Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Δεν πινουν το νερο μου...

Πήγαινε κάτω 
+4
beespyros
thodoris981
karnet
BASILISP
8 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
BASILISP
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 407

Δεν πινουν το νερο μου... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Δεν πινουν το νερο μου...   Δεν πινουν το νερο μου... Icon_minitimeΤρι Ιουν 19, 2012 11:30 am

Καλημερα παιδια! Εχω 3 κυψελες εδω και 2 μηνες περιπου. Για ποτιστρα εχω βαλει μια ποτιστρα κοτας και την τοποθετησα αρχικα στα 30 μετρα απο τον χωρο των κυψελων (λογω του οτι με βολευε με λαστιχο ποτισματος για να μην κουβαλαω νερο). Σε ολο αυτο το διαστημα δεν ειδα ποτε καμια μελισσα να πινει απο εκει,παρα μονο μερικες σφηκες. Για τον λογο αυτο μετεφερα την ποτιστρα στα 3 μετρα απο καθε κυψελη αλλα εδω και 2 ημερες παλι καμια μελισσα δεν πηγαινει εκει. Φυσικα οι θερμοκρασιες ειναι μεγαλες και σιγουρα χρειαζονται το νερο. Διαβασα οτι οι μελισσες ειναι πολυ επιμονες στο να κρατανε την παροχη νερου που διαλεξαν στην αρχη. Το θεμα τωρα ειναι πως να τις κανω να προτιμησουν το δικο μου νερο; Οι σφηκες παντως το βρηκαν μεσα σε 5 λεπτα...
Ευχαριστω πολυ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
karnet
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 342

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Δεν πινουν το νερο μου...   Δεν πινουν το νερο μου... Icon_minitimeΤρι Ιουν 19, 2012 12:23 pm

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι πάρα πολύ μικρό! Ευτυχώς, έχεις λάστιχο ποτίσματος, οπότε είσαι σε μέρος το οποίο έχει παροχή νερού. Οι μέλισσες προτιμούν το νερό να είναι τρεχούμενο. Θα μπορούσε να στάζει από μια δεξαμενή και πάλι να είναι τρεχούμενο ( όχι και εντελώς φρέσκο όμως ). Στην δική σου περίπτωση απλά νομίζω ότι πρέπει να φτιάξεις μια βρυσούλα ή απλά να πάρεις το λάστιχο και να το αφήσεις να στάζει σε μια παλιά σανίδα πλατιά με μικρή κλήση έτσι ώστε να βρέχεται ολόκληρη και να μουλιάζει. Επίσης εκεί προσπάθησε να σκιάσεις την σανιδα, όταν έχει πολύ ζέστη θερμένεται πολύ το νερό. Συμπερασματικά, δικαίως δεν πηγαίνουν στην ποτίστρα κότας οι μέλισσες, δεν είναι ελκυστικό αυτό το νερό.
Επειδή υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι όμως έχουν μακριά τα μελίσσια τους ή απλά δεν υπάρχει νερό εκεί, σας παραθέτω την εμπειρία μου. Πριν από ένα μήνα μετέφερα τα λίγα μελίσσια μου σε μέρος για το οποίο δεν γνωρίζω αν έχει νερό. Υπάρχει ποτάμι στα 700μ αλλά είναι πολύ για το καλοκαίρι. Οπότε έφτιαξα μια ποτίστρα με ένα βαρελάκι πλαστικό για τρόφιμα, αυτά τα κόκκινα για το κρασί 75 λίτρων που κόστιζε 23? ( είναι μικρό και χωρά άνετα σε όλα τα αυτοκίνητα ). Το τρύπησα και έβαλα μεταλική βρυσούλα, την κλασική 5?. Την αφήνω να στάζει όπως περιέγραψα νωρίτερα, σε μια σανίδα στο τέλος της οποίας έβαλα αμμο, για να μη πηγαίνει χαμένο το νερό που στάζει το βράδυ. Κρατάει 1 εβδομάδα περίπου, οπότε έτσι και αλλιώς πηγαίνω μέσα σε αυτό το διάστημα και το γεμίζω με μπιτονια κτλ.
Στην αρχή οι μέλισσες δεν έδωσαν καμία σημασία, έβαλα και λίγο σιρόπι εκεί που έσταζε αλλά τίποτα. Όμως με το πέρασμα των ημερών και με την θερμοκρασία να πηγαίνει πάνω από τους 35 λογικά αναγκάστηκαν να αναζητήσουν κάτι πιο βολικό. Μακάρι να είχαν κάποιο ρέμα μέσα στα δέντρα.. Σήμερα που πήγα κάθε μερικά δευτερόλεπτα πετούσαν από το νερό προς τις κυψέλες μέλισσες. Να σημειώσω πως έχω 6 μελίσσια, και η λύση που προτείνω φαίνεται να αρκεί για αυτά. Μετά ο καθένας μπορεί να κάνει αυξομειώσεις.
Το βερελάκι έχει το πλεονέκτημα ότι το νερό δεν είναι εκτεθιμένο σε βρωμιές, στάσιμο μεν αλλά διατηρείται όσο πιο καθαρό γίνεται. Μην ξεχάσετε να βάλετε ένα μεγάλο κομμάτι φελιζόλ από πάνω για να μη γίνει θερμοσίφωνας!!!
thodoris981
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
thodoris981

Αριθμός μηνυμάτων : 651

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Δεν πινουν το νερο μου...   Δεν πινουν το νερο μου... Icon_minitimeΤρι Ιουν 19, 2012 4:34 pm

Έχω βαρελάκι 50 λίτρων μέσα στο μελισσοκομείο συνδεμένο με λάστιχο εδώ λαι 1,5 μήνα.
Κάθε μεσημέρι που σφίγγουν οι ζέστες το γεμίζω με νερό για να ανανεώνεται.
Στάζει πάνω σε σανίδα.
Πραγματικά αν δώ μέλισσα εκεί θα κάνω πάρτι.
Τι να πω.
Το πρώτο ρεματάκι είναι στα 200μ.
Κάτι θα ξέρουν αλλα τι?
beespyros
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 294

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Δεν πινουν το νερο μου...   Δεν πινουν το νερο μου... Icon_minitimeΤετ Ιουν 20, 2012 7:10 am

Εχω προσπαθησει ουκ ολιγες φορες να τους δωσω νερακι να πιουνε και τι δεν εχω δοκιμασει, το μονο που καταφερα ειναι να με πονεσει η μεση μου απο το κουβαλιμα, ε οχι και να τις παρακαλαω κι ολας, αφου θελουν να πηγαινουν μακρια και να κουραζονται ας πηγαινουν.
BASILISP
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Δεν πινουν το νερο μου...   Δεν πινουν το νερο μου... Icon_minitimeΤετ Ιουν 20, 2012 8:29 am

he he he πιείτε το νέο που σας φέρνω... lol!
Δεν το περίμενα ότι θα είχαν και άλλοι παρόμοιο πρόβλημα. Τρεχούμενο νερό η που να στάζει δεν θα βρούνε πάντως. Στο νησί το νερό είναι πολύτιμο και ολοι το προσέχουν. Μαλλον θα πηγαίνουν σε γείτονα που ποτίζει τα κατσίκια του... Ουφ
karnet
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 342

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Δεν πινουν το νερο μου...   Δεν πινουν το νερο μου... Icon_minitimeΤετ Ιουν 20, 2012 9:21 am

Καλό είναι να γράφουμε στην περιοχή που είμαστε, όχι ότι αλλάζει η ουσία των θεμάτων απλά να έχουμε άποψη από που είναι οι συνομιλητές. Και εγώ στην αρχή δεν είχα, αλλά μετά βολεύει στις απαντήσεις. Γενικώς η έννοια "εδώ στο νησί" για μένα που βλέπω μόνο βουνά τα οποία είναι και λίγο χιονισμένα ακόμη, κάπως με μπερδεύει, πραγματικά δεν ξέρω πως είναι σε νησί. Πάντως σίγουρα αντιλαμβάνομαι πως οι δυσκολίες είναι μεγαλύτερες τόσο για το νερό όσο και για τις ανθοφορίες.
Στο δικό μου βαρελάκι ( έβγαλα φωτό χθές και θα βάλω εδώ αργότερα ) πλέον πηγαίνουν σταθερά. Κάποιοι μου είπαν να βάλω στην αρχή λίγο σιρόπι στην ποτίστρα, αυτό το βρίσκουν γρήγορα και μετά συνεχίζεις με νερό και ίσως έτσι το κρατούν για πηγή νερού. Όμως όταν έβαλα σιροπάκι εκεί που έσταζε, μόνο κάτι άλλα έντομα ενδιαφέρθηκαν... είναι αγύριστα κεφάλια οι μέλισσες. Μετά από μέρες απογοήτευσης πήγαν.
BASILISP
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Δεν πινουν το νερο μου...   Δεν πινουν το νερο μου... Icon_minitimeΤετ Ιουν 20, 2012 11:06 am

Έχεις δίκιο,ενημέρωσα το προφίλ μου....
thodoris981
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
thodoris981

Αριθμός μηνυμάτων : 651

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Δεν πινουν το νερο μου...   Δεν πινουν το νερο μου... Icon_minitimeΤετ Ιουν 20, 2012 1:18 pm

Ναι και τώρα είδαμε οτι είσαι απο τη Σύμη.
Όταν ακούω αυτό το νησί σκέφτομαι αυτό το συμιακό γαριδάκι με ουζάκι......
Παράδεισος.
Άσχετο αλλα.....σε ζηλεύω.
BASILISP
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Δεν πινουν το νερο μου...   Δεν πινουν το νερο μου... Icon_minitimeΤετ Ιουν 20, 2012 3:48 pm

Ευχαριστώ για τα καλα σου λόγια. Παράδεισος δεν υπάρχει αλλά είναι όμορφα! Να είσαι καλα:-)
myrtos
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 224

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Δεν πινουν το νερο μου...   Δεν πινουν το νερο μου... Icon_minitimeΠεμ Ιουν 21, 2012 12:18 am

μπορει να ειναι μικρο νησακι αλλα για μενα ειναι ενα απο τα πιο ομορφα κολπακια που εχω δει εκει που μπαινει το καραβι. Εχω ερθει λογω δουλειας με το φιλο dim οταν δουλευαμε μαζι στην Αθηνα.
jimmys
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 106

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Δεν πινουν το νερο μου...   Δεν πινουν το νερο μου... Icon_minitimeΤετ Ιουλ 11, 2012 11:19 pm

Το νερό το τοποθετούμε πριν εγκαταστήσουμε το μελισσοκομείο
BASILISP
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Δεν πινουν το νερο μου...   Δεν πινουν το νερο μου... Icon_minitimeΠεμ Ιουλ 12, 2012 7:28 am

Είχα βάλει νερό την ίδια ημέρα σε ένα πλαστικό μπετονι αλλά δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ. Για αυτό τον λόγο ρώτησα. Αυτή την στιγμή έχω ένα δοχείο 50 λίτρων να στάζει σε ένα ξύλο αλλά και πάλι δεν.... Αχαριστες lol!
nikos27
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 84

ΔημοσίευσηΘέμα: Δεν πινουν το νερο μου...   Δεν πινουν το νερο μου... Icon_minitimeΠεμ Ιουλ 12, 2012 7:51 pm

Εγώ έχω βάλει ένα βαρέλι που χωρά γύρω στα 100 λίτρα νερού και το οποίο στάζει πάνω σε σανίδα αλλά το αγνοούν παντελώς. Πιστεύω ότι έχουν βρεί κάπου νερό και εφοδιάζονται γι' αυτό δεν ενδιαφέρονται για το δικό μου, αλλα θα επιμείνω για να δώ τι θα γίνει τελικά.
Φώτης
Μέλος
Μέλος
Φώτης

Αριθμός μηνυμάτων : 158

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Δεν πινουν το νερο μου...   Δεν πινουν το νερο μου... Icon_minitimeΤετ Ιουλ 18, 2012 11:51 am

Εγώ πήρα τα πρώτα μου μελίσσια τον Απρίλη. Στην αρχή στα πρώτα 2 μέρη που τα πήρα είχα το ίδιο πρόβλημα. Ρώτησα έναν πιο παλιό και μου είπε ότι το νερό πρέπει να το μεταφέρουμε πριν μεταφέρουμε τις μέλισσες. Το έκανα στις επόμενες 2 μεταφορές και δουλεύει. Χρησιμοποιώ βαρελάκι πλαστικό 50 λ και όποτε πάω είναι γεμάτο μέλισσες. Έχω βάλει μέσα ένα αφρολέξ κομμένο 30 εκ διάμετρο και 3 εκ παχος το οποίο βουλιάζει ίσια με την επιφάνεια του νερού για να κάθονται ο μέλισσες.

Δεν πινουν το νερο μου...
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» πως θα κάνω τα μελισσάκια μου να πίνουν μόνο απο το δικότους νερό
» Σιρόπι με σκόρδο
» Νερό στο Μελισσοκομείο αλλά και αποστάσεις μεταξύ Μελισσοκομείων.

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Μελισσοκομική τεχνική :: Τροφοδοσία μελισσών-
Μετάβαση σε: