συνάδελφοι αγόρασα μια συσκευή zender και σας παρακαλώ λύστε μου κάποιες απορίες.
Οι οδηγίες χρήσης που το συνοδεύουν είναι για Κινέζους που μαθαίνουν τώρα Ελληνικά.
Στην πίσω πλευρά της συσκευής έχω τοποθετήσει τα 112 μικρά καφετί κελάκια και έχω κλείσει την πλευρά αυτή με ένα πλαστικό σκέπασμα, το οποίο όμως αφήνει στο πάνω και κάτω μέρος της συσκευής 2 πολύ μεγάλες παραλληλόγραμμες τρύπες. Περνάει από εκεί οτιδήποτε. Άρα θα περάσουν και μέλισσες, που αν μπουν εκεί μέσα μπορεί να γεμίσουν τον χώρο με οτιδήποτε.
Αυτές λοιπόν τις τρύπες τις αφήνω ανοικτές?
Τι ρόλο παίζουν?
Πάμε τώρα στην μπροστινή όψη της συσκευής.
Εκεί εμφανίζονται τα μικρά βαθουλωματάκια των 112 κελιών που σας προανέφερα.
Δίπλα σε αυτά τα 112 βαθουλωματάκια υπάρχουν και άλλα τόσα, τα οποία είναι σχηματισμένα από την συσκευή.
Η βασίλισσα που θα γεννήσει τα αυγά?
Στα καφέ βαθουλωματάκια ή και στα άλλα που έχει η συσκευή από την κατασκευή της?
Έτσι και αλλιώς είναι ολόίδια εκτός από το χρώμα τους.
Πάνω σε αυτήν την επιφάνεια έβαλα ένα διάτρητο 6γωνικό άσπρο πλέγμα που δίνει συνέχεια στα βαθουλωματάκια και αρχίζει να σχηματίζει τα κλασσικά 6γωνικά κελιά που ξέρουμε.
Τώρα πλέον βλέπω από την μπροστά όψη 112 κελάκια (που έβαλα εγω) και άλλα τόσα περίπου που τα έχει η συσκευή.
Πάνω σε αυτό το διάτρητο άσπρο πλέγμα, βάζω το καπάκι μέσα στο οποίο θα εγκλωβιστεί η βασίλισσα για να αρχίσει να γεννάει.
Τα 112 καφετί κελάκια που έχουν τοποθετηθεί από την πίσω πλευρά και βγαίνουν μέχρι την μπροστινή πλευρά θα έχουν γόνο τον οποίο μετά θα θηλυκώσω σε μεγαλύτερα καφετί κελάκια και μετά στα κίτρινα μεγάλα στηρίγματα που θα ακουμπήσουν πάνω σε βασιλόβεργα.
Τα κελιά όμως που θα έχουν και αυτά γόνο (εκτός από τα 112) τι θα τά κάνω?
ευχαριστώ