι ωστε να κραταει γερα το τελαρο νομιζω λεγεται Χαλκιδικιωτικος τροπος. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Το ιδιο πραγμα εχω κανει κι εγω φιλε skamanako.Εκανες και ωραια την κατασκευη σου.Φανταζομαι οτι το ειδες οπως κι εγω σ'ενα βιντεακι στο youtube για συρματωμα πλαισιιων. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Παντως βολευει παρα πολυ το συνιστω κι εγω ανεπιφυλακτα.
Σαν νεοι που ειμαστε (φανταζομαι κι εσυ) κατι πρεπει να μας εμπνευσει.Εσυ εκανες και καποιες προσθηκες οπως τα επανω μανταλα για να συγκρατουν το πλαισιο που ειναι αρκετα χρησιμο γιατι καποιες φορες το πλαισο εαν ειναι λιγο στραβο "ξεκουμπωνει".Παντως εγω συρματωσα 80 πλαισια χωρις προβλημα και η κατασκευη εβγαλε τα λεφτα της.