Καλησπερα σε ολη την ομορφη παρεα !!! Αυτη ειναι η πρωτη "επισημη" αναρτηση που επιχειρω και ελπιζω να μην ειναι λανθασμενη!!! Εχω την εντυπωση οτι το φυτο του βιντεο και απ' οσο μπορω να διακρινω απο τις φωτογραφιες ειναι η Γαλατσιδα οπως την λεμε στα μερη μου (Euphorbia helioscopia ), και το "γαλα" που εκρινετε απο τους βλαστους ειναι τοξικο. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Λιγο μεγαλο το λινκ ... αλλα ειναι το ποιο καθαρο που βρηκα Η εποχη συνηγορει στην ανυπαρξια ανθους και στα στιγματα στα φυλλα λογω παγετων τις προηγουμενες μερες !!! Φυσικα μπορει να ειναι και αποικιες (αυγα) απο καποιο εντομο !!! Ολα παιζουν!!
Μιχάλη καλώς μας ήρθες!!! Μια χαρά είναι η πρώτη σου ανάρτηση, αλλά αν θέλεις πες μας δυο λόγια για σένα στο "καλωσόρισες" για να γνωριστούμε καλύτερα!
Η γαλατσίδα που λες αν προσέξεις έχει πιο γαλαζοπράσινο χρώμα και το φύλλο της καταλήγει σε μυτούλα ενώ αυτό της φωτογραφίας είναι στρογγυλό και πιο πράσινο.
Γιάννη κι από το βιντεάκι δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα διαφορετικό. Είδες καθόλου στο google την γλυστρίδα να μας πεις αν είναι αυτή; πάντως το κίτρινο κάτω από τα φύλλα δεν πρέπει να είναι γύρη, ίσως να είναι αυγά, ίσως κάποια άλλη προσβολή από κάποιο άκαρι και οι μέλισσες παίρνουν κάτι από αυτά. Το κάνουν αυτό οι μέλισσες κι είναι σε όλους γνωστό. Το θέμα είναι ... τι είναι!!!
Ayla συγνωμη για την αγενεια μου !!! Δεν ποσταρα στο καλωσορισμα για δυο λογους τους εξης ...... εναν !!! Θεωρησα οτι η περιγραφη μου, στο προφιλ που δημιουργησα αρκουσε Οποτε αυτο διευθετηθηκε ελπιζω αρκουντως στο σωστο θεμα αναρτησεων !!!! Στο θεμα του αγνωστου φυτου παντως συνεχιζω να επιμενω γιατι τι εχω κι εγω στο οικοπεδο μου και παρατηρησα καποια κοριτσακια (δικα μου, γειτονοπουλες, δεν μπορω να πω) να το δουλευουν δειλα δειλα 'η τουλαχιστον να το αναγνωριζουν. Η εποχη οπωσδήποτε δεν ειναι η καταληλη κι ετσι δεν εχει ανθακια αλλα ειναι μαλλον πειραγμενο απο καποιο εντομο (χωρια που μυριζει απαισια) και το γαλα που εκρινει τωρα ισα που φαινεται. Η φωτο στο λινκ μαλλον ειναι ποιο κατατοπιστικη .... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] αλλα για περισσοτερες ισως και καλυτερες το αναζητησα εδω .. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Αν ειναι αυτο , το ξερω ως φιδοχορτο. Εχω ομως την εντυπωση , οτι εμφανιζεται αρχες ανοιξης. Δεν ειμαι σιγουρη αν καποια "ξεμενουν" και χειμωνα , αναλογα με τις συνθηκες που θα βρουν.
Μιχάλη μην ζητάς συγνώμη δεν ήταν αγένεια, απλά παράληψη. Με τα λινκ (διόρθωσα το "μήκος" τους) που έδωσες φαίνεται ότι αυτό είναι το φυτό, φαίνεται ξεκάθαρα στο πρώτο λινκ. Η φωτογραφία είναι σαφέστατη, κόκκινος βλαστός πράσινο φύλλο στρογγυλό στην άκρη ... αυτό είναι λοιπόν. Αλλά τι είναι το κίτρινο κάτω από τα φύλλα;
Αίμη το φυτό έχει διάφορες ονομασίες. Εδώ σαν παιδιά το λέ***πιπέρι***ε "το γάλα του φιδιού". Να πω την αλήθεια δεν πρόσεξα αν ξεχειμωνιάζει πράσινο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει πολλά, και πολλά φυτά που χάνονταν για τον χειμώνα τώρα τα βλέπουμε να υπάρχουν, αν και "τσουρουφλισμένα".
Λοιπόν Γιάννη; Μοιάζει με τις φωτογραφίες που έδωσε ο Μιχάλης;