| Ορφανό μελίσσι | |
|
+3Νίκος Ερύμανθος granazis zakmelis 7 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
zakmelis Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7
| Θέμα: Ορφανό μελίσσι Σαβ Μάης 21, 2011 1:31 pm | |
| Αγαπητοί φίλοι, σας παρακαλώ απαντήστε μου στο παρακάτω ρωτώτημα.
Στο ορφανό από βασίλισσα μελίσσι που άρχισε να γεμίζει τα πλαίσια με κηφηνογόνο αν το ενώσουμε με άλλο μελίσσι οι μέλισσες του ορφανού δεν αποδέχονται τη βασίλισσα του άλλου και θα την σκοτώσουν. Έτσι θα γίνει και το άλλο μελίσσι ορφανό. Εαν στο ορφανό μελίσσι που έχει κηφηνογόνο βάλλουμε γόνο που θα πάρουμε από άλλο μελίσσι (βασιλοκελιά ή αυγά ή σκουλήκια 1-2 ημερών ) οι μέλισσές του θα εκθρέψουν νέα βασίλισσα ή θα προτιμήσουν να ζήσουν ,όσο φυσικά ζήσουν, χωρίς να κάνουν νέα βασίλισσα ? Χρειάζεται να κάνω κάποια προετοιμασία π.χ. ιδιαίτερη τροφοδοσία ,στο μελίσσι από το οποίο θα πάρω τον γόνο για να τον βάλλω στο ορφανό μελίσσι ?
| |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 619
| Θέμα: Απ: Ορφανό μελίσσι Σαβ Μάης 21, 2011 3:39 pm | |
| Το αρενοτοκο δεν το ενωνεις.... Το περνεις 20-30 μετρα μακρια.....και τιναζεις ολα τα πλαισια καλλα να πεσουν ολες οι μελισσες απο αυτα.... Μετα τα πλαισια χωρις μελισσες τα βαζεις αν θες σε αλλα μελισσια...η" στον καταψυκτη... ΟΙ εργατριες μελισσες θα μπουν σε αλλες κυψελες..... για τις αρενογονες θα αποφασησει ο Μεγαλοδηναμος......εσυ τις αφινεις εκει που τις τιναξες...!! | |
|
| |
Νίκος Ερύμανθος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 118
| Θέμα: Απ: Ορφανό μελίσσι Σαβ Μάης 21, 2011 5:41 pm | |
| Όπως ακριβώς τα λέει ο granazis!
| |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: Ορφανό μελίσσι Κυρ Μάης 22, 2011 12:18 am | |
| Οσοι εχουν πολλα μελισσια πολλες φορες δεν ασχολουνται καν με τα αρρενοτοκα. Περυσι εκανα οτι λεει ο granazis και αφου μεζευτηκαν στην αρχικη τους κυψελη ,ενωσα με ενα αλλο . Δεν ξερω αν ετυχε, παντως................πετυχε | |
|
| |
target0 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 45
| Θέμα: Απ: Ορφανό μελίσσι Κυρ Ιουν 19, 2011 4:23 pm | |
| Αντιμετωπίζω και εγώ το ίδιο πρόβλημα, χθές " τίναξα" τα πλαίσια του αρενοτόκου μελισσιού μου, 12-15 μέτρα μακριά από την κυψέλη τους και σήμερα το σούρουπο ετοιμάζομαι για ένωση με τη μέθοδο της εφημερίδας. Λέτε να έχουμε κλάματα? Αν πετύχει θα ενημερώσω για την επωνυμία της εφημερίδας, μάλλον εκεί είναι το μυστικό. Ενημερώνω πως η δοκιμή θα γίνει με οικονομικού θεματολογίου εφημερίδας, να μην καταλάβουν και πολλά από τα γραφόμενα μπας και της γελάσουμε.!! (Όπως μας γελάνε και μας) | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: Ορφανό μελίσσι Κυρ Ιουν 19, 2011 9:08 pm | |
| Εμένα..μέτυχε..2 φορές.. ήταν απο 2 χούφτες και το τίναξα στα 15 μέτρα απλά και πήρα το κυψελίδιο από την θέση του να σκορπιστούν στις διπλανές.. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] | |
|
| |
target0 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Ορφανό μελίσσι Κυρ Ιουν 26, 2011 2:05 am | |
| Τελικά πέτυχε η ένωση, άνοιξα προχθές και όλα φάνηκαν μια χαρά, μόνο μια ερώτηση: Κατέβασα κάτω όλα τα πλαίσια, και αφαίρεσα τον όροφο, αφού έκανα την ένωση και πέρασαν 4 μέρες, έκανα καλά ή έπρεπε να προσθέτω άχτιστα πλαίσια κάτω μέχρι να γίνει 10άρι;; | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: Ορφανό μελίσσι Τρι Ιουν 28, 2011 11:48 pm | |
| Πολυ σωστα εκανες | |
|
| |
target0 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Ορφανό μελίσσι Τετ Ιουλ 13, 2011 3:17 pm | |
| 20 μέρες σχεδόν από την ένωση του αρενοτόκου μελισσιού μου, όλα φαινόντουσαν καλά μέχρι χθες, 5π γόνο, 3π μελάκια-γύρες, 2π νέα που τα χτίζουν. Σε 2 πλαίσια υπάρχουν στο ίδιο κελί 2 και πολλές φορές 3 σκουληκάκια, φαίνονται καθαρά μόνο στο γόνος ημέρας, γιατί μόλις πάρει σχήμα C την 2-3-4 μέρα καλύπτει το κελί και δεν μπορώ να δω και αν υπάρχουν και άλλα σκουληκάκια από κάτω. Έχω ζουμερή βασίλισσα ή πρέπει να την πάω σε οφθαλμίατρο; Υπάρχει πιθανότητα να γεννάει και κάποια εργάτρια; (Διευκρινίζω πως το μελίσσι αυτό προήλθε από ένωση ενός αρενοτόκου 4π, και μια παραφυάδα 5π με την μέθοδο της εφημερίδας.) | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: Ορφανό μελίσσι Πεμ Ιουλ 14, 2011 1:02 am | |
| οταν πρωτογενανε οι μαννες ετσι κανουν. οι εργατριες συνηθως τα εχουν κολλημένα στο πλαινο τοιχωμα του κελιου,γιατι η κοιλια τους δεν φτανει τον πατο. νομιζω εισαι οκ | |
|
| |
| Ορφανό μελίσσι | |
|