| Αποθήκευση πλαισίων | |
|
+9sifmakis NINAS captain MILIBEE ayla dim Maikpigasos melissaris dipas 13 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
takis72 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 58
| Θέμα: Απ: Αποθήκευση πλαισίων Δευ Αυγ 01, 2011 10:19 pm | |
| περισοτερο παει για τα υπολιπα σωματιδια (γυρες,μελι,κ.α)και οχι για το κερι.σε καινουργια δεν εχεις προβλημα ακομα και δευτερη χρονια να τα αφησεις κυροσκορο δεν θα δεις. | |
|
| |
NINAS Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 990
| Θέμα: Απ: Αποθήκευση πλαισίων Τρι Αυγ 02, 2011 9:29 am | |
| - takis72 έγραψε:
- περισοτερο παει για τα υπολιπα σωματιδια (γυρες,μελι,κ.α)και οχι για το κερι.σε καινουργια δεν εχεις προβλημα ακομα και δευτερη χρονια να τα αφησεις κυροσκορο δεν θα δεις.
ευχαριστώ. δεν φανταζόσαστε πόσο με ξεκουράσατε απο μία επιπλέον δουλειά, γιατί είχα αρχίσει να σκέφτομαι σχοινια απο ταβάνια, ή να βάλω μπρός τον καταψύκτη της αδελφής μου. είμαι φρέσκια στο σπόρ, και δεν έχω ακόμα αποθέματα κεριού, οπότε για φέτος την γλύτωσα | |
|
| |
Μαρία Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 14
| Θέμα: Απ: Αποθήκευση πλαισίων Τρι Αυγ 02, 2011 7:57 pm | |
| Στη κατάψυξη πόση ώρα πρέπει να μείνει το κάθε πλαίσιο; | |
|
| |
Μαρία Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 14
| Θέμα: Απ: Αποθήκευση πλαισίων Τετ Αυγ 17, 2011 8:19 pm | |
| Επειδή έχω 25 τελάρα να αποθηκεύσω και περιορισμένο χώρο κατάψυξης, μπορεί κάποιος να μου πει πόση ώρα πρέπει να μένει το κάθε τελάρο; Μη μου χαλάσουν | |
|
| |
Αποστολος Β. Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 296
| Θέμα: Απ: Αποθήκευση πλαισίων Τετ Αυγ 17, 2011 8:43 pm | |
| | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: Αποθήκευση πλαισίων Τετ Αυγ 17, 2011 11:05 pm | |
| - Αποστολος Β. έγραψε:
- 24 ωρες
Συμφωνώ.. ένα 24ωρο... Να ρωτήσω κεγώ σαν νέοπας.. Τις προάλλες που τρύγισα, κάποια μάυρα κεριά τα ξεχώρισα για λιώσιμο. Χωρίς να τα βάλω στον καταψύκτη τα σφράγισα σε σακούλες ανά 6άδες και μετά καιρό που τα άνοιξα έμεινα έκπληκτος.. γινόταν πανικός από πεταλούδες.. Μήπως έπρεπε μα τα περάσω πρώτα από καταψύχτη? | |
|
| |
takis72 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 58
| Θέμα: Απ: Αποθήκευση πλαισίων Πεμ Αυγ 18, 2011 12:33 pm | |
| ξερει κανενας για καθαρισμα των πλαισιων με ποτασα πως γινετε?εσεις πως τα καθαριζετε? | |
|
| |
japetus Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 168
| Θέμα: Απ: Αποθήκευση πλαισίων Πεμ Αυγ 18, 2011 6:09 pm | |
| Έχει δοκιμάσει κανείς βάκιλλο για την αποθήκευση; | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: Αποθήκευση πλαισίων Παρ Αυγ 19, 2011 1:33 am | |
| | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: Αποθήκευση πλαισίων Σαβ Αυγ 27, 2011 1:31 am | |
| - japetus έγραψε:
- Έχει δοκιμάσει κανείς βάκιλλο για την αποθήκευση;
Ριξε στο θεμα | |
|
| |
melissaris Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 147
| Θέμα: Απ: Αποθήκευση πλαισίων Δευ Αυγ 29, 2011 9:58 am | |
| - MILIBEE έγραψε:
- japetus έγραψε:
- Έχει δοκιμάσει κανείς βάκιλλο για την αποθήκευση;
Ριξε στο θεμα Bacillus thuringiensis - Βάκιλλος της Θουρινγγίας --------------------------------------------------------- Βιολογικό εντομοκτόνο. Χρησιμοποιείται στη γεωργία, εγώ το χρησιμοποιώ για να μη χαλάνε οι πατάτες στην αποθήκη. Πέρυσι ήμουν σε φάση πιστοποίησης βιολογικής μελισσοκομίας και σε έναν έλεγχο ο γεωπόνος-ελεγκτής γνωστού φορέα πιστοποίησης είδε τυχαία στην αποθήκη μου το συγκεκριμένο προιόν. Μου είπε ότι μπορώ να το χρησιμοποιώ για τον κηρόσκορο στην αποθήκευση των πλαισίων, είναι επιτρεπτό στη βιολογική μελισσοκομία. Δεν ήξερε να μου πει όμως ούτε τρόπο χρήσης ούτε αποτελεσματικότητα κλπ. Έτσι το ξέχασα και εγώ. Μια και άνοιξε το θέμα εδώ βρήκα αυτό που το αναφέρει μεταξύ άλλων ενδιαφέροντων μεθόδων (αυτή με τα φύλλα καπνού είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα, συνάδελφοι από περιοχές που καλλιεργείται καπνά δεν κάνετε καμία δοκιμή??): http://www.countryrubes.com/images/Preventing_beeswax_combs_from_wax_moth_damage.pdfΥπάρχει και αυτή η δημοσίευση αλλά τσάμπα είναι μόνο η εισαγωγή (abstract): Application Methods for Bacillus thuringiensis Used to Control Larvae of the Greater Wax Moth (Lepidoptera: Pyralidae) on Stored Beeswax Combs Authors: VANDENBERGI, J. D.; SHIMANUKI, H. | |
|
| |
| Αποθήκευση πλαισίων | |
|