| τροφοδοσία με θυμόλη | |
|
+5Sakis G pointerst petran parosbees takis 9 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
takis Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17
| Θέμα: τροφοδοσία με θυμόλη Τετ Νοε 03, 2010 6:38 am | |
| Για σας ,θέλω να τροφοδοτήσω παραφυάδες με σιρόπι και θυμόλη για βαρροα,για δοσολογία εχω διαβάση ,το μελισσοκομείο ώμος μπορώ να το επισκέπτομαι μόνο Σαββατοκύριακο .Θα έχω αποτελέσματα τροφοδοτώντας μια φορά την εβδομάδα? Αν ναι δώστε μου σας παρακαλώ συμβουλές πως να το χειριστώ. Ευχαριστώ πολύ. | |
|
| |
parosbees Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 262
| Θέμα: Απ: τροφοδοσία με θυμόλη Κυρ Νοε 07, 2010 5:55 am | |
| Κανένα πρόβλημμα εξ' άλλου χρειάζονται 3 -4 θεραπείες με μεσοδιάστημα 7 ημέρες. | |
|
| |
takis Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17
| Θέμα: Απ: τροφοδοσία με θυμόλη Κυρ Νοε 07, 2010 6:39 am | |
| Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αν βάλω 500ml σιρόπι 1-1 σε κάθε παραφυάδα τριών-τεσσάρων πλαισίων είναι καλά ? | |
|
| |
petran Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 29
| Θέμα: σιρόπι με θυμόλη για βαρόα Σαβ Μαρ 08, 2014 7:41 pm | |
| Καλησπέρα παιδιά,σκέφτομαι όταν κόψω παραφιάδες να κανω θεραπία με θυμόλη για βαρόα με το σκεπτικό ότι δε θα υπάρχει γόνος.Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα στην νέα βασίλισσα και να την κόψουν λόγο έντονης οσμής? | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: τροφοδοσία με θυμόλη Σαβ Μαρ 08, 2014 8:43 pm | |
| Petran θα κόψεις παραφυάδες χωρίς να υπάρχει γόνος?Γιατί να το κάνεις αυτό? | |
|
| |
Sakis G Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 605
| Θέμα: Απ: τροφοδοσία με θυμόλη Σαβ Μαρ 08, 2014 11:26 pm | |
| Δεν νομιζω οτι εννοει κατι τετοιο.Εννοει οτι μεχρι να γονιμοποιηθει και να αρχισει να γενα η νεα βασιλισσα, ολος ο παλιος γονος θα εχει εκκολαθει .Αρα τα βαροα θα ειναι ολα πανω στις μελισσες και ευαλωτα στα φαρμακα. | |
|
| |
petran Νέο Μέλος
| Θέμα: Τροφοδοσία με θυμόλη Δευ Μαρ 10, 2014 8:12 pm | |
| Αυτό ακριβώς εννοώ φίλε SAKI G και φοβάμαι λόγο έντονης οσμής της θυμόλης μη μου κόψουν την καινούρια βασίλισσα..Τι λέτε? | |
|
| |
Φώτης Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 158
| Θέμα: Απ: τροφοδοσία με θυμόλη Τρι Μαρ 11, 2014 8:15 am | |
| Παιδιά κοιτάξτε λίγο τις θεραπείες γιατί η θυμόλη στο σιρόπι δεν κάνει τίποτα στη βαρρόα. Είναι για την νοζεμίαση. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
Bender Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 46
| Θέμα: Απ: τροφοδοσία με θυμόλη Τετ Μαρ 12, 2014 8:50 pm | |
| - Φώτης έγραψε:
- Παιδιά κοιτάξτε λίγο τις θεραπείες γιατί η θυμόλη στο σιρόπι δεν κάνει τίποτα στη βαρρόα. Είναι για την νοζεμίαση. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Έχοντας παρακολουθήσει το σεμινάριο για τις Ασθένεις στο ΑΠΘ, έγινε ξεκάθαρο πως η θυμόλη στο σιρόπι είναι ΜΟΝΟ για την νοσεμίαση. Και μάλιστα θα πρέπει να δωθει σε μεγάλες ποσότητες, όχι λίγο λίγο όπως στην διεργετική. | |
|
| |
περης Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 131
| Θέμα: θυμόλη σε σιρόπι Κυρ Μαρ 16, 2014 12:41 am | |
| χρησιμοποιώ μόνο θυμόλη σε σιρόπι, πάνω από 10 χρόνια, 4-5 φορές (εβδομαδιαία) την άνοιξη κι άλλες τόσες το φθινώπορο, βαρρόα έχω, μελίσσια δε χάνω απ΄αυτό.... | |
|
| |
Bender Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 46
| Θέμα: Απ: τροφοδοσία με θυμόλη Δευ Μαρ 17, 2014 9:56 am | |
| Υποθέτω τότε (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι η θυμόλη στο σιρόπι μπορεί να σκοτώνει έναν αριθμό από βαρρόα αλλά να μη φτάνει τα επίπεδα 90%+ που έχει η μέθοδος "θυμόλη-βιτέξ" ή το οξαλικό γι αυτό να μην αναφέρεται τόσο. Παρ' όλα αυτά έχω ακούσει κ άλλο κόσμο που την χρησιμοποιεί στο σιρόπι για την βαρρόα. Με διάφορες αναλογίες όπως [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Εσύ μπορείς να μας μαρτυρήσεις τι δοσολογία θυμόλη-σιρόπι χρησιμοποιείς; | |
|
| |
περης Μέλος
| Θέμα: Απ: τροφοδοσία με θυμόλη Δευ Μαρ 17, 2014 9:40 pm | |
| από δυάλημα κρισταλικής θυμόλης (30gr), σε οινόπνευμα (150 ml), βάζω 2 ml ανά λίτρο σιροπιού, 4-5 εφαρμογές (εβδομαδιαίες), άνοιξη και φθινόπωρο. | |
|
| |
petran Νέο Μέλος
| Θέμα: Τροφοδοσία με θυμόλη Πεμ Μαρ 20, 2014 8:44 pm | |
| Το οινόπνευμα στο οποίο θα διαλυθεί η θυμόλη πρέπει να είναι 100% καθαρό? Αν είναι 95 βαθμούς πειράζει? | |
|
| |
περης Μέλος
| Θέμα: Απ: τροφοδοσία με θυμόλη Πεμ Μαρ 20, 2014 10:00 pm | |
| | |
|
| |
ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| Θέμα: Απ: τροφοδοσία με θυμόλη Πεμ Μαρ 20, 2014 10:26 pm | |
| Ρε παιδιά δεν υπάρχει 100% καθαρό. 95-96 βαθμοί max. | |