γεια σας φιλοι,
και εγω γελασα πριν που διαβασα για την απελευθερωση
αλλα τωρα το σκεφτηκα
βεβαιως ειναι κλειστο επαγγελμα. Οποιος πηγε να βγαλει μελλισοκομικο βιβλιαριο και δεν μπορεσε να αποδειξει τα ψεματα, ξερει τι εννοω. Απιστευτη ταλαιπωρια και επιβεβαιβεωσης του αστειου σε πολλες περιπτωσηεις.
Οταν εμαθα τα δικαιολογιΤΙκα στην νομαρχια εφυγα τρεχοντας, βεβαιως ειναι κλειστα. Εκανα στην τελικη γραμμη απο ενα μελισσΙ 10... δωρεα οι 6 κασσες απο γεροντα του ξαδελφου μου, δυο κασσες τις βρηκα πεταγμενες και τις εφτιαξα και δυο αγορασα, αλλα η αποδειξη χαθηκε. Τι υπαρχουν και αποδηξεις στην ελλαδα
λοιπον, επειδη μεγαλωσα στην γερμανια και τα ξερω εκει καλυτερα, τα παντα...
ενας ανθρωπος μπορει να κανει μελλισια στην γερμανια χωρις απολυτως καμια, μα καμια αδεια. καμια αναγκαστικη εγγραφη σε συλλογους, καμια δηλωση στην εφορια οσο ειναι μικροεμπορας, καμια σφραγιδα, τρεξιματα, και τι , τι ειναι αυτο. τις υπευθυνες δηλωσεις τις κανει ο γερμανος, σε εγκληματα, σε δικαστηρια κλπ.
ας τα αφησουμε, ευχομαι να εχω 15 μελισσια, να πουλαω εαν εχω, και να μην ειμαι παρανομος!!
και να κανω μια μικρη αποθηκη στο χωραφι μου...χωρις να ειμαι παλι παρανομος...
πιστευω πως οι νομοι μας ειναι καλοι, αλλα δυστηχως βαζουν στο ιδιο τον μικρο με 10 και τον μεγαλο με 500 κυψελες. σχεδον το ιδιο σε πολλους νομους που γνωρισα. αλλο ειναι να υπαρχει ενας μικρος συλλογος με 10 μελη και αλλο μια ομοσπονδια, αλλα ο νομος θελει και απο του δυο τα ακριβως ιδια στοιχεια
Ελευθερια στους Ελληνες που ακομη δεν την εχουμε...
ελεος