| ερωτηση για πατο... | |
|
+3melissaris MILIBEE BASILISP 7 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
BASILISP Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 407
| Θέμα: ερωτηση για πατο... Τρι Μαρ 01, 2011 2:26 pm | |
| Γεια σας παιδια. Πηρα 3 κυψελες αλλα ο πωλητης ειχε μονο μονιμο ξυλινο πατο και οχι κινητο με πλασιο. Θα μπορουσα μηπως με μια σεγα να κοψω το κοντρα πλακε και να τοποθετησω σιτα; Αξιζει η οχι; Ευχαριστω πολυ! | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: ερωτηση για πατο... Τρι Μαρ 01, 2011 2:50 pm | |
| Γιατι να τον κοψεις? Ειναι απαραιτητο να βαλεις σιτα? Οι αποψεις για την χρησιμοτητα τους ειναι μοιρασμενες. Προσωπικα θα τις αφηνα οπως ειναι. Αν ομως εχεις σκεφτει στατικο μελισσοκομειο και αλλαγη πατων καθε χρονο για απολυμανση , τοτε μαζι σου | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: ερωτηση για πατο... Τρι Μαρ 01, 2011 2:57 pm | |
| Καταρχας σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση! Μενω Δωδεκανησα σε νησι με πολυ ζεστη το καλοκαιρι και νομιζα οτι πρεπει να το κανω για να γινεται και επιπλεον εξαερισμος... (για το θεμα της ζεστης λεω να εχω μονιμα πανω στις κυψελες μπλε φελιζολ) Αν δεν ειναι απαραιτητο καλυτερα για εμενα. Παντως σκοπευω να εχω σε μονιμο μερος τις μελισσουλες μου. Τι λετε για αυτο; | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
| Θέμα: Απ: ερωτηση για πατο... Τρι Μαρ 01, 2011 3:24 pm | |
| Τοτε αφου θα ειναι στατικο και εχεις υψηλες θερμοκρασιες το καλοκαιρι μια χαρα θα ειναι οι σιτες. Αυτες που πηρες θα ημουν της αποψης να τις αφησεις οπως ειναι , βαψε τα καπακια λευκα και πιστευω θα εισαι ενταξει. Δεν ρωταω για δεντρα τριγυρω , μια και μου ειπες Δωδεκανησα οσο για επιπλεον σκια ,περυσι που εβαλα σε καποιες και εγω φελιζολ (νταου) φετος ειδα πως εχει αλλαξει η συνθεση του απο την εναλλαγη θερμοκρασιας και σαν να ψιλοτριβετε. Το καλοκαιρι εδω χτυπαμε και κατι 45αρια ,εκει ? Παντως αν εχεις πληθυσμο αρκετο μην φοβασαι τιποτα , το βασικο ειναι να τους εχεις νερο και να ειναι δυνατες . Αυτα απο την μικρη μου εμπειρια .............καλη σου αρχη | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: ερωτηση για πατο... Τρι Μαρ 01, 2011 3:52 pm | |
| Δεν εχω μελισσες ακομα,τωρα βαφω τις κυψελες και σε λιγες ημερες καποιος ντοπιος θα μου δωσει λιγες για αρχη. 45αρια θερμοκρασιες σιγουρα... και μονο που το σκεφτομαι...Πο πο πο,τι τραβανε και αυτες οι κυριες (μελισσες)... Νερο βεβαια θα εχω μπολικο (ειναι στο οικοπεδο μου). Οποτε για την ωρα θα αφησω τους πατους ως εχει και βλεπουμε! Ευχαριστω πολυ!!! Υ.Γ. Μολις διαβασα για καποιον που με δραπανοποτηρο εκανε κυκλικη τρυπα στο ξυλο στην μεση καθε πατου και εβαλε σιτα εκει. Απλα αναρωτιεμαι πως μπορω να εξασφαλισω τον μεγιστο εξαερισμο την δυσκολη περιοδο... | |
|
| |
melissaris Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 147
| Θέμα: Απ: ερωτηση για πατο... Τρι Μαρ 01, 2011 4:19 pm | |
| Φίλε BASILISP, οι μέλισσες τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι διατηρούν με τεχνιτό τρόπο τη θερμοκρασία που θέλουν στο εσωτερικό της κυψέλης. Ειδικά το καλοκαίρι, κατεβάζουν τη θερμοκρασία που έχει το περιβάλλον κουβαλώντας νερό και κουνωντας με τα φτερά τους "ανεμιστήρες". Με τη σίτα, αντί να αερίζονται θα αυξήσεις τον θερμό αέρα που θα μπαίνει στην κυψέλη και άρα την προσπάθειά τους να τον ψήξουν. Για τα φελιζόλ, τα βάζω και εγώ κάθε καλοκαίρι, λευκά (για τον ίδιο λόγο που στα νησιά βάφουν λευκά τα σπίτια και τις στέγες) και όσο πιο χοντρά μπορείς (π.χ 5cm) γιατί τα λεπτά (π.χ. 2 cm) δεν θα σου βγάλουν ούτε μια σαιζόν, εκτός του ότι φθείρονται, σπάνε πολύ εύκολα με το παραμικρό φύσημα αέρα. | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: ερωτηση για πατο... Τρι Μαρ 01, 2011 4:33 pm | |
| Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου,μολις μου ελυσες την απορια. Το φελιζολ θα ειναι γυρω γυρω απο ολη την κυψελη η μονο στο καπακι και λιγο μεγαλυτερο; Επισης μια αλλη απορια οσον αφορα το εσωτερικο καπακι. Αγορασα κυψελες κομπλε αλλα ο πωλητης λεει οτι δεν εχει να στειλει εσωτερικο καπακι. Θα δωσει ενα συστημα με σιτα (για μεταφορα). Θα κανει δουλεια η πρεπει να βρω η να κατασκευασω εσωτερικα καπακια; | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: ερωτηση για πατο... Τρι Μαρ 01, 2011 9:00 pm | |
| βασιλη αν εχεις αυστραλεζικα καπακια δεν μπαινει εσωτερικο καπακι (επι το πλειστον). εγω τους εχω μονιμα κηροπανο. αφρολεξ οπως ειπαν και οι πιο πανω βαζω το καλοκαιρι στο καπακι κανα 10 ποντους μακρυτερο,αν θελεις να βαλεις και γυρω γυρω ακομα καλυτερα . για την τρυπα που λες ,(εγω το ειπα?) την κανω πιο πολυ να πεφτουν οι βρωμιες κατω και να μην μουχλιαζουν τα τελαρα απο την υγρασια το χειμωνα,δεν την κανω για αερισμο. βασικα ειμαι αντιθετος με τα μεγαλα ανοιγματα. το καλοκαιρι εχω παρατηρησει τα μελισσια απο μονα τους κλεινουν τις εισοδους με προπολη.και οταν τελειωσουν με την εισοδο πιανουν τα καπακια.αφηνουν μονο μικρα ανοιγματα. τωρα μπορει να ειναι πολλοι οι λογοι,ζεστη..σφηγκες...ελειψη ανθοφοριας,δεν ξερω. το μονο ομως σιγουρο ειναι οτι ποτε δεν ελιωσε κηρυθρα (εχουν νερο). για να προλαμβανω λοιπον την προπολη απο την εισοδο ,το κανω εδω και 2 χρονια,περιοριζω τις εισοδους και ετσι δεν βαζουν προπολη στο υπολειπο τμημα.( τι κανω εγω λεω ε?!) οταν αναβουμε air-condition σπιτι δεν κλεινουμε πορτες και παράθυρα? ( σιγα σιγα ε ! μικρες πετρουλες) | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: ερωτηση για πατο... Τρι Μαρ 01, 2011 9:11 pm | |
| Ευχαριστω πολυ για την μακροσκελη απαντηση!!!! Θα τα αφησω ετσι λοιπον και βλεπουμε! | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: ερωτηση για πατο... Τρι Μαρ 01, 2011 9:55 pm | |
| | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: ερωτηση για πατο... Τετ Μαρ 02, 2011 8:20 am | |
| Η αληθεια ειναι οτι οταν ειχα πρωτοδιαβασει για τις μελισσες νομιζα οτι ο κινητος πατος με σιτα ηταν μονοδρομος και για το βαροα αλλα και για τον εξαερισμο. Τωρα μετα απο αρκετο διαβασμα παλι βλεπω οτι υπαρχουν και οι δυο αποψεις. Το μεγαλο μου αγχος ειναι οι μεγαλες θερμοκρασιες που αναπτυσονται εδω και οτι θα ειναι ΟΛΗ ημερα κατω απο τον ηλιο. Οσο για το βαροα τι λετε; Ευχαριστω και παλι! | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
| Θέμα: Απ: ερωτηση για πατο... Τετ Μαρ 02, 2011 8:48 am | |
| Χιλιαδες χρονια ζωης της μελισσας , εδειξαν οτι τα καταφερνει μια χαρα και μονη της. Ξεκινα και στην πορεια βλεπεις τι σε εξυπηρετει βαση των συνθηκων σου. Για βαρροα δες τις σχετικες αναρτησεις που εχουν γινει | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: ερωτηση για πατο... Κυρ Μαρ 06, 2011 7:48 pm | |
| Τελικα μετα απο πολυ διαβασμα αποφασισα και εκοψα τους πατους. Εβαλα σιτα και ελπιζω να εκανα το σωστο! Ευχαριστω! | |
|
| |
mike. Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 42
| Θέμα: Απ: ερωτηση για πατο... Κυρ Μαρ 06, 2011 8:47 pm | |
| καλα εκανες ! απο δωδεκανησα ειμαι και εγω, η σιτες στην περιοχη μας δουλευουν καλυτερα ! απο ποιο νησι εισαι ? | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: ερωτηση για πατο... Δευ Μαρ 07, 2011 8:29 am | |
| Ειμαι απο Συμη... Χαιρομαι που λες οτι εκανα σωστη επιλογη. Αληθεια υπαρχει η δυνατοτητα να βρω στην Κω λιγα πλαισια καλες μελισσες για αγορα; Ξερεις αν θα ενδιαφερθει κανεις να μου στειλει; Ευχαριστω πολυ,Βασιλης! | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: ερωτηση για πατο... Δευ Απρ 18, 2011 11:00 pm | |
| - captain έγραψε:
- εγω τους εχω μονιμα κηροπανο.
οταν αναβουμε air-condition σπιτι δεν κλεινουμε πορτες και παράθυρα?
τι είναι το κηρόπανο;;;; εγώ που έκανα την βλακεία και έβαψα τα καπάκια πράσινα;;;; | |
|
| |
| Θέμα: Απ: ερωτηση για πατο... Τρι Απρ 19, 2011 11:15 am | |
| ειναι ενα κομματι πανι απο καραβοπανο κομμένο σε διαστασεις που αφηνουν κανα δυο ποντους μπρος πισω ανοιγμα οταν το βαζουμε πανω στα πλαισια | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: ερωτηση για πατο... Τρι Απρ 19, 2011 12:18 pm | |
| - captain έγραψε:
- ειναι ενα κομματι πανι απο καραβοπανο κομμένο σε διαστασεις που αφηνουν κανα δυο ποντους
μπρος πισω ανοιγμα οταν το βαζουμε πανω στα πλαισια α!!! ναι νομίζω κατάλαβα. κάτω απο το καπάκι έτσι δεν είναι;;;; | |
|
| |
| |
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: ερωτηση για πατο... Τρι Απρ 19, 2011 11:05 pm | |
| - captain έγραψε:
- πανω στα πλαισια
ακούω... δεν χρειάζεται να φωνάζεις... το κατάλαβα. κάτω απο το καπάκι της κυψέλης, πάνω απο τα πλαίσια. ευχαριστώ !!!!!! | |
|
| |
| |
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: ερωτηση για πατο... Τετ Απρ 20, 2011 8:42 am | |
| - captain έγραψε:
- χχαχαχαχαχα
[b]Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα και καλή μελισσοκομιδή εύχομαι[b] Νομίζω το χειμωνιάτικο τοπίο τελείωσε εδώ. Αρκεί να μην μας πιάσει η βαρυ-καλοκαιριά κατευθείαν | |
|
| |
| ερωτηση για πατο... | |
|