Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Βαφη κυψελης

Πήγαινε κάτω 
+37
monarchis
Throubee
NikoT
vassilis
thodo
IoannisAthina
Themis
tomaskatsoufis
AKROMEL
aetos79
nikolasfrag
gio
tsantos
giannis77
βελουχι
Vasilis.
mpampis13
-Κωνσταντίνος-
nikosf13
yiorgos
Φώτης
newbee
manosmeli
sourlis1
sotto
tripofraxtis
nioniakis
ΚΑΝΑΡΗΣ
mafiaworld87
granazis
DIMS
Konstantinos
MILIBEE
captain
NINAS
milmos
ethnic69
41 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
IoannisAthina
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1

Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΤρι Ιουλ 21, 2015 2:37 pm

Λινελαιο,βελατουρα,χρωμα δεν ειναι η διαδικασια με την παροδο ενος 24ωρου για το καθενα;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Themis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Themis

Αριθμός μηνυμάτων : 335

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΤρι Ιουλ 21, 2015 2:47 pm

Είναι μια επιλογή.
thodo
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 10

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΠαρ Ιαν 08, 2016 7:54 pm

Μπορειτε να παραγγηλετε κυψελες απο τη μελισσοκομικη θεσαλονηκης παραφυνιασμενες και βαμενες. Κοστος παραφυνιασματος και βαψιματος 3 ευρω η μονη και 4 ευρω η διπλη.
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

Αριθμός μηνυμάτων : 673

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Ιαν 09, 2016 4:54 pm

Εγώ σήμερα δοκίμασα σε πάτωμα το TEAK OIL της Βιβεχρώμ κατ' ευθείαν στο ξύλο. Όταν χρησιμοποιήσω το πάτωμα θα σας πω εντυπώσεις.
NikoT
Μέλος
Μέλος
NikoT

Αριθμός μηνυμάτων : 54

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΠαρ Μαρ 25, 2016 12:59 pm

Γνωρίζει κάποιος λίτρα ανα κυψέλη ? Ας πάρουμε ως βάση : Μονή κυψέλη-δυο χέρια ριπολίνη. Να υπολογίσω δλδ κόστος για κάθε μέθοδο (παραφίνη, λινέλαιο, κοκ)
Με απλά λόγια, πόσα λίτρα χρώμα/λινέλαιο/κοκ θα χρειαστώ για 150 μονές κυψέλες ?

Ευχαριστώ!

Throubee
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Throubee

Αριθμός μηνυμάτων : 808

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΠαρ Μαρ 25, 2016 1:33 pm

3.14 lol!
NikoT
Μέλος
Μέλος
NikoT

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΠαρ Μαρ 25, 2016 1:45 pm

Throubee έγραψε:
3.14 lol!

Ουπς..... htipieme

Σαν πολύ που φαίνεται... δηλαδή για 120 κυψέλες θέλω 376,8 λίτρα ??? sokaristiko
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

Αριθμός μηνυμάτων : 673

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΠαρ Μαρ 25, 2016 7:08 pm

Κι εγώ οπαδός του "π" είμαι...
lol! lol! lol!
NikoT
Μέλος
Μέλος
NikoT

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΠαρ Μαρ 25, 2016 7:12 pm

vassilis έγραψε:
Κι εγώ οπαδός του "π" είμαι...
lol!  lol!  lol!

ε ναι, αν είναι έτσι, είναι μονόδρομος.... scratch
NikoT
Μέλος
Μέλος
NikoT

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 26, 2016 10:57 am

gio έγραψε:
Γιατι δεν βαζεις ειδικο χρωμα κυψελων.Μονο μια βαφη.

Δεν αντιλέγω, αλλά τα λίτρα ψάχνω... αν θα είναι "ειδικό χρώμα", ρεπουλίνη, λινέλαιο,κοκ
θα το αποφασίσω αφού πρώτα δω την κατανάλωση.... ta xapia mou
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis

Αριθμός μηνυμάτων : 1942

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 26, 2016 12:29 pm

Νίκο πολύ φοβάμαι πως θα καταλήξεις σε ατόπημα. Έχεις σχετική εμπειρία στη μελισσοκομία? ο αριθμός που αναφέρεις (150) είναι κάπως υπερβολικός για πρωτόπειρο. Φοβάμαι μην απογοητευτείς και χάσεις τα χρήματα σου επενδύοντας ένα σεβαστό για την εποχή ποσό.
NikoT
Μέλος
Μέλος
NikoT

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 26, 2016 1:13 pm

monarchis έγραψε:
Νίκο πολύ φοβάμαι πως θα καταλήξεις σε ατόπημα. Έχεις σχετική εμπειρία στη μελισσοκομία? ο αριθμός που αναφέρεις (150) είναι κάπως υπερβολικός για πρωτόπειρο. Φοβάμαι μην απογοητευτείς και χάσεις τα χρήματα σου επενδύοντας ένα σεβαστό για την εποχή ποσό.

Ευχαριστώ monarchis για το μηνυμα σου,
Σωστός και παρατηρητικός ο έμπειρος !!!!
Περίμενα τέτοιο σχόλιο....αν και "off topic" δεν "κόλλησες" στα λίτρα.... sostos

Έχεις δίκιο εν μέρει, αλλά δεν ξεκινάω μόνος... Βάζω αυτά τα μελίσσια
σε ήδη υπάρχον μελισσοκομείο με πιστοποιημένο και έμπειρο μελισσοκόμο,
με σκοπό την επένδυση και την εκπαίδευση κάτω από την ομπρέλα την δικιά του.
Υπάρχει επίσης "option" αν χαλαστώ ή κατι δεν πάει καλα, να κρατήσει εκείνος
και τα δικά μου με κλειδωμένη τιμή.

Τώρα, γιατί θα μου πείς, δεν ρωτας εκείνον ποσα λίτρα χρειάζεται να βάψεις μια κυψέλη,
θα σου έλεγα, ότι είμαι άνθρωπός, ανοιχτός, που εξετάζει αρκετές παραμέτρους και δεν κολλάει....γενικως.... αν με πιανεις... sostos

Παρόλα αυτά, πόσα λίτρα θα χρειαστώ για να βάψω 150 κυψέλες ?? melissoula
Γιατι του φίλου η απάντηση, σαν πολλά μου φαίνονται....

Ν.

monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis

Αριθμός μηνυμάτων : 1942

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 26, 2016 3:24 pm

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πόσα χέρια βελατούρα θα περάσεις; Πόσα χέρια χρώμα; Τι εργαλεία θα χρησιμοποιήσεις; Πινέλο ή πιστόλι;

Πάντως παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει κάποια σταθμισμένη μελέτη! lol!

Η εφαρμογή με πινέλο έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από το πιστόλι αέρος. Επίσης ένας σημαντικός παράγοντας είναι η αραίωση. 5-10% ειναι η συνιστώμενη, εγώ χρησιμοποιώ 5%. Δεν αραιώνω τα πιο ανοικτά χρώματα καθώς χρειάζεται περισσότερες επαναλήψεις-εφαρμογές.

Νίκο, δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα σου γιατί δεν νομίζω να το έχει μετρήσει κάποιος. Ελπίζω να το μετρήσεις εσύ και να μας πεις τι κατέγραψες.
NikoT
Μέλος
Μέλος
NikoT

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 26, 2016 3:44 pm

monarchis έγραψε:
Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πόσα χέρια βελατούρα θα περάσεις; Πόσα χέρια χρώμα; Τι εργαλεία θα χρησιμοποιήσεις; Πινέλο ή πιστόλι;

Πάντως παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει κάποια σταθμισμένη μελέτη! lol!  

Η εφαρμογή με πινέλο έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από το πιστόλι αέρος. Επίσης ένας σημαντικός παράγοντας είναι η αραίωση. 5-10% ειναι η συνιστώμενη, εγώ χρησιμοποιώ 5%. Δεν αραιώνω τα πιο ανοικτά χρώματα καθώς χρειάζεται περισσότερες επαναλήψεις-εφαρμογές.

Νίκο, δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα σου γιατί δεν νομίζω να το έχει μετρήσει κάποιος. Ελπίζω να το μετρήσεις εσύ και να μας πεις τι κατέγραψες.

Κατάλαβα.... ta xapia mou Εάν τελικά το κάνω με πινέλο, φυσικά και θα αναφέρω κόστος/λίτρα ! Αλλά κατά πως το βλέπω....πάω για παραφινίερα...
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

Αριθμός μηνυμάτων : 831

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 26, 2016 3:59 pm

Φετος εβαψα 55 πατωματα, 45 γονοφωλιες και 50 καπακια. Τα περασα 2 χερια και 3 χερια τις γωνιες. Υποστρωμα δεν χρειαζοταν. Συνολικα ξοδεψα 12.5L ακρυλικης ριπολινης νερου. Χρηματικα μου κοστισαν 160e χωρις τα πινελα.

* Για τα καπακια δεν περιλαμβανεται η γαλβανιζε επιφανεια. Με το μινιο, τις λαδομπογιες, το νεφτι και τα κατεστραμενα πινελα και ρουθουνια σου βγαινει οσο ολα τα αλλα....
NikoT
Μέλος
Μέλος
NikoT

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΣαβ Μαρ 26, 2016 4:19 pm

matteus έγραψε:
Φετος εβαψα 55 πατωματα, 45 γονοφωλιες και 50 καπακια. Τα περασα 2 χερια και 3 χερια τις γωνιες. Υποστρωμα δεν χρειαζοταν. Συνολικα ξοδεψα 12.5L ακρυλικης ριπολινης νερου. Χρηματικα μου κοστισαν 160e χωρις τα πινελα.

* Για τα καπακια δεν περιλαμβανεται η γαλβανιζε επιφανεια. Με το μινιο, τις λαδομπογιες, το νεφτι και τα κατεστραμενα πινελα και ρουθουνια σου βγαινει οσο ολα τα αλλα....

Έτσι μάλιστα... βγαίνει πιο αληθοφανές !! Efharisto
KRONOS
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
KRONOS

Αριθμός μηνυμάτων : 17

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΚυρ Μαρ 27, 2016 12:30 am

Mε 1 λιτρο βελατουρα νερου βαφεις 8-10 κυψελες απο δυο χερια με ρολο.
BASILISP
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 407

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΚυρ Μαρ 27, 2016 9:43 am

Εγώ βαφω αρχικά με νεφτολαδο, μετά ασταρι νερού και τέλος μπογιά νερού 2 χέρια. Εννοείται μόνο εξωτερικά. Το καπάκι λαμαρίνας το γυαλοχαρτιζω, το περναω με ξύδι και το βαφών με ασταρι για αλουμίνιο/μέταλλα.
Το χρώμα που επιλέγω ειναι το άσπρο λόγω πολύ υψηλών θερμοκρασιων το καλοκαίρι.
Τα αποτελεσματα μετά απο 4 χρόνια είναι ικανοποιητικα και το κόστος λογικό...
NikoT
Μέλος
Μέλος
NikoT

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΚυρ Μαρ 27, 2016 2:30 pm

Efharisto BASILISP & KRONOS
NikoT
Μέλος
Μέλος
NikoT

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΔευ Μαρ 28, 2016 1:12 pm

Κάπου μέσα στο forum, ένας φίλος είχε αναφέρει για την TRIMETAL :

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Γνωρίζει κάποιος εάν είναι οικολογικό ?
Πήγα να το αγοράσω, αλλά παρότι είναι νερού, κάποιοι απο εκεί είπαν
ότι περιέχει στοιχεία που το κάνουν ανθυγιεινό...ιδίως για μελίσσια.....

Παραθέτω και την σύσταση/Composition :

Binder(s) 100 % acrylic resins ƒ Pigment(s)
Titanium dioxide and colour pigments ƒ Solvent(s) Water ƒ
Solids content By weight: 45 + 2 % By volume: 31 + 2 % ƒ
VOC (Volatile Organic Compound) EU limit value for this product (cat. A/d): 150 g/l (2007), 130 g/l (2010).
This product contains max. 100 g/l VOC
matteus
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
matteus

Αριθμός μηνυμάτων : 831

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΔευ Μαρ 28, 2016 3:17 pm

Εγω ειχα αναφερει για την trimental. Δεν γνωριζω αν ειναι οικολογικες ολες αυτες οι ριπολινες νερου. Ετσι λενε τωρα αλλα μπορει σε μερικα χρονια να μας λενε το αντιθετο. Δεν θυμαμαι παλιοτερα κανεναν να κατηγορουσε τις λαδομπογιες και το νευτι. Δεν αγορασα trimental λογω κοστους, ασε που δεν βρηκα μαγαζι που να τις πουλαει θεσσ/νικη. Αμα βαψεις με αυτες δοκιμαστικα μερικες κυψελες να μας πεις εντυπωσεις.
NikoT
Μέλος
Μέλος
NikoT

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΔευ Μαρ 28, 2016 4:12 pm

matteus έγραψε:
Εγω ειχα αναφερει για την trimental. Δεν γνωριζω αν ειναι οικολογικες ολες αυτες οι ριπολινες νερου. Ετσι λενε τωρα αλλα μπορει σε μερικα χρονια να μας λενε το αντιθετο. Δεν θυμαμαι παλιοτερα κανεναν να κατηγορουσε τις λαδομπογιες και το νευτι. Δεν αγορασα trimental λογω κοστους, ασε που δεν βρηκα μαγαζι που να τις πουλαει θεσσ/νικη. Αμα βαψεις με αυτες δοκιμαστικα μερικες κυψελες να μας πεις εντυπωσεις.

Αν μου το επιτρέψουν (βιολογική πιστοποίηση) θα κάνω κάποιες δοκιμαστικά
και θα σου πω, επίσης περιμένω προσφορά για την τιμή...

Ο [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] τα φέρνει, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να έχει κατάστημα Θεσσαλονίκη.

AlexGr
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 20

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Βαφη κυψελης   Βαφη κυψελης - Σελίδα 3 Icon_minitimeΤρι Δεκ 13, 2016 1:03 am

Διάβασα ενα άρθρο για οικολογίκα βερνίκια ξύλου και σκέφτομαι αν είναι μια καλή εναλλακτική λύση.Κάποιοι τα έχουν δοκιμάσει και θα ήταν καλό να μας πουν εντυπώσεις.Βάζω και το link όπου μιλάνε εκπρόσωποι διαφόρων εταιριών.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Βαφη κυψελης
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 3 από 3Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3
 Παρόμοια θέματα
-
» βαφη κυψελης
» Υλικό κυψέλης
» Βαφή κυψέλης : διαφορά του μέσα και του έξω.
» Επεξεργασία Νέας Κυψέλης
» Βαφη κυψελων

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: Τα εργαλεία της δουλειάς-
Μετάβαση σε: