| Στοκάρισμα κυψέλης. | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Στοκάρισμα κυψέλης. Κυρ Μαρ 04, 2018 7:33 pm | |
| Καλησπέρα, μήπως γνωρίζει κάποιος την ιδανική αναλογία ατλακόλ με πριονίδι και νερό για στοκάρισμα κυψέλης; | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: Στοκάρισμα κυψέλης. Κυρ Μαρ 04, 2018 11:37 pm | |
| αχ, βρε Πσαθ... Σε συνταγή η Atlakoll πρέπει να δοθεί σε ml και το πριονίδι σε κοκκομετρική μονάδα και grams... σου φαίνεται εφικτό; Βάλε με το μάτι, νάσαι σίγουρος! | |
|
| |
Themis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 335
| Θέμα: Απ: Στοκάρισμα κυψέλης. Τετ Μαρ 07, 2018 2:40 pm | |
| Και να μη βάλεις νερό μια χαρά γίνεται πάντως. Ο olomelia έχει δίκιο για την αναλογία και θα σου βγει και εύκολα. Το βασικό είναι να κοσκινίσεις καλά το πριονίδι. | |
|
| |
silahim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 238
| Θέμα: Απ: Στοκάρισμα κυψέλης. Τετ Μαρ 07, 2018 2:50 pm | |
| Συμφωνώ και εγώ. Νερό δεν χρειάζεται. Αρκεί να την δουλέψεις γρήγορα και να μην μείνει πάνω απο 1,2 ώρες . Αυτήν την εποχή. Φτιάχνεις λίγη λίγη. | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Στοκάρισμα κυψέλης. Τετ Μαρ 07, 2018 3:02 pm | |
| Αφού δε βάζουμε νερό θα πρέπει η αναλογία ατλακόλ/ πριονίδι να είναι 1:2; Αν αντί για κόλλα βάλω το χρώμα τι γίνεται; Σε ένα βίντεο ο Παναγιωτίδης στοκάρει με ελαστομερές, ατλακόλ και πριονίδι. Εγώ βάζω ατλακόλ, πριονίδι κι επειδή το πριονίδι είναι αρκετό ρίχνω και νερό. | |
|
| |
silahim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 238
| Θέμα: Απ: Στοκάρισμα κυψέλης. Τετ Μαρ 07, 2018 3:12 pm | |
| Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει με άλλους τρόπους. Αλλά δεν μου ακούγεται κακό. Και με το χρώμα και με το ελαστομερές.
Την αναλογία πριονίδι - ατλακόλ εγώ την φτιάχνω με το μάτι. Αλλά ακόμα δεν την έχω φτιάξει για στοκάρισμα κυψέλη. Να πω την αλήθεια! Την χρησιμοποιώ για άλλους λόγους. | |
|
| |
Themis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 335
| Θέμα: Απ: Στοκάρισμα κυψέλης. Τετ Μαρ 07, 2018 3:34 pm | |
| Το κακό με το ελαστομερές είναι πως αν πληγωθεί, εγκλωβίζει υγρασία.
Αν ρίξεις σιγά σιγά πριονίδι σε λίγη ατλακολ, θα έρθει εκεί που θες.
| |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: Στοκάρισμα κυψέλης. Πεμ Μαρ 08, 2018 7:24 pm | |
| - psath έγραψε:
- Αν αντί για κόλλα βάλω το χρώμα τι γίνεται;
δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, ούτε καν το είχα σκεφτεί...προφανώς το στερεοποιημένο μίγμα (σύμπηγμα; ) είναι πιο ελαστικό από το σκέτο χρώμα, όταν αυτό, σε κανά χρόνο, χάσει τελείως τον διαλύτη του... δεν ξέρω όμως αν είναι καλό ή κακό... | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Στοκάρισμα κυψέλης. Παρ Μαρ 09, 2018 1:16 am | |
| Πάντως σε δοκιμή που έκανα, το πριονίδι με ατλακόλ είναι πολύ πιο ευάλωτο στο νερό από ό,τι το πριονίδι με βελατούρα. Έριξα νερό και στις 2 περιπτώσεις και η βελατούρα δεν μαλάκωσε καθόλου σε αντίθεση με την ατλακόλ που άρχισε να μαλακώνει και να λιώνει. Αξίζει να πω ότι η βελατούρα είχε και αρκετό νερό. Αν χρησιμοποιηθεί πριονίδι με βελατούρα ή χρώμα χωρίς νερό πιστεύω ότι το μείγμα θα είναι πολύ ανθεκτικό ακόμα και χωρίς βάψιμο. Ξυλουργός μου είπε ότι τα πατώματα τα στοκάρουν με πριονίδι και βερνίκι πατώματος. Ακολουθεί πειραματισμός. | |
|
| |
| Στοκάρισμα κυψέλης. | |
|