thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Τρυγος Μελιού Δευ Ιουν 11, 2012 1:02 pm | |
| Καλησπέρα φίλτατοι και φίλτατες. Ακόμα μια φορά τα φώτα σας δώστε μου. Τι γίνεται όταν το πλαισιο δεν έχει 100% μέλι? Αν υπάρχουν μερικά κελάκια με γύρη ή γονο σφραγισμένο έχουμε πρόβλημα ή λύνεται στο φιλτράρισμα? Ρωτάω γιατί είδα βίντεο με λίγο γόνο στον μελιτοεξαγωγέα. Ευχαριστώ!
| |
|
karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Απ: Τρυγος Μελιού Δευ Ιουν 11, 2012 1:11 pm | |
| Δεν έχω μεγάλη εμπειρία, θα πρότεινα όμως να μην έχει καθόλου γόνο. Υπολόγιζα και εγώ χθες από το σχεδιάγραμμα με τις ημέρες εκόλαψης, αν είναι σφραγισμένος το πολύ σε 10-11 μέρες θα έχει καθαρίσει ( μάλλον νωρίτερα ) και θα βάλουν και εκεί μέλι. Πριν από λίγες μέρες είχα δει πλαίσιο γεμάτο γόνο στον Β΄ όροφο και σκεφτόμουν... Πότε θα καθαρίσει. Μετά από λίγες μέρες είχε ξεγονέψει και διάσπαρτα γυάλιζε το μέλι. Νομίζω υπομονή λίγες μέρες αν σε παίρνει. Για την γύρη δεν γνωρίζω, φαντάζομαι λίγη έτσι και αλλιώς υπάρχει πάντα. | |
|
vaso9 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 374
| Θέμα: Απ: Τρυγος Μελιού Δευ Ιουν 11, 2012 2:57 pm | |
| Κανενα προβλημα οπως ειπες και εσυ ολα τα υπολειμματα θα μεινουν στο φιλτρο το μελι αλλωστε ενα μερος του αποτελειται και απο γυρη | |
|
karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Απ: Τρυγος Μελιού Δευ Ιουν 11, 2012 7:50 pm | |
| Μελίσσι το οποίο έχει μείνει ορφανό τέτοιο καιρό ( εδώ και κάποιες μέρες, έχει ακόμη λίγο σφραγισμένο γόνο ) και είναι πολύ γεμάτο 20άρι, ασφυκτικά, μπορεί να μαζέψει μέλι ? Μπορεί να αποδόσει χωρίς βασίλισσα για κάποιο διάστημα ? | |
|
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: Τρυγος Μελιού Τρι Ιουν 12, 2012 12:17 am | |
| | |
|
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: Τρυγος Μελιού Τρι Ιουν 12, 2012 7:50 pm | |
| - karnet έγραψε:
- Μελίσσι το οποίο έχει μείνει ορφανό τέτοιο καιρό ( εδώ και κάποιες μέρες, έχει ακόμη λίγο σφραγισμένο γόνο ) και είναι πολύ γεμάτο 20άρι, ασφυκτικά, μπορεί να μαζέψει μέλι ? Μπορεί να αποδόσει χωρίς βασίλισσα για κάποιο διάστημα ?
Μετρώντας τα κουκιά, δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω απο το σημείο που σταμάτησε. Όταν μου ορφάνεψε μελίσσι, μετά απο λίγες μέρες σταμάτησαν να λειτουργούν, εξελίχθηκε σε αρρενότοκο και τέλος. ΑΝ ΟΜΩΣ έχει βασιλοκέλια, η απάντηση είναι ΝΑΙ, συνεχίζει να εργάζεται μέχρι να βγεί και να γονιμοποιηθεί η νέα βασίλισσα. Δεν ξέρω αν πρέπει να θυσιάσεις ένα 20ρι μελίσσι με βάρκα την ελπίδα, έστω και αν ετοιμάζει νέα βασίλισσα. Δώσε περισσότερες λεπτομέρειες, και κάποιος με μεγαλύτερη εμπειρία να σου πει τι θα έκανε στην θέση σου. | |
|