| Χαιρετώ τα μέλη του forum | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
jpan Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 24
| Θέμα: Χαιρετώ τα μέλη του forum Πεμ Ιουν 16, 2011 9:31 am | |
| Γεια σας αγαπητοί φίλοι και φίλες. Είμαι ο Γιάννης από Μυτιλήνη. Πριν από 25 χρόνια, όταν ήμουν μαθητής λυκείου, είχα 15 μελισσάκια τα οποία ξεκίνησα από ένα που μου είχε δώσει ο θείος μου το 1984. Στην πορεία λόγω δικών μου σπουδών, αναγκάστηκα να τα παρατήσω και τα ανάλαβαν οι δικοί μου. Τελικά δεν τα κατάφεραν και από τα 15 δεν έμεινε τίποτα μέσα σε τρία χρόνια.
Φέτος αποφάσισα να αρχίσω πάλι, με δυο παραφυάδες των τριών πλαισίων που αγόρασα στις 30 Απριλίου. Σήμερα, μετά από εντατικό τάισμα (250ml σιρόπι 1:1 κάθε μέρα) τα μελίσσια έγιναν 10άρια και ήδη στο ένα έβαλα δεύτερο όροφο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μπορέσω τον Αύγουστο να τα κάνω τέσσερα. Αλλιώς η διαίρεση θα γίνει του χρόνου την άνοιξη.
Όπως βλέπω, από τότε που πρωτοξεκίνησα μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στη μελισσοκομία. Οι πάτοι έγιναν αποσπώμενοι και απόκτησαν σήτες, οι τροφοδότες έγιναν και οροφής, το άκαρι έγινε βαρρόα και πολλά άλλα. Τελικά έχω να μάθω πολλά ακόμα, γιατί πλέον ισχύουν πολύ λίγα πράγματα από αυτά που ήξερα τότε.
Κλείνοντας, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την πολύτιμη γνώση σας και τις χρήσιμες συμβουλές σας, που δίνετε απλόχερα σε όλους εμάς τους αρχάριους.
Να 'στε όλοι καλά εσείς και τα μελισσάκια σας... | |
|
| |
lingistis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 957
| Θέμα: Απ: Χαιρετώ τα μέλη του forum Πεμ Ιουν 16, 2011 9:37 pm | |
| Καλώς ήρθες Γιάννη στην παρέα του Melissologia H.B.F. Μπορεί πολλά να έχουν αλλάξει αλλά η ουσία είναι ίδια... με λίγο φρεσκάρισμα και μπόλικη πρακτική όλα θα είναι περιμένουμε νέα από το νησί!!! | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: Χαιρετώ τα μέλη του forum Πεμ Ιουν 16, 2011 11:55 pm | |
| Καλως μας ηρθες και καλα να περνας μαζι μας. Εισαι αποδειξη πως αν "μελισσοκολλησεις" δεν "μελισσοξεκολλας" Περιμενουμε εξεληξεις με τα κοριτσια σου | |
|
| |
ayla Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 648
| Θέμα: Απ: Χαιρετώ τα μέλη του forum Σαβ Ιουν 18, 2011 9:56 am | |
| Γειά σου Γιάννη!!! Καλώς ήρθες στην παρέα μας! Από λυκειόπαιδο με τα μελίσσια;;; Είσαι από τους σπάνιους που από τόσο μικροί ασχολήθηκαν με την φύση και μάλιστα με ένα τόσο απαιτητικό κομμάτι της! Καλή συνέχεια λοιπόν, κι εύχομαι σύντομα να έχεις όσες κυψέλες ονειρεύεσαι!!! | |
|
| |
jpan Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Χαιρετώ τα μέλη του forum Σαβ Ιουν 18, 2011 8:44 pm | |
| Σας ευχαριστώ όλους και όλες για τα καλά σας λόγια. Χωρίς να θέλω να κάνω τον ξερόλα, θέλω να σας πω ότι έχω μια έμφυτη συμπάθεια για τις μέλισσες. Δε χρησιμοποιώ μάσκα ή γάντια. Ούτε τότε το 1984, ούτε και τώρα. Μόνο καπνιστήρι και ξέστρο. Κάθε φορά που πάω για επιθεώρηση τρώω τουλάχιστον ένα τσίμπημα στα χέρια, αλλά ειλικρινά με ενοχλεί ελάχιστα. Γενικά δεν με τρομάζει η συμπεριφορά των μελισσών και προσπαθώ να κατανοήσω τον τρόπο που λειτουργούν. | |
|
| |
ayla Honorary member
| Θέμα: Απ: Χαιρετώ τα μέλη του forum Δευ Ιουν 20, 2011 9:48 am | |
| Δεν ξέρω τι λένε οι βετεράνοι μας για το ότι δεν φοράς προστατευτικά, αλλά ξέρω ότι ένα δυο τσιμπιματάκια δίνουν υγεία και μακροζωία!!! Αυτά λένε μελέτες και στατιστικές! Λες να είσαι ο γητευτής των μελισσών; | |
|
| |
jpan Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Χαιρετώ τα μέλη του forum Δευ Ιουν 20, 2011 8:06 pm | |
| Ayla, μακάρι να ήμουν ο γητευτής των μελισσών... αλλά αυτό είναι αδύνατο, αφού οι γνώσεις μου για τη μέλισσα είναι μηδαμινές ως ελάχιστες. Από την άλλη επιζητώ 1-2 τσιμπιματάκια τη φορά, γιατί η μέση μου είναι "κομμάτια" και ευελπιστώ να μπορέσω να βρω κάποια ανακούφιση με αυτόν τον τρόπο. | |
|
| |
ayla Honorary member
| Θέμα: Απ: Χαιρετώ τα μέλη του forum Τρι Ιουν 21, 2011 10:09 am | |
| Γιάννη καλά τα τσιμπήματα των μελισσών, αντίρρηση καμία! Αν όμως θέλεις γρήγορα αποτελέσματα και να μην υποφέρεις άδικα, ψάξε να βρεις φυσίατρο, ναι καλά το διάβασες φυσίατρο! Είναι - θα έλεγα - ο συνδυασμός πρακτικού και επιστήμονα .... γιατρός που εφαρμόζει τα πρακτικά! Εμένα μ' έσωσε και πήγα μόνο 2 φορές! | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: Χαιρετώ τα μέλη του forum Τρι Ιουν 21, 2011 2:25 pm | |
| | |
|
| |
| Χαιρετώ τα μέλη του forum | |
|