| πως να φτιάξουμε το σιροπι καλύτερο και αν μπορείτε βημα βημα | |
|
+4dimi69 captain NINAS dennisgr 8 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
dennisgr Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: πως να φτιάξουμε το σιροπι καλύτερο και αν μπορείτε βημα βημα Πεμ Μάης 10, 2012 5:26 pm | |
| πως να φτιάξουμε το καλύτερο σιροπι και αν μπορείτε βημα βήμα ωστε το μελίσσι μας να γινει πολύ δυνατό !
Έχει επεξεργασθεί από τον/την dennisgr στις Παρ Μάης 11, 2012 12:09 am, 1 φορά | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: πως να φτιάξουμε το σιροπι καλύτερο και αν μπορείτε βημα βημα Πεμ Μάης 10, 2012 6:24 pm | |
| - dennisgr έγραψε:
- πως να φτιάξουμε το καλύτερο και αν μπορείτε βημα βήμα ωστε το μελίσσι μας να γινει πολύ δυνατό !
το καλύτερο .................... ποιό ; | |
|
| |
dennisgr Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: Απ: πως να φτιάξουμε το σιροπι καλύτερο και αν μπορείτε βημα βημα Παρ Μάης 11, 2012 12:09 am | |
| ωχχ...σορρυ.....σιροπι παιδια... σιρόπι | |
|
| |
dennisgr Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: Απ: πως να φτιάξουμε το σιροπι καλύτερο και αν μπορείτε βημα βημα Παρ Μάης 11, 2012 3:03 pm | |
| | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: πως να φτιάξουμε το σιροπι καλύτερο και αν μπορείτε βημα βημα Παρ Μάης 11, 2012 4:05 pm | |
| νερο ζεστο ,ζαχαρη και ανακατεμα. thats all | |
|
| |
dennisgr Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: Απ: πως να φτιάξουμε το σιροπι καλύτερο και αν μπορείτε βημα βημα Παρ Μάης 11, 2012 10:03 pm | |
| 1:1 ειναι σωστη αναλογία ?? | |
|
| |
dimi69 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 100
| Θέμα: Απ: πως να φτιάξουμε το σιροπι καλύτερο και αν μπορείτε βημα βημα Παρ Μάης 11, 2012 10:15 pm | |
| Σωστή είναι.Η αναλογία για διεγερτική τροφοδότηση είναι συνήθως 1:1.Η ποσότητα που χρησιμοποιείται πρέπει να είναι μικρή (250ml) για να μην αποθηκεύουν οι μέλισσες το σιρόπι και καθημερινά για 10-15 μέρες.Δεν ξέρω αν σε κάλυψα. | |
|
| |
ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| Θέμα: Απ: πως να φτιάξουμε το σιροπι καλύτερο και αν μπορείτε βημα βημα Σαβ Μάης 12, 2012 8:24 am | |
| Νομίζω ο φίλος Ντένης έχει δίκιο να ψάχνεται με το σιρόπι μιας και οι περισσότεροι κάποιο κόλπο έχουν..... Νερο + ζάχαρη σε διάφορες αναλογίες από 2/1 έως 1/2. Ακολουθούντα διάφορα πρόσθετα. Λεμόνι, ξύδι, σκόρδο, χαμομήλι, θυμόλη, διάφορα αιθέρια έλαια, κλπ κλπ. Εγώ επειδή ψάχνομαι δεν θα προτείνω κάτι προς το παρόν. | |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
| Θέμα: Απ: πως να φτιάξουμε το σιροπι καλύτερο και αν μπορείτε βημα βημα Κυρ Μάης 20, 2012 11:12 pm | |
| Καλησπέρα! Γιατί κάποιοι επιλέγουν να ιμβερτοποιούν το σιρόπι με την χρήση οξέων? (λεμόνι ή ξύδι κ.τ.λ.π) Το ιμβερτοποιημένο σιρόπι είναι καλύτερο απο το απλό ζαχαρόνερο? Σε κανένα από τα ελληνικά μελισσοκομικά βιβλία που έχω δέν αναφέρεται η χρήση λεμονιού ή άλλου οξέος. | |
|
| |
milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: Απ: πως να φτιάξουμε το σιροπι καλύτερο και αν μπορείτε βημα βημα Δευ Μάης 21, 2012 12:02 am | |
| διαβάστε τι λέει στην σελίδα του το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σχετικά με το θέμα:
"...Ερώτηση: να βάλω κιτρικό οξύ και ιμβερτάση στο ζυμάρι γιατί με τις ουσίες αυτές διασπώνται τα ζάχαρα και οι μέλισσες το τρώνε καλύτερα?
Απάντηση: Τα οξέα όπως είναι το κιτρικό, το οξικό, το γαλακτικό, το οξαλικό ή το ταρταρικό χρησιμοποιήθηκαν παλαιότερα για να διασπώνται τα ζάχαρα στο σιρόπι και γενικότερα στην τροφή των μελισσών. Για την ίδια αιτία χρησιμοποιήθηκε και η ιμβερτάση η οποία είναι ένζυμο που διασπά την σουκρόζη σε απλά ζάχαρα (γλυκόζη και φρουκτόζη). Η διάσπαση των ζαχάρων είτε με οξέα είτε με ένζυμα (ιμβερτοποίηση) βρέθηκε ότι δημιουργεί απωθητικές ουσίες στην τροφή με αποτέλεσμα οι μέλισσες όχι μόνο να μην λαμβάνουν τη τροφή αλλά υφίστανται και απώλειες. Σε πειράματα που έγιναν από Αμερικανούς επιστήμονες (Johansson & Johansson, 1977) βρέθηκαν τα εξής : Α) Οι μέλισσες λαμβάνουν ταχύτερα την τροφή τους, όταν αυτή αποτελείται από τη κοινή ζάχαρη, παρά όταν αποτελείται από ιμβερτοποιημένη ζάχαρη (οξέα ή ένζυμα). Β) Τα μελίσσια ξεχειμωνιάζουν καλύτερα όταν τροφοδοτούνται με σιρόπι της κοινής ζάχαρης παρά με ιμβερτοποιημένη ζάχαρη. Γ) Μελίσσια τα οποία ξεχειμώνιασαν με τροφή στην οποία προστέθηκε ιμβερτάση έχασαν διπλάσιο αριθμό μελισσών από τα μελίσσια εκείνα που ξεχειμώνιασαν με τροφή στην οποία δεν προστέθηκε ιμβερτάση ή οποιονδήποτε οξύ. Για τους λόγους αυτούς η προσθήκη ιμβερτάσης, κιτρικού οξέος ή οποιονδήποτε άλλου οξέος στην τροφή των μελισσών δεν ενδείκνυται..."
| |
|
| |
beteranos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 194
| Θέμα: Απ: πως να φτιάξουμε το σιροπι καλύτερο και αν μπορείτε βημα βημα Δευ Μάης 28, 2012 10:59 pm | |
| - captain έγραψε:
- νερο ζεστο ,ζαχαρη και ανακατεμα.
thats all Παντως, καλο θα ηταν να ακουγαμε και γνωμες-συγκρισεις του απλου ζαχαρονερου με τα σιροπια του εμπορειου... | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: πως να φτιάξουμε το σιροπι καλύτερο και αν μπορείτε βημα βημα Τρι Μάης 29, 2012 11:08 pm | |
| ειχε και η μ.επιθεωρηση ενα αρθρο επ αυτου και το αποτελεσμα ηταν .......ζαχαρη | |
|
| |
| πως να φτιάξουμε το σιροπι καλύτερο και αν μπορείτε βημα βημα | |
|