| ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ | |
|
+3Κατσαρός θεοδόσιος IxNiLaTiS drakos 7 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
drakos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 190
| Θέμα: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Τετ Ιαν 12, 2011 7:45 pm | |
| Καλησπέρα σε όλη την παρέα Εδώ και πάνω από 20 χρόνια ονειρεύομαι να αποκτήσω το δικό μου μελισσάκι, αλλά μια οι δουλειές, μια οι υποχρεώσεις δεν είχα το χρόνο. Τώρα λοιπόν , έστω και αργά, ήρθε η ώρα. Θα ήθελα τη συμβουλή σας, ως προς το εξής. Κατ ' αρχάς να διευκρινήσω ότι από μελίσσια είμαι ανίδεος, τουλάχιστον πρακτικά, γιατί θεωρητικά τόσα χρόνια έχω ρίξει το διάβασμα της αρκούδας. Θα γραφτώ στη σχολή του υπουργείου, που κάνει μαθήματα για τέσσερις μήνες και αρχίζει το Μάρτιο μέχρι τέλος Ιουνίου. Και εκεί που έχω μπερδευτεί είναι. Να πάρω τώρα ένα μελισσάκι, για να μη χάσω τη χρονιά, η να περιμένω να τελειώσω τα μαθήματα τον Ιούλιο και μετά? Φοβάμαι μην το ψοφήσω το καυμένο, αλλά και πάλι δεν αντέχω άλλο να περιμένω. Τι να κάνω? Θα τα καταφέρω? Δεν έχω και κανέναν γνωστό που να ξέρει και ώρα ανάγκης να με βοηθήσει. | |
|
| |
IxNiLaTiS Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 146
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Τετ Ιαν 12, 2011 8:23 pm | |
| Γιατί φοβάσαι ότι θα "το ψοφήσεις"; Αν του βάζεις τα φαρμακάκια του όταν πρέπει, και αν έχει αρκετό φαγάκι, τί φοβάσαι; Άντε και καλή αρχή, και εδώ είμαστε όλοι να σε βοηθήσουμε | |
|
| |
drakos Μέλος
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Τετ Ιαν 12, 2011 8:39 pm | |
| Μα αυτό που φοβάμαι είναι ότι δεν ξέρω ακόμα αυτά τα <<πρέπει>> και << πότε>> | |
|
| |
Κατσαρός θεοδόσιος Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 42
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Τετ Ιαν 12, 2011 9:14 pm | |
| και ο Θουκιδήδης έλεγε «Τοις τολμώσιν η τύχη» Αντε και καλή αρχή. | |
|
| |
drakos Μέλος
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Τετ Ιαν 12, 2011 9:49 pm | |
| Καλά τα λες φίλε μου, αλλά δεν θέλω να αφήσω τίποτα στην τύχη, γιατί το μελισσάκι το βλέπω σαν παιδί | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Τετ Ιαν 12, 2011 10:10 pm | |
| Καλη αρχη . Βουτα και κολυμπας . Πολυ περιμενες και εσυ , ηταν μεχρι να ωριμασουν οι καταστασεις. Νομιζω οτι αν κανεις την αγορα σου τον επομενο μηνα, θα εισαι μια χαρα . Κανοντας και τα μαθηματα θα κανεις και πρακτικη στο μελισσακι σου ( μην παρεις μονο ενα , δυο τρια ειναι καλα για αρχη). Βλεπω Αθηνα και ειπες μαθηματα , αν εννοεις του ΙΓΕ ξεκινανε οι εγγραφες 1 φλεβαρη ,στο λεω για να μην την πατησεις και περιμενεις αλλη μια χρονια. Καλη αρχη και μην φοβασαι τιποτα , Θεωρια κατεχεις, πρακτικη θα κανεις και ειναι και τοσος κοσμος εδω μεσα για βοηθεια ΒΟΥΡΡΡΡΡ | |
|
| |
drakos Μέλος
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Τετ Ιαν 12, 2011 10:40 pm | |
| Ευχαριστώ για το κουράγιο. Λες αν πάω στο ΙΓΕ την πρώτη του μηνός να προλάβω, η μήπως πρέπει να πάω από βραδύς να τσαντιρώσω απ' έξω????χεχεχε Γιατί άκουσα ότι πάνε πολλοί και δεν έχει θέσεις | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Πεμ Ιαν 13, 2011 12:31 am | |
| Το τσαντιρωμα ειναι καλη περιπτωση. Θα πας πολυ πρωι, δεν εννοω 10 πμ . Οι εγγραφες γινονται με νουμερα 7 να εισαι εκει . Δες και τις αναρτησεις στο θεμα με τα σεμιναρια και θα καταλαβεις | |
|
| |
gemininea Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 135
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Πεμ Ιαν 13, 2011 3:22 pm | |
| | |
|
| |
drakos Μέλος
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Πεμ Ιαν 13, 2011 3:50 pm | |
| Όταν λέω Αθήνα, εννοώ Ν. Ερυθραία. Στή Ν. Μάκρη έχω εξοχικό. | |
|
| |
dim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 181
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Πεμ Ιαν 13, 2011 4:32 pm | |
| Υπάρχω εγω στο ζούμπερι αλλα τα μελισσια μου τα εχω στον Παρνασσο. Στην Νεα Μάκρη υπάρχει και σύλλογος. Και μου υπενθήμησες να το κοιταξω. Ευχαριστώ. Συμφωνω πάντως για τον αλλο μήνα και με 2-3. Οχι 1. Παντως αν εχεις μερακι ολα θα γίνουν όπως τα θες.. | |
|
| |
gemininea Μέλος
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Πεμ Ιαν 13, 2011 4:52 pm | |
| κατι εχω ακουσει...θα το κοιταξω για συλλογο.Η περιοχη μας εδω ενδεικνυται για μελισσοκομια? (Μαραθωνας,Ν. Μακρη)[center] | |
|
| |
drakos Μέλος
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Πεμ Ιαν 13, 2011 7:18 pm | |
| Τελικά, είναι πολύ λογική η συμβουλή σας, να πάρω μελισσάκια παράλληλα με τη σχολή. Έτσι και πρακτική θα κάνω και τυχόν απορίες επί του πρακτέου θα μου τις λύνουν εκεί. Άραγε έχετε υπόψιν σας κάποιον που να πουλάει σμήνη εδώ στην περιοχή? | |
|
| |
dim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 181
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Πεμ Ιαν 13, 2011 9:58 pm | |
| Φίλε gemininea η αλήθεια είναι οτι δεν έχω γνωρίσει κάποιον μελισσοκόμο. Αλλα απο οτι ακούω απο ντόπιους υπάρχουν αρκετοί. Υπάρχει και ένας που έχει αρκετά μελίσσια δίπλα στην Μαραθώνος στην Αγ. Μαρίνα. Αυτός τα φέρνει εκεί για τον χειμώνα και το καλοκαίρι τα παίρνει. Περισσότερα δεν ξέρω. Πρέπει να πάθανε πάντως μεγάλη ζημια με τις πυρκαγιές... | |
|
| |
drakos Μέλος
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Κυρ Ιαν 16, 2011 1:50 pm | |
| Επειδή τουλάχιστον τώρα στις αρχές, δεν πρόκειται να μετακομίζω τις κυψέλες, και επειδή το κτήμα που θα τις βάλω καμμιά φορά το χειμώνα πιάνει αρκετό χιόνι, αν φτιάξω ένα σκέπαστρο από κάτι παλιά ελλενίτ σε δυο τρία μέτρα ύψος για να τις προστατέψω, λέτε να υπάρχει πρόβλημα? | |
|
| |
gemininea Μέλος
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Κυρ Ιαν 16, 2011 2:09 pm | |
| | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Κυρ Ιαν 16, 2011 5:33 pm | |
| - drakos έγραψε:
- Επειδή τουλάχιστον τώρα στις αρχές, δεν πρόκειται να μετακομίζω τις κυψέλες, και επειδή το κτήμα που θα τις βάλω καμμιά φορά το χειμώνα πιάνει αρκετό χιόνι, αν φτιάξω ένα σκέπαστρο από κάτι παλιά ελλενίτ σε δυο τρία μέτρα ύψος για να τις προστατέψω, λέτε να υπάρχει πρόβλημα?
Θα κανεις πολυ καλα να τις εχεις σε κοντινη αποσταση , τουλαχιστο για την αρχη. Οσο για το χιονι μην σκας. Οταν και αν σκεπαστουν με χιονι δεν το καθαριζεις (δημιουργει μονωση) αφηνεις να λιωσει μονο του. Μην μπλεκεις με κατασκευες και μην πελαγωνεις απο τωρα (και μην ασχολεισαι καθολου με ελενιτ ,ξεφορτωσου τα . Οι ινες αμιαντου που ειναι καρκινογονες αιωρουνται στο σημειο που θα τα δουλεψεις για 30 χρονια περιπου). Το μονο που πρεπει να σκεφτεις ειναι η κατασκηνωση εξω απο το ΙΓΕ 1 Φλεβαρη
Έχει επεξεργασθεί από τον/την MILIBEE στις Δευ Ιαν 17, 2011 1:44 am, 1 φορά | |
|
| |
gemininea Μέλος
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Κυρ Ιαν 16, 2011 6:33 pm | |
| φιλε drakos μαζι θα ειμαστε την 1η φλεβάρη θα φερεις καφε η να παρω μαζι μου? στις 7 να ειμαστε εκει λενε τα παιδια εδω που γνωριζουν..... Α ρε μελισσουλες απο τα μαυρα χαραματα θα ξυπνησω για παρτη σας!! | |
|
| |
drakos Μέλος
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Κυρ Ιαν 16, 2011 8:37 pm | |
| Γεια σου <<σειρά>>. Α ρε τι μου έμελε να πάθω, έχω αγχωθεί σαν τη πρώτη μέρα που πήγα φαντάρος. Λες να μας τρέχουν οι <<παλιοί>>????χαχαχαχα | |
|
| |
gemininea Μέλος
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Κυρ Ιαν 16, 2011 10:44 pm | |
| | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 619
| Θέμα: Απ: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Κυρ Ιαν 16, 2011 10:52 pm | |
| | |