Τα συμπτωματα πιθανου αλλεργικου σοκ φαινονται στα πρωτα 5 με 10 λεπτα .
Ειναι ο χρονος που πρεπει να αρχισει η αντιμετωπιση του
Υπαρχουν πολλων ειδων αλλεργιες,
η τυπου Ι ( αφορα τα υμενοπτερα) λογω της ισταμινης που παραγεται απο απο τα ιστιοκυτταρα (must cells) δεν αντιμετωπιζεται απο τον οργανισμο γι αυτο παιρνουμε αντισταμινικα.
Συμπτώματα 1)
οιδημα- ζαλη σ αυτο το σημειο αρχιζουμε την αντιμετωπιση , πεφτει ραγδαια η πιεση λογω αγγειοδιαστολης , ειναι σαν να εχει ο ανθρωπος απο 5λτ αιμα 2.5λτ
2)
κυκλοφορικο σοκαλλαζει το ευρος των αγγειων[ (αγγειοδιαστολη) ειναι η αντιστροφη διαδικασια της υπερτασης]
3)
απωλεια συνειδησης - μεταβολη ομιλιας4)
αναπνευστικη ανεπαρκεια5)
αναφυλακτικο σοκ σ αυτο το σημειο ειναι συνηθως αργα ακομη και στο νοσοκομειο
Αντιμετωπιση1)
ing ANAPEN ειναι ενεση οπως των διαβητικων , περιεχει αραιωμενη αδρεναλινη (επινεφρινη =αδρεναλινη παραγεται στα επινεφριδια) γινετε στο μπουτι , διαλυετε στον λιπωδη ιστο μετραμε 9 δευτερα ή 12 αναλογα το σωματικο βαρος , ειμαστε καλυμενοι για τρεις ωρες
προστασια για υποξεια των κυτταρων
2α)
ing SOLU CORTEF υδροκορτιζονη ενεργει αμμεσα ,
προστασια 6-8 ωρες
2β)
ing SOLU MEDROL γινετε υδροκορτιζονη στο συκωτι ,
προστασια 4-6 ωρες
*** στα παιδια των 250mg αλλιως κανουμε την μιση δοση.
και οι δυο solu γινονται στα οπισθια στο ανω εξω τεταρτημοριο
3)
tab zirtek (δεν φερνουν υπνηλια) 2 χαπια την ιδια στιγμη και μετα
2 πρωι 2 βραδυ
Η διαδικασια ακολουθειτε με την σειρα ανεξαρτητως χρονου αν δεν υπαρξει βελτιωση απο το πρωτο σταδιο
Ολα αυτα αφορουν υγειη ατομα και οχι με προβληματα διαβητη ,υπερτασης κτλπΘεωρω ανευθυνοτητα να πηγαινουμε στα μελισσια χωρις να εχουμε μαζι μας κατι απο αυτα. Δεν εχει σημασια αν ειμαστε εμεις αλλεργικοι . Μπορει καποιος που περνα απο το μελισσοκομειο ή ενα παιδι να εμφανισει συμπτωματα.
Επισης μπορει και εμφανισουμε συμπτωματα καποια στιγμη ή απο πολλα τσιμπηματα.
Εστω και ενα απο ολα τα φαρμακα να χρησιμοποιησουμε , ειμαστε καλυμενοι μεχρι να παμε στο νοσοκομειο.
Σε μια μερα εφαγα γυρω στα 40 τσιμπηματα , συνηθως ειμαι μονη μου στα μελισσια ,η ενεση
ηταν ετοιμη στο καθισμα του συνοδηγου.
Αν μου συνεβαινε κατι ημουν ετοιμη , αρχισα και το τραγουδια για ν διαπιστωσω αλλαγη στην φωνη μου.