| δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" | |
|
+8vassilis apissh gio sheepskin Γιώργος-Κόρινθος thoma.sbees giota sfinx 12 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
sfinx Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 25
| Θέμα: δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" Παρ Ιουν 26, 2015 11:09 am | |
| Καλημέρα, Θέλω να δηλώσω στην εφορία 10 μελίσσια για την αγορά μελισσοκομικού φορτηγού εως 2,5 τόνους μικτό. Εχει δηλώσει κανείς φέτος κυψέλες ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" στο Ε1 ? σε ποιους κωδικούς τα δηλώνεις και τι ποσό δηλώνεις για κάθε κυψέλη? | |
|
| |
giota Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 326
| Θέμα: Απ: δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" Παρ Ιουν 26, 2015 7:12 pm | |
| Δήλωσα πριν 2 χρόνια 10 μελίσσια ,ως μη κατ΄επάγγελμα αγρότης, πληρωσα 200 Ε, έτσι εβγαζε το σύστημα, καθ΄ότι ειμαι συνταξιούχος δημοσίου. αν θέλεις να σου στείλω με πμ. το τηλ του λογιστή μου. | |
|
| |
thoma.sbees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 298
| Θέμα: Απ: δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" Παρ Ιουν 26, 2015 9:23 pm | |
| για τα εισοδήματα του 2014 που θα δηλώσουμε στις δηλώσεις προσεχώς δεν ισχύουν πλέον αντικειμενικά κριτήρια αλλά έσοδα-έξοδα βάσει παραστατικών αγοράς-[ώλησης
| |
|
| |
Γιώργος-Κόρινθος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 107
| Θέμα: Απ: δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" Σαβ Ιουν 27, 2015 11:51 pm | |
| - thoma.sbees έγραψε:
- για τα εισοδήματα του 2014 που θα δηλώσουμε στις δηλώσεις προσεχώς δεν ισχύουν πλέον αντικειμενικά κριτήρια αλλά έσοδα-έξοδα βάσει παραστατικών αγοράς-[ώλησης
Δυστυχώς έτσι ακριβώς είναι... | |
|
| |
sheepskin Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 6
| Θέμα: Απ: δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" Κυρ Ιουν 28, 2015 3:12 pm | |
| Φέτος τα αγροτικά εισοδήματα είναι βάσει λογιστικού προσδιορισμού δηλαδή έσοδα έξοδα.Πρώτα θα δηλώσεις τα μελίσσια (βιβλιάριο μελισσοκομικό)και μετά θα πάρεις ένα μπλοκάκι και θα κόβεις αποδείξεις. | |
|
| |
sfinx Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 25
| Θέμα: Απ: δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" Πεμ Ιουλ 02, 2015 12:22 pm | |
| καλησπέρα, για τα αγροτικά εισοδήματα το γνωρίζω, αλλά είστε σίγουροι ότι και για τους "μη κατ' επάγγελμα αγρότες" ισχύει το ίδιο φέτος? Δηλαδή αν θέλω να δηλώσω ένα μελίσσι πρέπει να μπώ στην κατηγορία έσοδα έξοδα? Αυτό δεν γινότανε μέχρι πέρυσι, δήλωνες 5 μελίσσια σε φορολογούσανε 10 ευρώ το ένα και τελείωνε. | |
|
| |
gio Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 105
| Θέμα: Απ: δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" Τρι Δεκ 01, 2015 8:00 pm | |
| Τι ισχυει τελικα φορολογικα με απλα λογια, για τους μη κατ επαγγελμα αγροτες, που η μελισσοκομια ειναι δευτερη ενασχοληση? | |
|
| |
thoma.sbees Μέλος
| Θέμα: Απ: δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" Τρι Δεκ 01, 2015 9:38 pm | |
| από το 2014 τα αγροτικά εισοδήματα ανεξάρτητα αν είσαι κατά κύριο επάγγελμα ή όχι δεν φορολογούνται με το πρώην αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού εισιδήματος αλλα με τη συμπληρωση και υποβολή εντύπου Ε2 στο οποίο καταγράφονται τα έσοδα-έξοδα και φορολογείται το τυχόν θετικό αποτέλεσμα με 13% για το 2015-16 και σύμφωνα με τις προβλέψεις 20% για το 17 και 26% για το 18 και μετά. | |
|
| |
apissh Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 24
| Θέμα: Απ: δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" Τρι Δεκ 01, 2015 9:54 pm | |
| αν εισαι πανω απο καπιο ποσο εισοδηματων ετσι? | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 673
| Θέμα: Απ: δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" Τρι Δεκ 01, 2015 11:35 pm | |
| Να και η νέα ανάπτυξη... | |
|
| |
thoma.sbees Μέλος
| Θέμα: Απ: δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" Τρι Δεκ 01, 2015 11:55 pm | |
| - apissh έγραψε:
- αν εισαι πανω απο καπιο ποσο εισοδηματων ετσι?
άσχετο τα αγροτικά δεν έχουν αφορολόγητο πλην κάποιου ποσού επιδότησης που στη μελισσοκομία δεν υπάρχει. Το καθαρό κέρδος που προκύπτει φορολογείται αυτοτελώς από το πρώτο ευρώ. Αν έχεις και άλλο εισόδημα από άλλη πηγή μη αγροτική φορολογείται με τους δικους του συντελεστές Στο τέλος προστίθενται τα δύο εισοδήματα και εφόσον ξεπερνάς τα 12000 ευρώ πληρώνεις και εισφορά αλληλεγύης 1% Για την έκδοση αγροτικού δεν γνωρίζω αν απαιτείται κάποιο ποσό αγροτικού εισοδήματος | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" Τετ Δεκ 02, 2015 7:37 pm | |
| Χαλάλι και το 26% αφού οι φόροι μας οδεύουν απευθείας στις κοινωνικές δομές, την εκπαίδευση, την πρόνοια, την υγεία, το οδικό δίκτυο, τις υποδομές, την ψυχιατρική φροντίδα, την έρευνα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα... Δανία του νότου, ε; | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 317
| Θέμα: Απ: δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" Πεμ Δεκ 03, 2015 12:17 pm | |
| - thoma.sbees έγραψε:
- αλλα με τη συμπληρωση και υποβολή εντύπου Ε2 στο οποίο καταγράφονται τα έσοδα-έξοδα
Στο Ε2 είναι τα έσοδα απο ακίνητα-περί ακινήτων. Μήπως εννοείς το Ε3; | |
|
| |
thoma.sbees Μέλος
| Θέμα: Απ: δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" Πεμ Δεκ 03, 2015 10:44 pm | |
| - cyber2li έγραψε:
- thoma.sbees έγραψε:
- αλλα με τη συμπληρωση και υποβολή εντύπου Ε2 στο οποίο καταγράφονται τα έσοδα-έξοδα
Στο Ε2 είναι τα έσοδα απο ακίνητα-περί ακινήτων. Μήπως εννοείς το Ε3; έχεις δίκιο Ε3 | |
|
| |
queen master Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 205
| Θέμα: Απ: δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" Σαβ Αυγ 20, 2016 10:05 am | |
| Ετσι οπως τα βλεπω αδελφια δεν συμφερει να εχεις τιποτα απο θεμα φορολογιας, οσο απο θεμα μελισσιων εγω εχω 12 και σκευτωμουν να ανοιξω βιβλιαριο αλλα με αυτα που διαβαζω και μαθενω και απο γνωστους δεν συμφερει να κανεις τετια κινηση ετσι οπως ειναι τα πραγματα, προσοπικα εγω σκευτωμαι να βγαλο ενα τρα'ι'λερ για αρχη και θα ειμαι μια χαρα ακομη και 50 μελισσια να εχω την δουλια μου θα την κανω και ετσι. Η γνωμη μουναδελφια ειναι αυτη, οσο για το βηβλιαριο μελοντικα βλεπουμε και κανουμε. | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 673
| Θέμα: Απ: δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" Τετ Αυγ 24, 2016 11:19 am | |
| | |
|
| |
lingistis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 957
| Θέμα: Απ: δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" Πεμ Αυγ 25, 2016 12:08 pm | |
| - gio έγραψε:
- Η κυρια δουλεια μου ειναι μηχανικος.
Μολις εβγαλα μελ.βιβλιαριο. 1. Μπορω να κοβω αποδειξεις-τιμολογια πωλησεις μελιου ή αλλο; 2. Μπορω να αγοραζω υλικα μελισσοκομικα (κυψελες-χρωματα κλπ) παιρνοντας τιμολογιο; Και τι γραφω επανω μελισσοκομος; Δεν εχω κανει καμια αλλη κινηση (εκτος του να παρω μελ.βιβλιαριο ) όπως να κανω εναρξη στην εφορια ή κατι αλλο.!!! Πρέπει πρώτα να κάνεις έναρξη στην ΔΟΥ. | |
|
| |
gio Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 105
| Θέμα: Απ: δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" Πεμ Αυγ 25, 2016 2:29 pm | |
| Δηλαδη, ολοι αυτοι που εχουν βιβλιαριο και πωλανε μελι ή αγοραζουν κυψελες...εχουν κανει εναρξη στην εφορια; Λεω εγω τωρα...!!! | |
|
| |
| δήλωση κυψελων στην εφορία Ε1 ως "μη κατ' επάγγελμα αγρότης" | |
|