| Βαφη κυψελης | |
|
+37monarchis Throubee NikoT vassilis thodo IoannisAthina Themis tomaskatsoufis AKROMEL aetos79 nikolasfrag gio tsantos giannis77 βελουχι Vasilis. mpampis13 -Κωνσταντίνος- nikosf13 yiorgos Φώτης newbee manosmeli sourlis1 sotto tripofraxtis nioniakis ΚΑΝΑΡΗΣ mafiaworld87 granazis DIMS Konstantinos MILIBEE captain NINAS milmos ethnic69 41 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
IoannisAthina Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Τρι Ιουλ 21, 2015 2:37 pm | |
| Λινελαιο,βελατουρα,χρωμα δεν ειναι η διαδικασια με την παροδο ενος 24ωρου για το καθενα; | |
|
| |
Themis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 335
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Τρι Ιουλ 21, 2015 2:47 pm | |
| | |
|
| |
thodo Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Παρ Ιαν 08, 2016 7:54 pm | |
| Μπορειτε να παραγγηλετε κυψελες απο τη μελισσοκομικη θεσαλονηκης παραφυνιασμενες και βαμενες. Κοστος παραφυνιασματος και βαψιματος 3 ευρω η μονη και 4 ευρω η διπλη. | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 673
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Σαβ Ιαν 09, 2016 4:54 pm | |
| Εγώ σήμερα δοκίμασα σε πάτωμα το TEAK OIL της Βιβεχρώμ κατ' ευθείαν στο ξύλο. Όταν χρησιμοποιήσω το πάτωμα θα σας πω εντυπώσεις. | |
|
| |
NikoT Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 54
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Παρ Μαρ 25, 2016 12:59 pm | |
| Γνωρίζει κάποιος λίτρα ανα κυψέλη ? Ας πάρουμε ως βάση : Μονή κυψέλη-δυο χέρια ριπολίνη. Να υπολογίσω δλδ κόστος για κάθε μέθοδο (παραφίνη, λινέλαιο, κοκ) Με απλά λόγια, πόσα λίτρα χρώμα/λινέλαιο/κοκ θα χρειαστώ για 150 μονές κυψέλες ?
Ευχαριστώ!
| |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Παρ Μαρ 25, 2016 1:33 pm | |
| 3.14 | |
|
| |
NikoT Μέλος
| |
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 673
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Παρ Μαρ 25, 2016 7:08 pm | |
| | |
|
| |
NikoT Μέλος
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Παρ Μαρ 25, 2016 7:12 pm | |
| | |
|
| |
NikoT Μέλος
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Σαβ Μαρ 26, 2016 10:57 am | |
| - gio έγραψε:
- Γιατι δεν βαζεις ειδικο χρωμα κυψελων.Μονο μια βαφη.
Δεν αντιλέγω, αλλά τα λίτρα ψάχνω... αν θα είναι "ειδικό χρώμα", ρεπουλίνη, λινέλαιο,κοκ θα το αποφασίσω αφού πρώτα δω την κατανάλωση.... | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Σαβ Μαρ 26, 2016 12:29 pm | |
| Νίκο πολύ φοβάμαι πως θα καταλήξεις σε ατόπημα. Έχεις σχετική εμπειρία στη μελισσοκομία? ο αριθμός που αναφέρεις (150) είναι κάπως υπερβολικός για πρωτόπειρο. Φοβάμαι μην απογοητευτείς και χάσεις τα χρήματα σου επενδύοντας ένα σεβαστό για την εποχή ποσό. | |
|
| |
NikoT Μέλος
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Σαβ Μαρ 26, 2016 1:13 pm | |
| - monarchis έγραψε:
- Νίκο πολύ φοβάμαι πως θα καταλήξεις σε ατόπημα. Έχεις σχετική εμπειρία στη μελισσοκομία? ο αριθμός που αναφέρεις (150) είναι κάπως υπερβολικός για πρωτόπειρο. Φοβάμαι μην απογοητευτείς και χάσεις τα χρήματα σου επενδύοντας ένα σεβαστό για την εποχή ποσό.
Ευχαριστώ monarchis για το μηνυμα σου, Σωστός και παρατηρητικός ο έμπειρος !!!! Περίμενα τέτοιο σχόλιο....αν και "off topic" δεν "κόλλησες" στα λίτρα.... Έχεις δίκιο εν μέρει, αλλά δεν ξεκινάω μόνος... Βάζω αυτά τα μελίσσια σε ήδη υπάρχον μελισσοκομείο με πιστοποιημένο και έμπειρο μελισσοκόμο, με σκοπό την επένδυση και την εκπαίδευση κάτω από την ομπρέλα την δικιά του. Υπάρχει επίσης "option" αν χαλαστώ ή κατι δεν πάει καλα, να κρατήσει εκείνος και τα δικά μου με κλειδωμένη τιμή. Τώρα, γιατί θα μου πείς, δεν ρωτας εκείνον ποσα λίτρα χρειάζεται να βάψεις μια κυψέλη, θα σου έλεγα, ότι είμαι άνθρωπός, ανοιχτός, που εξετάζει αρκετές παραμέτρους και δεν κολλάει....γενικως.... αν με πιανεις... Παρόλα αυτά, πόσα λίτρα θα χρειαστώ για να βάψω 150 κυψέλες ?? Γιατι του φίλου η απάντηση, σαν πολλά μου φαίνονται.... Ν. | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Σαβ Μαρ 26, 2016 3:24 pm | |
| Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πόσα χέρια βελατούρα θα περάσεις; Πόσα χέρια χρώμα; Τι εργαλεία θα χρησιμοποιήσεις; Πινέλο ή πιστόλι; Πάντως παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει κάποια σταθμισμένη μελέτη! Η εφαρμογή με πινέλο έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από το πιστόλι αέρος. Επίσης ένας σημαντικός παράγοντας είναι η αραίωση. 5-10% ειναι η συνιστώμενη, εγώ χρησιμοποιώ 5%. Δεν αραιώνω τα πιο ανοικτά χρώματα καθώς χρειάζεται περισσότερες επαναλήψεις-εφαρμογές. Νίκο, δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα σου γιατί δεν νομίζω να το έχει μετρήσει κάποιος. Ελπίζω να το μετρήσεις εσύ και να μας πεις τι κατέγραψες. | |
|
| |
NikoT Μέλος
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Σαβ Μαρ 26, 2016 3:44 pm | |
| - monarchis έγραψε:
- Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πόσα χέρια βελατούρα θα περάσεις; Πόσα χέρια χρώμα; Τι εργαλεία θα χρησιμοποιήσεις; Πινέλο ή πιστόλι;
Πάντως παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει κάποια σταθμισμένη μελέτη!
Η εφαρμογή με πινέλο έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από το πιστόλι αέρος. Επίσης ένας σημαντικός παράγοντας είναι η αραίωση. 5-10% ειναι η συνιστώμενη, εγώ χρησιμοποιώ 5%. Δεν αραιώνω τα πιο ανοικτά χρώματα καθώς χρειάζεται περισσότερες επαναλήψεις-εφαρμογές.
Νίκο, δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα σου γιατί δεν νομίζω να το έχει μετρήσει κάποιος. Ελπίζω να το μετρήσεις εσύ και να μας πεις τι κατέγραψες. Κατάλαβα.... Εάν τελικά το κάνω με πινέλο, φυσικά και θα αναφέρω κόστος/λίτρα ! Αλλά κατά πως το βλέπω....πάω για παραφινίερα... | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Σαβ Μαρ 26, 2016 3:59 pm | |
| Φετος εβαψα 55 πατωματα, 45 γονοφωλιες και 50 καπακια. Τα περασα 2 χερια και 3 χερια τις γωνιες. Υποστρωμα δεν χρειαζοταν. Συνολικα ξοδεψα 12.5L ακρυλικης ριπολινης νερου. Χρηματικα μου κοστισαν 160e χωρις τα πινελα.
* Για τα καπακια δεν περιλαμβανεται η γαλβανιζε επιφανεια. Με το μινιο, τις λαδομπογιες, το νεφτι και τα κατεστραμενα πινελα και ρουθουνια σου βγαινει οσο ολα τα αλλα.... | |
|
| |
NikoT Μέλος
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Σαβ Μαρ 26, 2016 4:19 pm | |
| - matteus έγραψε:
- Φετος εβαψα 55 πατωματα, 45 γονοφωλιες και 50 καπακια. Τα περασα 2 χερια και 3 χερια τις γωνιες. Υποστρωμα δεν χρειαζοταν. Συνολικα ξοδεψα 12.5L ακρυλικης ριπολινης νερου. Χρηματικα μου κοστισαν 160e χωρις τα πινελα.
* Για τα καπακια δεν περιλαμβανεται η γαλβανιζε επιφανεια. Με το μινιο, τις λαδομπογιες, το νεφτι και τα κατεστραμενα πινελα και ρουθουνια σου βγαινει οσο ολα τα αλλα.... Έτσι μάλιστα... βγαίνει πιο αληθοφανές !! | |
|
| |
KRONOS Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Κυρ Μαρ 27, 2016 12:30 am | |
| Mε 1 λιτρο βελατουρα νερου βαφεις 8-10 κυψελες απο δυο χερια με ρολο. | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 407
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Κυρ Μαρ 27, 2016 9:43 am | |
| Εγώ βαφω αρχικά με νεφτολαδο, μετά ασταρι νερού και τέλος μπογιά νερού 2 χέρια. Εννοείται μόνο εξωτερικά. Το καπάκι λαμαρίνας το γυαλοχαρτιζω, το περναω με ξύδι και το βαφών με ασταρι για αλουμίνιο/μέταλλα. Το χρώμα που επιλέγω ειναι το άσπρο λόγω πολύ υψηλών θερμοκρασιων το καλοκαίρι. Τα αποτελεσματα μετά απο 4 χρόνια είναι ικανοποιητικα και το κόστος λογικό...
| |
|
| |
NikoT Μέλος
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Κυρ Μαρ 27, 2016 2:30 pm | |
| BASILISP & KRONOS | |
|
| |
NikoT Μέλος
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Δευ Μαρ 28, 2016 1:12 pm | |
| Κάπου μέσα στο forum, ένας φίλος είχε αναφέρει για την TRIMETAL : [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Γνωρίζει κάποιος εάν είναι οικολογικό ? Πήγα να το αγοράσω, αλλά παρότι είναι νερού, κάποιοι απο εκεί είπαν ότι περιέχει στοιχεία που το κάνουν ανθυγιεινό...ιδίως για μελίσσια..... Παραθέτω και την σύσταση/Composition : Binder(s) 100 % acrylic resins Pigment(s) Titanium dioxide and colour pigments Solvent(s) Water Solids content By weight: 45 + 2 % By volume: 31 + 2 % VOC (Volatile Organic Compound) EU limit value for this product (cat. A/d): 150 g/l (2007), 130 g/l (2010). This product contains max. 100 g/l VOC | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Δευ Μαρ 28, 2016 3:17 pm | |
| Εγω ειχα αναφερει για την trimental. Δεν γνωριζω αν ειναι οικολογικες ολες αυτες οι ριπολινες νερου. Ετσι λενε τωρα αλλα μπορει σε μερικα χρονια να μας λενε το αντιθετο. Δεν θυμαμαι παλιοτερα κανεναν να κατηγορουσε τις λαδομπογιες και το νευτι. Δεν αγορασα trimental λογω κοστους, ασε που δεν βρηκα μαγαζι που να τις πουλαει θεσσ/νικη. Αμα βαψεις με αυτες δοκιμαστικα μερικες κυψελες να μας πεις εντυπωσεις. | |
|
| |
NikoT Μέλος
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Δευ Μαρ 28, 2016 4:12 pm | |
| - matteus έγραψε:
- Εγω ειχα αναφερει για την trimental. Δεν γνωριζω αν ειναι οικολογικες ολες αυτες οι ριπολινες νερου. Ετσι λενε τωρα αλλα μπορει σε μερικα χρονια να μας λενε το αντιθετο. Δεν θυμαμαι παλιοτερα κανεναν να κατηγορουσε τις λαδομπογιες και το νευτι. Δεν αγορασα trimental λογω κοστους, ασε που δεν βρηκα μαγαζι που να τις πουλαει θεσσ/νικη. Αμα βαψεις με αυτες δοκιμαστικα μερικες κυψελες να μας πεις εντυπωσεις.
Αν μου το επιτρέψουν (βιολογική πιστοποίηση) θα κάνω κάποιες δοκιμαστικά και θα σου πω, επίσης περιμένω προσφορά για την τιμή... Ο [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] τα φέρνει, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να έχει κατάστημα Θεσσαλονίκη. | |
|
| |
AlexGr Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20
| Θέμα: Απ: Βαφη κυψελης Τρι Δεκ 13, 2016 1:03 am | |
| Διάβασα ενα άρθρο για οικολογίκα βερνίκια ξύλου και σκέφτομαι αν είναι μια καλή εναλλακτική λύση.Κάποιοι τα έχουν δοκιμάσει και θα ήταν καλό να μας πουν εντυπώσεις.Βάζω και το link όπου μιλάνε εκπρόσωποι διαφόρων εταιριών. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
| Βαφη κυψελης | |
|