| δεν γενναει γονο. | |
|
+3MILIBEE gemininea kostas_chania 7 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
kostas_chania Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 15
| Θέμα: δεν γενναει γονο. Κυρ Απρ 03, 2011 5:50 pm | |
| εχω μια απο τις κυψελες μου και ενω εχει βασιλισσα δεν εχει καθολου γονο. ειναι κυψελη με 5 πλαισια και δουλευει κανονικα. στα περισσοτερα απο τα πλαισια εχει αποθηκευσει μελι αλλα απο γονο... τι μπορει να εχει και τι μπορω να κανω? | |
|
| |
gemininea Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 135
| Θέμα: Απ: δεν γενναει γονο. Κυρ Απρ 03, 2011 10:01 pm | |
| λίγες περισσότερες πληροφορίες...... Πότε σταμάτησε να γεννάει? είναι καινούρια βασίλισσα?γενικά ποιο είναι το ιστορικό της κυψέλης? | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: δεν γενναει γονο. Τρι Απρ 05, 2011 12:37 am | |
| Αλλαξε βασιλισσα ή ενωσε με ενα αλλο που στερειτε σε τροφη ή πληθυσμο. Τωρα τι εχει............μπορει γεραματα μπορει κατι αλλο , το θεμα ειναι μην χανεις χρονο για μενα | |
|
| |
parosbees Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 262
| Θέμα: Απ: δεν γενναει γονο. Τρι Απρ 05, 2011 6:35 am | |
| Για να σε βοηθήσει κάποιος πρέπει να γράψεις και άλλα στοιχεία για το μελισσάκι σου.Για να μην έχει καθόλου γόνο πιθανόν να έκανε αντικατάσταση βασίλισσας και δεν το πήρες χαμπάρι και είναι αγονιμοποίητη ακόμη λόγο κακού καιρού.Αν είναι έτσι το μελίσσι σου πάνω από 15 μέρες βάλε άλλη μάνα γιατί αυτή και να γονιμοποιηθεί οι οβαριόλες της θα έχουν γίνει ατροφικές και δεν θα είναι παραγωγική οπότε δεν σε συμφέρει μια τέτοια μάνα. | |
|
| |
kostas_chania Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: δεν γενναει γονο. Πεμ Απρ 14, 2011 1:37 am | |
| περσυ το μαιο ειχα παρει 5 κυψελες και καποια στιγμη οταν γεμισαν τις εσπασα σε 10. εχω καταληξει οτι το εκανα σε λαθος χρονο αλλαοσο ζει κανεις μαθαινει. οταν τις εσπασα στις 5 ορφανες αγορασα και εβαλα βασιλισσες. αυτο εγινε περιπου σεπτεμβριο. οι υπολοιπες ηταν μια χαρα. δεν αναπτυσσοταν βεβαια το χειμωνα αλλα τωρα ειναι μια χαρα\. η συγκεκριμενη κυψελη ηταν με αγοραστη βασιλισσα και την περιοδο που τις εβαλα δεν γονιαζε καμια κυψελη η τουλαχιστον πολυ. κατα διαστηματα βλεπω λιγο γονο αλλα ελαχιστο. υπολειτουργει. ειδα τωρα βασιλοκελι και φτιαχνει και μαλλον θα παει για σκοτωμα η βασιλισσα. | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: δεν γενναει γονο. Πεμ Απρ 14, 2011 8:58 am | |
| Θεωρεις οτι εκοψες αργα?για συνθηκες Κρητης? Πιστευεις οτρι θα ηταν καλυτερα να αφησεις να βγαλουν μονες μανα? Τι θα αλλαζες τωρα στους χειρισμους?
| |
|
| |
dim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 181
| Θέμα: Απ: δεν γενναει γονο. Πεμ Απρ 14, 2011 6:48 pm | |
| Πόσο καιρό δεν έχει καθόλου γόνο? Απο κόσμο πως πάει? Πάντως εγώ θα σκώτονα την μάνα, Θα χάλαγα και το κελί γιατι αφου δεν έχει γόνο, δεν έχει και νεαρές μέλισσες και την επόμενη μέρα θα έβαζα ένα τελάρο με καλυμμένο γόνο και να έχει και αυγό ημέρας γύρω, απο κάποιο μελίσσι που νομίζεις οτι είναι καλό . Θα το άφηνα να κάνει κελια και θα διάλεγα τα 2-3 μεγαλύτερα. Αυτό βέβαια αν αξιζει για τον κόσμο που έχει. Αλλιώς μην περιμένεις. Έννωσέ το με κάποιο πιο αδύνατο να το δυναμωσεις.. | |
|
| |
kostas_chania Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: δεν γενναει γονο. Πεμ Απρ 14, 2011 11:33 pm | |
| σιγουρα δεν θα εκοβα μετα τον αυγουστο γιατι δεν ειναι περιοδος εντονης αναπτυξης οπως ειναι τςρα για παραδειγμα που βαζω ενα καινουριο πλαισιο και σε 2 μερες ειναι πλεγμενο και γεματο γονο ενω σεπτεμβριο δεν ειναι το ιδιο. πανε σιγααα σιγααα... και το δευτερο λεθος που εκανα (λογω ελειπσης γνωσης) ηταν που αγορασα βασιλισσες και τις εβαλα.. τωρα στις 3 που εφτιαξα τις καινουριες τις αφησα και ειναι μια χαρα και οι 3 και εωγαλαν μονες τους τη βασιλισσα και ειδα και τους πρωτους γονους πριν μερικες μερες και ειναι και η βασιλισσα ιδια με τις αλλες μελισσες ενω οι αγοραστες ηταν λιγο διαφορετικο χρωμα. η προβληματικη μελισσα εχει αρκετο πληθυσμο περιπου 4-5 πλαισια. δεν θελω να ενωνω γενικα και δεν χρειαζεται γιατι οι υπολοιπεσ ειναι μια χαρα. δεν εχω και πολλες. εγω οταν ειδα οτι ετοιμαζεται βασιλοκελι πιστεψα οτι ετοιμαζουν μονεσ τους αντικατασταση | |
|
| |
nopi Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 81
| Θέμα: δεν γενναει γονο Παρ Απρ 15, 2011 8:56 pm | |
| γειαααα! λοιπον τι εκανα, και δεν θυμαμαι αν ειναι σωστο, το δοκιμασα παντως, ετσι δεν λετε να κανουμε? προοδευουν οι μελισσουλες μου, δεν εχω παραπονο. ενα ομως ειναι πολυ αδυναμο με 5 πλαισια ,δεν ειχαν γονο αλλα ουτε ειδα πουθενα την βασιλησα, μαζευαν μελι. εβγαλα λοιπον ενα πλαισιο γονο απο μια αλλη δυνατη κυψελη, αδιασα τις μελισσες, και τις εβαλα στο αδυναμο, εκανα σωστα? εβαλα και σιροπι και πιτα , την αλλη εβδομαδα θα το βρω? | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: δεν γενναει γονο. Σαβ Απρ 16, 2011 12:19 am | |
| πιστευω οτι ο γονος που εδωσες θα παει τσαμπα. ιδωμεν | |
|
| |
| δεν γενναει γονο. | |
|