| ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΥΤΟ | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
stevebee06 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 129
| Θέμα: ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΥΤΟ Παρ Ιαν 14, 2011 12:00 pm | |
| Όπως έγραψα και στο blog mesologgibee, ένα άγνωστο αυτοφυές φυτό με έντονο μελισσοκομικό ενδιαφέρον, αφού οι μέλισσες το προτιμούν αυτή την εποχή για την γύρη του. είναι αυτό που εμφαίνεται στις φωτ/φίες που ακολουθούν. Παρακαλώ όποιον γνωρίζει για το φυτό να μας ενημερώσει. | |
|
| |
IxNiLaTiS Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 146
| Θέμα: Απ: ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΥΤΟ Παρ Ιαν 14, 2011 1:31 pm | |
| | |
|
| |
ayla Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 648
| Θέμα: Απ: ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΥΤΟ Παρ Ιαν 14, 2011 1:33 pm | |
| Δεν το γνωρίζω το φυτό και το ψάχνω πολύ ώρα αλλά δεν μπόρεσα να το βρω!
| |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 619
| Θέμα: Απ: ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΥΤΟ Παρ Ιαν 14, 2011 9:54 pm | |
| Δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι το ιδιο.....αλλα στα μερη μας το λεμε διαβολοχορτο.... Φυτρωνει συνηθως σε καλλιεργισημα πετρωδη χωραφια και αν σε μερικα δεις τον κορμο η το ανθος να εχει κοκκινο -πορτοκαλι χρωμα.....ΜΑΚΡΙΑ !!!!! Ειναι δηλιτηριωδες..... Σε καποια αναρτηση το ειχα βαλει και εγω φωτο, τοτε δεν ηξερα πως το ελεγαν.!!!!!! και μαλλον συχεχιζω να μην ξερω το "κανονικο" του ονομα !!! Οι μελισσες ομως το δουλευουν το ιδιο καλα με την ξινηδα (ξινοτριφυλο) αλλωστε στις ιδιες περιοχες φυτρωνει....
| |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΥΤΟ Παρ Ιαν 14, 2011 10:57 pm | |
| ειναι ενα ειδος τσουκνιδας ,τουλαχιστον ετσι το ξερω εγω.βγαινει συνηθως σε καλλιεργήσιμα χωραφια και οι μελισσες μαζευουν κρεμ γυρη απο αυτο. με το που ανοιξουν κι αλλα λουλουδια το παραμελουν τελειως. ειναι και ενα αλλο παρομοιο αλλα θα βγει αρχες μαρτη που δινει και νεκταρ. το ιδιο υψος και φυλο αλλα εχει κοκκινα λουλουδια σαν του φασκομηλου αλλα πιο μικρα Κωστα το διαβολοχορτο η' δατουρα εχει καρπους σαν μικρα μηλα με αγκαθια και ανθη σαν ντουντουκες αλλα ειναι νωρις για αυτην [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
ayla Honorary member
| Θέμα: Απ: ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΥΤΟ Σαβ Ιαν 15, 2011 9:45 am | |
| | |
|
| |
| Θέμα: Απ: ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΥΤΟ Σαβ Ιαν 15, 2011 5:42 pm | |
| οχι. ειναι σαν να βλεπεις μια τσουκνιδα,χωρις αυτα τα αγκαθακια | |
|
| |
ayla Honorary member
| Θέμα: Απ: ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΥΤΟ Δευ Ιαν 17, 2011 11:09 am | |
| | |
|
| |
| Θέμα: Απ: ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΥΤΟ Δευ Ιαν 17, 2011 8:59 pm | |
| του μοιαζει πολυ αλλα δεν ειναι αυτο | |
|
| |
ayla Honorary member
| Θέμα: Απ: ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΥΤΟ Τρι Ιαν 18, 2011 11:52 am | |
| Ε, τότε πάμε πάλι απ' την αρχή. Θα το βρούμε κι αυτό που θα πάει! Πάω για ψάξιμο | |
|
| |
stevebee06 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 129
| Θέμα: Απ: ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΥΤΟ Πεμ Ιαν 20, 2011 8:02 pm | |
| Ayla χάθηκες, κρεμόμαστε από τα χείλη σου. ελπίζω να βρεις άκρη με το φυτό | |
|
| |
ayla Honorary member
| Θέμα: Απ: ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΥΤΟ Παρ Ιαν 21, 2011 11:30 am | |
| Εσείς κρεμόσαστε από τα χείλη μου αλλά εγώ σας κρέμασα!!! Πολλά μαζί μου ήρθαν και ζαλίστηκα, και σταμάτησα το ψάξιμο. ΦΠΑ περαίωση ενοίκιο γραμμάτιο δόσεις φροντιστήρια ... και ελάχιστοι πελάτες ( χρωματοπωλείο και τώρα είναι νεκρή εποχή ) πως θα βγει πέρα;;; δεν πάω να ψάξω πάλι να ξεχαστώ λίγο γιατί .... | |
|
| |
| ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΥΤΟ | |
|