προσπαθησα φετος να χωρισω τα λιγα μελισσια μου αλλα δυο απο αυτα με ταλαιπωρουν πολυ..
το πραγμα εχει ως εξης. ενω καποια αλλα εβγαλαν μανα κανονικα ειναι και δυο τα οποια
αφου τα εκοψα με πληθυσμο 8 πλαισια και φρεσκο γονο για να μου κανουν μανες μολις τα ανοιξα μετα απο 30 μερες αυτα ηταν ακομη ορφανα αν και υπηρχαν υπολειματα απο βασιλοκελια που εδειχναν οτι ειχε εκολαφτει μανα...
αφου μανα δεν υπηρχε πουθενα λοιπον βαζω και εγω απο ενα πλαισιο με ετοιμα βασιλοκελια απο αλλο μελισσι.. ανοιγω μετα απο μια μερα να ελεγξω και βλεπω τα βασιλοκελια φαγωμενα... να προσθεσω εδω οτι δεν υπαχει ουτε κηφινογονος.
τωρα εγω εχω και ενα τριπλοκυψελιδιο το οποιο εχει γονιμοποιημενες 3 μανες και απο τρια πλαισια πλυθισμο η καθε μια, για να αλλαξω καμια παλια βασιλισσα...
το διλημα μου τωρα ειναι να συνενοσω με τις μανες απο το τριλοκυψελιδιο η υπαρχει κινδυνος να μου τις φανε και αυτες?
να τις διαλυσω για να μοιραστουν στις αλλες κυψελες? να πω εδω οτι σε αυτο το μελισσοκομειο εχω αλλες 4 παραφυαδες μεχρι 5 πλαισια γονο... δεν θα δημιουργηθει συνωστισμος στις εισοδους απο τα αδυναμα μελισσια? εκεινα πως μπορει να αντιδρασουν?
αυτα τα ολιγα και περιμενω απο κανενα πιο εμπειρο να με βοηθησει να επιλεξω την επομενη κινηση...