Τι μου θύμησες τώρα φίλε μου...
Όταν ξεκίνησα είχα το ίδιο πρόβλημα: είχα 2 κυψέλες και δεν υπήρχε γνωστός στην περιοχή με εξαγωγέα. Και το "χειρότερο" εκείνη την άνοιξη έδινε πολύ ανθόμελο και λίγες μέρες είχαν σφραγίσει όλα τα πλαίσια
Στην αρχή σκέφτηκα και εγώ να τα απολεπίσω και να τα αφήσω να σουρώσουν, αλλά το μέλι δεν πέφτει για τον ίδιο λόγο που δεν πέφτει το νερό αν αναποδογυρίσεις γρήγορα ένα ποτήρι.
Θα πρέπει να κάνεις μία μικρή τρύπα σε κάθε κελί για να πέρνει αέρα και να πέφτει το μέλι. Μία οδοντογλυφίδα κάνει τη δουλειά και πολλές ώρες υπομονή.
Μετά μπορείς να αρχίσεις τις πατέντες: π.χ. βάζεις καρφιά σε μία σανιδούλα στις αποστάσεις των κελιών και χρησιμοποιώντας την σαν σφραγίδα τρυπάς ταυτόχρονα πολλά κελιά οπότε επιταχύνεις τη διαδικασία...
Άμα τα φτάσεις 10 τα μελισσάκια σου θα πάρεις έστω χειροκίνητο μελιτοεξαγωγέα - τον οποίο παρεπιπτόντως μην τον σνομπαρετε, είναι φτηνός, κάνει τη δουλειά του, γυμνάζεις τα χέρια σου, μόνο να προτιμήσεις αυτούς που έχουν την ανέμη στο πλάι και όχι πάνω στο κέντρο...