| παραφυαδες με μεθοδο βενταλιας | |
|
+4ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ koske melissaris ouranis 8 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ouranis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 325
| Θέμα: παραφυαδες με μεθοδο βενταλιας Δευ Φεβ 20, 2012 11:00 pm | |
| καλησπερα.φετος σκεφτομαι να κοψω τις παραφυαδες μου με την μεθοδο βενταλια αλλα εχω μια απορια την παραφυαδα που θα φτιαξω με τη βασιλισσα ορφανευοντας το μελισσι οντως να την παω μονο λιγα μετρα πιο διπλα οπως παρουσιαζουν τα βιβλια την τεχνικη και οχι 3 4 κμ? | |
|
| |
melissaris Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 147
| Θέμα: Απ: παραφυαδες με μεθοδο βενταλιας Τρι Φεβ 21, 2012 5:23 pm | |
| Πολλά χρόνια εγώ διχοτομώ (1κυψέλη->2) αφήνωντας τις 2 κυψέλες κολλητά τη μία στην άλλη μέχρι να βγάλει βασίλισσα η ορφανή και να αρχίσει αυτή να γεννάει. Μάλιστα τις 2 κυψέλες δεν τις βάζω παράλληλα αλλά να συγκλίνουν οι είσοδοι (30-45 μοίρες γωνία μεταξύ τους) ώστε να μοιράζονται οι εργάτριες. Στην αρχή οι περισσότερες εργάτριες πάνε στην παλιά κυψέλη γι αυτό τη βασίλισσα βάλτην στην νέα. Σε λίγες μέρες περισσσότερες πηγαίνουν σε αυτήν που έχει βασίλισσα γι αυτό κάθε 4-5 μέρες τους κάνω μετάθεση για να ισορροπεί ο πληθυσμός των εργατριών. Αν όλα πάνε καλά, απομακρύνεις τις 2 κυψέλες ή παίρνεις σε άλλο μέρος την πιο δυνατή. Αν όλα πανε στραβά, εφημερίδα και συννένωση σε αυτή που έχει βασίλισσα. | |
|
| |
ouranis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: παραφυαδες με μεθοδο βενταλιας Τρι Φεβ 21, 2012 5:47 pm | |
| πολυ καλη η τεχνικη σου φιλε μου ενδιαφερομαι να μεγαλωσω οσο μπορω φετος το μελισσοκομιο και ελεγα να τις σπασω τις δυνατες αν μπορεσω σε 3 παραφυαδες για αυτο και ειπα να κανω την μεθοδο βενταλια.καμια παραλλαγη στην δικη σου μεθοδος με περισσοτερες εχεις κανει? | |
|
| |
koske BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 308
| Θέμα: Απ: παραφυαδες με μεθοδο βενταλιας Τρι Φεβ 21, 2012 7:45 pm | |
| Ouranis αν προσεξεις η μεθοδος της βενταλιας γινετε για το λογο αυτο να μην μεταφερεις τα μελισσια μακρυα αλλα και για να μπορεσεις να μοιρασεις τις συλλεκτριες.Δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλο το συστημα της βενταλιας για παραγωγη ποιοτικων βασιλισσων.Θα μπορουσες να παραγεις καλες βασιλισσες και να χωρισεις αναλογα τις αναγκες σου. | |
|
| |
ouranis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: παραφυαδες με μεθοδο βενταλιας Τρι Φεβ 21, 2012 9:58 pm | |
| δεν ενδιαφερομαι για ποιοτικες βασιλισσες φετος απλα να ανεβασω τον αριθμο απο τα μελισσια μου και να μην χρειαστει να μεταφερω τις παραφυαδες μου για αυτο και σκεφτομαι την μεθοδο βενταλια.ας ειμαστε καλα και του χρονου θα ασχολειθω με την βασιλοτροφια | |
|
| |
ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20
| Θέμα: Απ: παραφυαδες με μεθοδο βενταλιας Τρι Φεβ 21, 2012 10:34 pm | |
| Συμπατριώτη melissaris και εγώ με τον ίδιο τρόπο κόβω παραφυάδες και μπορώ να πω πως έχω αρκετή επιτυχία, αλλά φέτος σκέφτομαι όταν τα κόψω να βάλω βασίλισσες έτυμες ή βασιλοκέλια σφραγισμένα δεν το έχω κάνει έτσι ποτέ να ξέρω τη γίνετε, μήπως έχεις ιδέα εάν έχει αποτέλεσμα αυτός ο τρόπος? | |
|
| |
melissaris Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 147
| Θέμα: Απ: παραφυαδες με μεθοδο βενταλιας Τετ Φεβ 22, 2012 9:17 am | |
| Το ειδανικό είναι να έχεις σφραγισμένο βασιλοκελί/ια να βάλεις στην/στις ορφανές. Τότε η επιτυχία είναι σχεδόν 100%. Αλλά και να μην έχεις, οι ορφανές θα φτιάξουν μέσα σε μια μέρα, ΑΡΚΕΙ να τους δώσεις αυγουλάκια ημέρας!!!!
Φίλε ouranis ακριβώς όπως και εσύ πριν μερικά χρόνια ήθελα και εγώ να αυξήσω τον αριθμό χωρίς να αγοράσω πολλά. Από Μάρτη μέχρι Ιούνιο έκανα 3 διχοτομήσεις στα δυνατά και ορισμένα μάλιστα τα έκανα το 1->3. Οι περισσότερες πέτυχαν αλλά εκείνη τη χρονιά πήρα μόνο 4-5 κιλά μέλι συνολικά για να το δοκιμάσω. Να σημειώσω βέβαια ότι δεν είμαι της λογικής του εντατικού ταίσματος, μισό κιλό σιρόπι τις 2-3 πρώτες μέρες στα ορφανά και μετά μόνα τους. Αν τα πλακώσεις στα 5λιτρα για κανένα μήνα όπως κάνουν μερικοί, ίσως έχεις άλλα αποτελέσματα... | |
|
| |
pgkioulf Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 40
| Θέμα: Απ: παραφυαδες με μεθοδο βενταλιας Τετ Φεβ 22, 2012 10:07 pm | |
| Γεια σας,
Ηθελα να ρωτησο στην μεθοδο της βενταλιας οι κυψελες πρεπει να εχουν το ιδιο χρωμα για να λειτουργησει η παρεκτροπη ?
| |
|
| |
milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: Απ: παραφυαδες με μεθοδο βενταλιας Τετ Φεβ 22, 2012 11:11 pm | |
| αν είναι ίδιο χρώμα η παραπλάνηση γίνεται πιο τέλεια. Αν δεν έχεις κυψέλες με ίδιο χρώμα, εξ' ανάγκης θα χρησιμοποιησεις ότι έχεις.
Αν δεις μετά ότι οι παραφυάδες δεν είναι ισοδύναμες σε πληθυσμό, τότε μπορείς να τις παραπλανήσεις και με αμοιβαίες αλλαγές θέσης των κυψελών. | |
|
| |
gillas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 51
| Θέμα: Απ: παραφυαδες με μεθοδο βενταλιας Πεμ Φεβ 23, 2012 11:18 pm | |
| Υποχρεωτικα να ειναι ιδιο χρωμα , μια φορα που δοκιμασα και δεν ηταν ιδιο ειχα μεγαλη αποτυχια. | |
|
| |
ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 11
| Θέμα: Απ: παραφυαδες με μεθοδο βενταλιας Πεμ Οκτ 18, 2012 2:22 am | |
| - melissaris έγραψε:
- Το ειδανικό είναι να έχεις σφραγισμένο βασιλοκελί/ια να βάλεις στην/στις ορφανές. Τότε η επιτυχία είναι σχεδόν 100%. Αλλά και να μην έχεις, οι ορφανές θα φτιάξουν μέσα σε μια μέρα, ΑΡΚΕΙ να τους δώσεις αυγουλάκια ημέρας!!!!
Φίλε ouranis ακριβώς όπως και εσύ πριν μερικά χρόνια ήθελα και εγώ να αυξήσω τον αριθμό χωρίς να αγοράσω πολλά. Από Μάρτη μέχρι Ιούνιο έκανα 3 διχοτομήσεις στα δυνατά και ορισμένα μάλιστα τα έκανα το 1->3. Οι περισσότερες πέτυχαν αλλά εκείνη τη χρονιά πήρα μόνο 4-5 κιλά μέλι συνολικά για να το δοκιμάσω. Να σημειώσω βέβαια ότι δεν είμαι της λογικής του εντατικού ταίσματος, μισό κιλό σιρόπι τις 2-3 πρώτες μέρες στα ορφανά και μετά μόνα τους. Αν τα πλακώσεις στα 5λιτρα για κανένα μήνα όπως κάνουν μερικοί, ίσως έχεις άλλα αποτελέσματα... έχω 2 κυψελες με 6 πλαίσια κ αύρι βάζω το 7ο, τρωνε τωρα κονιζιά. Δεν ταϊζω καθόλου. καλα τα παω ή να ταϊσω? | |
|
| |
| παραφυαδες με μεθοδο βενταλιας | |
|