| Ποτε ανοιγουμε τον κινητο πάτο | |
|
+4nikosf13 pasxos lingistis rofos1976 8 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
rofos1976 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7
| Θέμα: Ποτε ανοιγουμε τον κινητο πάτο Δευ Μάης 30, 2011 2:54 pm | |
| Καλησπέρα πότε ανοιγουμε τον κινητο πάτο στην κυψέλη και πόσο? | |
|
| |
lingistis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 957
| Θέμα: Απ: Ποτε ανοιγουμε τον κινητο πάτο Δευ Μάης 30, 2011 9:43 pm | |
| Τι εννοείς? τι τύπου πάτους έχεις... αυτούς με την σίτα? | |
|
| |
rofos1976 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7
| Θέμα: Απ: Ποτε ανοιγουμε τον κινητο πάτο Τρι Μάης 31, 2011 9:46 am | |
| κινητο πάτο με συρματινη στα | |
|
| |
pasxos Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20
| Θέμα: Απ: Ποτε ανοιγουμε τον κινητο πάτο Τρι Μάης 31, 2011 1:55 pm | |
| Εγω στην Κοζανη τους ανοιξα | |
|
| |
nikosf13 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 222
| Θέμα: Απ: Ποτε ανοιγουμε τον κινητο πάτο Δευ Νοε 07, 2011 3:08 am | |
| Τον χειμωνα πρεπει να τους το εχουμε κλειστο το συρταρι απο τον πατο? (κινητος με σιτα) Εχω διαβασει διαφορες αποψεις και δεν εχω καταληξει καπου. | |
|
| |
varsamis Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 157
| Θέμα: Απ: Ποτε ανοιγουμε τον κινητο πάτο Δευ Νοε 07, 2011 9:08 am | |
| Πιστευω πως τα συρταρια το χειμωνα πρεπει να τοποθετουνται . Το μελισσι προσπαθει να θερμανει το χωρο της κυψελης και η μη τοποθετηση του συρταριου ειναι αρνητικος παραγοντας για να επιτευχθει αυτο. Οταν μπορουνε και ζεσταινουνε ευκολα την κυψελη καταναλωνουνε λιγοτερες τροφες , ειναι ποιο χαλαρη η μελισσοσφαιρα , γονευει η βασιλισσα νωριτερα ξεχειμωνιαζουνε ποιο ευκολα | |
|
| |
nikosf13 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 222
| Θέμα: Απ: Ποτε ανοιγουμε τον κινητο πάτο Δευ Νοε 07, 2011 12:13 pm | |
| | |
|
| |
fidemporas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 104
| |
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 317
| Θέμα: Απ: Ποτε ανοιγουμε τον κινητο πάτο Τρι Νοε 08, 2011 10:37 am | |
| Όμως έτσι fidemporas εγκλωβίζεις και την υγρασία με τα όποια επικίνδυνα αποτελέσματα. Απ'οτι καταλαβαίνω ο χειρότερος εχθρός ειναι η υγρασία παρα το κρύο που το αντιμετωπίζουν καλύτερα. Τώρα ο ανοιχτός πάτος κατα πόσο ειναι καλός σαν τακτική δεν το βίωσα , αλλα αυτο που ξέρω ειναι οτι ο κρύος αέρας "κάθεται" (ο ζεστός ανεβαίνει) και με λίγο αεράκι θα μπαίνει και πιο πολύς μέσα στην κυψέλη αν ειναι ανοιχτός ο πάτος. | |
|
| |
fidemporas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 104
| Θέμα: Απ: Ποτε ανοιγουμε τον κινητο πάτο Τρι Νοε 08, 2011 6:22 pm | |
| - cyber2li έγραψε:
- Όμως έτσι fidemporas εγκλωβίζεις και την υγρασία με τα όποια επικίνδυνα αποτελέσματα. Απ'οτι καταλαβαίνω ο χειρότερος εχθρός ειναι η υγρασία παρα το κρύο που το αντιμετωπίζουν καλύτερα. Τώρα ο ανοιχτός πάτος κατα πόσο ειναι καλός σαν τακτική δεν το βίωσα , αλλα αυτο που ξέρω ειναι οτι ο κρύος αέρας "κάθεται" (ο ζεστός ανεβαίνει) και με λίγο αεράκι θα μπαίνει και πιο πολύς μέσα στην κυψέλη αν ειναι ανοιχτός ο πάτος.
Τώρα σχετικά με αυτό.. υπάρχει ( από την ίδια μερίδα μελισσοκόμων) η άποψη ότι αν είναι κλειστό το μελίσσι από πάνω διαχειρίζεται τον αέρα μόνο του. Και τον ζεστό και τον υγρό...και όλα. Λένε ότι έτσι γίνεται μεγάλη οικονομία στις τροφές διότι δεν υπάρχουν απώλειες και ότι είναι πολύ κοντά στη φυσιολογία του μελισσιού αφού κάπως έτσι είναι και στη φύση... δηλαδή κλειστό από πάνω ( η παλιά ρήση που άκουσα κάπου .. μάλλον από τον π. Σπυρίδωνα .. ¨το μελίσσι θέλει ταβάνι¨..)και ανοιχτό από κάτω.... Όλα αυτά δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά τα έχω διαβάσει.... τα δοκιμάζω όμως... ήδη έχω στο μελισσοκομείο μου 2 μελίσσια με σήτα και κλειστά από πάνω... θα σου πω νωρίς την άνοιξη.... | |
|
| |
drakos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 190
| Θέμα: Απ: Ποτε ανοιγουμε τον κινητο πάτο Τρι Νοε 08, 2011 11:37 pm | |
| Νομίζω επί του θέματος , καλό θα ήταν να έπαιρνε θέση κάποιος παλιός μελισσοκόμος να μας πει πως διαχειρίζεται αυτός τα δικά του και σε ποια περιοχή είναι. | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 317
| Θέμα: Απ: Ποτε ανοιγουμε τον κινητο πάτο Τρι Νοε 08, 2011 11:56 pm | |
| θα σου πω νωρίς την άνοιξη.... [/quote] Μην με ξεχάσεις εεεε Μακάρι φίλε μου να μου πείς τα καλύτερα. Σωστός και ο drakos... | |
|
| |
| Ποτε ανοιγουμε τον κινητο πάτο | |
|